Uskalla olla erilainen, uskalla olla sinä leikkelemättä itseäsi pilalle

Plastikkakirurgia yleistyy kokoajan. On monenlaisia syitä miksi ihmiset menevät leikkauksiin ja niistä ajattelinkin hieman kirjoittaa. En ole itse kauneusleikkauksia vastaan tiettyyn pisteeseen, mutta jossain menee raja. On todella huolestuttavaa, etä jo 14vuotiaat miettivät kauneusleikkauksia ja odottavat täyttääkseen 18-vuotta, että voivat unelmansa toteuttaa. Kuka 18-vuotias on vielä nainen? Kuinka moni on ajatellut asiaa pidemmälle? kuinka moni haluaa siksi kun muillakin on? Kuinka moni menee leikkaukseen sadaakseen hyväksyntää tai huomioo. Ja kuinka monen vanhemmat kannustavat leikkaukseen ja vielä pahimmassa tapauksessa maksavat sen? Mihinkä tää maailma on mennyt?

IMG_9224

 

On jo mennyttä muotia hervottoman kokoiset silikonirinnat ja sellaisia ei muutenkaan kuuluisi kenellekkään laittaa. Itselleni rinnat merkitsevät oikeastaan vain naisellisuutta. En ole koskaan ajatellut, että mitä syvempi kaula-aukko ja pulleemmat purjeet sen parempi. Moni hakee leikkauksella itsetuntoa tai menetettyä sellaista….. Kun olet vielä nuori et ole todellakaan täysin kehittynyt ja kehosi tulee muuttumaan iän myötä ja osalla saattaa rinnat kasvaa vielä 30-ikävuoden jälkeen ja muttua lasten saannin ja imetyksen jälkeen.  Miksi haluat rinnat 18-vuotiaana? Haluatko todella lisää itsetuntoa vai, vahvistaa heikkoa itsetuntoa esittelemällä niitä, vai kenties naisellisuutta rinnattomuuteen. Syitä on varmasti yhtä monia, kun on tissejä. Kaikki ei halua niitä syystä, että esittelisi niitä jokapaikassa, vaan osa hakee ne todellakin saadakseen jotain menetettyä takaisin. Kun nälkä kasvaa syödessä ja mikään ei riitä haetaan uudet rinnat vanhojen tilalle ja samalla otetaan ”vähän” isommat. Jossain vaiheessa se oma silmä sokaistuu operaatioille joita vain halutaan lisää ja lisää, jotka  muuttaa kokonaan ulkonäön lähes tunnistamattomaksi entisestä. Moni julkkis on vienyt kauneuskirurgian liian pitkälle ja näyttävät jopa klovneilta. En åuhu nyt vain pelkistä rinnoista vaan ylipäänsä Hollywoodissa vallitsevasta ollaan ikuisesti nuoria muodista. Suomessakin jo muutama julkkis, jotka ovat kuin varjo entisestään ja nuoria tyttöjä todella tulee kovaa tahtia perässä…

IMG_1296

Varmaan jokainen on törmännyt jossain mediassa Kim Kardashianin uusiin ”alaston” kuviin, missä hän esittelee julmetonta öljyttyä kankkuaan… Kuinka moni on nähnyt kuvan hänestä ennen niitä pakaraimblatteja? Kuinka moni oikeasti vielä sokeasti luulee että takamus on aito ja kuinka moni vielä kaikenlisäksi haluaa itselleen samanlaisen…… Kun ei enään ihailla luonnollisuutta niin mennään todellakin jonnekkin todella luonnottomaan ja ainakaan itse en missään nimessä haluaisi omalle kohdalleni tuollaista…

Capture

Nykyään kauneusleikkaus on monelle lähes sama asia, kun merkkilaukun osto. Asiaa ei pidetä sen kummemmin vakavana vaan leikkaukseen mennään kun muutkin meneen. Kun itse vanhempana ajattelen omaa lastani niin en näe hänessä mitään vikaa ja olen alusta asti rakastanut lastani niin paljon kun ihmistä voi rakastaa. Tietyllä tapaa en ehkä voisi hyväksyä jos lapseni alkaisi jo nuorena miettimään mitä hän haluaisi leikkauttaa. Tuskin leikkaus on siinä vaiheessa ratkaisu yhtään mihinkään. En voisi koskaan kehoittaa omaa lastani kauneusleikkaukseen enkä todellakaan maksaisi sitä, sillä siinä on aina riskinsä ja pahoihin nukutuksen jälkeisiin komplikaatioihin voi pahimmassa tapauksessa vaikka kuolla. Jokainen tekee aikuisena omat ratkaisunsa, mutta jos otetaan vaikka esimerkkinä kuinka moni katuu nuorena ottamaansa alaselän tripaalitatuointia tms. Tuskin kenestäkään tulee yhtään sen suositumpi koulussa jos kuppikoko kasvaa???  Toivoisin, että pinnallisuus alkaisi pikkuhiljaa väistymään ja luonnollisuus tulisi tilalle. Ei ihailtaisi enään luonnottomia kumisia kasvoja ja mega isoja huulia. Omasta mielestäni kauneusoperaatio on silloin onnistunut kun sitä ei huomaa, mutta näytät freesimmälle kun sinne mentäessä 🙂

IMG_9241 IMG_9301

 

Eilen illalla saapui paketti House of Brandonilta  http://www.houseofbrandon.com pakko kyllä kehaista, että paketti oli todellakin päivässä perillä. Tilasin uusia vaatteita mitä on tullut nyt paljon valikoimiin, toki nyt hieman isompaa kokoa, että maha mahtuu 🙂 Tämäkin kuvan paita vain 9.95e http://www.houseofbrandon.com/naiset/ylaosat/paidat/sunrise-sweat-light-grey-p-4211.html ja muistakaa vuoden loppuun koodilla: PRIME saa -20% joten menkää ihmessä tsekkaan kaikki uutuudet.

IMG_7705

Jos vielä muitatte tämän karvaliivin niin tilasin itselleni tästä myös mustan version. Tää on aivan must juttu talvella ja todella pitää kropan lämpimänä. käy ihmeessa vilkaisemassa. http://www.houseofbrandon.com/naiset/ylaosat/paidat/carni-waistcoat-black-p-3524.html Vain 26.90 🙂

IMG_9222

 

Vielä muutama sana instagramista. Itse päivittelen aika ahkerasti instagramia, koska ainakin itse tykkään seurata ihmisiä ennemin kuvilla kun päivityksillä. Mut löytää @umppu nimellä instasta. Oon törmänyt jo useaan otteeseen asiaan, joka on mun mielestä jo ihan naurettavuuden raja…… ihmiset ostaa itselleen tykkääjiä ja seuraajia…. Mietin itsekkin eilen, että minkä helvetin takia edes laitoin tollaisen kiitoksen, että kiitos kun mulla on jo 4000 seuraajaa…. Nykyään sekin on näköjään jou meriittii kuinka paljon sulla on seuraajia ja kuka sua seuraa… Näitä ostettuja suraajia saa jonkun palvelimen kautta ja havahduin siihen kun itselleni tuli siitä mainos…. Kuulemma siitä erottaa onko niitä oikeita tykkääjiä vai valetykkääjiä, kuinka paljon sulla on kuvissa kommentteja. Jos kuvastasi tykkää vaikka 1000 ihmistä ja siinä ei ole kommentteja niin hyvin todennäköisesti olet ostanut niitä……… Oikeesti anna mun kaikki kestää. Kiitos siitä, että olen 80-luvun lapsi, olen elänyt lapsuuden lama-aikana ja silloin ollaan heitelty järveen leipiä, menty twistiä, hypitty ruutua, juostu pellolla jne. Mää todellakin alan olemaan fossiili, kuka on kohta ajasta niin jäljessä Hah hah..

Mukavaa Keskiviikkoa kaikille -umppu

primebody

18 vastausta artikkeliin “Uskalla olla erilainen, uskalla olla sinä leikkelemättä itseäsi pilalle”

 1. Moikka!
  Kiitos loistavasta tekstistä.
  Nykyään fitnesskisojen yleistyttyä näyttää tosiaan siltä, että mm. silikonirinnoista on tullut enemmän sääntö kuin poikkeus. Vastikään eräs ruotsalainen 18-vuotias bloggaaja ja tuleva fitnesskisaaja (http://fitspooration.devote.se/) otti itselleen silikonit ja sekös pisti ajattelemaan.. Itsekin olen vasta 18-vuotias ja seuraan aktiivisesti näitä bodypiirejä – (lähes) kaikilla naisilla näyttää olevan silikonit, oli sitten junnu tai ei. Pieni kolaus itsetunnolle, täällä kun tissittömänä näitä katselee. Olen alkanut itsekin miettiä silikonien ottamista joskus tulevaisuudessa, koska mielestäni rinnat kuitenkin kuuluvat naiseuteen ja itselläni kun niitä ei oikeastaan ole.
  Tuo otsikko, ”uskalla olla erilainen”, kuitenkin kolahti. Pyrin hyväksymään itseni sellaisena kuin olen. Luonnollisena. Aina se ei kuitenkaan ole helppoa, kun ympärillä on yhä enemmän ja enemmän keinotekoisempia naisia.

  • Kysyppä joskus mies puolisilta ystäviltäsi mitä he arvostavat naisissa…. 🙂

   Jos kysyy naiselta saman niin usein alle 20v vastaavat: komea, hyvä kropainen, jne
   kun taas vanhemmat luotettavuus, rehellisyys jne

   Tissit ei tee susta yhtään parempaa ihmistä usko pois ja jos joku välittää susta kahden kumipallon takia niin et ole sellaisen ihmisen arvoinen. Ilman tissejäkin voi menestyä ja mielestäni kannattaa ensin miettiä kiinnostaako koko kilpaileminen ja miettiä leikkauksia vasta sitten, vaikka itse en koskaan niitä tekisi jonkun lajin vuoksi. Asioita kannattaa miettiä monelta kantilta

 2. Hyvä postaus. Voi kunpa naiset tajuaisivat, ettei se naisellisuus lähde rinnoista. Naisellisuus on jotain paljon kokonaisvaltaisempaa, ja se lähtee ihan jostain muualta kuin rinnoista. Ei mulla muuta!

 3. No mullapa on ainakin niin, että tunnen itseni jotenkin lihavaksi ja epäurheilulliseksi, jos on edes topatut rintaliivit. Mitä tiukempi ja napakampi etumus, sitä sporttisempi ja nuorempi olo! Ostankin aina ihan vaan toppeja ja kaarituettomia liivejä. Niitäkin saa todella kauniita pitsijuttuja nykyään 😉

 4. Tiiän monii mun ikäsii ketkä just haaveilee noista silikoneista. Ja oon siis 16v.. Välillä ärsyttää kyl itteeniki ku kattoo et monil on silikonirinnat tai isot rinnat muuten et oonko mä joku ainut pienrintanen yksilö ja huono sellanen vaikka tiiän kyl etten oo. 🙂

 5. Haluan antaa oman näkökantani asiaan, silikonirinnat kun omistan. Itse laihduin yli 15 kiloa, jonka seurauksena omat rintani tyhjenivät ja jäljelle jäi rinnat, jotka näytti ajokoiran korvilta. Ja ikää on tosiaan 23v. Päätin mennä leikkaukseen, koska haluan nauttia nuoruudestani kauniiden rintojen kanssa, en sellaisten tyhjien läpysköjen joita katsoessa iltaisin meinasi itku tulla.
  Koska kauneuskirurgisella toimenpiteellä tuo korjaus oli mahdollinen, tein sen ja olen todella tyytyväinen päätökseeni. Eiväthän nämä isot ole, enkä rintavakoa esittele mutta jos saan muutamalla tonnilla ostettua itselleni paremman itsevarmuuden ja leikkauksen jälkeen koen olevani jälleen ns. oma itseni niin se on mielestäni koko rahan arvoinen sijoitus! 🙂

  Jotkut laittavat rahat autoihin, laukkuihin, viinaan, huumeisiin jne. Minä laitoin ne rintoihin. Ja ei, tulossa ei ole isompia palluroita, enkä aio tehdä muita operaatioita. Enkä ole fitness-pimu, enkä muutenkaan kauheasti pynttäydy tai esittele itseäni missään.

  Ja tämä ei ole kritiikkiä! Haluan vain antaa näkökulman, että on niin erilaisia tilanteita, milloin on kauneusleikkaukseen mennyt kuin se, että haluaa olla silaribimbo 🙂 Kiitos sinulle blogistasi ja hyvistä mielipiteistäsi 🙂

  • Kyllä nimenomaan on erilaisa tilanteta. Olet halunnut itselle hyvän olon, mutta olet tehnyt leikkauksen vain itsesi takia. Kiitos kommentista <3

 6. Kun ripsien pidennykset tuli muutama vuosi sitten oikeen muotiin, näki aika naurettaviakin tapauksia kun oli mielettömät räpsyripset ja tietty rakennekynnet ja hiustenpidennykset kruunasivat lookin.. Mulle tuli aina mieleen lähinnä pumpattava Barbara

 7. Pakko kysyä mielenkiinnosta onko sinulla itsellä rintaimplantit ? Kisa kuvissa kun on kauniin muotoiset rinnat niin hatvalla pysyy ns. Rasva rinnassa , siksi kysyn 🙂

  • On, mutta ne on laitettu jo useita vuosia sitten siitä syystä kun omat katosi kokonaan synnytyksen/imetyksen myötä. Mulle on laitettu pienin koko mikä oli mahdollista ja ihan mun omaksi ilokseni.

 8. Hyvä kirjoitus.
  Olen 45v 4:n tytön äiti ja laitatin silikonit 2v sitten. Ja vain itseni tähden. Imetys vei nekin vähät mitä joskus oli ollut.
  Olen kuullut että mikset nyt käytä sellaisia vaatteita,että rintasi huomataan ! Miksi käyttäisin kun en ottanut näitä esiteltäväksi varten vaan itseäni.

 9. Kyllä nämä tekoripset.kynnet ja hiukset on ihan sitä samaa kastia.siihen vielä ankkahuulet.valkastut hampaat.ruiskurusketus ja ne silarit niin wou..tän päivän perustyrkkyjä.
  Hassua muuten että ne pienetkö silarit on sitten ok mutta vähääkään isommat ei?..

 10. Mua kiinnoistais sun mielipide raskausaikana hiusten värjäämisestä, koska on nyt ajankohtaista myös sinulle? Itse en vielä ole uskaltanut ja ammattilaisen mielipide aina kiinnostaa. Niin ja onnea 🙂

  • no jos sanon rehellisesti niin mun mielestä ihan naurettava koko juttu, mutta toki kunnioitan niitä ketkä on päättänyt olla värjäämättä. Jos hiusväri imeytyisi ihon läpi verenkiertoon niin olisin jo kuollut ja kampaamot olisi kiellettyjä!

 11. Minä oon 90-luvun loppupuolen lapsi ja oon myös tehny nuita kaikkia! Eli on heitelty järveen leipiä, HYPITTY (näin täälläpäi) twistiä ja ruutua, juostu pelloilla ja metissä ja takapihoilla. Nivelsiteet repeilly ja pari luuta yksistään mulla menny poikki mutta uskon että kuitenki terveellisempää se tommone meno on ku jokapäiväset ruutumaratonit (paraskin puhuja, nykyaikaa ei pääse pakoon) 😀
  Mut juu ei oo ihmisillä suuret murheet ku instaseuraajistakin pitää kriisiä repiä. Toivottavasti minä en tuu repimään. Pitää muistaa että siinä vaiheessa vaikka poistaa koko homman ja lähtee vapaaehtoseksi Nepaliin 🙂 löytyis taas suhteellisuudentaju.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta