Millaista on olla kehonrakentaja Kille Kujala!

Mulla oli tänään suuri kunnia istua samaan pöytään yhden Suomen  lupaavimman kehonrakentajan  Kille ”Killeri” Kujalan kanssa. Niinkuin jo aiemmin blogissani kirjoitin, kun näin Espanjan Arnoldissa niitä ammattilais kehonrakentajia, muuttui laji silmissäni aivan täysin ja osittainen kammotus muuttui silkaksi ihailuksi. Se mikä tekee lajista todellakin niin mielenkiintoisen on juurikin se kuinka pieni marginaali maailmassa voi siinä päästä huipulle ja kuka voi todella tehdä siitä ammatin. Olen itse seurannut Killen uraa ihan alkutaipaleilta asti, joka on ollut ihan mielettömässä nousujohteessa. Kun kysyin Killeltä mikä sai hänet salille ja mikä oli se juttu miksi hän ylipääsä aloitti oli vastaus jo valmiina: hän tiesi jo ensimäisen kerran astuessaan salille, että hänestä tulee  ”ISONA” kehonrakentaja ja hän aikoo tulevaisuudessa kilpailla lajissa. Hänen päätavoitteena  alussa oli mikäpä muukaan kun saada mahdollisimman paljon lihasta 🙂 Kille myös painotti sitä, että hänkin on ponnistanut sieltä ”tyhjästä”, mutta päätti ettei välitä mitä muut ajattelee vaikka nostelisi kuulemma vain kympin käsipainoja (jotka taitaa mulle olla jo monessa liikkeessä aika maximit heh)

IMG_8815

 

Lupsakka pohjoisenpoika treenasi tavoitteellisesti 4 vuotta ennen ensimäisiä omia kilpailujaan, josta se kaikki sitten oikeastaan lähti. Mua itseeni on aina kiinnostanut tässä lajissa juurikin se, että elääkö nämä ihmiset elämäänsä vain ja ainoastaan omankehon rakennukselle, niin sain siihenkin selvän vastauksen. Kille sano, että viimeisin kilpailuihin valmistautuminen oli hänen kohdallaan oikeastaan vasta  ensimäinen mikä ei enään tuntunut dieetiltä. On kestänyt 8-vuotta omaksua elämään kehonrakentajan elämää/elämäntapa, joka nyt on ihan normaalia rutinoitunutta arkea. Siihen kuluu ihan tavallisia ja normaaleja asioita niinkuin pyykinpesua, laskunmaksua ja ruoanlaittoa, kuitenkaan järjestelmällistä ja suunniteltua treeniä unohtamatta. Moni varmaan lulee, että tämänlaisen lihasmassan hankintaan tarvitsee asua salilla, mutta kun kaikki on optimaalisesti suunniteltu niin treenejä  on viikossa 4-5 ja dieetillä toki aeroobiset mukaanlukien. Kaikkea on ehtinyt sattua ja tapahtua 8:n vuoden aikana ja virheistä on opittu ja hyviä asioita vahvistettu. Kehonrakennuksessa todellakin sillä Off-kaudella on suuri merkitys, koska silloin  tehdään se kovin työ eli hankitaan sitä lihasmassaa, jota Killelle on tässä viimeaikoina tarttunut 🙂

IMG_7978

Ja tähän väliin havainnollistamaan, että kehonrakkenuskilpailuihin ei todellakaan mennä puolen vuoden salitreenillä niinkuin esimerkikisi muotilajiin bikinifitnekseen. Näillä äijillä on sitä kokemusta monen vuoden takaa joka on samalla sitä opettelua siihen mikä toimii parhaiten juuri siinä omassa kropassa. Näistä harva on niitä yhden dieetin läpikäyneitä vaan alan vanhoja konkareita. Kehonrakennus on varsinkin viimeistelyjen suhteen aikamoista hifistelyä ja muutamakin virheliike saattaa pilata kunnon…

IMG_8125

 

Tavoitteena Killellä tulevaisuudessa on ehdottomasti ne ammattilaislavat.  Viimevuonna hän kävi kokeilemassa siipiään Arnoldeissa, joissa ei tullut pääsyä jatkoon  edes eliminaatiokierroksella. Tänä vuonna oli revanssin paikka ja hän palasi matkalta hopea mitali kaulassa. Jokainen overall voitaja saa automaattisesti ammattilaiskortin, joka oli tälläkertaa niin pienestä kiinni. Kysyinkin mehuissani että miltä se tuntui, kun oikeastaan varmaan kukaan ei ole tehnyt tollasta temppua  ainakaan Suomalaista koskaan aiemmin  niin vaatimattomasti tokais, että no empä mää oo oikeen ees miettiny asiaa tollai 🙂 Olin itse seuraamassa tätä viimeisintä Arnoldia ja huutamassa lavan vieressä kun todella monta kaljupäätä otti mittaa toisistaan 🙂 Oli kyllä aivan mahtava tunne seurata palkintojenjakoa ja nähdä Suomalainen lavalla nappaamassa mitalia.

Jokaisen ihmisen tän maan päällä olisi pakko joskus nähdä kunnon ammattilaiskehonrakennusta omin silmin, koska se on jotain aivan uskomatonta.

IMG_8138

Kille on jalat maassa oleva urheilija, joka on yksi niistä ainoista Suomalaisista joka todellakin pitää huolta myös omista faneistaan. Kun kisakausi oli pulkassa Järjesti Kille kaikille häntä tukeneille kakkukahvit toisessa kodissaan Wolffilla, jossa Killeen ei voi olla törmäämättä. Hän myös kunnioittaa fanejaan ja niitä ihmisiä jotka ovat ollet mukana tukemassa hänen uraansa ja arvostaa heidän panostusta ja tukea aidosti, sillä sellaisihan ne Lapinmiehet on 🙂 Pakkohan mun oli myös kysyä Killen naismausta millainen se on ja jos oikein ymmärsin hän ei ehkä rinnalleen ottaisi naista, jolla on paksumpi hauis kun itsellään ;), mutta tykkää kuitenkin, että nainen on itsestään huoltapitävä ja tällähetkellähän Kille on varattu mies 🙂

IMG_8814

Killeä voit seurata :

Blogi : http://killekujala.fitfashion.fi

Instagram KILLE_KILLERI_KUJALA

Face: IFBB Bodybuilder Kille Killeri Kujala

Välillä vähän jotain muuta -Umppu

primebody

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta