Voihan spekulointi

Kun mikään ei riitä ja aina on sanottava se viimeinen sana…. Palaan edelleen kilpailuihin. Osa on sitä mieltä, että sijoitukset meni täysin oikein ja osa ei. Tottahan se on, että usein ne ketkä ovat voitajia ja top 3:ssa on usein sitä mieltä, että sijoitukset on mennyt täysin oikein.Helppohan se on sieltä huipulta huudella, kun pisteet on jaettu Ne ketkä ei sielä ole on myös sitä mieltä, että sijoitukset on mennyt täysin oikein tai sitten, että ne on mennyt ihan päin hanuria. Mää oon ite kilpaillut monta kertaa ja muistan yhden vuoden kun pisteet olivat vielä julkisi, niinkuin niiden pitäisi olla edelleen, kun yksi tuomari tiputti mut sijalta 2 sijalle 6 toisella kierroksella, joka laski mut hyvin todennäköiseltä mitallilta sijalle 4. Silloin todella mietin, että tää ei ollut reilua, koska en voiniut sössiä T-kävelyäni niin paljon. Mulla on ollut erilaisia tavoitteita kilpailuissa aina sieltä voitosta itseni ylittämiseen riippuen usein niistä asioista mistä te ette tiedä yhtään mitään.

IMG_3680Se ei yhtään auttanut sinä vuonna, että jokainen tuli sanoon mulle kisan jälkeen, että Umppu sun olis kuulunut olla kakkonen.Kaikki kunniotus kilpasiskojani kohtaan. Ne kaikki onnentoivotukset tuntu jopa pahalta, koska todella uskoin silloin itseeni, mutta näin kävi.

Nyt Expossa mietin kun seurasin kilpailijoita, että nyt on tämän kilpailijan vuosi ja olisin todellakin suonut niitä mitelleja tietyille henkilöille, jotka todella olivat kunnossa ja tehnyt mahtavan duunin, niin ei se vaan kuitenkaan mennyt niin.  Mää oon aina inhonnut ylimielisiä ihmisiä ja niitä jotka kuvittelevat olevansa muita parempia ja vaikka ne olisi kuinka hyviä niin luonne ei vaan anna periks olla onnellinen niiden puolesta. Mietin, että mikä mussa on vikana kun en voi iloita niiden ihmisten puolesta, mutta ehkä syy onkin juuri siinä…. He eivät koskaan puhu mistään muusta kun itsestään ja kuinka helvetin hyviä he ovat joka ikisessä asiassa, katsoo muita halveksien, nauraa ivallisesti, käyttäytyy ylimielisesti ja leijuu. Toisaalta voittaja saa olla onnellinen voitosta, koska jokainen kilpailija sitä varmasti aina haluaa, mutta onnellinen ja ylimielinen on kaksi eri asiaa. Nille ylimielisille, joskus soisin sen karun tappion, koska se vie sua urheilijana eniten eteenpäin. Opettaa nöyräksi ja pelamaan rehtiä peliä. Itse olen todella kasvanut kilpailijana juurikin niistä tappioista. (olen kilpaurheillut 6-vuotiaasta sti)

IMG_9577Vaikka hullulta kuulostaa niin mun paras saavuttamani palkinto on erityispalkinto Manse muscle showssa, joka sain ihan sen vuoksi milainen ihminen minä oon <3 Oli ensimäinen kerta, kun mulla tuli elämäni aikana kyynel silmään. Se oli mahtava tunne, joka merkkasi mulle ihan mielettömästi.

IMG_1291Arvostakaa muita ihmisiä ja kilpailijoita vaikka omasta mielestä olisittekin muita parempia…… Kun mennään ammattilaistasolla niin Suomessa on maailman ihailtavin ammattilainen Sara Back joka on niin sydämellinen ja muut huomioon ottava, jota on todella aihe ihailla. Koppavat ihmiset menettää nopeasti suosionsa, mutta Saran kaltaiset ihmiset ovat niitä todellisia tähtiä. Kun siirrytään ammattilaisiksi niin osa sitä on ”fanien” huomioiminen, koska ne ovat niitä ketkä seuraavat sinua ja kanuustaa eteenpäin. Sara on esimerkillinen pro kilpailija Suomessa unohtamatta valmentajaani Heidi Sorsaa kenellä on aina aikaa juuri sinulle.

IMG_7984

Kunnioita ystäviäsi on tilanne mikä tahansa ja auta heitä kun he apua tarvitsevat ja tee sama ihmisille ketä et edes tunne. Määkin koitan oppia hyväksymää ylimieliset ihmiset 🙂

primebody

4 vastausta artikkeliin “Voihan spekulointi”

  1. Totta turiset. Terveen itsetunnon ja ylimielisyyden raja on hiuksen hieno. Sen eron tekee juurikin se miten kohtelee kanssa ihmisiä. Onko se keltään pois, jos auttaa toista, kun kyseessä on kuitenkin yksilölaji, jossa omaan kuntoon vaikuttaa vain oma tekeminen eikä muiden auttaminen ja tsemppaaminen ole mitenkään siitä omasta pois. Päinvastoin. Aika erakoksi ja yksinäiseksi puurtaminen käy, jos vain kyräilee vierustoveria, kun samalla vaivalla voi jakaa voimavaroja ja pitää peukkua toiselle ja olla aidosti iloinen jonkun toisen puolesta, vaikka oma sijoitus nyppiskin.

    Ite en tiedä miten sijotusten käy keväällä ja miten reagoin, jos alitan omat tavoitteeni. Mutta sen tiedän, että niiden mahdollinen alitus ei todellakaan ole kenenkään kanssa kilpailijan syy. Niiden alitukseen etsitään vikaa peilistä tai jostain ihan muualta.

    Muutenkin…luulis sellasen vihamielisyyden, kyräilyn ja ylimielisyyden muutenkin olevan helkkarin kuluttavaa. Ja kyllä…oli kyse kilpailemisesta tai mistä tahansa elämän osa-alueesta. Niin todellakin aina toivon, että sellaset ihmiset, jotka elää jossain omassa kuplassaan ja kuvittelevat, että koko maailma pyörii vaan heidän napansa ympärillä ja jotka eivät koskaan tee mitään kenenkään hyväksi, jos eivät hyödy siitä itse mitään…kokisivat sellaiset opettavaiset ja herättävät vastoinkäymiset. Ja paria tällaista opintoretkeä on joskus ollut ilo seurata vierestä. Ja ilo nimenomaan siksi, että on nähny kuinka se ihminen on muuttunut ihan silmissä ja sanonut jopa ääneen, että ”Jumalauta mä oon ollu kusipää.”.

    Sanon aina, että nöyrä pitää ihmisen osata olla. Ja kiitollinen. 🙂

    • GHD:lla on hyvä fööni. Puhaltaa kylmää ka kuumaa samaan aikaan ja antaa uskomattoman kiillon. Meilä ei ole myynnissä, mutta voidaan tilata jos asiakkaat haluavat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta