Kiusaajat ja niiden rumat naamat……..

Tiedättekö kuinka hienoa on olla rohkea ihminen? Tiedättekö kuinka hienoa on puhua omista kokemuksista rehellisesti? Minä tiedän 🙂 Mun ei myöskään tarvitse alentua sille tasolle, että en voisi puhua suoraan asiasta sitä koskettavalle henkilölle. Musta on jopa naurettavaa, että ”pienet tytöt” joilla ikää on just ja just se 20.v kirjoittavat minusta ja he eivät ole edes koskaan mua tavanneet ja samoin ne vanhemmat ”ammattilaiset” naiset.  Kuinka moni heistä sanoisi saman asian suoraan mulle? Määpä tiedän: ei kukaan. He hakevat omiin juttuihinsa ”jengin” (fitnes) tuen jotta voivat yhdessä pilkata ja naureskella jopa asiasta mistä he eivät mitään tiedä.

IMG_8700Määhän oon hyvin helppo kohde kirjoittaa juurikin siksi kun mulla omat vahvat milipiteet. En oo koskaan ollut mielistelijä tai tehnyt joitan asioita vain siksi, että niistä on mulle etua/hyötyä tai saisin niillä jonkin sortin hyväksyntää ja selkääntaputtelua. Mulla ei oo sille minkäänlaista tarvetta. Tiedän, että oon hyvä ihminen ja se riittää mulle. Jos me mentäisiin vähän syvemmälle niin ensinnäkin kaikkien olisi syytä olla täysin rehellinen itselleen…..  Joskus pitää pysähtyä miettimään asioita ja ihan oikeesti kyseenalaistaa asioita, eikä vaan mennä valtavirran perässä. Ja voin kertoo siitä oppii paljon. Oon siitä ylpeä, että oon rohkea ja uskallan olla erilainen. Uskallan avata suuni niistä vaietuista asioista, ehkä juuri siksi, että mua kiinnostaa mun oma elämä enemmän kuin muiden, enkä pelkää seurauksia tai mieti mitä muut ajattelee. Mua kohtaan on aloitettu tämmöinen massa ”lynkkaus” blogeissa ja osa on postannut jopa aivan idioottimaisia #illuusio kuvia, jotka on aivan urpoja. Te teette vaan itsenne niillä  todella naurettavaksi 🙂

Sitten tulee tää mun suosikki: Miks lajia pitää mustamaalata negatiivisesti, ei kukaan menestynyt huutele tollasia, toi on katkeroitutunut, kateellinen, pää ei kestä, väärä laji… Siinä samalla itsestä tehdään fitneksen kuningatar: kun mää oon tehnyt kaiken oikein (kilpailuja on edellen ne yhdet takana), mulla ei oo ollut mitään tollasia ongelmia, laitan nyt itsestäni kuvat ennen ja jälkeen ja näytän mielestäni ihan super hyvältä (aina). Älkää oikeesti olko noin sokeita…. Mää voin sanoo, että ainakin mun ympärillä olevat kilpailijat on jokainen OIKEESTI ihan jokainen: väsyneitä, kalpeita, hitaita ennen kisoja ja todellakaan asiat ei oo aina hyvin, hermot on kireellä ja joskus ei kannata sanoo edes moi…… Miks te valehtelette itsellenne. Oon kuullut näitä lauseita ihan juurikin niiden kilpailijoiden suusta myös niiden MENESTYNEIDEN, HUIPPUJEN ja muutaman AMMATTILAISEN niin mitenkä mää oon muka ihan ite keksinyt tän jutun?   Tiiättekö biisin kiusaajat ja niiden rumat naamat? Onko se niin kauheeta sanoa ääneen että ennen kisoja on voimat aika loppu ja on väsynyt, mutta se kilpailu on silti ihan HELVETIN siistiä ja lavallaolon jälkeen kaikki tuo edellämainuíttu unohtuu niin se on se juttu miks mää teen tätä? Tai että vaikka dieetti on kova juttu kropalle niin se kilpailujen kunto ja se kokonaisuus on mahtava mennä esitteleen lavalle ja on uskomato kokemus, että sen takia kilpailen? Tai että tää laji on kasvattanut paljon vahvemman ihmisen. Musta on ollut ihan helvetin hieno kilpailla ja varmaan vielä joskus kilpailen, mutta ei se dieetti oon mun elämäni onnelisinta aikaa todellakaan ja tiedän, että niin kokee n. 90% lajin harrastajista, mutta kun siitä ei saa puhua… Joka laijissa on niitä ei niin kivoja juttuja ja mull se on aina ollut se dieetti, mutta se on vain lyhyt osa tätä koko hommaa ja kuuluu siihen. Miks kaiken vaan pitää olla niin super ihanaa…

IMG_8377On vissi ero harrastaa ja kilpailla. Harrastus on hyvä asia, mutta kilpaurheilussa mennään ÄÄRIRAJOILLE. Laji ei todellakaan sovi kaikille ja se ei oo mikää terveellinen harrastus, jossa vähän syödään kanaa ja parsaa. Kaikkien on tajuutava se harrastuksen ero ja sen kilpaurheilun. Moni lavalla olleista on todellakin vielä siinä harrastelu tasolla niin kroppansa kun treenin suhteen, vaikka ajatteleekin tietävänsä tästä hommasta kaiken. Jos sun itsetunto ei ole vahva niin tämä on aivan väärä laji sinulle jos et kestä yhtään kritiikkiä. Voitte kuviteela minkä paskaryöpyn sain juurikin näiltä lajin harrastajilta, mutta miten ne muut Suomalaiset olivatkin mun puolella? Ja paras oli tämä oman elämänsä #bikinfitness #voimamies, joka ei todellakaan ole koskaan ollut missän näisää lajeissa lavalla, mutta tottakai tietää kaikein lajista…..

Ehkä siksi, että vaikka kuinka sielä lavalla ollaan niin olet silti ihan tavallinen ihminen. Ei missän muussa lajissa tuoda itseään niin paljon esille kun tässä. Ei huippu hiitäjät ota selfieitä kesken hiihtolenkin tai laita kuvia jokaisesta ateriastaan, saati kuvaa takapuoltaan useita kertoja päivässä. Syy mikä siinä on se ärsyttävä tekiä, että sun elämän keksipiste olet vain ja ainoastaan sinä. Sua ei kiinnosta kun sun omat jutut, sun treenit, sun ruoat, sun kuvat……. Näin ei oo kaikilla, mutta suurimmalla osalla ja se on se syy miksi Suomen kansalla on mennyt lajiin maku eikä suinkaan se, että juuri minun blogi kirjotus päätyi aivan täysin vahingossa ja tarkoituksettomasti iltapäivälehtien lööpeeihin. Lajin ”vihasta” on aivan turha syyttää mua vaan kyllä TE KILPAILIJAT OLETTE TEHNYT SEN AIVAN ITSE . Ja voitte myös miettiä että tuoko nämä lajin huiput itseään esille jokapäivä: ei tuo vaan juurikin nämä amatööri……..

IMG_9096 IMG_9411Sitten vielä kerron tämän ”näännytyksen” jossa oli ehkä hieman väärä sanavalinta. Kuvat on viimevuoden sm karsinnoista ja itse sm-kisasta. Eroa kisoissa oli muistaakseni 3 viikkoa. Kaikki näkee että ekassa kuvassa on rasvaa niin jaloissa kun pakaroissa ja että olen noista kolmesta ”isoin” tuola lavalla… Ja olin valmis tekemään kaikkeni tiputaakseni ne muutamat kilot sm-kisaa varten.

Ennen karsintoja lähtöpaino oli 51kg joka on matalin lähtöpaino mulla koskaan virheistä oppineena. Siitä tiputettiin karsintoihin se 6kg mikä on aika optimaalinen tiputus eikö???? Paino oli silloin 45kg. Ja muistakaa olen 155cm lyhyt. Mun kroppaan jäi vielä ylimääräistä rasvaa, jonka tiputukseen oli 2 viikkoa aikaa, jolla tiristettiin muutamia kiloja joka on edelleen mielestäni normaali tiputus? kisapainoni oli siinä 42-43 kg. En kuitenkaan erottunut todellakaan omassa sarjassani mitenkään pienuuteni ansiosta, vaan lavalla oli paljon mua laihempia ja lihaksettomia tyttöjä. Meitähän oli karsinnoista laskettuna varmaan lähes 40.. Kenekään mua 20cm pidemmän on turha verrata omaa painoaan mun painoon, koska siinä ei ole mitään järkeä. Kenekään on turha tehdä niitä omia diagnooseja ”kun lähtopaino on liian suuri” niinkuin tämä #voimamies. Mulla oli näihin kilpailuihin ihan normaali tiputus, mutta mun kropassa on vaan toi rasva ihan saakelin tiukassa ja se ei irtoo ihan niin helposti kun sen parikymppisen persikka pepusta… ja mää joudun tekeen tupla duunin toisten sijaan.

IMG_0134-Umppu

primebody

89 vastausta artikkeliin “Kiusaajat ja niiden rumat naamat……..”

 1. Noi sun piirretyt kulmakarvat ei ole kovin kauniit versus noi, mitkä tossa vikassa kuvassa on. Aina välillä sitä ihmettelee, että vaikka joo paksut ja tummat kulmakarvat on muotia, niin eikö sun oma esteettinen silmä sano sulle, että noi luonnolliset on paremmat? Ja tiedän, ettet varmaan välitä tästä mielipiteestä, mutta kysy sitten joltain läheiseltäsi asiasta ja epäilen kovasti heidän olevan kanssani samaa mieltä. Ei tollasia piirroksia kasvoihin, pliis!

  • Mäkin mietin, miksi ensimmäinen kuva näyttää niin hassulta mutta kulmakarvathan ne. Viimeinen kuva on tosi kaunis. Luonnollisemmat kulmakarvat sopii sulle Umppu todella paljon paremmin! 🙂

  • Ei hyvää päivää näitä kulmakarva -kommentteja! 😀 Sekö olikin koko kirjoituksen pointti? Hahahahah!

   Hyvä Umppu, oot kova nainen! Kerrot faktat suoraan – niinhän se pitääkin, jos sitä järkeä on. 😉

 2. Hienoa Umppu, että jaksat seisoa vahvasti jaloillasi! Mun täytyy sanoa, että muhun sattuu nuo ihmisten kirjoitukset teidän puolesta, ketkä nostetaan esille tämän lajin puitteissa. Joillakin on sitten paha olla…

 3. Ihan vain mielenkiinnosta, miksi väität joissain postauksissa, ettet ole henkilö, jota kiinnostaa esitellä kuvissaan muille ihmisille esimerkiksi rintavarustustaan, mutta kuitenkin viljelet eri postauksissasi tuota team-andro.comin kuvaa, jossa pillusi näkyy? Siitä joku muu sinulle jo huomauttikin jonkin toisen postauksen kommenteissa.

  • Tiiäkkö mitä? kun se ei oo pillu 🙂 🙂 Jos sulla on koskaan ollut kisaväriä niin tiiät miten se reagoi iholla… Luuletko todella että laittaisin kuvan jossa mun alapääni näkyy…….. Ei jumaliste mitä läppää

 4. Hyvin jaksat vaahdota vaikkei kenenkään muun mielipiteet kiinnosta? Sulle suorasukaisuus tarkoittaa ilmeisesti negatiivisuutta. Olis kiva pitkästä aikaa lukea joku myönteinenkin kirjoitus 🙂

  • Se kiinnostaa, etä esimerkiksi mun kuva laitetaan omaan blogiin täysin luvatta ja ihan rehellisesti haukutaan mua ja osoitetaan sormella mua kuitenkaan ihmisenä tuntematta. Kyllä saat varmasti lukea myös niitä myönteisiä juttuja ihan varmasti, koska mulle on tapahtumassa kaikkea ihan järettömän siistiä kohta, josta kerron pian <3

 5. Se älähtää, johon kalikka kolahtaa. 😀 ELI ! Kaikki nuo fitness-naiset ja miehetkin, jotka on älähtäny niin kyllä niillä jossain tuntuu. 😀 Ehkä oikeesti jotkut ajattelee samalla tavalla kisaajistakin, mut ei vaan voi myöntää sitä. Naurettavaa miks hirvee haloo nostetaan jos fitneksestä puhutaan negatiiviseen sävyyn! Miks ei sais puhua? Koska siinä on omat vaaransa ihan niinkuin missä muussakin lajissa. Mutta silti hyvä niistä vaaroista ja epäterveellisyydestäkin on puhua!

 6. Umppu, mua niin harmittaa sun puolestas, kuinka paljon energiaa on tää kohu sulta vaatinut. Siis tarkoitan näitä täysin asiattomia kommentteja/kirjoituksia/keskusteluja..
  Sananvapaus on demokratiassa jokamiehen oikeus, mut joku raja, ihmiset, comeooon!

  • Ei se oo edes oikeestaan vienyt. Joskus vaan mietin kuinka tyhmiä ihmiset oikeesti on ja kuinka lapsellisia. Mulle on aina ne lähimmäiset tärkeimpiä ja pääasia, että ne tietää <3

 7. Ai s.tana tätä porukkaa! Mikä ilmiö tulee siitä, että yrität valaista tavankansaa siitä että lavalla oleva ihminen ei oikeasti näytä siltä miltä näyttää ja sellasta kuntoa on kuntoilijan turha yrittää saada. Jos ajatellaan tavan laihduttajia jotka alkavat syödä omenan päivässä ja juoksee 10km lenkillä kolme kertaa päivässä, kuvitellen saada samallaisen kunnon kuin lavalla olijalla.
  Ni porukka rupee blogeissaa kuvaa omia ennen tankkausta kuvia, kuin puolustukseksi että ei se nyt niin epäterveellistä ja hullua ole! Mitä tämä saa aikaa niissä jotka syö sen omenan päivässä ja juooksee/kuntoilee kun hullu! Eiköhän umpun pointti oo menny vähän ohi muutamalta pikkulikalta ja muilta kumppaneilta!! Hoh ihmiset!!!

  • joo ja niille ihan vinkiksi, että oon tankattu siinä ekassa kuvassa hehehehehehehhe 🙂 Fitness on uskonto ja näköjään sille ei voi mitään <3

 8. Hei Umppu,
  ihan tavallisena perheenisänä ja kotisalitreenaajana ihmettelen ylipäätään tätä kilpailun muotoa, miten se on lähtenyt vissiin vähän lapasesta. Kun on kyse lajista, jossa on oma vartalo arvosteltavana, on vaan pakko hyväksyä se, että siihen liittyy tunteikasta suhtautumista. Oli kyse kenestä tahansa, on tässä lajissa mielestäni epäterveitä piirteitä. En halua kohdistaa niitä Umppu sinuun erityisesti vaan hieman haluaisin herättää keskustelua siitä, että mitäs jos harjoittelisitte myös henkisiä taitoja tämän rankan fyysisen rääkin rinnalla? Kun katselee näitä kommentteja, sitä vaan ihmettelee yhtä asiaa, joka on….MITÄ SITTEN?

  Mitä sitten, että joku on jotain mieltä aloituspainoista? Mitä sitten, että joku on jotain mieltä? Mitä sitten, että joku kakskymppinen aukoo päätään? Tuohon lajiin vaan on sisään rakennettuna aivan liiallinen itsekeskeisyys, se on narsismia. Se on myös luonnon vastaista, koska on luonnollista, että suorituskyky heikkenee ikääntymisen myötä. Ymmärrän toki tavoitteellisuuden ja treenaan itsekin neljä viis kertaa viikossa, ja syön mitä haluan ja näytän terveeltä ja hyvännäköiseltä, mutta heti sanon, että MITÄ SITTEN? Sen jälkeen kun on aikuinen ja on lapsia, alkaa ymmärtämään asioita erilaisesta näkökulmasta. Toki kaikilla on oikeus ja kaikki voivat olla. Mutta mua oikeesti tekee pahaa, kun ihmiset arvioivat toisiaan tolla tavalla. Kun jokainen nainen vanhenee, jokainen mies vanhenee ja on täysin luonnollista, että kroppa alkaa roikkumaan niin onko sillä nyt sitten ees mitään väliä? Miten ihminen näkee itsensä? Jos koko elämä pyörii jonkun kropan osan tai jonkun muutaman kilon ympärillä, onko käsivarsi ohut, vahva vai kenties liian laiha. Ei helvetti voi koko elämä pyöriä yhden asian ympärillä! SE EI OLE TERVETTÄ.

  Tämä ei ole hyökkäys ketään henkilöä kohtaan, enemmänkin vain havainnoijan kommentti. Kattokaa jotain olympiaurheilijoita. Hanna-Mari Seppälä, Tanja Poutiainen, Marja-Liisa Kirvesniemi, Kiira Korpi, ketä tahansa siis koko maailman huipputasolla kilpaillutta naisurheilijaa. Niillä on kaikilla vikoja ja parannettavaa suorituksissaan, ominaisuuksia, joita voi kehittää. On olemassa kilpailuminä ja on olemassa se yksityinen minä. Tässä urheilulajissa, mikä lie Fitness-hömpötys, minäkuva ja kilpailuminä menee sekaisin kuin kaappikello ja ihmiset ei enää tunnista täysin luonnollisia asioita elämässään. Luonnollisia asioita elämässä on frekvenssi: harjoittelu, ja palautus ja henkinen valmennus. Väittäisin, että jos vähän fundeeraatte tota henkistä valmennusta, se antais teillekin Fitness-urheilijoille kyvykkyyttä parempiin suorituksiin. Keskittykää suoritukseen, mutta myös muut asiat elämässä on tärkeitä kun se oman kropan tuijottaminen. Jos koko elämästä ja minäkuvasta tulee yksi suorite, se ei yksinkertaisesti pääty hyvin sellainen ajattelu. Se on ennemmin tai myöhemmin kun tulee vaikeuksia. Paljon menestystä ja kasvua Umppu sinulle, olet mielestäni tehnyt ihan hyvää työtä tuodessasi rehellisesti ajatuksiasi esille. Tuosta voisi jatkaa vielä vaikka kuinka keskustelemalla siitä, että mitä kuuluu elämässä menestykseen. Kun ei ole menestymisen pakkoa, suoritukset ovat luonnollisia ja perustuvat ymmärrykseen elämän lainalaisuuksista. Ihminen voi levätä siitä, että on keskeneräinen, ei koskaan saavuta täydellisyyttä, ja voi hyväksyä omat heikkoudet ja vahvuudet ja ponnistaa sitten siitä parhaaseen suoritukseen.

  Namaste.

  • Kiitos kommentista, joka oli asiallinen. Mulla on ainakin itsellä mentalivalmentaja 🙂 joka pitäisi olla jokaisella uheilijalla. Tää sai ihan liian isot mittasuhteet ja siksi ehkä olen nämä muutamat viimeiset kirjoitukset kirjoittanut. Tää ei oo mun koo elämä todellakaan eikä tuu koskaan olemaankaan ja tauko kilpailuista on tehnyt vain ja ainoastaan mulle hyvää niin henkisesti kun fyysisesti. Näen asiat ihan eri tavalla. En ole narsisti eikä musta koskaan sellaista tuu <3

  • Joo, mä itse asiassa luin vasta myöhemmin muita kirjoituksia, joissa oli perhe ensin ja muutenkin terveellinen suhtautuminen kahvinporoihin. 🙂 Meen syöttään lasta. 🙂

 9. MAHTAVAA!! Oon täysin samaa mieltä ja ihanaa että jaksat ’laittaa vastaan’ näille puolustelijoille. Ite oon käyny useemman vuoden salilla ja reenannu tavotteellisemmin ja syön suht terveellisesti ja puhtaasti, mutta myös herkuttelen. Tavoitteena ei ole kisalavat, koska mun haave ei oo mennä pyllisteleen lavalle, voin esitellä mun piilossa olevaa ’fitnesspersettä’ kotona 😀 (ja siks suhteellisen hyvä takamukseni on piilossa, koska oon raskaana, eikä ihan samalla tavalla pysty reenaan ku ilman mahaa). Toki arvostan kilpailijoita ja heidän tekemää työtä, muttakun nykyää joka toinen kilpailee ja suunnilleen jokanen tyttönen alkanu käymään vuoden sisään salilla tavotteena kisat ja sitte ollaan jo ammattilaisia ja fitness on elämäntapa ja punnittu kana punnitsematonta parempaa ym.. Sitä vaan tulee joka tuutista, ettei enää vaan jaksa 😀 Hienoa, että joillain dieetti on sujunut ja kaikki on mahtavaa, mutta asioilla on toiset puolensa ja kun ne tuodaan esille niin ollaan heti karvat pystyssä. Toivottavasti ymmärsit pointtini, halusin vaan omaa ärtymystä tuoda esiin ku tästä nyt on tehty niin iso juttu 😀

  • Joo todellakin ymmärsin sun pointin ja juurihan noin se on. Jos mun jutut ei ns.kolahtais kenellekkään niin tuskin tästä tämmöinen haloo oliskaan noussut. Kun omaksutaan yks kaks uus elämäntapa ja koko elämä muuttuu niin auta armias kun joku sanoo jotain muuta…. Se on totta että nuoret valitsee ensin päämääräksi sen kilpailun ja sitten vasta mennään sinne salille

 10. Moi!
  Oon aika pitkälti samoilla linjoilla kanssasi. En oo tosiaankaan mikään #alanammattilainen tai #bikinifitness vaan ihan tavallinen punttipirkko, joka ei tähtää kilpailuihin. Joten mun mielipiteellä ei sinällään vissiin oo väliä. Mä en voi ihan totta ottaa fitnesstä enää mitenkään tosissani. Ihan niin kuin sanoit, ei kukaan ota hiihtolenkillä x50 kuvaa itestään tai ainakaan pepustaan. Mä en voi vaan kertakaikkiaan ymmärtää sitä miks pitää ottaa 5 kertaa päivässä omasta stringipyllystään kuva ja lätkästä kaikkien nähtäville. Tai ylivalottunut/heilahtanut kuva aamuaerobiselta. Tai kuva riisi+kana+parsakaalirasiasta ja siihe kylkeen facebook-päivitys miten ahkera oot ku eka tehny 12h töitä ja sit meet pumppaa pakaraa viel salille jotta voisit ottaa viel yhden belfien ja laittaa instaan.

  Ymmärrän kyllä, että salilla käyminen ja lajille omistautuminen vaatii yksilöltä todella paljon. En vaan ymmärrä tätä omahyväistä kulttuuria, mikä tähän liittyy. Suurin osa antaa itestään todella hölmön kuvan sosiaalisen median myötä.

  • Sehä tässä onkin laihdutuksesta kuten fitneksestä on tullut viihdettä. On Kissi Vähähiilaria sun muuta jonka luulis jo herättävän ihmisiä et tollanenko mää oikeesti oon 🙂

 11. The only people who are mad at you for speaking the truth are those people who are living a lie 😉 Eli toisin sanoen nää ”fitness-ihmiset”, joita niin kauheesti suututtaa sun kirjoituksesi, ovat niitä ihmisiä, jotka itse haluavat blogissaan antaa kuvan pelkästä ihanasta ja täydellisestä elämästä(vaikka se ei oikeasti sellaista ole) ja sitten kun joku puhuu rehellisesti ja kaunistelematta tästä aiheesta, niin nää ihmiset hermostuu 😀
  Mielestäni sun blogi on paljon kiinnostavampi kun näiden tekopyhien tyttöjen, just siks koska oot rehellinen ja aito 🙂

 12. liitttyyköhän tää erääseen fitfashionin bloggaajaan joka kirjotti pari pv sitten vastaiskun sun tekstille ja käytti sun kuviakin?

  • Tää on suunnattu ihan kaikille niille ihmisille ketkä asiasta kirjoitti ei kenellekkään henkilökohtaisesti! Oon jo ollut niihin yhteydessä henk.koht kenelle mulla on ollut asiaa. Muut jätän ihan omaan arvoonsa! Kukaan niistä ei tunne mua henkilökohtaisesti ja siksi on turha ruotia mun asioita kun ei tiedä koko totuutta <3

 13. ”Sua ei kiinnosta kun sun omat jutut, sun treenit, sun ruoat, sun kuvat…….” Tää poiminta tekstistä on ihan totta!! Tiedän juurikin tälläisen ihmisen, entisen kaverin joka kuuluu tähän joukkoon. Hänen elämä on nykyään pelkkä fitness. Poistin kavereista, koska en enää jaksanut sellaista oman napan tuijottajaa jota kiinnosti vain ittensä puhuminen omasta kehityksestä ja siitä kuinka sitä rasvaa on vieläkin liian paljon kropassa jne…

  Oot rohkea kun olet kirjoittanut tästä asiasta! Pisteet sulle. Kerrankin joku avaa suunsa kunnolla eikä yhtään häpeä tai peruuttele sanojaan! 🙂

 14. Hyvä Umppu, olet rohkea kirjoittaessasi suusi puhtaaksi! Ei varmasti ole helppoa ottaa kaikkea p….aa vastaan, koita jaksaa. Olen niiiin samaa mieltä tästä kaikesta…ja noi belfiet…voi veljet… :/

 15. Umppu ihan oikeesti aamen! Vaikka en itse mihinkään kilpailuihin oo menossa mutta kyllä ottaa pattiin ku lukee tekstejä ’dieettini oli niin mahtavaa,nautin joka hetkestä, en nähnyt nälkää ollenkaa’ ja paskat sanon minä. Ihan normaali elämässäkin välillä väsyttäö ja mikään ei kiinnosta ja on normaalia että on välillä nälkä. Niin miksi oi miksi ne juuri etenkin nämä yhden dieetin kokeneet eiväg voi sitä myöntää..Eihän mihinkään varsinaiseen urheilukilpailuunkaan reenata koko ajan hymy korvissa 😀 ja tuostakin vielä samaa mieltä kanssasi että monetkaa eivät tulisi todellakaa sanomaan sulle suoraan vaikka itsekin olen välillä eri mieltä kanssasi niin en näe mitään syytä kertoa siitä sinulle 😀 tai koska eihän se mun elämää liikuta että olen tekstissäsi eri mieltä tai varsinkaan sinun elämääsi liikuta 😀 ja kuulut mun suosikki blogeihi ehdottomasti koska täällä on oikeesti niin hyvää asiaa ja oot ihanan rehellinen ja jalat maassa tyyppi. Hitsi vie nainen ansaitset jonku palkinnon! Jos joskus tampereelle eksyn ni tuun kyllä sun kampaajapenkkiin istuun:)

  • tervetuloa <3 Ainakin itse lapsesta asti urheilleena oon jotenkin kokenut, että saadakseni haluamani oon tehnyt sen eteen ihan pirusti töitä. Silloin kun treeneissä vain hymyilyttää ja kaikki on kivaa niin ainakin omalla kohdallani tulosta ei ole silloin syntynyt, mutta kaikkki tyylillään 🙂

 16. Seuraan fitnestä, blogeja ja henkilöitä.
  En kuitenkaan harrasta fitnestä vaan ihan muuta urheilua.

  Kirjoitat mielestäni niin asiaa ja onneksi pidät siitä kiinni. 🙂 tunnen suurta myötähäpeää, että seuraamani henkilöt viitsivät heittäytyä niin alhaiselle tasolle mitä osa on sinua vastaan hyökännyt.

  Itselläni on myös useista asioista paljon mielipiteitä, olen suorasanainen ja joskus ärsyttää jotkin asiat ja tekee mieli spekuloitua – vähän jopa spekuloituu, mutta pidän ne asiat omana tietona! Ei kaikkea tarvitse jakaa ja ihmetellä julkisesti. Siis osa näistä vastaasi hyökänneistä olisi tehnyt itselleen palveluksen jos olisivat pitäneen mölyt mahassaan. Itselleen hallaa tekevät!

  Joten go Umppu!! :))

 17. Näin maallikkona en tiedä, millaiset ovat lajin taustat ja kulissit, mutta arvostan suuresti ihmisiä, jotka uskaltavat tuoda mielipiteensä suoraselkäisesti esiin. Ikävää kuulla, että sinua vastaan on ”hyökätty” sankoin joukoin. Olet selvästi raapaissut arasta kohtaa ja pintaa syvempää. Tekstistäsi huokuu tietynlainen loukkaantuneisuus, mikä on ko. tilanteessa varsin ymmärrettävää. Teksti on kirjoitettu tunteiden vallassa, mikä omalta osaltaan on hyvä asia, mutta jatkossa suosittelisin ennen tekstien julkaisemista kiinnittämään erityistä huomiota niiden ulkoasun huolitteluun. Virheetön teksti antaa kirjoituksesta paljon jämäkämmän kuvan.

  Thumbs up and keep up the good work! 🙂

  • kiitos <3 Niinkuin olen jo monelle vastannut tähän mun kieliasuun se on mun se heikkous jota koitan kokoajan parantaa, mutta mikä on mulle todella vaikeaa, koska en itse näe niitä virheitä 🙂

 18. Mä olen ihan järkyttynyt siitä miten kaikki hyökkäs sua vastaan. Kiinnitin jopa huomiota siihen, että ”kaikkien kaveri, super positiivinen” Juttakin tykkäsi kaikista ”lynkkäys”-blogijutuista. Meni sitten maku hänestäkin.
  Mä olen sun kanssa täysin samaa mieltä kaikesta. Olen myös korviani myöten täynnä tota bikini-hömpötystä ja se on ihan täysin niiden kaikkien tuhansien belfieitten yms syytä 😀 Arka aihe, sohasit ampiaispesään 😉 jatka samaan malliin, musta tuli sun blogin lukija <3

  • Silloinhan se yleensä herättää tunteet kun se kolahtaa jopa joillekkin hyvin arkaan aiheeseen. Harrastus on harrastus ja kilpaurheilu on kilpaurheilua. Se tarkoittaa mulle verenmakua suussa, raivokkaita treejä, joissa on vain ja ainoastaan mielessä menestys. Tää ei oo ollut mulle koskaan vaan ja ainoastaan kivaa ja ihanaa kaurapuuroo vaan välillä ihan helvetin rankkaa hommaa ja siksi nämä haraastelijat ei ehkä ymmärrä mua enkä mää niitä 🙂 Kiitos kommentista <3

 19. Moi!

  En ole aiemmin blogiasi seurannut,
  mutta tämän ”kohun” jälkeen tulen
  varmasti seuraamaan! Sä olet rohkeasti
  uskaltanut tuoda sen esille minkä monet
  tietävät, mutta vaikenevat siitä. Kirjoituksesi on täyttä
  totta! Ihailen sinua tekstiesi
  perusteella ja vaikutat todella
  jalat maassa olevalta, järkevältä
  ja ihanalta, itsevarmalta ihmiseltä!
  Toivon ettet ota nokkiisi niistä
  jotka sua vastaan asettuvat tai sinua
  dissaavat. Muutakin elämää on kuin
  se pe***leen FITTNES!! Kaikkea hyvää, pidetään lippu
  korkealla! 🙂

 20. Umppu sun kirjoitukset on aivan huippuja. Todella hyviä, fiksuja ja ennen kaikkee rehellistä suoraa puhetta. Oot niin aito ja ihana tyyppi, ihan super! Sulla on sellanen asenne urheiluun ja elämään yleensäkin, josta monen tulis ottaa oppia. Ja se rohkeus! 🙂

 21. olet ihan mahtava !
  Asia teksti..
  Mun mielestä tää fitness sun muu siihen liittyvä on lähtenyt ns ”käsistä”.. Sitä tulee joka tuutista nykyään että alkaa ottaan päähän 😀
  Itse ihailin ennen kovasti fitnessurheilijoita, mutta nyt ei jaksa enään edes kiinnostaa 😀 juuri siksi koska tää menee ihan liiallisuuksiin mun mielestä..
  On tässä elämässä muutakin!!!

 22. On se vaan erikoista, minkälaisen myllyn pari kuvaa pisti käyntiin. Yhtään en ihmettele normisuomalaisten reaktiota, sillä kyllähän bodykilpailijat näyttävät lähinnä friikeiltä useimpien silmiin, ennenkuin kantaansa pidempään tarkastelee (ja monen mielestä kyllä sen jälkeenkin). Toisten blogistien reaktiota ihmettelen. ”En minä ainakaan”, ”kyllä minä ainakin näytän terveeltä” ja etenkin tuo viimeinen ”kyllä minulla ainakin on enemmän lihaksia, niin että näytän paremmalta kuivanakin”. Fakta homma on, että bikinifitnesstytöt nyt eivät kertakaikkiaan ole mitään poikkeuksellisen lihaksikkaita noin lähtökohtaisesti, se näkyy sinun kuvissasi, kuin myös jonkin blogistin kuvissa joka koki omaavansa jotain nahan ja luiden välissä enemmän. Eihän se bikini fitnessiin edes kuulu. Te ootte offilla ihan perustyttöjen näköisiä, toki monet hyvinkin kauniita, hoikkia ja terveitä nuoria naisia. Mutta ei sitä lihaa siellä nyt merkittävästi ole. Huvittavimpia ovat olleet kommentit joissa mainitaan etteivät lihakset sovi naiselle ja näyttää mieheltä. Kyllä bikinitytöistä on ne miesten lihakset kyllä erittäin kaukana… Mutta kaunis sinä olet, ja blogisi perusteella ihastuttava ihminen muutenkin. Turha ottaa varsinkaan tuoreiden punttaajien höpöhöpöjuttuja tai itsekorostusta kovin vakavasti, kyllähän se on sillä lailla, että pääsääntöisesti monessa muussa urheilulajissa pidetään suu tiukemmin kiinni ennenkuin on riittävästi meriittiä brassailla (ja on se näinkin, että kokeneempi jo varoo sanojaan, tai ei enää jaksa hiillostua pikkujutuista). Sanon tämän itsekin sm-tasolla kilpailleena ja voittaneena sekä piiiiitkään kuntosalielämää seuranneena. Mitä fitness-elämäntapaan tai pitkään urheilu-uraan tulee, niin se vie iät ja ajat, ennenkuin oikeastaan pääsee edes sisälle. Vuosi, kaksi tai kolme on urheilijana tai elämäntapaurheilijana mitätön hetki. Hyviä treenejä!

  • Oot niin oikeessa! Mää ainaki tiedostan etten todellakaan oo lihaskimppu ja nimenomaan siitä juuri kirjoitin. Monilla on ihan väärä kuva itsestään …. Kiitos kommentista joka oli täyttä totta

 23. Taitaa kiinnostaa muiden mielipiteet kun pitää avautua blogissasi eikös vaan? =)=) eläkä koita puijjata meitä enää;)

  • Silloin kun mun kuva laitetaan ilman mun lupaa ja mua arvostellaan ja haukutaan mua tuntematta ja ne ihmiset ei pysty sanoon sitä mulle suoraan! Todella ala-arvoista !!!

 24. Just näin!! 🙂 Itse en fitnessiä harrasta, mutta oon mielenkiinnolla tätä kohua tässä lueskellut ja jonkun verran tulee seurattua kisaajiakin. Ja just toi on se asia, joka muakin lajissa ärsyttää, että KAIKKI pyörii niiden omien pakaroiden ympärillä, se kilpailijaminä ja arkiminä menevät täysin sekaisin. Jatkuvasti otetaan kuvia omista pakaroista ja sitten jos joku yhtään kyseenalaistaa asiaa, saa kuulla että on ”kateellinen läski, joka ei vaan itse pysty tähän”. 😀 Missään muussa urheilulajissa ei tosiaankaan keskitytä noin paljoa itsensä kuvaamiseen, napsita kesken treenin selfieitä ja belfieitä, ja korosteta itseään. Mä välillä mietin että miten joku edes JAKSAA napsia omasta perseestään kuvia 12 kertaa päivässä?? Ja huolestuttaa että missä välissä kehitetään sitä pääkopan sisältöä. Uskon että näissä lajeissa on paljon hyvääkin ja yleistän nyt ehkä vähän liikaa, mutta en ymmärrä miksi fitnesskisaajat vetävät herneitä nenään näistä kirjoituksista, kun luulis että jos on täysin sinut itsensä ja lajinsa kanssa, ei välittäisi. 😀

  Mua myös naurattaa eniten se, että ihmiset, jotka arvostelevat ihmisiä, jotka kirjoittavat näitä mielipidepostauksia, väittävät että hehän eivät sortuisi tällaisiin teksteihin ja arvosteluun. Silti just joku mainitsi Jutta Gustafsbergin tykänneen jostain mollauspostauksista. Meni vähän maku että onko se positiivisuus ja muiden tsemppaaminen vaan pintaa jos kannatetaan sitä toisten arvostelua. 😀 Ja samaten just se, että jos joku tavistreenaaja sanoo sanankin fitnesskisaajista, otetaan aina käyttöön just se, että ”siellä kirjoittelee nyt joku läskisika, joka ei ole salia nähnytkään”. He sortuvat täysin samaan mollaamiseen ja arvosteluun, mutta eri muodossa. Ei voi käsittää miten sokeita voi itselleen jotkut olla.

  Onneksi tähän maailmaan mahtuu lajeja ja kisaajia, ja jokaiselle varmasti omansa. Uskon että sä tuut tekemään aina omaa juttuas ja ihailen sun asennetta mielettömästi! 🙂

  • Asioilla on aina kaks puolta……. Ihan samanlailla mulle moni sanoi että hyvä toi sun teksti ja menee vartti niin kirjoitetaan oma teemalla ”miten kukaan voi haukkua omaa lajiaan” viitaten Umpun tekstiin hahahahahahha

 25. Kolmea Fitfashion blogia seuraan. Olet yksi niistä kivan kirjoitustyylisi ja rehellisyytesi takia. Nyt sä olet todellakin sohaissut ampiaispesää. Esimerkiksi netin fitnessvalmennus on miljoonabisnestä ja niitten liikevavaihdot on kymmenkertaistunut muutamassa vuodessa. Hype on nyt niin valtava, siksi tämä kohu. Kaiken takana on aina raha.

  Ja kielioppivirheet ei tekstissäsi haittaa tippaakaan. Kulmakarvat tosi jees. Näin sut livenä fitnessexpossa:)

  • No niimpä… Jotenkin tuntuu hullulta että ihmiset syyttää siitä mua, mikä on aivan naurettavaa. Kiitos <3

 26. Hienoa, että sanot asiat suoraan niinkun ne on. Jännää tässä on myös se, että ”fitnesspirkot” saavat huoletta tuomita normaalia elämää elävien ”pullan mässytyksen” ja muut ”inhottavat ruokatavat”, joita ei voi käsittää, mutta eivät kestä kritiikkiä oman toimintansa suhteen… Tämä liittynee juurikin siihen narsistiseen suhtautumiseen omaan itseen ja siihen, mistä kirjoititkin, että tässä lajissa keskeistä on vaan se minäminäminä ja minun oikeat valintani….

  • Niinhän se just on! Sitten toitotetaan että eikö saa tehdä sitä mitä rakastaa …. Turha sieltä sipsipussin äärestä sohvalta huudella hehehe! Mitä jos joku rakastaa sitä sipsiä ja sohvaa???? Niin helvetin ristiriitaista!

 27. Mun mielestä sun kisakunto vs. arkikunto -teksti oli täysin aiheellinen, koska lajin pariin on hakeutunut ja se kiinnostaa paljon nuoria tyttöjä. Itse en fitnessiä harrasta, mutta salilla käyn treenaamassa (tavoitteellisesti, jopa) ja lueskelen fitness-blogeja. Ja yksi huolestuttava ilmiö on se, että joillekin nämä bikini fitness-kisat tuntuvat olevan tapa saada hyväksyntä muilta ihmisiltä. Tällaisia blogeja yhdistää se, että haukutaan sitä ”entistä minää” ja korostetaan sitä, että ”kun mä nyt pääsen siihen kisakuntoon, niin mä oon niin **tun hot”. Samalla otetaan jatkuvasti kuvaa tisseistä ja pyllystä (ja melkein siitä letustakin), mietitään että pitäisikö ottaa silarit tai korjata huulet, ja koko elämä pyörii sen fitness-ulkonäön eikä sen urheilullisen elementin puolella. Ja mulle tulee näistä todella surullinen olo, koska nämä tyttöset hakevat omiin itsetunto-ongelmiinsa ratkaisua kisoilla, joissa sitä ulkonäköä arvostellaan. Kyllähän sen tietää, ettei sellaisesta voi seurata mitään hyvää.
  Niiden, jotka aikovat kisata, pitää tiedostaa lajin vaatimukset. Kuinka moni pitää verkossa esimerkiksi tennisblogia ja kertoo siellä, kuinka tenniksen harrastaminen on tie kesäkuntoon? Ja että kuinka tennistä pelaamalla perseestä tulee kiinteä (ja että tässä on mun pylly viime tennisharkkojen jälkeen ja tässä se on kuukausi sitten)? Ja että ennen tennistä oli ruma ja lässähtänyt olo? Ja että nyt aloitetaan nollatasolta ja tähtäimenä on ensi vuonna Wimbledon? Mikään urheilulaji ei ole ”vaaraton”, etenkään silloin kun sitä harrastetaan kilpailumielessä. Ja se, että on tyytymätön ulkonäköönsä ei ole paras syy aloittaa kilpailemista.

  • Ja vuoden jälkeen ”ollaan” huippu-urheilijoita ??? Totta turiset ja todella tämä laji ei ole se paikka mistä haetaan hyväksyntää ja nostetaan itsetuntoa…

 28. Pari vuotta sitten kun tämä laji räjähti käsiin rupesin itse pohtimaan, pitäisikö minunkin, mäkin haluun olla timmi ja ottaa pose kuvia itestäni. Katselin kaikkien bikini fitness kisaajien kuvia ihannoivana ja sellaisena, että perkele mäkin haluun. Rupesin miettimään että kyllä mäki pystyn siihen koska on pitkä urheilutausta takana ja oon saanut kunnian saada harrastaa niinkin ihanaa lajia kun joukkuevoimistelua ja vielä hyvässä joukkueessa.
  Sitten havahduin yksi päivä, että mikä tossa lajissa on se ”juttu” kisapäivänä??? Mistä sielä lavalla voi saada samankaltaisen onnistumisen fiiliksen kuin nappiin menneen välineohjelman jälkeen??
  Pystyykö siellä saamaan samankaltaista? Ja jos pystyy niin mistä se koostuu?
  Vai onko tämä laji juuri siksi ettei ole enään kykenevä enään harrastamaan entistä lajiaan ja tällä koitetaan hakea niitä samankaltaisia fiiliksiä. En varmaan koskaan sitä voi ymmärtää ellen sitä itse kokeile, mutta haluan kuulla sinun mielipiteesi koska itselläsi on huippu voimistelu ura myös takana 🙂
  Olen ollut lukijasi ihan alusta alkaen ja haluan kiittää että tuot mielipiteesi vahvasti esiin ja seisot sanojesi takana. Se on ihailtava piirre, että et halua miellyttää ketään sen takia että se antaisi sinulle tien menestykseen vaan oot raivannu oman polkusi juuri tuollaisena. Kyllä saa poikasi olla ylpeä. Annat hänelle varmasti erittäin hienot eväät tähän maailmaan.

  • Sen voin sanoa että tää ei o sama kuin voimistelu 🙂 tää antaa ihan erilaiset ”kiksit” kun voimistelu ja nimenomaan erilaiset. Kyllä voimistelu on aina nro1 mun sydämessä. Mieti tarkkaan 🙂 kiitos kommentista <3

 29. Miten musta tuntuu että vain 1 vastineen kirjoittanut (mies) on ymmärtänyt sun pointin? Korjaa jos MÄ oon ymmärtäny väärin, mutta sä et arvostellu fitnesstä lajina vaan sitä että media esittää pelkkiä lavakuvia? Kaikki behind the scenes puuttuu, ja vertailukuvallasi toit sitä esiin etkä suinkaan sitä kuinka perseestä fitness on? Nuoret tytöt pyrkii sitten tähän lavakuntoon kun eivät muusta tiedä.Saattaapi olla että oon ymmärtäny väärinkin..

  • Juuri näin, mutta juurikin nämä ihmiset ymmärtää miten haluavat ymmärtää. En oo koskaan sanonut että ”fitness tuhosi elämäni” vaan sanonut kuinka oon kasvanut aivan valtavasti ihmisenä sen rinnalla ja jkuinka paljon hyvää se on tuonut mun elämään

 30. ”Onko se niin kauheeta sanoa ääneen että ennen kisoja on voimat aika loppu ja on väsynyt, mutta se kilpailu on silti ihan HELVETIN siistiä ja lavallaolon jälkeen kaikki tuo edellämainuíttu unohtuu niin se on se juttu miks mää teen tätä? ”

  Juurikin näin, been there, done that and still going 😀
  Mä ainakin myönnän tuon, raskasta, ihan helvetin raskasta välillä, mennään äärirajoille, on hetkiä kun haluaa laittaa kuulokkeet päähän ja vetää lipan syvälle, mutta silti se houkuttelee menemään uudelleen, joskus….
  Fitness sisältää hetkiä laidasta laitaan 🙂

  Se on hienoa, miten pysyt sanojesi takana! <3

 31. Haluisin sanoa että urheilu on hyväksi ja niin se onkin, mutta rajat ylitettyään se ei enää ole. Olen harrastanut kilpaurheilua aivan liian nuorena ja aivan liian tosissani. Nyt kun haluan asettua ja perustaa perheen ei se enää ole mahdollista. Enkä mä ymmärrä miten jarin kuva liittyy tähän juttuun

  • mun koko jutun pointti on just toi….. Liian nuorena aloitettu voi antaa pysyviä vaurioita. Jarin kuva ei liity tähän millään, jos huomaat niin siällä on Minä ja mun mieheni. Jari on aivan mahtava ihminen, jolla on sydän paikallaan!

 32. Olen jo kauan ihmetellyt tätä fitness-hypetystä, aamupuurojen kuvaamista ja ikuista autuutta. Todellisuudessahan se on vaan niin, että kaikissa asioissa on hyvät ja huonot puolensa. Mielestäni jokaisen asian, oli kyseessä urheilulaji, julkinen instituutio tai vaikkapa oma puoliso, tulisi ottaa vastaan kritiikkiä ja hyväksyä niitä ”huonoja puolia” kehittyäkseen. Jos fitness on tullut jäädäkseen, ja saavuttaa ns. vakiintuneen paikan muiden urheilumuotojen -ja lajien joukossa, miksi (ymmärtääkseni) nämä ”fitneksen ammattilaiset” ovat ottaneet niiden ikävien/huonojen puolien esiintuomisen niin vakavasti? Vai onko tämä asia ollut jo kauan tiedossa, mutta sitä ei ole haluttu tuoda julkisuuteen? Tottahan se on, että nämä pienet heti fitness-lavoille tähtäävät teinit vaan ovat yksinkertaisesti potentiaalisia asiakkaita koko fitnessbisnekselle. Mielestäni olet rohkea nainen kun uskallat sanoa rehellisesti mielipiteesi asiasta, josta nähtävästi systemaattisesti ”vaietaan”. En usko, että fitness tähän kaatuu, enkä näe tarvetta puolusteleville kommenteille sillä, kuten jo aiemmin sanoin, jos (ja kun) fitness on saavuttanut vakiintuneen asemansa uirheilulajina, siihen kuuluu luontaisesti huonoja ja hyviä puolia, onnistumisia ja epäonnistumisia.

 33. Oot vaan katkera koska olit ennen hyvässä kunnossa, ja nykyään ootki nainen taas hirveissä jenkkakahvoissa. Etkä jaksa enää treenata. Lol. Ja faktahan on että sulla ei ollut lihasta vaa siks näytit riutuneelta. Ihme kyllä muut tytöt eivät ole näyttäneet riutuneelta. Tai en ole ainakaan nähnyt enkä nähnyt expossakaa.

  • Hei come on……. Mulla ei oo mitään syytä olla kenellekkään katkera. Sulla on varmaan jotain todella pahasti pielessä omassa elämässä? Sää tuskin olit sielä lavan takana katsomassa vaan näit juurikin sen lavalla olevan #illuusion 🙂 🙂 🙂 🙂

 34. Hyvä Umppu!

  En ole vielä mihinkään näihin kohuteksteihin kommentoinut, mutta nyt on pakko kommentoida!
  On vaan niin paha mieli millaisen ryöpytyksen saa kun on rehellinen! Hurjan paljon tsemppiä ja jatka samalla tyylillä niin blogissa kuin elämässäkin. Itse olen toista vuotta jo lukenut kirjoituksiasi ja sun ihana aitous vaan koukuttaa, ihailen tyyliäsi.
  Ps. Täytyypä katsoa illalla sua telkkarista

 35. Ihanaa Umppu, että olet noin rohkea! Itse työskentelen paikassa, jossa joka toinen on menossa lavalle tai jo ollut. Eniten ärsyttää koko fitness jutussa se, että ei uskalla edes omalle työkaverille sanoa aamulla moi koska ei tiedä minkälainen huuto sieltä tulee, kun kaikki ärsyttää ja on niin nälkä. Miksi kaikki pitää laittaa aina dieetin syyksi? Jos on koko ajan nälkä ja kiukuttaa saisi sen pitää kyllä sisällään tai sitten söisi. Toinen mikä ihmetyttää, niin osalla on dieetillä niin kova nälkä, että alkaa polttamaan röökiä.!? Sekö muka sitten niin fitnestä? Tietenkin löytyy muutama poikkeus jotka ovat aivan ihania myös dieetillä, eikä laita pylly/naama selfieitä jokaiseen mediaan 5 kertaa päivässä. 😀

  Tsemppiä ja ihanaa loppu syksyä <3 Mä fanitan sua ainakin ihan täysillä 😛

 36. Olen seurannut nämä sinun kirjoitukset ja muutaman ”jumppakuninkaan” ja ”-kuningattaren” sokeat kirjoitukset tätä vastaan. Lähden myös siitä ajatuksesta, että joka ikinen laji, jossa ollaan painon ja ulkonäön kanssa tekemisissä altistaa laukaisemaan syömishäiriön. Ja huvittava että näitten kuninkaiden teksteissä ei ole edes tietoa siitä kuka siihen voi sairastua; se onkin se monimutkaisempi juttu. Olen itse harrastanut sm-tasolla kamppailu-urheilulajia. Ja tadaa, siitäpä se sitten pikkuhiljaa lähtikin, sairastuminen syömishäiriöön. Paineet nousi matsien myötä, treenit ja vaikeat ihmissuhdekuviot. Mikäpä muu tähän kaaokseen avuksi kuin painonhallinta! Koin että se on ainut asia joka oli omissa hanskoissani. Olen 171cm pitkä. Painoluokat senkun vaihtuivat pienempiin sarjoihin, vaikka olin jo 56 kiloisena niin heikossa kunnossa ettei ihan irronnut, eikä sen keveämpänä ollut kehiin asiaa. Keveimmillään olen painanut 46kg. Eli luuta ja nahkaa, koska muistan yhtä että 51kiloisena inbody mittaus ja rasvat alle 6%. Tästä alkoikin osastohoidot, sun muut. Kroppa tilttasi täysin. Sain myös epileptisiä kohtauksia, joita myö lääkittiin. 2013 kesällä alkoi vasta oma parantuminen kunnolla. eli 4,5vuotta elämästä täysin hukkaan. Tällä hetkellä olen varmasti painavimmassa kunnossa kuin koskaan, mutta en käytä epilepsia lääkitystä ja diagnoosia ollaan purkamassa. Neurologien arviot perustuvat siihen että alhainen rasva % on altistanut kouristuksille (aivot suurimmaksi osasksi rasvakudosta). Eli olen terveempi kuin koskaan tuohon aikaan.
  Pointtinani se, että vaikka kuinka olet lajia harrastanut ja kilpaillut, sinulla on oikeus ja tietyllä tapaa velvollisuus kertoakin sen ns varjopuolista. Oikeasti 15-16-vuotias on hyvin hyvin herkässä iässä suhteessa omaan identiteettiin ja vartaloon. Siinä iässä ei tarvitse kuin yhden pahan kommentin, joka voi aiheuttaa oman vartalon väärin näkemisen.
  Mulle tuli hyvä mieli, kun joku oikeasti otti tän asian puheeksi, koska joka paikassa fitness, sekä siellä ja täällä. Ja tietyllä tapaa se tuli läheltä, se tunne elämäni kunnosta, jolloin voisit oikeasti kalpeana luhistua hetkellä minä hyvänsä, mutta silti oon vaan niin hyvässä kunnossa.
  Kaikkea hyvää sinulle! Antaa muiden mussuttaa parsaa ja pitää suut supussa! 🙂

 37. Hienoa Umppu et uskallat kirjoittaa bikini fitneksen vaaroista. Joltain kritisoijilta, erityisesti miehiltä, tuntuu menevän ohi et naisvartalo kärsii alhaisista rasvoista herkemmin koska se on tarkoitettu tuottamaan lapsia! Kannattaako ottaa riski? Skaboista saa palkinnoksi muovipokaalin, kuvia nettiin ja jos huono tuuri käy, kaupan päälle mielialaongelmia, lapsettomuutta, kroonisen kilpirauhasairauden sekä osteoporoosin. Osa kisailijoista on entisiä urheilijoita ja niiden kehot lienee sopeutuneet alhaisempiin rasvoihin, mut kuka tietää monta dieettiä tai kisakautta edes pro-tason kisaajan kroppa kestää? Esim Virmajoki on nykyään aika väsähtäneen näköinen kun vertaa parin vuoden takaisiin amatöörikuviin….

 38. Täytyy sanoa, että olet mun uusi idoli. Katoin just a-talkin enkä oo pitkää aikaa ollu kenenkää kanssa yhtä paljon samaa mieltä. Ihmiset on vaa nii heikkoja hyökätessää sua vastaan, ne tarvii vaan jonku kohteen johon purkaa omaa itsetunnon kohotus paskaansa eikä siinä ole enää paskaakaan kyse fitneksestä vaan jostain ihan muusta. Ihanaa, että joku tuo ihmisten tietoon fitneksen surullisetkin puolet ja sen ettei se nyt olekaan ihan niin terveellistä. Go umppu!

 39. Arvostan suorasanaisuuttasi ja rohkeuttasi ottaa tämä asia esille ja käyttää vielä omaa kuvaa esimerkkinä. Joku aikaisempi kommentoija sanoi olevansa ”tavallinen salipirkko”, tällainen minäkin, en todellakaan ammattilainen. Mun mielestä on hienoa, että lajin vaaroja tuodaan esiin, koska kaikki fitnekseen liittyvä on nyt muodissa ja nuoret ottaa varmasti paljon mallia fitnessurheilijoilta, ja ilman hyvää valmennusta (ym!), näiden nuorten (miksei vanhempienkin) dieetit ja treenit voi päättyä aika huonosti… Mikään asia ei kuitenkaan ole täysin musta-valkoista, joten olisin ollut myös kiinnostunut kuulemaan, onko sinulla sanottavaa toiselta (positiiviselta) kannalta? En katsonut a-talkia, ehkä siellä sanoitkin jotain… Itse en ikimaailmassa riskeeraisi terveyttäni laihduttamalla itseäni noin laihaksi, mutta toisaalta en koe, että minusta olisi tuomitsemaan muita.

  • Sielä ohjelmassa olin juurikin puhumassa niistä positiivisista puolista ja tossa muutama postaus taaksepäin on vielä vähän enemmän 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta