Julkkiksia messut täynnä nfe 2014

Ai että miltä maistui 12h yöunet. Niitä on todellakin ollut ikävä. Tänään on vuorossa laukkujen purku, siivousta ja lötköttelyä. Ollaan Vilin kanssa kaksin kotona ja ei aateltu tehdä yhtään mitään. NFE:ssa oli tupa taynnä julkkiksia. Suurinosa on tietenkin fitnekseen liittyviä ja tavalliselle tallajalle ne ei sano mitään, mutta mulle kyllä

IMG_8450 IMG_8454Biancaneven osastolla kävi vierailemassa maailman kuulu Bikinifitness kilpailija Michelle Levin. Hän on ollut paljon otsikoissa mahtavan vartalonsa ansiosta ja onhan hän nyt muutenkin ihan älyttömän kaunis. Ammattilaiskilpailijat usein eroavat niistä amatööreistä sillä, etä he eivät todellakaan näytä livenä riutuneilta ja nälkiintyneiltä, koska heillä on sitä lihasmassaa niin paljon verrattuna vaikka osaan sm-kilpailuissa nähtyihin. Bikini on varsinkin meillä täällä aikamoista hifistelyä, mitä harva kilpailija edes ymmärtää. Moni ajattelee kun kisapaino on noussut esimerkiksi 4kg vuodesa, että se on lihasta, mutta usein totuus on se, että se on rasvaa, millä saa esim pehvaan haluttua pyöreää muotoa ja valitettavasti se ei ole kehitystä….. Jos lihasmassaa ei ole paljon niin kunto on oltava kireä tai lookki on laihaläski. Jos sitä massaa on tarpeeksi niin kunnon ei tarvitse olla niin änkyrä kireä, koska se luo kauniin illuusion. Bikinissä ei tavoitella samaa kireyttä kun bodyfitneksessä ja toisin päin.

IMG_8453

 

Vaikka sillä off kaudella saattaakin näyttää, että lihasta on tullut niin totuus on se mikä rasvan alta paljastuu. Suomesta lähtee MM-kilpailuihin edustamaan: Malytcheva, Paldanius, Klemetti, Back ja Kelahaara. Olen itse sitä mieltä, että ”vanhat” kolme pituusluokkaa oli parempi vaihtoehto, koska nyt sarjojen välillä taso vaihteli mielettömästi. Osa oli todella kovatasoisia ja osa oli vähän ”mitään sanomattomia”. Kovin sarja oli mielestäni kaikista lyhin sarja, jossa vatsakkain oli monta mestaria ja sm top 3:sta. Osa näistä voittajista tulee varmasti menestymään ulkomailla ja osa ei, mutta se on pelin henki. kaikki voittajat ei ole ihan saman linjauksen alla, mutta ehdottomasti paras suunta omasta mielestäni.

IMG_7981
Nathalia Melo ACE 2014

Messuilla olio paljon tähtiä ja ammattilaisia, joita näin paljon Espanjassa. Mun on pakko myöntää, että NFE meni tavallaan väsymyksen kautta ohi, mutta hienot oli puitteet. Biancaneven osastolla oli käynyt kova kuhina ja nyt kaikki ostamaan itselleen kirsikkaa ja korsettia. Toi korsetti on aivan ylivoimainen ja suosittelen todellakin sen hankkimista. Jenkeissä lähes kaikki bikini kilpailijat käyttää sitä. Se auttaa myös selkäkipuihin ja on oiva myös raskauden palautumiseen. Korsetti korjaa esim mun omaa työasentoa, koska omistan ne yliojentuvat jalat ja löysät lonkat. Korsetin avulla seison hyvässä ryhdissä ja jalat inasen koukussa jolloin asento on mulle paras mahdollinen

Korsetti http://www.biancaneve.fi/search/?q=esbelt

Kirsikat http://www.biancaneve.fi/product/1540/b-lean–housut-cherry

Kirsikka toppi http://www.biancaneve.fi/product/1543/b-sporty–toppi-cherry

IMG_7996Egle Eller Nabi voitti ammattilaiskortin, joka todella kuului hänelle. Egle oli meidän kanssa Arnoldissa samassa huoneessa ja on ehkä maailman sydämellisin ihminen. Egle on kiertäny todella paljon ulkomaan kilpailija ja menestynyt niissä hienosti.

IMG_9411 IMG_9410Oli mahtavaa olla ensimäistä kertaa ei kilpailijana mukana meiningissä, mutta pakko sanoa, että homma on todella raskasta näin toisinpäin. Jännitin niin paljon, että ihmettelin kokoajan mikä haisee kunees huomasin, että se olin mää hehehe. Hirvee stressi soija 🙂 Treeni motivaatio kasvoi, mutta kiasalavat ei ainakaan toistaiseksi houkuta ja todellisuudessa jos sinne haluan niin paljon olis töitä tehtävänä. Lihasmassaa pitäisi hankkia ainakin varmaan 2 vuotta ja tehdä pitkä ja ”helppo” dieetti ettei kunto olisi riutunut ja ne hankitut pikku möykyt säilyisi. Todellakin painotan edelleen sitä että esimerkiksi pro tason kilpailijat on treenannut todella monta vuotta että on saavuttanut sen massan. Varsinkin kun ainakin suurinosa meillä täällä Suomessa syö sitä kanaa ja kaurapuuroa niin sitä sitä lihasmassa ei vaan rehellisin keinoin saa hankittua määräänsä enempää vuodessa. Ei kannata kisata kisaamisen ilosta vaan jos haluaa kehittyä niin se off kausi kannattaa pitää mahdollisimman pitkänä ja silloinhan se työ tehdään eikä sillä dieetillä. Kisoja tulee ja menee ja sarjoja tulee jatkuvasti lisä joten mihinkään ei ole kiire tässä valmiissa maailmassa.

IMG_8225

Muistakaa pitää se järki tässä mukana ja kun homma ei oo liian vakavaa niin usein kaikki menee paremmin. Kisat on huomioitu todella suuressa määrin mediassa. Iltapäivä lehdet on ollut täynnä fitness kilpailuja, tv ja tietenkin 7-päivää…… Itse en niin perusta että näitä 7-päivää julkkiksia kilpailee näissä kilpailuissa, koska omasta mielestä se vie lajin arvostusta alaspäin kun tuntuu että jokaisen salarakkaan seuraava siirto on bikinifitness kilpailut ja osittain siksi, että ne ”tavikset” joutuu haluamattaan sinne sivuille niinkuin kävi esim Juusolla, joka seisoi Barbaarin vieressä kaikissa vertailuissa…. Vaikka julkisuus on hyvästä niin kyllä sen pitää myös olla lajin arvostusta edesauttavaa.  No mutta taas vain mun mielipide. Nyt vaivus syvää fitness hiljaisuuteen hetkeksi ja alan leikkiin taas lähiömutsia <3

-Umppu

primebody

12 vastausta artikkeliin “Julkkiksia messut täynnä nfe 2014”

 1. Tätä edeltävässä postauksessa kirjoitat ”Sarjat on todella tasaisia ja siellä ei ole ketään ns. ylitse muiden” ja tässä postauksessa ”…sarjojen välillä taso vaihteli mielettömästi”? Mitä mieltä nyt sitten loppupelissä oikeen oot?

  • Tarkoitin tällä, että jokaisessa sarjassa oli tasaiset kilpailijat ja että eri sarjojen välinen tasoero vaihteli milettömästi…. Vähän ehkä vaikeasti selitettynä. eli jokaisessa sarjassa oli tasainen taso, mutta kaikki sarjat eivät olleet kovia sarjoja 🙂

 2. Moi!
  Kysyisin korsetista, eli miten se vaikuttaa vatsalihaksiin? jostain olen kuullut että heikentää omia vatsalihaksia kun korsetti tekee työn puolesta. Onko näin? 🙂 olisin kovasti kiinnostunut ostamaan mutta tämä mietityttää 🙂

  Kiitos jo etukäteen!

  • Mää en o millään seasonilla 🙂 kilpailin 2,5 vuotta putkeen 7:t kilpailut joka toistaiseksi riitti mulle. Nyt on aika keskittyä muihin hommiin. En halua että mut luokitellaan mihinkään kategoriaan. Tällähetkellä oon perheen äiti

  • siinä on kaks säätö mahdollisuutta. Jos käytät vaateissa kokoa s-xs niin xs on sinun koko. Jos s-m niin silloin kannattaa ottaa koko s

 3. Luin nyt kaikki sun 3 uusinta postia peräkkäin ja en muista enää missä oli ja mitä mutta siis muistan toki että oli mm. kauniita kisakuvia susta!!! Huhhuh.. Rakastan sun kirjotustapaa kun oot niin asiamuija! Et pelkää sanoo omia mielipiteitäs ja toi muakin kiinnostaa miten kisoissa voi huijata?! Siis jos tuntee tuomareita tosi hyvin tms.? Mut tiäkkö. Käydään samalla salilla ja saan aina niin pahaa katsetta sulta että 😀 Ei muistaakseni olla oltu missään situationissa koskaan mutta oon alkanu pelkää ja epäilee että oon tehny joskus jotain väärää, hahah 😀

  • hahahaah. Siis mun perusilme on paha vaikken sillä mitään tarkoita. Moni aina luulee, että mulkoilen vaikka näytän vaan normaalisti mulkulta hehehe. Tuu vaan moikkaan niin ehkä sen jälkeen hymyilen sulle aina 🙂

  • hahahaah. Siis mun perusilme on paha vaikken sillä mitään tarkoita. Moni aina luulee, että mulkoilen vaikka näytän vaan normaalisti mulkulta hehehe. Tuu vaan moikkaan niin ehkä sen jälkeen hymyilen sulle aina 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta