Nordicfitnessexpo Tampereen karsinnat

Tänään taisteltiin taas sm-kisapaikoista Lahden Nordicfitnessexpo sm-kisaan Tampereella, sekä paikoista Nicole Wilkinsin kisaan, mikä pidetään Lahden sm-kilpailun yhteydessä päivää ennen itse sm-kilpailua. Nicolen kilpailu järjestetään ensimäistä kertaa ja siinä kilpailussa on mahdollisuus saada pro (ammattilais) kortti, joka on monen kilpailijan unelma.

IMG_7764 IMG_7765 IMG_7766 IMG_7767Mun duuni oli tänään selvä, eli tukkaa ja meikkiä 🙂 Se oli siitä harvinaista, että sain sen toteutettua töissä, eikä mun tarvinnut roudata kamoja minnekkään. Tein bodyyn 2 sekä bikiniin 2 tyttötä. Pauliina sijoittui hienosti 2 sijalle ja Marre oli 6.s bikinissä ja molemmille aukesi finaalipaikka ja Pauliinalle paikka myöss Nicolen kilpailuun. Eniten mua tietysti jännitti tälläkertaa Bodyfitness, missä kilpaili 2 hyvää ystävääni Maru ja Maiju. Molemmat selvisi kevyesti jatkoon.

IMG_7741 IMG_7749 IMG_7754 IMG_7787Nää mun ihanat muruset <3 Oon niin onnellinen molempien puolesta ja molemmat todella ansaitsi finaalipaikan. Vielä on aikaa itse pääkisaan ja tässä ehtii tapahtuun vielä vaikka mitä <3 Ja toinen syy miks oon myös onnellinen: mun ei tarvi lähtee enää Lappeenrannan karsintaan 🙂 🙂 saan yhden fitness vapaan viikonlopun 🙂 ei vaan.

Mutta kisoista ylipäänsä. En ollut itse katsomassa, mutta paljon oli samoja kilpailijoita kun Jyväskylässä. Itse en usko siihen, että viikossa saadaan ihmeitä aikaan, mutta jos paikan sm-kisaan haluaa se on vain kilpailtava. Aika paljon Jyväskylässä kilpailleita on ”jättänyt” leikin kesken ja keskittyy jo treenammiseen ja kehitykseen, eli kilpailukausi jäi yhteen karsintaan, mikä tarkoittaa sitä, että Tampereen karsinnoissa osassa sarjoissa oli vähän kipailioita ja todella helppo tie. Myös osa kilpailijoista karsii vain Tampereella ja tulee ns. uutena lineupiin. Mutta siis: toisilla oli kova kilpailu finaalipaikasta ja tosilla ei. Moni joka jäi ihan häntäsijoille Jyväskylässä oli nyt ihan kärjessä ja osa sai vielä paikan Nikolen kisaan, mikä taas musta tuntuu jotenkin hassulta. Hommahan menee nii, että Nicolen kisaa on mainostettu jo pitkään niin, että se on ainut kilpailu, missä voi voitosta saada pro-kortin (pro-kortin saavuttamiseen tarvitaan mm. MM-kisavoitto tai EM-voitto). Pro kortti luvattiin alussa vain bodyfitneksen owerall voittajalle, mutta eilen sitten ilmoitettiin, että sen saa myös bikinikin voittaja. Se on hieno asia, mutta oon itse vaan aina niin ”sääntöjen” orja ja mietin aina oikeudenmukaisuutta ja teinkin taas itse omia tulkintoja. Jos vaikka Jyväskylässä kaikki jotka sijoittui bikinissä sijalle 3 ajatteli, että JES sm-paikka taskussa, mutta Nicolen kisaan ei paikkaa tullut joten focus Lahteen……. Varmaan milessä harmitti se, että sijalla 3 ei saa paikkaa Nicoleen, mutta he eivät tienneet, että sieltä voi myös bikini saada pro-kortin, mikä olis varmasti kiinnostanut monia ja kilpailijat olisivat osallistuneet varmasti Tampereelle karsimaan paikasta, mutta tieto tuli vasta eilen, joten se on päivän varoajalla aika mahdotonta riipaista kilpailuihin ja en tiiä voiko siihen edes niin nopealla varoajalla ilmoittautua. Eli mun pointti oli se, että osa tasokkaammista kilpailijoista jäi kilpailusta pois ja syys siihen voi olla ihan vaan se, että he eivät tienneet asiasta.

IMG_7733Mulla on aina itselle kalenteri buukattu pitkälle. halusin tai en niin tykkään itse siitä, että asiat on ajoissa selvillä ja on aikaa valmistautua rauhassa. Aika usein kilpailuihin tulee muutoksia ihan viimetingassa ja se on just se mikä nostaa mun karvat pystyyn. Mun piti esimerkikisi itse karsia viime vuonna Expon yhteydessä olevassa karsinnassa, joka peruttiin ihan viime metreillä ja mun oli kilpailtava 2 viikkoo etuajassa. Mun kunto oli silloin vajaa ja juurikin sen 2 viikkoa olisi ollut mulle todella merkittävä juttu. No toisia moiset asiat ei haittaa, mutta mun elämääni haittaa kun se on aina aika täynnä tapahtumia ja aika on kortilla.

IMG_7728 IMG_7737Tänään mää jätin väliin Mansen muscleshown ihan siitä syystä, että oon väsynyt. Mulla ei nyt oo juurikaan vapaata ja mulla on huomenna vielä hiusluento, minkä pidän yhdellä Tampereen mallikoululla. Ihan kivoja erilaisia työpäiviä 🙂

-Umppu

primebody

3 vastausta artikkeliin “Nordicfitnessexpo Tampereen karsinnat”

 1. Mielestäni nuo Wilkins-paikat olisi pitänyt jakaa vain yhdessä karsinnassa. Ja karsintojakin voisi ylipäätään olla vain kaksi, että saataisiin taso pidettyä kovana! Nyt joistain luokista kaikki pääsevät SM-kisoihin. Vähän vesittää koko hommaa. Ei siinä, kiva että on kisoja. Mutta ei karsintoja tarvitsisi järjestää niin monia, että kaikille löytyy paikka. Lähden varmaan itsekin vielä Lappeenrantaan treenailemaan, mutta SM-paikkaa en sieltä ottaisi. Ekat karsinnat kertovat mielestäni hyvin, mikä on oma taso.

  • Asiassa monta puolta! Ensimmäisissä karsinnoissa on väkee ku pipoo.
   Rivistä ei välttämättä eka kerralla erotu edukseen. Monta asiaa voi mennä pieleen, kokonaisuus on kuitenkin monesta asiasta kii. Väri voi mennä pieleen, esiintyminen, meikki, hiukset… Ensimmäisiin karsintoihin saatat olla hiukan liian pehmeä. Nää kaikki asiat on korjattavissa viikossa. Saati että saat kisapaikan toisista karsinnoista, on aikaa SM-kisoihin petrata kaikkea vielä 3viikkoo! Siinä tehdään jo paljon! On nähty aiemmissakin kisoissa kuinka joku on päässyt ekoista karsinnoista, mutta ei ole pärjännyt enää SM-kisoissa ja taas päin vastoin!
   Ne toki tuntuu hassuilta ne sarjat joissa karsinnassa on 5 kilpailijaa ja kaikkivaan pääsee jatkoon, oli kunto mikä tahansa. Mutta toisaalta, SM-kisa käydään kuitenkin vasta Lahdessa! 🙂

  • Jos on pehmee se tarkoittaa, että kropassa on rasvaa ja harva sitä sille viikossa tekee mitään…. Lookille voi toki tehdä ja sm-kisaan on kyllä aikaa, jolloin voi tehdä vaikka mitä. Itsekkin tiputin useita kiloja karsinnoista sm-kisaan viime vuonna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta