Taisin vähän kohauttaa

Huh huh sanon minä. Oon aivan pöyristynyt edellisen postaukseni ”aiheuttamasta” media ryöpystä. Mulla ei koskaan käynyt niin, että mun blogia on yhtä postausta luettu yli 200 000 kertaa ja lukijoita tulee kokoajan vain lisää. Teksti jaettu facessa yli 300 kertaa  ja pelkkä linkin postaus on kerännyt lähes 5000 tykkäystä. Tää on jotain aivan uskomatonta. Toisaalta todella hienoa, että se on juurikin se postaus, koska fitness on todella pinnalla ja varsinkin niiden nuorten keskuudessa. Kommentteja on tullut paljon ja suurinosa niistä on ollut positiivisia.

http://m.satakunnankansa.fi/sitajatata/fitness-kilpailija-kyseenalaistaa-blogissaan-kisakunnon-ihannoinnin?v=1

IMG_7005Tämä ehkä kertoo siitä kuinka Suomen kansa on tavallaa väsynyt siihen, että fitness ja ne kilpailut tulevat nyt joka tuutista. Kaikki on dieetillä tai ruokavaliolla, ihmiset rahaa kylmälaukkuja mukanaa, ruoakailuun on minutilliset aikataulut, maitorahkaa, kanaa, parsaa jne. Haluan kuitenkin sanoa, että kunnioitan kilpailijoita ja en kuitenkaan halua mollata fitness lajeja alimpaan helvettiin, mutta haluan puhua avoimesti siitä miltä kilpailuissa näytetään ja miltä näytetään arjessa. Kaikella kilpaurheilulla on hintansa, mutta senkin voi tehdä hyvin tai mennä suoraan perse edellä puuhun. Fitness on kuitenkin lähes ainoista lajeista mikä saattaa huonosti toteutettuna aiheuttaa sellaisia ”vaivoja” mitä rahalla ei saa korjattua. Kiekossa lähtee hampaat, mutta nekin on mahdollisuus laittaa kuntoon jälkeenpäin 🙂 Tärkeimmät asiat on hyvä valmentaja ja oman itsensä kuuntelu.

IMG_8886Mulle se perhe on aina numero yksi ja tulee olemaan ja haluan myös painottaa sitä, että se fitness ei saa olla koko elämä ja varsinkin jos sinulla on lapsia ja perhe niin niiden on ehdottomasti mentävä sijalle 1. Jos hankit lapsia olet silloin valmis myös hoitamaan niitä. Mää oon ainakin ihan tavallinen ihminen ja rakastava äiti <3

IMG_8492
Biancaneve http://www.biancaneve.fi

Kun olen sairastanut kohta viikon jäi multa montakin hienoa asiaa väliin. Meillä oli tänään Team SportLife nutritionin teamipäivä, jonne en vain yksinkertaisesti voinut mennä, koska ääntä ei juurikaan tuu ja kuumeinen olo on edelleen. Olisi ollut ihanaa nähdä teamin porukkaa <3

1471085_10152586628294118_6638310638250506427_n

noi mun kirsikka trikoot on muuten täältä http://www.biancaneve.fi/product/1540/b-lean–housut-cherry Biancanevestä löytyy aivan mahtavia, kotimaisia ja laadukkaita treenivaatteita kaikille <3 Käy tsekkaan.

Sain kommentteja: mitä sitten oikein teit sielä lavalla jos sulla ei niitä lihaksia edes oo, oot mielisairas jne….  no kaikki tyylillään. Haluan kuitenkin sanoa, että itse olen kilpaillut voimistelussa jo 6-vuotiaasta asti. Mun kroppa on tottunut jo lapsesta asti kovaan treeniin ja valehtelisin jos väittäisin etten treenannut lapsena enemmän kuin nyt. Olen silloin menestynyt ja näin aikuis ijällä tavoitteet on hieman erilaiset. Usein tässä lajissa ne ongelmat tulee silloin kun lähdetään sieltä sohvalta tähtäimenä kilpailut ennekuin ollaan tehty mitään muuta. Ei kestään tule huippu urheilijaa vuodessa!  Ja mää en oo mielisairas btw 🙂 Oon aina tehnyt tätä vain itselleni enkä suinkaan sen takia että mun pitäis hakea sillä jonkinlaista hyväksyntää.  En postaa kuvia tisseistäni tai laita itsestäni kuvia odottaen uuh you are so sexy kommentteja, koska mielestäni se on vain oman itsensä halventamista ja teet itsestäsi naurunalaisen. Kaikista opettavaisinta tässä kilpailemisessa on ollut nimenomaan tämä välivuosi, jolloin olen keskittynyt ihan kaikkeen muuhun kun fitnekseen. Suurinosa meistä tämän lajin takan on kuitenkin ihan normaaleja ihmisiä <3 Kun seuraa vierestä kilpailijoita oppii paljon niin hyvää kuin huonoa. 🙂

Moni hakee kokoajan elämälleen tarkoitusta. Jollain tavalla on pakko erota muista. Tehdään kuorintavoiteet kahvinpuruista……………… mää yleensä vain juon kahvia ja en halua että kasvoni haisee ruoalle 🙂 🙂 ……. Viljat turvottaa joitan niin kokkailaan jos jonkin sorttisia gluteiinittomia muffineita ja kuvitellaan, että se on jotenkin ihan helvetin terveellistä ja niitä voi ahtaa ihan niin paljon kun tykkää….. Yleensä kuitenkin ne parhaat jutut tulee ihan sinä  normaalissa arjessa ja ihan normaaleista asioista juuri silloin kun et yritä yhtään mitään 🙂

instagram @umppu

twitter @UmppuK

-Umppu

primebody

35 vastausta artikkeliin “Taisin vähän kohauttaa”

 1. Oot niin ytimessä! : ) Huikeaa ja niin helkkarin hienoo et sun teksti leviää! Kaikkea ihanaa teidän perheelle. t. Sini

 2. Suurimmaksi osaksi nämä ovat tietysti mielipidekysymyksiä, miten kukin tämän lajin kokee. Jokainen kulkekoon tätä tietä tyylillään. Jos jollekin tämä laji / harrastus on elämässä se nro 1, niin ei siinäkään kaiketi mitään pahaa ole? Iso ristiriita mielestäni syntyy siinä vaiheessa, jos tätä hommaa tekee siitäkin huolimatta, että kokee sen äärettömän rankaksi, vaativaksi, riuduttavaksi ja jopa sairaaloiseksi. Siinä vaiheessa ehkä kannattaa harkita jotakin muuta harrastusta. Niitähän riittää 🙂 Jokaiselle löytynee jotakin.

  • juurikin näin, mutta sehän siinä just on että juuri ne ketkä kokee tämän lajin rankaksi, riuduttavaksi…… niin hokee sitä fitness is my lifestyle kokoaja, eikä nää omaa nenää pidemälle. Juuri ne on niitä jotka kimpaantuu näistä mun teksteistä….

 3. Aivan mahtava tekstiä Ulla kirjoittaa lisää näitä toivottavasti muut äitejä luke tää sun bloog ja ymmärtä kunniottaisivat itseään edes vähä.

 4. Hyvä teksti muuten, mutta itseäni jäi hirveästi vaivaamaan tuo viimeinen osio. Koska minä ainakin juuri puhuin blogissani kahvinpuru kuorintavoiteesta ja gluteenittomista muffinseista. 😀 😀

  Mutta en tee tuollaista ollakseni ”special”, vaan koska olen kokenut ne jutut toimiviksi. En syö ja ahda itseeni gluteenittomia muffineita, koska ne on terveellisiä vaan koska mulla todettiin just viljayliherkkyys ja nyt ihan blogiakin ajatellen sain postaukseen lisää täytettä sillä kokkailukokeilulla. Ja onhan ne terveellisempää kuin lisäaineita täynnä olevat karkit ja eihän niitäkään ole tarkoitus ahtaa joka päivä. 😀

  Tai jotenkin harmittaa ihan hirveesti tollanen yleistäminen, tuomitseminen ja mollaaminen. Yhtälailla minä voisin sanoa, että on huomionhakuista kulkea leopraditrikoissa joka päivä.Mutta en sano. En halua olla ingnorantti ja tuomita pinnan perusteella ja pienien , yksittäisten tekojen.

  Sori, meni ehkä vähän nyt tunteisiin täällä. 😀 Mutta kannattaa varoa ehkä liian kärkkäitä kommentteja. Ei asiat vaan ole noin mustavalkoisia.

  • Missä sun huumori on???? Sitä kahvinpuru kuorintavoidetta on nyt ollut ehkä 20:ssä blogissa… En ole lukenut blogiasi, joten en sitä tarkoittanut. Ymmärrän gluteiinittomuuden ja itsekkin teen niillä ohjeilla paljon, mutta lähinnä tarkoitin että moni ajattelee että ne on yli terveellisiä… Niihin tulee usein ihan yhtälailla sokeria ja voita 🙂 tarkoitin että vaikka tuote on gluteiiniton niin ei tarkoita että niitä voi syödä rajattomasti! Saitko pointin! Btw mulla on ne pantterit yleensä vain salilla tai tapahtumissa 😉 pidän niitä siksi koska ne on musta ihanat. Oon jo niin vanha etten tarvitse huomioo kun toi sama ukko on tossa vuodesta toiseen eikö lähde kulumallakaan 🙂 mun tyyli on kirjoittaa hieman provosoivasti mutta seison asioiden takana 🙂 onneks meitä on monenlaisia mutta me kaikki mahdumme tänne <3 mukavaa syksyä ja kiitos kommentista 🙂

 5. Joo myönnän, vähän tosikkona olin nyt liikenteessä! Mun moka. 😀 Itse en myöskään paljoa muita blogeja lue ja tuli vähän hassu viba. Provo on aina riski. 🙂 Kyllä tiedän ettei ole yhtälailla terveellisiä. 😀

  Samoin <3

 6. Hyvä Umppu, olet ansainnut tekstiesi suosion. Kuuma aihe ja kiitos kun jaoin mietteitäsi noi avoimesti kisaajan näkökulmasta! 🙂 Vähän todenperäisyyttä saatiin peliin 😉

 7. Ihan helvetin hyvä että joku joka on käynyt tuon asian läpi tuo sen esiin. Jos minä asiaa kokemattomana tuon sen esiin niin oon vaan kateellinen läski, joka ei ite pysty samaan. En pysty joo, ja hattua nostan niille jotka pystyy, mutta yleensä ne jotka pystyy myöskin tajuaa että se on se yksi päivä. Nuoret tytöt joille esitellään vaan kisakireitä pirkkoja lavalla ei tätä tajua. Oot huippu rohkee näissä teksteissäs, ja näiden perusteella elämässäs muutenkin! 🙂

 8. ”Yleensä kuitenkin ne parhaat jutut tulee ihan sinä normaalissa arjessa ja ihan normaaleista asioista juuri silloin kun et yritä yhtään mitään :)”

  Tämä! Musta sun blogista paistaa tää läpi. Että sun elämä on hyvää semmoisenaan, ja oot huomannut, ettei onni tule jostain yksittäisistä, hienoista jutuista. Silti et haihattele tänne aina vain että voih kuinka elämä on ihanaaa, vaan kirjoitat asiajuttuja. Kiitos tästä! 🙂

  • Kiitti 🙂 sehän onkin se totuus <3 tottakai elämää voi höystää jollain tavoitteilla ja saada lisää normaaliin arkeen, mutta kohtuus kaikessa

 9. Yllättävän suosittu blogi siihen nähden, kuinka paljon tekstissä on kirjoitusvirheitä ja kuinka tankerosti se on kirjoitettu.

 10. Tuohon ylläolevaan kommenttiin viitaten; anteeksi, mutta mitä tarkoittaa tankerosti? 🙂 en ole koskaan tuollaista sanaa kuullutkaan (toki voin siitä omat johtopäätökseni vetää). Omasta mielestäni tuollaiset kirjoitusvirheet nimenomaan tekevät kirjoituksesta jollakin tapaa eritäin subjektiivisen ja niin ns. intohimolla kirjotetun, ettei ole edes kerinnyt tekstiä oikolukea vaan on halunnut sen muille mahdollisimman nopeasti jakaa!

  • heheh mää oikoluen sen ihan sairaan monta kertaa, mutta kai mulla on ihan aikuisten oikeesti jonkin sortin lukihäiriö kun en nään niitä virheitä 🙂

  • En ollut kuullutkaan koko blogista, tulin vain katsomaan kun erääässä ryhmässä jaettiin linkkiä ja kerrottiin kuinka taaskaan ei kukaan oikolue omia tekstejään. Kaikki jaot ei välttämättä ole niin positiivisia, pahoittelen. Etenkin jos nyt olet saanut tavallista suuremman yleisön toivon että kiinnittäisit enemmän huomiota tekstin laatuun, ettei pointtisi ja mielipiteesi jää sen alle kun ihmiset naureskelevat kirjoitusvirheille.

  • Mää tiedä, että niitä on… Ja oonkin kirjoittanut useaan otteeseen, että mulla on varmaan jonkin sortin lukihäiriö kun en niitä itse huomaa, mutta naurakoot vain…. Kaikki ei oo yhtä lahjakkaita samoissa asioissa. Mää en oo kirjoittamisessa enkä muiden haukkumisessa <3

 11. Jes Jes Jes!
  Ihan parasta, että joku jakaa kokemuksensa näinkin avoimesti. Olen itse ollut ulkomailla viimeiset neljä vuotta ja siellä ollessani olen tavannut ihmisiä ympäri maapalloa ja kokenut heidän kanssaan nautinnollisia kulinaristisia hetkiä. Ruuasta siis nautitaan ja kaupasta ostetaan proteiini ja paleo tuotteiden sijaan normaaleja ruuanvalmistuksen raaka-aineita. Suomeen palattuani huomasin kuinka kaupan hylllyt suorastaan notkuvat proteeinituotteista ja kuinka fittnesslife tuntuu olevan ainoa oikea tapa elää. Kaverit pumppaa salilla sen minkä kerkeävät ja vetävät naamaan sitä rahkaa kuin viimistä päivää, ihanteena fittnes kilpailujen vartalo. Ei siinä mitään vikaa ole, mutta suomessa tää juttu ollaan vaan viety yksinkertasesti liian pitkälle…
  Kiitos ja kummarrus siitä, että uskallat nostaa kissan pöydälle ja puhua ääneen siitä, mitkä vaikutukset fittnessillä oikeasti on.

  • Se on hyvä, että ihmiset liikkuu, mutta missä on juurikin se maalaisjärki ja normaalit elämäntavat? Mää itse pidän hyvästä ruoasta ja haluan voida hyvin ja sitten nämä mun kilpailut on asia erikseen. Sano mun sanoneen, että uus trendi on juurikin se healthy lifestyle eikä suinkaan fitness 🙂

  • joo olihan tää aikamoinen mylly. Lähes 400 000 lukijaa…. Iltasanomat ja iltalehti soitti, mikä ei oo mulle lähiömutsille ihan arkipäivää 🙂

 12. Hienoa, että otat kantaa tämän päivän muoti-ilmiöön asiantuntijanäkökulmasta.

  Olen seurannut huippu-urheilua perhepiirissä jo kolmen sukupolven ajan. Lajit ovat olleet erilaisia, mutta yksi asia yhdistää: tosi kilpaurheilijaa ajaa sisäinen palo tehdä sitä omaa juttua. Vaatii aika erikoista päätä pitää kutinsa 24/7, kisatavoite koko ajan selkärangassa.

  Fitnessboomissa minua ihmetyttää, miksi niin monet lajin pariin ajautuneet haluavat saman tien sinne kilpailuihin. No, kukaan ei kiellä yrittämästä… Ja sinänsä on kivaa, että laiskistuneet suomalaiset ovat alkaneet nostella rautaa ja vahtia syömisiään.

  Ps. Olen muuten kielenhuollon ammattilainen, mutta minusta pienet kielivirheet eivät haittaa yhtään blogitekstiesi lueskelua.

 13. Nonniin, en tiä ootko kerennyt lukeen Kille Kujalan vastauksen sun valittelublogiin, mutta pakko sanoo että ei vois puhua enemmän asiaa kun Kille. Tässä on taas hairahdettu ihan raiteelta kun joku narsistinen fitnessmuija tekee synninpäästön blogiin asenteella; ”minä minä minä, mun mielestä, mä en ainakaan” , Ei näin, niinku Kille sano että tolla fitnesstasolla jos muka rikkoo ittensä lopullisesti niin sitte se on väärä ala ja alanvaihto, eihän jääkiekkoilijatkaan voi valita nhl-uraa ja sen jälkeen valittaa että jääkiekkoa ei saa ihannoida koska siinä sattuu. Niinkun sanottu niin tällä juuri erotellaan ne jotka oikeasti hakee sitä menestystä, ja ne jotka haluavat elää mahdollisimman terveellisesti, ja vähän pumppailla sillon tällöin. En vaan pysty käsittään että onko se huomionhakua vai mitä, kun tehdään tällaisia postauksia koska kyllä ite varmaan tiesit mihin ryhdyt kun lähdit alalle. Jäätävä ristiriita vaan siinä että tekee koko elämänsä jotain juttua (fitnestä) josta tykkää ja sitten tyrmää lajin ja lajivaatimukset.

  • Sää oot juurikin niitä kuka on ymmärtänyt mun tekstin aivan väärin. Kille teksti oli loistava, sillä se kertoi juuri mitä kilpaurheilu vaatii. Koitin itse myös havainnollistaa sitä, että missä kunnossa pärjää ja missä ei. Olen kilpaurheillut 6 vuotiaasta asti ja todella tiedän mitä se on…. BTW en ole narsisti ja en ajatellut tekstin leviävän näin. En todellakaan tarvitse mitään huomioo, koska mulla on elämässäni kaikki mitä tarvitsen 🙂

  • Kun kerran sana on vapaa niin pakko sanoa, että fitness on kaukana urheilusta samoin kuin bodaus. Se on ulkonäköön painottuva aivan turha laji. Kaukana terveellisistä elintavoista. Kuntosaliharjoittelu itsessään ei ole huono asia, mutta kun vedetään nuo blingit päälle, se naurettava maali ja mennään pyllistämään yleisölle, niin kuka siinä näkee urheilua. Kilpailua kylläkin. Silikonitissit, kaikenmaailman lisukkeet muutenkin ja jokainen mimmi pitää omaa blogia ”tiestäni urheilijaksi”. Säälittävää.

 14. Hei, kiitos teksteistäsi! Olen kokonaan aloittanut itse uuden elämän tavan (ei ole tarkoitus mihinkään kisatasolle päästä). Tarkoituksenani löytää hyvä tasapaino elämääni ja huolehtia itsestäni. Teen hyvin fyysistä ja raskasta työtä ja jotta jaksan työssäni oli suunta muutettava ja ruvettava miettimään mitä sitä suuhunsa laittaa ja miten hoitaa lihaskuntoa. Toki tarkoitus on myös tiputtaa painoa ja kiinteytyä ja siten voida itse myös henkisesti paremmin. Kiitos hyvistä ajatuksistasi! Niitä oli ilo lukea! Onneks tämä leviää facessa niin minäkin eksyin tänne 🙂
  Kaikkea hyvää jatkossa! Näytät upealta!

 15. Tosi mielenkiintoisia kirjoituksia kyllä, mutta olisko mitenkään mahdollista panostaa kieliasuun edes vähän? Alkeellisimmatkin yhdyssanat on kirjoitettu erikseen ja tosi tökeröitä kielioppivirheitä muutenkin. Olisi paljon kivempi lukea, jos teksti ei olisi pullollaan virheitä.

  • Moikka. Tiedän että se on mun heikoin lenkki ja koitan sitä edelleen kokoajan parntaa… Näkisit mun tekstit kolmen vuoden takaa hehehe. 🙂

 16. Toi viimeinen osio meni multa todellakin ohitse. Miten ne kahvinporot liittyy elämän tarkoitukseen? Tai oikeastaan miten ne liittyy mihinkään tässä tekstissä? 😀 Ja hei, ne kahvinporot on toimivia varsinkin kropan kuorinnassa, kasvoila käytän vain kemiallista kuorintaa… Niin ja eikös kuorinnan pitäisi kuulua tavalliseen arkeenkin? 😀

  Jooh mulla on vissiin erikoinen huumorintaju kun en ymmärrä! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta