Jos jollekkin jäi epäselväksi se illuusio :) :)

Tottakai joku pahoitti mielensä mun eilisestä postauksesta. Se ei niinkään ollut tarkoitus vaan tarkoitus oli todella kertoa rehellisesti mitä se kisapäivän kunto on. En viitannut siinä mihinkään sairauteen vaan siihen, että on tavallaan ”väärin” ihailla jotain mikä on tietyllä tapaa esimerkiksi arkielämässä aivan täysin mahdotonta saavuttaa. Vaikka jollain on dieetti mennyt kun junan vessa, niin voin lähes 100 varmaksi kertoa, että nämä on kilpailijota, jotka on kilpaillut sen tasan yhden kerran (ja kuvittelee tietävänsä kaikein) ja käynyt sen yhden dieetin läpi. Usein silloin lähes kaikilla se homma meneekin ihan putkeen. Mulla on 4 dieettiä takana ja mulla kun ei oo mennyt ihan putkeen, kun se ensimäinen. Mut on jouduttu riuduttaan kilpailuihin, koska siinä tilanteessa ei vaan ollut muuta vaihtoehtoa. Mulla ei ole ikää enään 20.v vaan se 30.v , mikä on sekin todella eri asia. Oon myös synnyttänyt, mikä on jättänyt jälkiä. mutta siis haluan palata siihen kilpailijoiden ihannointiin ja siihen illuusioon mikä kaikella luodaan. Käytän nyt omia kuviani niin kaikki varmasti ymmärtää mihin edellisellä tekstillä tähtäsin 🙂

IMG_9371Tämä on kuva, minkä olen ennekin laittanut tänne. Kuva on kisa-aamuna vuosi takaperin. Vaikka kilpailuissa olin ”elämäni”kunnossa niin voin ainakin itse sanoa, että näytän ihan oikeesti ihan sairalta, vaikka sairaalla tavalla olin todella tyytyväinen kuntooni. Syitä siihen on monia. Mulla ei ole paljon lihasmassaa ja kun kehosta poltetaan rasvat minimiin niin tulos on todellakin tuo ylläoleva. Mietin todella miten joku voi ihailla tuota olemusta (en tarkoita että joku juurikin fanittaisi mua vaan yleisesti). Näytän nälkiintyneeltä, väsyneeltä ja aivan täysin muodottomalta. Sitten päästään siihen illusioon.  Nykästään meikit nassuun ja vedetään se ”päivä prinsessana” asu päälle….. jännitetään pakara ja avot.

IMG_9385Ei näytettäkkään enään yhtään niin pahalta. Kuvien oton välillä on ehkä tunti. Sitten jos verrataan näitä niihin lavakuviin niin illusio vaan kasvaa.

IMG_9410 IMG_9411Tosta olis vielä voinut tiristää muutaman kilon…. Paino oli siinä pikkasen yli 40kg ja todellakin ainakin omasta mielestäni näytin varsinkin tossa ensimäisessä vessa kuvassa ihan kamalalta. Kun mennään sitten sinne ammattilaistasolle niin sitä lihasmassaa on jo enemmän ja kilpailijat näyttävät ihan erilaisilta kun osa meistä Suomalaisista. Kun sitä lihasmassaa on enemmän niin kunnon ei tarvitse olla niin revitty, kosa muodot tulevat paremmin esiin, mutta esim mun tapausessa, jos en ole lavalla tarpeeksi kireä näytän laiha läskiltä, koska mulla ei nyt vaan oo niitä lihaksia. Mää painotan sitä tällä mun tekstillä, että on hyvä asia urheilla, syödä terveellisesti ja nukkua riittävästi, mutta kisakunnon ihailu ei oo se oikea. Mun ei todellakaan ollut hyvä olla siinä kun pikkuhousutkin roikku polvissa, olin väsynyt, nuutunut jopa vänä lamaantunut. Mää toivon, että tämä ehkä avasi hieman eilistä ja ne herkimmät mielensä pahoittajat saivat nyt rauhan.

IMG_6724 IMG_6727

Nämä kuvat on puolivuotta ennen noita edellisiä otettu. Painoa on varmaan se ainakin 5kg lisää ja näytän terveämmältä, mutta tälläisellä kunnolla on aivan turha odottaa menestyvänsä. Liikaa rasvaa kehossa.

IMG_6415 IMG_6441Nämä kuvat on otettu ennen noita kisoja, missä en ollut tarpeaksi kireä, mutta näytän silti terveeltä ja sporttiselta. Toivottavasti saitte pointista kiinni 🙂

-Umppu

primebody

105 vastausta artikkeliin “Jos jollekkin jäi epäselväksi se illuusio :) :)”

 1. Ula, aivan loistava juttu! Kisakunto on todellakin vain hetken illuusio, eikä siihen kenenkään tule pyrkiä pysyvästi! Hyvä Ula!

 2. Oho! En ois ikinä uskonu, että kisakunnossa voi näyttää oikeasti tuolta, kun lihakset eivät ole pumpissa. Jostain syystä kuvittelin, että kisaajat näyttäisivät tismalleen samalta lavalla ja sen ulkopuolella tekorusketusta ja laittautumista lukuunottamatta 😀

 3. Huippukirjoitus!! On hienoa, että joku uskaltaa olla rehellinen ja realistinen tämän kaiken fitness-höpötyksen keskellä! Tottakai joku pahoittaa mielensä, totuus tekee aina kipeää ja väitän että suurin osa fitness-kissoista on huonon itsetunnon omaavia ulkonäkökeskeisiä pikku reppanoita. Ei kannata itseään rääkätä. Kannattaa miettiä miten elämänsä käyttää. Perhe, ihmissuhteet jne.

 4. Kiitos tästä – eniten olen ilahtunut siitä, miten näet tuon oman kisakunnon niin sairaana, muistan nimittäin katsoneeni ton kuvan silloin kun sen julkaisit edellisten kisojen yhteydessä, että apua, onpa sairaan näköinen kroppa ja niin nälkiintynyt ja hullua, että joku sellaista ihannoisi. Nyt on jotenkin tosi tervettä kuulla sinulta itseltä, mitä ajattelet siitä kunnosta ja matkasta siihen.

  • sen käsittely on kyllä vaatinut aikaa, koska varmaan vuosi sitten ajattelin, että näytänpäs mää ihan helvetin hyvältä 🙂

 5. Hmmmm.. en kiellä etteikö asia olisi juurikin noin (kisakunto on kisakunto jne), mutta esimerkkinä tämän vuoden expossa tuomarilinjaus oli enemmän kuin selvä: laihat läks jo alkukarsinnoissa kotiin. Ilman sijoitusta. Pieniähän kaikki kisakunnossa ovat, mutta pelkällä laihuudella ei nykyisen linjauksen vuoksi pääse sijoituksille. Lihasta vaan pitää olla. Ja tämä on täysin oikea suuntaus.

 6. Hieno kirjoitus tämä ja tuo edellinen. Se, että kisaajalla on lihaksia, ei tee tuosta kisakunnon tavoittelusta yhtään sen terveempää. Rehellisesti sanottuna tuossa ekassa kuvassa et ole niin kaukana noista eilisen kirjoituksen anorektikoista. Ja liian vähän puhutaan noista kisaamisen riskeistä terveyden kannalta. Tiedän useammankin kisaajan joilla on kilpirauhanen sökönä liian pitkälle viedyn dieetin ja liian kovan treenin yhdistelmästä. Kaikilla vaan ei ole sitä geneettistä lahjakkuutta että kroppa kestäisi tuota rääkkiä. Siksi joka ikisen pitäisi harkita todella tarkkaan lähteekö tuohon. Ja jos on taipumusta lihoamiseen (jolloin usein kilppari ei toimi optimaalisesti alunperinkään) tämä laji ei välttämättä ole se terveellisin. Eli mahtavaa että kirjoitat tästä.

  • just sitä halusinkin havainnollistaa. Sain palautetta kun laitoin ”sairaiden ihmiseten kuvia niin halusin tehdä sen saman omillani 🙂

  • Mites, kun olen aina lihonut helposti ja laihtunut yhtä helposti? Lääkäri sanoi äidilleni minun pullauttamisestani maailmaan, että ei huolta, hänellä on alkukantainen synnyttäjän lantio. Minulle lääkäriystäväni sanoi, että aineenvaihduntani on erittäin nopea ja toimiva, alkukantainen aineenvaihdunta, kun ”varastot” täytetään silloin kun syödään yli ja ”varastot” tyhjennetään silloin, kun syödään ali, eli paino nousee todella helposti ja laskee todella helposti, enkä tarkoita edellisella mitään nestevaihteluita 😉

 7. Kiitos todella paljon rehellisestä kirjoituksesta! Minulla on kaveripiirissä suurin osa jotka haluavat nyt kisata koska lavalla näytetään juurikin tolta. Osa tytöistä on käynyt kuntosalilla vasta vuoden ja kaikilla on tavoitteena lavalle pääsy. En vain ymmärrä miksei kuntosalilla voi enää käydä ilman lavalla oloa.. Onkohan nykyään niin ettei normaalia salilla käymistä arvosteta vaan jokaisella pitäisi olla myös se lavakokemus…?

  T: Tyttö joka käynyt kuntosalilla jo 6 vuotta, mutta vieläkään ei tavoittele lavalle menoa

  • Moni haluaa sillä ”julkisuutta”………. ja luvan laittaa itsestään paljastavia kuvia 🙂

  • mää en oo koskaan tehnyt tätä muiden takia 🙂 ehkä oonkin just siks yksi niistä kuka kertoo niitä totuuksia

 8. Siis vähänkö mua ärsyttää tällaset jutut! ”Mikä on luonnotonta” höpö höpö epäterve ruumiskuva selitykset. Mä oon just alottanu mun diietin ja mä aion pitää tän SIIS aina. Mul on 1200 kcal /pv vaik reenaan 10x vkossa. Ei oo mikään mahottomuus näyttää tolta ku nois kuvissa vaik niinku 50 vuotiaana.(kattokaa vaik ruotsin miljonääri äidit!) Kyse on vaan siitä, mikä ittelle on tärkeete siis HALOO.. ärsyttää ku liotsotaan tappio mielialaa vaik niinku JUST DO IT. Viek pari sataa grammaa pois vatsasta ni oon onnellinen! Peppuu vois kyl vähän timmiittää viel! WORK OUT! BETHEBESTVERSIONOFYOU

  • ^^ et oo oikeesti tosissasi ton tekstis kaa? pakko ton olla jo vitsi. Mut joo no onnea tohon loppuelämän dieettiin!:)) nii ja terveiset umpulle Tosi hyvä teksti ja realistinen, moni ei tiedä mitä siel kulisseissa tapahtuu ku pyörtyillää lavantakana ja lähetää ulos ilman housui, ihan vaan koska aivot ei pelitä eikä tajuu lähtevänsä ilman niitä. 🙂

  • Taisit ymmärtää väärin koska vertaat miljonääriäitejä KISAKUNTOON. vaikka en kisaakaan niin olen melko varma siitä että sillä rasvaprosentilla ei tervettä elämää eletä. siksi se onkin KISAkunto, eikä koko loppuelämän kunto. Ne ovat kaksi eri asiaa. muutenhan kaikki hoikat naiset kävelisivät tuosta vain fitnesskisalavoille.

   Tai sitten olit vain sarkastinen enkä tajunnut

  • Tajuuksä ollenkaan et syömishäiriöstähän tossa puhutaan, et ihminen reenaa 10x viikossa ja 1200kcal/pv… Aivan järjetöntä. 40-45kg on harvalle aikuiselle normaali paino ja sairaalta tuo kylkiluiden tursotus näyttää tuossa määrin.

  • Minä luulen, että Ruotsin miljonääriäitien kroppa on hankittu pikemminkin rasvaimulla sun muilla kuin treenauksella… Toivon ihan itsesi vuoksi, että viestisi oli huono vitsi

 9. Samaa toitotan ku muutkin täälä mutta sattumalta tähän sun juttuun törmäsin ja siis arvostan avoimuuttasi!! 🙂 Joka sana on totta ja toivon että pidät pään pystyssä ja ole ylpeä itsestäs.. sulla on jalat maassa ja toivon että tämmönen tieto kantautuu kaikkien näiden fitnesbuumia ihannoivien tsybyjen tietoisuuteen 🙂
  Kiitos ja olet upea! 🙂

 10. Ja vielä pakko jatkaa että ei en ole kyllästyny fitnesiin tai kehonrakennukseen yms.. vain siihen miten sitä ihannoidaan ihan väärällä tavalla :/

  • Tuossa ”liian lihavassa” kuvassa olet todella kaunis nainen. Kylpyhuonekuva on järkyttävä. Anorektinen keho. Nuoruudessani naiset eivät halunneet miesmäistä vartaloa ja jättilihaksia. Tarkoitan siis vain vapaa-ajalla harjoittekua, en mitään kilpailusatsausta. Treenasimme siksi että saataisiin kaunis, kiinteä mutta naisellinen vartalo. Eikä silloin ollut silikoneja, kuin ehkä joillakin amerikkalaisilla. Värikin näyttää aivan sairaalta, vaikka rusketus ei ole oikea, se vanhentaa kovasti ulkonäköä. Asiasta toiseen, hyvä että otit asian esille. En usko että se kuitenkaan mitenkään vaikuttaa niiden ajattelutapaan, jotka muokkaavat kehoaan pakkomielteen tapaan. Ikävä kyllä.

 11. Ah kiitos vihdoin joku osaa ajatella oikein ja kertoa julkisesti näitä asioita! En itse ole koskaan ollut tämmöseen lavaharrastamiseen päin, lähinnä mua ällöttää miten joku haluaa kiduttaa omaa vartaloaan ihme dieeteillä josta oikeasti jotkut eivät todellakaan pidä mutta näköjään sitä kehoa pitää vain kiduttaa. Kaikki nuoremmatkin ottaneet mallia niistä ihanista sali/rahka/kuiva kana instagram kuvista ja halunnut lähteä elämään sellaista elämää.
  Mutta sulle suuri kiitos!! Tuon edellisen postauksen katottua olin vähän ihmeissäni kun ”yhdistit” tuon anoreksiaan mutta kun näki nuo sinun kuvat niin kyllähän tuo aika sairaalta näyttää..

  Hyvää loppuvuotta sulle ja kiitos vielä kun avasit suusi näistä asioista 🙂

  • Vihdoin? Nora Yrjölä on jo hetken aikaa ”valistanut” ihmisiä fitness-mentaliteetin vaaroista. Itse Suomen mestarina tietää asioista aika hyvin. Googlella löytää.

   Blogin kirjoittajalle peukkua. Mitä useampi ääni, sen kuuluvampi sanoma.

 12. Tärkeä kirjoitus: onko jo käynnistynyt keskustelu siitä kuka tuota kuirake-ihannetta oikein vaatii? Kuka sanoo että pitäisi olla yhä laihempi? Normaaleista miehistä se ei ole seksikästä – tutkimukset kulttuurien ylitse osoittavat että miehet preferoivat terveen näköistä naista (http://www.amazon.com/The-Evolution-Of-Desire-Revised/dp/046500802X) – tuo ei sitä ole. Onko se vain tuomareille helppo lisävaatimus, jonka avulla välttää myöntämästä ettei heillä oikeasti ole mitään täyspäisiä kriteerejä teitä kaunottaria järjestykseen laittaessaan?

  Kuvista, joissa sinulla on ”Liikaa rasvaa kehossa” – terveytesi kannalta, planeettamme miespopulaation kannalta – en usko.

  Outo laji. Oudot ihanteet. Hyvä kirjoitus.

 13. Aivan loistava kirjoitus! Jotenkin niin sairasta ajatella et tossa sun ekassa kuvassa valmistaudut saman päivän kisoihin kun kuvassa näytät niin riutuneelta. Ja ku kattoo tota lava kuvaa niin kuinka monen muunkin luut siellä pilkistää ja kuinka muutkin on siinä samassa veneessä ja miten kukaan voi ihailla tollaista kisakunto kroppaa ku se on tommosel dieetti rääkil hommattu tollasin tuloksin? Mun mielestä noi kuvat puol vuotta aikasemmin ja +5kg näyttää terveen naisen kropalta tommosta kuuluukin ihailla ja tavoitella. Kiitos hyvästä kirjoituksesta tämmöistä olen odottanutkin 🙂

 14. mä en tiedä miksi, mut musta tuntuu et oot tosi takakiree ja sun on jotai ihme patoutumia kun kirjoitat näitä viimeisimpiä kirjotuksia. Positiivista kirjotusta sulta nimittäin aiemmin tullutkin ja niitä on paljon kivempi lukea.

  • Menikö sulta koko kirjoituksen aihe ohi? Se on vain KISAkunto, jos on tuollainen koko ajan todennäköisesti kuolee aika pian… Se ei ole normaalia eikä tervettä!

  • Ja sinulta meni ohi, että Johanna tarkoitti viimeisiÄ kuviA, joissa oli kuva teksti:
   ”Nämä kuvat on otettu ennen noita kisoja, missä en ollut tarpeaksi kireä, mutta näytän silti terveeltä ja sporttiselta. Toivottavasti saitte pointista kiinni ”

   Johanna kirjoitti monikossa ”ennen kisoja kuviSSA”. Se ensimmäinen kuva, jossa oli kisakunnossa, ja epäterveen näköinen, niin niitä kuvia oli vain yksi.

 15. Loistava kirjoitus tärkeästä aiheesta! Tosi moni nuori ihailee lavakuntoa eikä ymmärrä mitä se vaatii siihen päästäkseen. Lavakunto on vain hetkenaikaa ja se ei todellakaan ole terveellistä aina!

 16. Toivottavasti nuoret ymmärtää, että kyse on kovan työn takana oleva muutaman päivän ulkomuoto 😀 Muistakaa nuoret myös että kaikki lehtien naiset ja miehet on photoshopattu näyttämään hyviltä.. Moni valmistautuu valokuvaukseenkin suorittamalla seitsemän päivän peak weekin, jolla otetaan muutamia kiloja ylimäärästä nestettä pois kehosta, ollaan syömättä hiilaria viispäivää ja sen jälkeen tanktaan jotta valokuvaaja saa täyteläisiä kuvia 😀

  En eidä liittyykö miten aiheeseen, mutta kisadieettiin kuitenkin.. Itte kisasin ekaa kertaa tänävuonna. Dieetti oli helppo kunnes tultii kk ennen kisoja.Olin jo silloin ihan hyvässä kunnossa mutta halusin kuitenki parhaan kunnon mitä vaan voi saada… Kalorit pudotin 1600. aamulla kolme varttii aerobista, päivällä tunnin sali. illalla tunnin kävely.. kuus kertaa viikossa.

  Kaikki suoritettiin täysillä.. Pikkuhiljaa silmät alko vajoo kuoppiinsa ja viikko ennen karsintoja olin pudottanut yhteensä 12 viikon aikana 10 kiloa. näytin aika pahalta kun kävelin huppu päässä kauppaan 😀 Jokainen kamera seurasi ja myyjät myös ;D… ennen carb loadingi mulle olis lääkäri diagnosoinu vaikka mitä oireyhtymiä liittyen minäkuvaan ja ravintoon 😀

  Mut jos haluaa jotain todella paljon, sen eteen tekee mitä se vaatii ja silloin ne ei tunnu niin pahalta yhtäkkii.. Mä tiesin jo tammikuussa lisenssin ostettuani, että teen mitä tahansa tää vaatii, Karsintojen jälkeen kattelin kuvia ja kelasin, sainko mä vittu itteni noin hyvään kuntoon 😀 Ei jumalauta mä onnistuin 😀

  Minä jolla ei ole valmentajia eikä ravintoguruja takana.. Mä ite tein ton 😀 Sm kisoihin valmistautuessa sairastuin kovaan kumeeseen ja flunssaan tasan seittemän päivää ennen kisoja.. sanoin itelleni ja paremmalle puoliskolle, et mä vaikka kuolen mut mä teen peak weekin just kuten mun pitää.. Kuumeilu loppu tiistai iltana. nestettä oli kuumeesta monta litraa kehossa ja teki mieli välillä viiltää pää pois joltain ohikulkijalta.. Niin paljon vitutti ku kelasin et kova duuni ei tuu näkyy la aamuna… Flunssa jatku ihan lavalle asti…

  Mut mä tein mun aamu cardiot. Mä menin salille ja mä tein mun iltacardiot. Mä join mun vedet ja söin mun suolat.
  Välillä sain just otettuu tukee seinästä ennenku taju ois lähteny.. mä istuin muutamatki kerrat vessanlattialla silmät sumentuneena ja kelasin et mitä vittua hei, mut silti mä olin sitämieltä, että mä en jätä kisoja väliin. Tulkoon sydänläppätulehdus, sydänkohtaus tai mikä tahansa storke .. Mua ei pysäytä mikään… kakspäivää ennen kisoja, mulle tuotiin vielä vessaan vaahtokarkkeja, jotta mun keho sais boostia ja ku se meinas lyödä ittensä lukkoon…..

  Lauantai tuli vedin kisat, vaikkakin imeskelinki parasetamolin poretabuja backstagella että kroppa edes jotenki toimis… Lavalla en ollu oma itteni ja se näkyi, mutta mä oon vitun tyytyväinen et mä en jättäny leikkii kesken 😀 Mä tein mitä mun piti, jotta mun ei tartte jossitella tulevaisuudessa… Mitä jos tyypit ei ikinä pääse lavalle. Mä pääsin, koska olin valmis menettää jopa sen tärkeimmän eli oman terveyden..

  Dieetit ja kisoihin valmistautuminen on kovia juttuj. Ne syö miestä ja naista, ne syö parisuhdetta, ne syöminäkuvaa ja itsetuntoa—– Mut samaan aikaan ne myös tekee noi kaikki edellämainitut käänteisesti eli myös kasvattaa miestä ja naista, kasvattaa parisuhdetta, parantaa minäkuvaa ja itsetuntoa.

  itse koen että kilpailijat, jotka jättää leikin kesken jossain dieetin aikana, ei ole alkujaankaan tarkoitettukaan kisaamaan.. Ne ei ikinä oikeesti halunnukaa sitä edes tarpeeksi paljon. Monella pää ei kestä, jättää dieetin kesken ja alkaa sättimään lajia ja sen kovuutta ja vetoaa että laji on epäterveellinen henkisesti ja fyysisesti ja koska heidän pää ei kestäny ei laji sovi muillekaan.. Ymmärtämättä sitä tosiasiaa, että ne ketkä sinne lavalle asti menee, sydämessään haluaa sitä ja sen takia ne selviää kaikista esteistä matkanvarrella.. -Fitness- on kilpailuna kovimpi lajeja urheilussa, mutta suhteellisen helppoa kuitenkin niille jotka rakastaa mitä tekee ;D

  Mä itse tunsin todella eläväni ku toteutin kisapreppiä 😀 Mä tein kaiken täällä kertomani itselleni, en kenellekään muulle.. Mä halusin tätä niin paljon. Halusin myös todistaa itselleni että mä pystyn tähän ja mä myös tein sen 😀 PS: Ens huhtikuuta odotellessa ;D

  • Huhhuh mikä kommentti… arvostan, että kirjoitit rehellisesti, mutta pakko sanoo että ompa kipeetä hommaa. Miten missään arvomaailmassa oma terveys voi jäädä noin taka-alalle? Kyllä toi kuulostaa pahasti siltä, ettei psyykkisesti kaikki oo hyvin. Liian kova tahto nostaa itseensä esille, saada hyväksyntää ja näyttää muille.

  • Mää en edelleenkään oo tehnyt tästä koskaan muiden takia. Mikään kilpaurheilu ei oo terveellistä btw 🙂

  • Ku kattoo tätä tekstii, niin kuulostaa AIVAN SAIRAALTA. Miten sekasin pitää olla oman pään, että käytännössä on valmis kuolemaan, kunhan näyttää hyvältä lavalla (ja kyllä esim sydänlihastulehdus tai sydänläppätulehdus voi tappaa). Musta tää on jo sellasta, et sairaalaanhan tollaset pitäis laittaa, samalle osastolle syömishäiriöisten ihmisten kanssa ja pois lenkiltä, pakottaa syömään. Mut hei, strong is the new skinny ja mikä ei tapa se vahvistaa jne. Idioottimaisuus on vissiin se uus skinny.

  • Oih, siistiä!

   Sinäkin uskalsit mennä puolialasti riutuneena lavalle pullistemaan tai pyllistelemään! Saitko palkinnoksi pussin heraa? Oon itsekin kateellinen, kun saatte ihan luvan kanssa vetää niitä laksatiiveja ennen kisoja. <3

   P.s. Valoja päälle.

 17. Ihan älyttömän hyvä teksi ja avasi minunkin tietämättömät silmäni, KIITOS! 🙂 Jotenkin vaan aina ajattelee että miten ne ihmiset näyttääkin siellä lavalla niin hyvältä ja että se taitaa olla höpöpuhetta että kyse on ”illuusiosta”, mutta illuusiotahan se taitaa todellakin olla.

  • Ihan jos totta puhutaan niin ihan sairaan moni nuori, kuka haaveilee bikinifitneksestä………

 18. Hieno kirjoitus… Mutta ne kaikki vääristyneitä ihannointeja tavoittelevat ihmiset kulkee niin pää pilvissä oli se sitten mitä vaan , että ei näe ”metsää puilta”, ja näin ollen närkästyy oikeista faktoista , mutta eivät kuitenkaan niistä ota mitään ohjenuoria tms. Vaan jatkavat sitä pää pilvissä kulkemista. Ja yleensähän se on menoa sillon perse eelä puuhun . Eli ei minkään näköistä ”tervettä tai kisakuntoista ” lopputulosta . Ne jotka ovat asioihin perehtyneet ja oikeasti tavoitteellisesti jotain tekee tietävät kuitenkin ne varjopuoletkin.. Ja kuitenkin Iso HANSIKAS kaikille huippu-urheilijoille lajia kaihtamatta. Duuni on kovaa , itkuilta ja pahoilta oloilta, rikki menoilta ei voi välttyä. Mutta kuitenkin se on jokaisen omavalintainen tie . Jossa tulee niin huonoja kuin hyviäkin päiviä . Ja siinä vaiheessa kun ne huonot voittaa hyvät , pitää hanskat laittaa naulaan !

 19. Tosi hyvä kirjoitus aiheesta! 🙂 Joku aikaisemmissa kommenteissa mainitsikin, että tuomarilinjaus on onneksi mennyt lihaksekkaampaan suuntaan ja suuri kiitos siitä, sillä en ollut edes kisakunnossa ihan noin pieni. Mä oon kuitenkin todella iloinen, että olet ottanut tän aiheen esille, koska onhan tuo ensimmäinen kuva todella extreme eikä se kisakunto ole missään nimessä se, mitä kenenkään tulisi ihailla. Se näyttää pirun hyvältä vahvoissa valoissa ja rusketuksissa, mutta livenä ei niinkään. Siisti offikunto on paras kunto 🙂 Kyllä meinaan naisessa täytyy hieman rasvaa olla 😉

 20. Itseppä mietin tätä ihan perimmäistä asiaa, että jos lajissa on kyse siitä että ”tää on elämäntapa” ”salilla käynti on mun juttu” ”lihakset on aina hyvä asia” ”syön tasaisesti, terveellisesti ja urheilen, miten se on muka huono” NIIN MIKSI SILTI PITÄÄ MENNÄ LAVALLA ESITTELEMÄÄN SITÄ ULKONÄKÖÄ? Täh? Selittäkää? siis koko fitnesstouhuhan on oikeasti ihan älyttömän hyvä asia siihen asti että pitää alkaa dietata ja mennä kekkuloimaan bikineissä lavalle! Jos ne kiksit saa aidosti siitä montako kiloa rautaa nousee ja ah ku on niin hyvä fiilis treenata, sali on NIIN mun juttu, niin eikö silloin pitäis esitellä sitä mihin pystyy eikä sitä miltä sun lihakset NÄYTTÄÄ. ei jeesus 😀 antakaa mun kaikki kestää.

 21. Jos sinulla ei ole lihasmassaa niin mikset hanki sitä? Vahvoista lihaksista on hyötyä myös arkielämässä.

  • Hahaa 🙂 Tottakai sitä hankitaan,mutta ei se nyt ihan yhdessä yössä kasva. Nainen saa keskimääräisesti 1kg lihasta per vuosi…..

  • Milläköhän järjellä keskimääri 1kg lihaa vuodessa? Jos treenaa, syö ja lepää päin vittua niin tuo 1kg kuullostaa realistiselta. Syöt lepäät ja treenaat kovaa niin voidaan kyllä puhua 3-6 kg ne jotka sanovat muuta joku asia on menny päin v****

  • jos puhutaan n. 50kg naisesta……… noilla sun ”ohjeilla” on täysin mahdotonta että saisin lihasmassaa esim kolmessa vuodessa 18 kg hahah ????? tai Ulla muuttuis Urhoks ……… ole realistinen

  • Herää todellisuuteen!! Kilo vuodessa lihasmassaa on ittensä huijaamista! Todellakin tuo 3-6kg on realistista, ei toki silloin, jos kuihduttaa itteään esitelläkseen itteään lavalla, siinä on näet vissi ero treenaako treenaamisen vuoks vai siks, että voi persettä heiluttaa lavalla.. Huoh..

  • Jos kilpailen bikinissä ja hankkisin tällä sinun ”mahdollisella” ohjeella 6kg lihasta per vuosi………. kilpailisin kolmen vuoden päästä seuraavan kerran kun olisin hankkinut maksimit 18kg lihasta………. Sarjakin olisi varmaan womens physique ja tarvisin partakoneen 🙂

   Miehen ja naisen ero on huima ja se että ainatko 40kg vai 140kg….. käytätkö aineita vai et………

 22. Ollaan monesti puhuttu kavereiden kanssa, että vaikka kuinka hokis satamiljoonakertaa että ”Strong is the new skinny” niin se ei poista sitä, miten vääristynyttä tää meininki on. Meininki on syömishäiriö – ei anoreksia tai bulimia, vaan jotain jolle ei oo vielä keksitty nimeä. Ihmisiltä loppuu menkat, menee suolisto sekasin, puhumattakaan pääkopparaukasta – puolet vuodesta ”normaalin näköinen” ja toinen puolikas kiristetään niin maan perkeleesti. Mieli ei voi tottua tuohon peilikuvaan. Vaikka onkin hienoa, että langanlaihuutta ei ihannoida enää, niin kyllä musta myös sellaset viimesilleen pumpatut pedot ja heidän ihannointinsa on aivan yhtä kamalaa. Crossfitpaikkoija avataan kun sieniä sateella, ja iso osa jengistä pumppaa siellä aivan päin hanuria tehden vahinkoa lihaksille, jänteille ja nivelille. Ei sekään oo okei ja hyvä. Ja samalla toistellaan kuinka ah niin ainutlaatuisia ollaan ja kuinka ”tää on niin paljon parempi ku se ku mä yritin vaan laihduttaa” ja ”mun PR nous taas viidellä kilolla, voi vitsi.” Huhhei.

  • Eiku.. täh?
   ”Crossfitpaikkoija avataan kun sieniä sateella, ja iso osa jengistä pumppaa siellä aivan päin hanuria tehden vahinkoa lihaksille, jänteille ja nivelille. Ei sekään oo okei ja hyvä. Ja samalla toistellaan kuinka ah niin ainutlaatuisia ollaan ja kuinka ”tää on niin paljon parempi ku se ku mä yritin vaan laihduttaa” ja ”mun PR nous taas viidellä kilolla, voi vitsi.” Huhhei.” Ihan ensinnäkin, Suomessa CFn taso todella korkee, tekniikat opetetaan kunnolla ja kehonhuollon tärkeyttä korostetaan. Ni onko siis sun mielestä sama dietata 16 viikkoo kisoja varten, joissa poseerataan bikineissä ja työnnetään persettä esille ja tehdä sitä hiton ”aamucardioo” kun iloita siitä että nous tempaus viis kiloo? Huhhei vaa.. Mä oon sitä mieltä et useamman nuoren (etenki naisen) kannattais keskittyä enemmän siihen itse treenaamiseen ja ihan konkreettisiin tuloksiin (just esim noihin tempausenkkoihin tai muihin painon/voimanostoon) eikä niinkään siihen et miltä se kroppa näyttää

  • Se on sillon määrittämätön syömishäiriö eli EDNOS, siihe lukeutuu kaikki muut muodot sylmishäiriöistä anoreksian yms lisäks. Mulla oli esimerkiksi EDNOS sen takia kun mulla meni ruokahalu sairauden takia, lopetin syömisen ja sit ku parannuin sairaudesta ni en uskaltanutkaan syödä kun pelkäsin et tulee huono olo niinku siihen asti oli tullu.

   Todella surullista et tästä kisaamisesta on nyt selkeesti tullu joku buumi, ei se vaan ole tervettä rääkätä ittensä tuohon kuntoon…

 23. Siis miä v*ttua sä valitat sitä, että sulla ei ole tarpeeksi lihasta ja joudut vetää jonkun nolla kalori dieetin? Kannattaisko vähän miettiä milloin on valmis kisaamaan, eikä lähteä sinne lavalle puolenvuoden satujumppien jälkeen. hohhoijaa.

 24. Viimeisissä kuvissa terveimmän näköinen meininki, tosin kasvoissa aika jumalaton Photoshoppaus ollut käytössä. Vedetty ihan överiksi suorastaan kun näyttää niin nukkemaiselta, melkein pystyy arvaamaan kuvien ottajan.

 25. Miten porukka jaksaa vääntää täällä kun ketään ei kiinnosta… Ei ketään kiinnosta kuulla just sun henk.kohtasta mielipidettä asiasta jos oletkin eri mieltä (jätäppä siis vaikka sanomatta tällä kertaa) tuleeko siitä jotenki itselleen parempi mieli kun saa vähän netissä raivota näppäimistöä hakaten pää punaisena? Huhhuh.. Oli siis yleisesti ei kellekkään tietylle.. Mutta musta tekstissä oli pointti ja eihän tuollanen nyt vaan naisissa viehätä… Tietysti joku syttyy laudoista.. tai pöydän jaloista jne.. Mutta normaalisti (enkä laita normaalisti sanan eteen ns. Koska minua ei yksinkertaisesti kiinnosta mitä jollakin on tähänkin sanottavaa)

 26. Uuh näytät aivan super hyvälle noissa viimesissä kuvissa!! Hyvää duunia oot tehny. Terveen ja sporttisen näkönen muija 🙂

 27. Miksi kaikkien kisaajien ihon täytyy olla sen värinen, kuin olis käristetty uunissa liian pitkään? Ihan järkyttävän näköistä O_o

  • hahahahaaa 🙂 silloin lihaserottovuus on parhaimmillaan 🙂 Lavavalot syövät ihan hirveästi väriä ja jos sinne menisi ns. omalla iholla niin näyttäisi aivan lakanalta

 28. Hyvin havainnollistettu ja niinhän se on, pari tuntia ennen kisoja, kisoissa ja taas pari tuntia jälkeen näytettään aivan eriltä. Vaikka kisakunto onkin todella hurja eikä kropalle ja terveydella ihanteellinen tila, on se vain hetkellinen, kaikki eivät näitä eroja näe eivätkä ymmärrä ettei se kisakunto ole se ihanne jota tavoitella muutakuin kisamielessä…
  Hyvää syksyn jatkoa Umppu 🙂
  http://outinfitness.fitfashion.fi

 29. En ole lukenut blogiasi aiemmin mut haluaisin tietää että vieläkö aiot jatkaa siis kisailuja tulevaisuudessa vai oletko saanut tarpeeksesi? Hieno kertomus meille tietämättömille. Mutta aika hauskaa mikä reaktio tulee muilta kisaajilta.. jos se ei olis totta mitä kirjoitit niin ei heidän tarvis raivota täällä sulle. Naurattaa et tais osua niin oikein myös muille kilpailijoille ettei he kestä että joku sanoo ääneen totuuden. Eihän siitä muuten tarvis kimpaantua jos oma elämä on hyvin ja hymyilee. Ei sillon tarvitse alkaa räyhäämään muille muiden mielipiteistä! 🙂 Tosta räyhäämisestä vaan paljastuu näiden muiden kilpailijoiden ’ei hyvinvointi’. 🙂

  • En tiedä kilpailenko vielä ja nythän on uusi sarja +35v bikinissä eli siihen olisi hyvin aikaa treenata. Kyllä kirjoitus varmaan osui moneen, mutta moni lajissa ei nää omaa nenäänsä pidemmälle 🙂

 30. Mummelin mielestä ruoka-aikaan kannattaa syödä. Nälkiintyneen näköisiä naisia. Pullukkana arvostan pehmeitä muotoja.

 31. Mielettömän hyvä kuvasarja ja sitä tukeva teksti. Itsekin meinaan sortua laihduuden ihannointiin. Koko ikäni olen ollut ylipainonen, lukuunottamatta kahta ja puolta viimeistä vuotta. Kuvittelen saavuttaneeni tasapainon, mutta tosiasiassa lihomisen pelko pitää minua otteessaan koko ajan. Mutta nuo kisapäivän kuvat, myös lavakuvat, saavat minussa aikaan enempi oksettavan olon.

  Kaikkina aikoina ja paikoissa on ollut omat ulkonäköihanteensa, johon suurin osa joutunut ponnistelemaan saavuttaaksensa ne. Toki sporttisuus on ihailtavaa, mutta eiköhän sitä olisi viisainta harrastaa hyvän olon ja terveyden takia ja vasta tois-sijaisesti ulkonäön takia. Äärimmäisyydet ovat aina pahoja, puhuttiin mistä tahansa.

  Lähde luennoimaan 10 – 13-vuotiaille tytöille, kiertämään yläasteita ja sairaaloiden nuorten psykiatrian osastoille. Tämän jutun pitäisi tavoittaa nimen omaan nuoret!

 32. Lähinnä ihmetyttää lajin säännöt. Siis miksi ”täysin” rasvaton saa paremmin pisteitä kuin terveeltä ja huomattavasti paremmalta näyttävä hieman rasvainen? Eihän tuossa lajissa ole mitään järkeä.

  • Bikinifitneksessä ei saisi olla lihaserittuvuutta, mutta silloin kun sitä ei ole niin ei pärjää! Tuskin sinne lavalle menee kukaan huvikseen vaan menestyäkseen …. Arvostelulaji 🙂 🙂

  • Niin ymmärrän kyllä, että kisaajat ovat tosissaan ja on arvostelulaji. Ihmettelenkin vaan miksi rasvattomuutta arvostetaan enemmän kuin sitä että näyttää hyvältä. Siis tuomaritoimintaa muuttamalla saisi järjettömän laihdutuksen pois.

 33. Vähän aiheen vierestä, mutta miksi noihin kisoihin pitää muuttaa oma ihonväri? Miksi oma ei kelpaa? Se kauhistuttaa minua enemmän kuin tuo anorektinen olemus.

  • Kirjoitinkin jo johonkin aiemmin että lavavalot syö väriä niin paljon jonka vuoksi iho maalataan. Silloin myös lihaserottuvuuden näky paranee ja se onkin se olennaisin osa kilpailua

 34. Itse olen harrastanut saliurheilua aktiivisesti vähän alle parikymmentä vuotta, ja kyllä fitness on mulle kärsinyt sellaisen inflaation, että ehdottomasti kiellän sitä harrastavani, kun joku kysyy… Jotenkin on sellainen mielikuva, että ennen tätä viimeisintä buumia naisten fitnesskin oli vähän erityyppistä, ehkäpä ei oltu kisakunnossa ihan niin surkean laihoja, ehkä vähän enemmän sai/piti olla lihaksia, eikä kumitissitkään olleet aivan täysi välttämättömyys… Kuka enää edes tietää, että fitnekseen kuului vapaaohjelmakin, piti osata jonkin verran liikkuakin keikistelyn lisäksi 🙁 Ilmiöstä syytän enimmäkseen bikinifitness sarjaa. Valtaosa tytöistä ei oikeasti edes ole kovin urheilullisen näköisiä, ovat vain laihoja, ruskeaksi värjättyjä, silikonitissisiä missejä? Missikilpailuiksi katsonkin nämä ennen, kuin urheiluksi.
  Olet ihan oikeassa, ensimmäisessä kuvassa näytät karmealta 🙂 Näimpä olet oikein rohkea, kun suurta julkisuutta saaneessa postauksessa käsittelit aihetta omine realistisine kuvinesi. Ja surku juttu tosiaan se, että etenkin nuorilla tämä fitnessintoilu ei oikein rakennu terveelle pohjalle yleisen negatiivisenkin julkisuuskuvan myötä.
  Harmi että fitness lajina on kokenut muutoksen ja kovan julkisen kolauksen. Ihan hyvä harrastushan se on, ja parhaimmillaan nuorisollekin terveellistä liikuntaa. Kun vaan muistettaisiin, että urheilu ei ole kumitissejä, korkkareita, laihuutta ja tekotukkaa, vaan kovaa liikuntaa ja lepoa.
  Kaikkea hyvää sinulle!

 35. Kuten Niina kirjoitti, bikinifitness ei oikein käy urheilulajista sikäli ettei siinä varsinaiseen kilpailuun liity urheilusuoritusta. Kyse on enemmänkin verenmaku suussa treenaavien ihmisten missikiskoista. Ulkonäköpaineitahan sisältyy kaikkiin ns. esteettisiin lajeihin, mutta jos osallistuu missikisoihin (tai bikinifitnesskisoihin), on tiedossa jo etukäteen ettei siellä sisäisellä kauneudella, nopeudella tai voimalla pärjätä.

  Tietysti kisaaminen ulkonäöllä voi olla harrastus, oma projekti ja itsensä ylittämistä. Mutta kyllähän tuohon kisakuntoon useimmat pääsevät vain enemmän tai vähemmän epäterveellisiä keinoja käyttäen.

  Harrastajien kannattaisi muistaa miltä tuo touhu voi näyttää kanssaihmisten näkökulmasta. Facebookissa jokaisen salitreenin, pudotetun rasvagramman ja omien keikistelykuvien jatkuva spämmääminen ei tavan tallaajaa kamalasti kiinnosta (”ai kiva, kuva sun istumalihaksista, huomenta vaan sullekin”). Harrastamisella ja pakkomielteisellä harrastamisella on oleellinen ero. Jos tyyppi ei puhu enää mistään muusta eikä mikään muu maailmassa kiinnosta (myöskään ne kanssaihmiset) niin kohta huomaa ihailevansa kisakuntokuviaan joko yksin tai muiden samanmielisten omaannapaantuijottajien kanssa. En tarkoita että fitness itsessään tekisi kenestäkään pinnallisen tai itsekkään ihmisen, mutta joillekin fitnessharrastuksen kokonaisvaltaisuus on salonkikelpoinen syy käpertyä itseensä ja omiin rasvaprosentteihinsa. Lakata välittämästä mistään muusta. Mielestäni sellainen omistautuneisuus kehontoiminnoille, ruokavaliolle ja liikunnalle muistuttaa enemmän syömishäiriöisen kuin urheilijan elämää (kokemusta on molemmista). Eräskin tuttu vuoroin kuulutti somessa kuinka on taas treenattu neljä tuntia joka päivä tällä viikolla, postaili jatkuvalla syötöllä kuvia ruoka-annoksistaan ja kiinteytyvästä ulkomuodostaan, ja hänelle tuli yllätyksenä että joku oli huolestunut hänen sairastuneen syömishäiriöön. Eikä käsittänyt ettei epäily johtunut muuttuneesta ulkonäöstä vaan siitä intensiteetistä millä hän pommitti tietoja syömisistään ja liikkumisistaan siinä missä suurin osa ihmisistä ei viitsi kuvata jokaista suupalaansa. Karistaakseen syömishäiriöepäilykset hän postaili lisää ruoka-annosten kuvia 😀 ”Kattokaa mä syön näin paljon!”

 36. Oli pakko tulla kommentoimaan, koska oon niin iloinen että joku kirjoittaa tästä aiheesta.. Mä ja mun kaveri ollaan puhuttu tästä niin paljon etyä kuinka fitnessvillitys on aivan överi ja kaikki vaan ihailee sitä elämäntyyliä. Ollaan kummatki urheiltu pienestä asti ja urheillaan edelleen, syödään aivan normaalisti ja olo sekä kunto on hyvä. Fitnesvillitystä voisi mun mielestä monien kohdalla verrata ortorexiaan sillä kun kielletään itseltään kaikki ja treenit menee kaiken edelle ei se ole enää elämästä nauttimista. Lihakset ja sporttisuus on jees kun se on kohtuuden rajoissa mutta se menee nykyään vaan monella yli. Mun mielestä voi urheilla ja syödä terveellisesti, mutta jos tekee mieli karkkia tms epäterveellistä niin miksei sitä vois silloin tällöin syödä elämästä kuuluu nauttia eikä elää jonku kaavan mukaan vaan että saa ittensä superpumpatun tai laihan näköiseksi harva vaan tajuaa tätä sillä fitnessvillitys on hyväksytty syömishäiriö ja nyt kun kirjoitan näin niin moni aattelee heti hämillään/vihasena ”miten toi voi kirjottaa noin, kateellinen ku ei omaa itsekuria samaan.” Mutta joo pitkä kommentti ja tarkotus ei oo loukata ketään tämmöstä on vaan puhuttu mun kaveripiirissä ja mietitty etteikö kukaan muu ajattele näin vai onko fitnessvillitys kaikkien silmissä vaan ihailtavaa itsekuria.. 🙂

 37. Kiitos tästä!!! 🙂 Todellakin kauniimpaa tuo alempana oleva. Itse luonnostaan tikunlaiha ja oikeasti voin sanoa ettei ole mukavaa kun aina paleltaa ja luut paistaa. Ei voi tajuta, mitä tavoiteltavaa on rasvattomuudessa.

 38. Ne kaksi kuvaa, juuri ennen kisoja, ennen meikkiä mutta myös meikkkauksen/rusketuksen laiton jälkeen ovat
  niin sairaan kamalia, että kadun katsoneeni niitä. Tuli todella kamala pahoinvointi. Ne lavakuvatkin, ihan järkyttävää, että tuollaista ihannoidaan ! Toivottavasti tyttöni näkee myös nämä, hän on miettinyt myös bikinifitnessiä. Hän on todella hoikka ja myös vahva (!) mutta kylkiluut eivät näy, eikä toivottavasti tulekaan näkymään ! Jos olisin pyytänyt ketä tahansa lavalla keikistelleistä kaivamaan puun taimea varten kuopan, sellaisen mihin mahtuisi 2 kottikärryä ja paikkaan joka ollut vuosikymmenten ajan kuorma-autojen kääntöpaikkana, tieltä pitäisi raivata pois yksi n.100kiloinen kivikin, niin tuskin onnistuisi. Minäpä tein homman, lapion ja rautakangen avulla, yhdessä iltapäivässä/illassa. Että jos joku sanoo arvosteluni olevan vain kateutta niin itse olen 4-kymppinen nainen, kuntotestinkin mukaan ikäistäni paremmassa kunnossa oleva, painoa vajaat 50 kiloa, 158 cm ja jaksan helposti nostaa 35 kiloisen koiramme syliin. Rasvaprosentista ei mitään hajua, eikä kiinnostakaan mittauttaa. Yhden kerran olen ollut salilla, ja jollain laitteella nostin taaksepäin painoja yhdellä jalalla, oli 60 kg, toistoja jotain 15-16 kevyesti. Olin toivonut, että salilla käynnin jälkeen olisi edes joku kohta tullut edes vähän kipeäksi, mutta ei. Miksi ”vuodatus” ? No, oli tärkeä aihe ja tajusin vihdoin minulla olevan syytä olla varsin tyytyväinen kroppaani, ja voin hyvillä mielin jatkaa suklaan syöntiäkin. Toivottavasti nuoret tytötkin tajuaisivat saman ! Blogin kirjoittaja on kyllä tosi kaunis nykyisessä kunnossa !

 39. Kuvien 4 ja 5 välissä on siis puoli vuotta. Onko noissa kuvien tilanteissa minkälainen ero lihasmassassa vai onko kyse ainoastaan tuosta mainitusta lihasten ”näkyvyydestä”?

 40. Kysynpähän vaan että mitä järkeä tuossa on? Tiedän useita naisia jotka eivät muuta tee kuin treenaavat ja punnitsevat ruokansa sekä vetävät pieruheraa minkä perse kestää ,mutt tulosta ei näy yhtikäs missään ,koska nämä järkyttävät 6kk dieetit vievät naisilta ne loputkin lihat mitä on saavutettu kauhealla treenimäärällä.

  Olen jopa hieman huvittunut tästä asiasta silloin tällöin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 5
Tykkää jutusta