Pitäiskö aloittaa kuntoilu vai dieetti niinkuin kaikki muutkin?

Uusi vuosi tuo aina lupaukset tullessaan ja jurikin kuntosalit kokevat mielettömän asiakasryntäyksen. Kaikki haluaa parempaa elämää ja tietenkin laihtua. Mitä jos kerran elämässä aloitat vuoden ilman mitään lupauksi ja keskityt vain olemaan parempi ihminen? Kokoajan vain uskon siihen että dieettejä ei ole olemassakaan vaan pitää omaksua uudenlaisia tapoja elämään niin, että ne pikkuhiljaa muuttuvat rutiineiksi.  Kukaan ei opi niitä kuukaudessa eikä kahdessa vaan siihen saattaa mennä jopa vuosia aikaa. Uskon myös siihen, että pitkällä tähtäimellä painon tiputtaminen on pysyvää, kun muutamassa kuukaudessa, jonka jälkeen aivan liian moni palaa takaisia vanhoihin elämäntapoihin. Ei se maitorahka sinua laihduta, jos syöt kaikkea muuta roskaa edelleen. Maitorahkasta puheenolleen moni ei ehkä yhdistä sitä, mutta maitotuotteet rahka, raejuusto yms aiheuttaa monille pahoja iho-ongelmia. Ihmiset joilla niitä ei ole ennen ollut ja kun aloittaa tämän fitness elämäntavan niin kasvoihin puhkeaa järkyttävä akne. En ole lääkäri, mutta olen kokenut sen myös itse ja kun jätin ne tuotteet pois niin samalla hävisi kaikki näpyt.  Tästä asiasta on moni mua viisampi tehnyt hyviä kirjoituksia ihan kuvan kanssa. Tuli nyt vaan mieleen

IMG_9842 IMG_9858 IMG_9855 IMG_9857

 

Mun vuosi on ollut oikeastaan näin jälikäteen mahtava. Jos rehellisiä ollaan niin selvisin lähestulkoon laman aiheuttamasta konkurssista kun olin viisas ja muutin liiketilat pienempään, jossa hommat on alkaneet pyöriin paremmin kuin hyvin. Mulla on liikkeessä mahtava porukka, josta oon todella kiitollinen ja mulla on myös aivan mahtavat asiakkaat joita ilman en tulisi toimeen. Monesta on tullut vuosien varrella hyviä ystäviäkin, mikä on mahtavaa. Vuoden viimeinen asiakas oli morsian, mihin oli hyvä lopettaa tämä vuosi ja asiakkaalta saadut kukkaset piristää aina mieltä. Näistä hetkistä en vaihtaisi mitään pois, koska todella rakastan työtäni <3

 

IMG_9860 IMG_9861 IMG_9862 IMG_9865 IMG_9872

 

Meidän uusivuosi meni rauhallisesti tacojen merkeissä. Siskojen lapset oli kylässä, josta osa jäi yöksi. Raketteja ei oltu ostettu, mutta sädetikkuja oli senkin edestä 🙂 Kyllä sitä pauketta tuola pihalla oli ihan tarpeeksi jo muutenkin. Tottakai perinteitä kunnioittaen valettin lasten kanssa tinaa ja tehtiin omat ennusteet ensi vuodelle. En nyt pääsyt ihan selvyyteen omasta tinastani, joten jätetään se ihan tuulen kuljetettavaksi. Tiedän, että mun ensivuodesta tulee jännittävä, koska meille on tulossa perheenlisäystä, mikä tulee muuttamaan meidän perheen arkea. Lisäksi mulla tulee olemaan elämäni ensimäinen kesä (miettikää yli 30:n vuoden jälkeen) että voin olla kotona ns. ”tekemättä töitä” ja saan vielä siitä rahaa …… Ei mee ihan mun kaaliin, mutta kerta se on ensimmäinekin. Viimeksi Vilistä kun olin äitiyslomalla niin aloitin työt heti, mutta toki vain päivän viikossa, koska tilanne oli mikä oli. Moni muukin asia on muuttunut ja isyyslomakin on mahdollista tälläkeertaa pitää. En malta odottaa, että koko perhe on kesässä yhdessä kasassa ja vielä lomalla <3. Alkuvuodesta aloitankin PRIMEEN parturi-kampaajan metsästyksen, jonka tarvitsemme ehdottomasti tiimiimme.

IMG_9879Mun vinkit vuodella 2015. Nauti ja ole rehellinen itsellesi. Älä elä elämääsi niin kuin muut sinun haluavat elää vaan kulje sitä omaa polkua. Kiitos teille kaikille lukijoille ketkä olette kulkeneet matkassani tämän ja jopa kaikki nämä vuodet <3

-Umppu

 

primebody

7 vastausta artikkeliin “Pitäiskö aloittaa kuntoilu vai dieetti niinkuin kaikki muutkin?”

 1. En yleensä kommentoi lukemiani blogeja, mutta nyt teen poikkeuksen:)
  Tuohon maitorahkaan tai ylipäätään maitotuotteiden ”liiallisen” käyttöön liittyen, pitää varmastikin paikkansa tuo mitä kirjoitit. Itselläni lisääntyi migreenit hirmuisesti, kun söin älyttömiä määriä maitorahkaa yms. enkä meinannut uskoa, että syy voi olla maitotuotteissa. Lopetin rahkat yms. ja niin väheni myös migreenit. Asioilla on yleensä aina useampi puoli ja usein se kohtuus kaikessa on avain onneen 😉

  Oikein hyvää uutta vuotta perheellesi ja onnea odotukseen! <3
  Blogisi on huippu!

  Sari

 2. Moi, tuo maitotuotteiden poisjättäminen kiinnostaa. Miten korvasit esim. maitorahkan välipalana/iltapalana? Olen sitä mieltä että vaikka ihmisille rahkan tai raejuuston syöminen on helppoa (ei tarvitse kuoria, kypsentää jne) ovat ns Fitness tai laihdutusdieetit aika yksipuolisia juurikin maitotuotteiden suuren kulutuksen takia. En ole allerginen mutta maitotuotteiden korvaaminen mm. soija tai kauratuotteilla paransi huomattavasti omaa oloani, puhumattakaan ihon kunnosta.

  • Mun mielestä on parasta syödä rehellistä kotiruokaa ja vältää siinä ns. kerman yms käyttöä. ei se rahka oo kuitenkaan se juttu ja ilman sitäkin tulee hyvinkin toimeen. Sami Sundvik on kirjoittanut hyvän jutun tosta maitotuotteiden käytöstä jos vaikka googlettaa niin varmasti löytyy 🙂

 3. mulla myös loppui iho-ongelmat, kun lopetin kaikkien maitotuotteiden käytön. life is good 🙂 ja vaikka tein muutaman lupauksen (joka pv 30 min venyttelyä ja vähennän alkoholin käyttöä) niin uskon kans siihen, et pitää keskittyä vain olemaan parempi ihminen. hyvää uutta vuotta!

 4. Hei Umppu! Olen joskus kirjoittanut sulle vähän ilkeän kommentin,koska tulistuin yhdestä postauksesta jossa olit käsitellyt tiettyä asiaa, ja yhdistin sen erääseen toiseen bloggaajaan ja koin, että halusit tätä kyseistä bloggaajaa kritisoida. Halusin kuitenkin tulla pyytämään anteeksi ärsyttävää kommenttiani. Luen mielelläni sun blogia ja tykkään sun postauksista. En vaan tiedä, miksi en koskaan ole kommentoinut niihin mitään kivaa ja kiittänyt sinua tästä ihanasta blogista. Sun kirjoituksista paistaa se, että välität aidosti perheestäsi ja olet hyvä äiti sekä nainen miehelles. Kiitos siis tästä blogista ja anteeksi siitä ärsyttävästä kommentista mitä joskus suutuksissani kirjoitin! Toivotan sulle ihanaa vuotta 2015 ! 🙂

 5. Mä oon huomannut itsellä että maitotuotteet ei sovi vatsallekaan. Onneksi on nykyään hyvä valikoima soijatuotteita! Soijajugurtti onkin ihan lempparia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta