Mitä vikaa siinä on jos mutsi bodaa?

Kisat on käyty ja jälkipyykki on täynnä onnistumisia, epäonnistumisia ja tietenkin spekulointia. Mää muista, joskus muutama vuosi sitten kun kirjoitin postauksen siitä millainen olen äitinä niin muistan kuinka kommenttiboxi (ennen blogspotissa johon ei jäänyt jälkeäkään kommentoijasta) täyttyi yli sadalla kommentilla kuinka PASKA ÄITI MÄÄ OON. Mää voin ainakin ominsanoin sanoa, että mää oon hyvä äiti. Annan todellakin aikaa ja huomioo lapselleni olemalla läsnä kokoajan. Leikin ja heittädyn leikkiin täydellä sydämmellä niinkuin eilen tehtiin koko perheen voimin lelukaupassa. Mun harrastus ei ole oikeastaan koskaan ”vienyt” aikaa perheeltä, koska treenasin silloin kuin muut nukkui.

IMG_8482 IMG_8483

 

Kun fitnesskilpailut saivat suuren mediahuomion ei voi välttyä hyvinkin karultakin arvostelulta. kaikki itsensä lavalle asettavat hyväksyvät (toivottavasti)  negatiiviset kommentit omasta ulkoisesta olemuksesta: väri oli huono, poseeraukset oli huonot, liian löysä yms. Sitten kun aletaan menemään niihin henkilökohtaisuuksiin ja vieläkun asiat koskee sun omaa perhettä niin mennään liian pitkälle. Mää muistan kun kirjoitin joskus, että hiekkalaatikot tai vauvauinti ei oo mua varten  ja mikä helvetillinen älämölö siitä lähti. Onko meidän kaikkien oltava samanlaisia? Tekeekö se musta huonomman äidin siksi, että voin mennä uimaan lapseni kanssa silloin kun meille parhaiten sopii vai pitääkö mun lillua siinä virtsan täyttämässä altaassa klo 6.00 aamulla? Mää itse koen, että jokainen tyylillään ja jokainen tehkööt sitä silloin kun haluaa. Mun mielestä pienellä lapsella ei todellakaan kuulu olla harrastuksia jokainen päivä, koska lapsetkin tarvitsee lepoa ja sitä YHDESSÄOLOA vanhempien kanssa. Oletko silloin hyvä äiti kun kuskaat lastasi paikasta A paikkan B peräsuoli pitkällä, vai silloin kun olet läsnä?

IMG_8476

 

Tiedän itse, että kun liikun jaksan  koko päivän ja voin fyysisesti ja henkisesti paremmin. Olen myös silloin parempi äiti lapselleni. Eikö se ole ihan se ja sama käytkö zumbassa vai treenaatko kuntosalilla ja btw siihen zumbaan menee useemmin vielä kauemmin aikaa. Kirjoitan tästä aiheesta siksi, koska mun karvat nousi pystyyn kun luin Iltapäivälehden kommentteja siitä kun yksi tuttavani, joka on myös äiti oli menestynyt kilpailuissa. Tiedän, että tämä kyseinen henkilö elää elämää perhe edellä, mikä on hänelle kaikkein tärkeintä. Tiedän, että hän on hyvä äiti ja panostaa perheeseensä 100%:sti. Kommentit olivat hyvinkin samankaltaisia, mitä itse olen joskus saanut: Oksettava öljytty lihas/luukimppu, joilla äänikin on möreä kun äijällä. Lapset ja mies tekee kaiken duunin kun äiti vaan pullistelee lihaksia salilla. Muistan kun joskus mulle kirjoitettiin, että oot tollanen pikku tankki joka ei anorektikkonakaan näyttäisi laihalta, sun lasta tullaan koulukiusaan kun oot noin ruma jne. Jos hieman valaisen asiaa niin se että nostelee käsipainoja salilla versus zumba missä yrität epätoivoisesti näyttää seksikkäältä ja heiluttelet takapuoltas ja rynkyttelet ilmaa ei voi olla yhtään sen pahempaa. Voin melkein löydä pääni pantiksi, että kukaan (terve) äiti ei pullistele ja karju keskellä olohuoneenmattoa ja huuda lapselleen: että kato ny näitä mun lihaksia kun mutsi on vähän bodannu….. mites ny suu pannaan…. Hei come on…..

IMG_8481

Mää en esimerkiksi ole koskaan ottanut lastani mukaan kisoihin, koska en ole halunnut ja se ei ole musta pienen lapsen paikka. Haluan olla vain äiti lapselleni enkä mitään muuta. Mää en koskaan ole kotona öljyttynä ja ruskeena ja pyöri bikineissä vaan todellakin näytän siltä perus lähiömutsilta. Mitä ihmiset oikein kuvittelee? Tarvii olla itsellä todella paha olla, jos joutuu nimettömänä jättään asiattomia kommentteja ja usein sielä taustalla on se tuttu kateus. Voin ainakin itse sanoa omasta puolesta, että todellakin arvostan enemmän niitä äitejä, jotka sielä lavalla on kun niitä 18 vuotiaita tyttöjä. Heillä on ihan erilainen perspektiivi koko hommaan eikä ajattele minä minä minä mentaliteetilla.

images-43Me salillä käyvät äidit emme todellakaan näytä tältä ”kissi” vähähiilarilta, vaan ihan tavaalisilta ihmisiltä. Nämä ”kissit” on asia erikseen ja näitäkin todella löytyy myös lajimme parista, mutta nämä eivät todellakaan ole niitä ÄITEJÄ. Oon myös huomannut sen eron, että jos olet lihava ja käyt salilla niin ketään ei kiinnosta, mutta jos treenaat ja kilpailet niin kaikilla on sanansa sanottavana. Ihmekkäs kun mulle ei oo kukaan hetkeen tullut sanoon mitään heheheeh.

Laihduttaja_premium_paketti_footer_2-300x300

Onneks sain vähän päästellä höyryjä fitwellissä Anun vastaanotolla. Varsinkin kisojen jälkeisiin fiiliksiin Anun vastaanotto on oiva paikka, missä voi selvittää kaikki mielessä liikkuvat kysymykset. Vaikka menestystä ei tullut haluamalla tavalla pitää aina muistaa ettet ole käsittelemässä niitä asioita yksin. Mentaalivalmennus on todella hyvä juttu http://fitwell.fi

IMG_8497 IMG_8502Vaikka teksti oli pieni provosoiva kannanotto niin oli tänään vaikka mitä ihanaa. Mun penkkiin istui mun vanha asiakas, jota oon jo kovasti ikävöinyt ja sain tehdä kunnon afron. Söin täydellistä salaattia Grelistä ja mulla on ihanat työkaverit. Kotiin tullessa Juuso oli laittanut ruokaa jne <3 Arjen pienet ilot

-Umppu

 

primebody

6 vastausta artikkeliin “Mitä vikaa siinä on jos mutsi bodaa?”

 1. Hei! Suurimmaksi osaksi puhut ihan asiaa ja olen monessa asiassa samaa mieltä. Minusta hyvinvoiva äiti on parempi äiti. Kun äiti voi hyvin, myös lapsi voi hyvin, sillä silloin äiti jaksaa olla nimenomaan läsnä lapsellensa. Kuitenkin on monta tapaa olla läsnä. Joskus läsnäolo tarkoittaa sitä, että kuljetetaan lasta paikasta A paikkaan B peräsuolipitkällä niinkuin ilmaisit ja siitä nauttii niin lapsi kuin vanhempikin.

  Jokainen äiti ja lapsi on erilainen. Jokaiseen perheeseen pätee omat tavat, jotka toimivat juuri heille. Onkin siis hieman hassua puolustaa niin suureen ääneen nimenomaan salilla käyviä äitejä, kun joku äiti ei siitä nauti vaan saa iloa ja hyvää oloa juuri zumbasta. Onko se äiti sitten ilman rynkyttäjä ja epätoivoinen kun koittaa zumbassa näyttää seksikkäältä… Vai olisiko mahdollista, että sekin äiti, kuten sinä, nauttii liikunnasta mutta hieman eri tavalla tanssien latinorytmien tahdissa. Myöskään siitä en ole samaa mieltä, että tietty ikä tekee hyvän äidin. 18 vuotias voi olla hyvä äiti siinä missä 25 vuotias. Elämänkokemus tulee muista asioista. Toki aika lisää kokemuksia mutta myös muut asiat.

  Itse olen siis 22 vuotias pienen erityispojan äiti, joka harrastaa salilla käymistä ja juoksemista, eli en tässä puolusta ”omiani”. Se vain pisti silmään miten puolustat äitejä, jotka käyvät salilla oman jaksamisen ja hyvinvoinnin takia etkä ymmärrä arvostelijoita, mutta samalla itse arvostelet äitejä, jotka ovat valinneet erilaisia keinoja olla äiti kuin sinä. 🙂

  • Et ymmärtänyt ihan oikein kirjoitustani. Mitä kuskaamiseen tulee tarkoitin lähinnä sitä että: meidän lillillä on maanantaina uinti, tiistaina muskari, keskiviikkona kuvataidekoulu, torstaina kuoro jne. Tottakai on tärkeää lapselle ainakin mun lapselle, että iskä ja äiti on mukana säbä treeneissä, että on joku kenelle vilkuttaa kesken treenin ja näyttää uusimmat temput.

   Tarkoitin zumban ja salin välillä sitä, että niitä äitejä jotka käy sielä salilla arvostellaan, mutta zumbaajia ei ja halusin provosoidusti kirjoittaa että mitä eroa niissä todellisuudessa on? Ei mitään: toiset hytkyy ja toiset pumppaa, eli ollaan tässä ihan samaa mieltä

   Ymmärsit myös asian viitaten äiteihin ja 18-vuotiaisiin väärin: eli tarkoitin että arvostan enemmän lavalla olevia äitejä kun esimerkikisi 18-vuotiaita (kotona asuvia) tyttösiä kenellä on ehkä hieman eri ajattelumaailma

   selventikö? Mukavaa päivää 🙂

 2. Juuri näin! 😉

  Tälle lauseelle nauroin ääneen: ”Jos hieman valaisen asiaa niin se että nostelee käsipainoja salilla versus zumba missä yrität epätoivoisesti näyttää seksikkäältä ja heiluttelet takapuoltas ja rynkyttelet ilmaa ei voi olla yhtään sen pahempaa.” 😀 Kirjoitat mielettömän hyvin ja sun juttuja on hauska lukea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta