Yrittäjä ei tervettä päivää nää

Pitkän työputken jälkeen tulin tietenkin kipeäksi. Oon jo jotenkin tottunut tähän, että aina kun taakka helpottaa niin nenä alkaa vuotamaan… Osittain siitä voin ihan täysin syyttää itseäni: liikaa töitä, liian vähiä unia, epäsäännöllinen ruokailu ja hirvee ressi. Meistä varmaan jokainen tietää mikä on itselle se optimaalinen elämäntapa, mutta kaikilla ei vaan aina oo sitä mahdollisuus noudattaa, vaikka kuinka haluais. Yrittäjän elämä ei oo samanlaista kun palkansaajan, ehkä siksi se onkin niin kiehtovaa ja periksiantamaton luonteeni sopii siihen hyvin. Kun mietin asioita taaksepäin niin välillä hämmästelen miten ihmeessä pystyin kaikkeen samaan aikaan: kilpailemaan, pyörittämään firmaa ja unohtamatta kotia ja perhettä. Mun liike täyttää uutenavuonna 4.v ja oonkin ajatellut, että kohta aika ottaa pieni timeout ja vähentää töitä. Kun yrityksen perustaa on ajateltava, että sen toimimiseen menee yleensä n. 5 vuotta. Tavallaan se on lyhyt aika, mutta toisaalta seon ihan helvetin pitkä. Aina saattaa tulla mutkia matkaan ja kantapään kautta niihin oppii varautumaan tulevaisuudessa.

IMG_8558

Mää joudun miettiin mun tulevaisuutta osittain hyvin erilailla. Nyt kun meiltä jäi 2 ihmistä äitiyslomalle niin ajattelen asioita mitä en ole aiemmin hirveästi miettinyt. Tytöt olivat omia yrittäjiä, mikä tekee mulle asian tavallaan helpoksi. Mun ei tarvitse esimerkiksi maksaa heille äitiyspäivärahaa. Jos he olisivat ollut minulla työtekijöitä ja jääneet äitiyslomalle niin tilanne olisi toinen ja hyvin todennäköisesti olisin helvetillisessä kusessa. Silloin mun pitäisi omalla työllä tehdä raha millä maksaisin heidän äitiyspäivärahat. On toisaalta kurjaa kun meitä pienyrittäjiä ei tueta millään tavalla ja varsinkin käsityöläisiä ketkä eivät voi palvella massoja, vaan ansaitsee elantonsa puhtaasti työllä, josta verotetaan 24% alvia jokaisesta työstä. Sama tilanne on omalla kohdallani, jos jäisin äitiyslomalle. En voi vaan unohtaa yritystäni vaan töitä on tehtävä on se äitiysloma tai ei. Kuluja on aina ja ne on maksettava. Mikään hoitovapaa ei tule kuuloonkaan. Yrittäjyys on kuitenkin mulle se kutsuma ammatti, koska saan itse päättä asioistani. Jos haluan enemmän tuloja voin tehdä töitä niin paljon kuin haluan, toki siitäkään ei aina ole hyötyä, koska mitä enemmän teet niin tuntuu, että ne menee veroihin suoraan. Olisi hienoa jos tässä maassa huomattaisiin kuinka haastavaa työtä teemme ja kuinka meille todella kuuluu siitä korvaus. Mun liike on perheyritys ja ilman esimerkiksi Juusoa sitä olisi lähes mahdoton pyörittää. Juuso hoitaa mun kaikki juoksevat asiat ja on aina valmis auttaan ja oon siitä todella onnellinen.

IMG_8575Mää löysyn netistä tälläiset ja mietinkin mistähän noita sais. Aivan ihanat <3 Joskus pelkistetty asu ei tarvitse kuin yhden kauniin yksityiskohdan. Oon välillä ihaillut muutamilla ”julkkiksilla” olevia samantyylisiä hennatatuointeja, koska ne on musta ihan mielettömän kauniita.

IMG_8576Tää asu oli musta kans aivan ihana, ehkä vaihtamalla noi sivut pitsiin. mun kroppa vaan ei tällähetkellä oo sellaisessa kunnossa, että voisin tuollaisen laittaa päälleni. Joku kommentoikin mulle että oot näköjään offilla…… voin siihen vastata, että mulla ei oo mitään on ja off kautta, vaan tämän vuoden oon ihan tietoisesti pyhittänyt liikkeelleni ja perheelleni. Oon urheillu kun sille on ollut aikaa ja silloin kun on huvittanut. Vaikka fitness kiinnostaa se ei oo mulle koskaan ollut numero 1 mun elämässä, koska saan niistä muista paljon enemmän. Elämä muuttuu ja aina on erilaisia vaiheita. Aina ei voi antaa kaikkea joka asiassa vaan on keskityttävä, että ne asiat mitkä pitää sut hengissa voi hyvin. Kilpailuja tulee ja menee ja sinne lavalle ei todellakaan oo mikään kiire.

primebody

7 vastausta artikkeliin “Yrittäjä ei tervettä päivää nää”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta