Ei mielensä pahoittajille

Moni asia periytyy vanhemmilta lapsille. Oon aiemminkin kirjoittanut siitä, kuinka olen aina arvostanut työntekoa ja sitä, että se opetetaan ihan lapsesta asti. Suomen tilanne on tällähetkellä jopa järkyttävä. Työttömyyttä on hirveesti, mikä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi ostovoima vähenee kokoajan. Varsinkin meitä pienyrittäjiä kiristetään kokoajan. Kulut nousevat hirveää tahtia ja faktahan on se että tulot eivät. Tekisin tätä työtä varmasti vaikken saisi siitä euroakaan, koska tämä on mun ala ja en vaihtaisi sitä mihinkään. Vihaan lausetta, että mun ei kannata tehdä töitä, koska saan enemmän rahaa kun olen kotona. Onkohan nämä ihmiset koskaan miettinyt mistä ne rahat tulee? Mää oon rehellisesti sanottuna pettynyt. Mua henkilökohtaisesti vituttaa se, että ihmiset on laiskoja ja ne eivät arvosta työntekoa lainkaan. Mistä se johtuu? No se johtuu siitä, että lähes kaikki tavat opitaan vanhemmilta ja ihmiset on vaan laiskoja usein niinkuin vanhempansa. On opetettu lapsesta asti, että Suomessa on niin perkeleen hyvä olla tekemättä mitään. Jos saisin päättää niin asettaisin kaikeen toimintaan aikarajan. On poikkeuksia ja asioita ei voi koskaan yleistää, mutta tämä on meillä jo ongelma. Jos kaikki mensi töihin saataisiin lisää veronmaksajia ja voitaisiin saadakkin jotain muutoksia Suomen verotukseen. Mää en ole opiskellut sen takia, että lahjoitan Suomen valtiolle joka kuukausi tuhansia euroja ja sillä voidaan elättää laiskoja tai järjestää jotain naurettavia ”floppi” tapahtumia, vaan siksi, että voin elättää itseni sekä perheeni.On todellakin väärin, että verot on kuukaudessa usein isommat kuin oma palkkani. Se mikä tässä on ihan sairaan ristiriitaista on se, että Suomessa yrittäminen on tehty niin vaikeaksi ja kalliiksi että jos vaikka joku haluaisi työlistää itsensä on se niin kallista, ettei se kannata.

IMG_3275

Meillä kävi töissä tarkastaja ja sain huomautuksen siitä, kun meidän tuotteissa ei ole litrahintoja. Kysyn vaan ketä ne kiinnostaa? Eikö ihmisillä oo muuta tekemistä kun syynätä niitä jäljellä olevia yrittäjiä, jotka  koittavat saada voita leivän päälle ja todellisuudessa pitävät tämän valtion pystyssä. Jos homma menee näin eteenpäin olemee kohta sukupuuttoon kuoleva ammattiryhmä. Suomi on niin täynnä sääntöjä, jonka vuoksi olemme kohta ahdettuna loukkuun. Joka asiasta keksitään uusi vero ja kokoajan tulee elämää rajoittavia sääntöjä. Jos kaikki olisi vapaampaa niin ihmisetkin rentoutuisivat. Puhutaan paljon harmaasta taloudesta ja syy siihen on selvä: verotuksessa jokin mättää ja pahasti. Jos verot olisivat inhimilliset niin ainakin itse niitä mieluusti maksaisin. Miksi palkataan virolaisia tekeen rakennushommia? Siksi koska se on halvempaa työvoimaa. Työnanatajien on lähes mahdotonta kohta enään palkata työntekijöitä, koska kulut on niin suuret ja riski on sitäkin suurempi. Olen itse ollut yrittäjä jo kohta 10 vuotta ja koskaan ei ole ollut näin huonosti kun nyt. Meillä ei ole mitään turvaa, eikä varmaa tuloa koskaan ja pelko perseessä saa odottaa mitä seuraavaksi tapahtuu. Moni mieltää pienyrittäjät aina rikkaiksi….. ehkä jotkut on, mutta todellisuus on jotain ihan muuta ja tarkoitan pienyrittäjällä edelleenkin sitä kuka maksaa itse itselleen palkan. Työpäivät ovat pituudeltaa lähes kaksinkertaiset kun normaaleilla palkansaajilla ja niin on myös kulutkin. Mitä enemmän teet töitä sitä suuremman on kulut ja se sama oravanpyörä jatkuu.

IMG_6502

Ainut asia milloin itse saisin sitä ”ilmaista” rahaa on jos jään äitiyslomalle. Silti, mulla on oma yritys missä on kulut, joten varmasti jotuisin tekemään silloinkin töitä, koska tulevaisuus on niin epävarmaa. Mulla ei olisi mitään mahdollisuuksia ajatellakaan mitään hoitovapaata ja myöskään luonteeni ei ole sellainen, että asettaisin itseni esimerkiksi mieheni elätettäväksi, vaikka taloudessamme rahat onkin yhteisiä. Mun tarkoitus ei ole valittaa vaan kertoa täysiä faktoja. Mihin tämä koko valtio on menossa? Herätkää ihmiset ja kasvattakaa lapsenne niin, että he arvostavat työntekoa ja ovat siitä ylpeitä. Mulle sanotaan usein, että teet liikaa töitä ja varo ettei tule burout. Valitettavaa on että ei ole muita vaihtoehtoja. Lomat maksaa mulle aina ihan helvetisti, mutta niitäkin on vain pidettävä ettei yllämainitut asiat toteudu. Ruumiillinen työ vahenee kokoajan, mikä tarkoittaa fyysistä heikkenemistä. Istutaan pääteillä kokopäivä, jonka jälkeen ollaan niin väsyneitä, että ei jakseta liikkua ja meistä tulee kaikinpuolin huonovointisempia. Uskoisin, että jos työmäärää lyhennettäisiin niinkuin joissain muissa valtioissa niin me voisimme paljon paremmin, mutta ei. Miettikää teidän omaa työpanostusta ja työmoraalia olisiko siinä jotain korjattavaa. Mulle on ihan turha sanoa kun meillä on ilmainen terveydenhuolto blaa blaa blaa. Mulla vaan ei oikeastaan ole edes mahdollisuus sitä käyttää vaan aina on pakko mennä yksityiselle, koska töistä pois olevat päivät maksaa mulle liikaa ja ei vain ole mahdollisuus odottaa. Yrittäminen on myös hieno asia, jos se saataisiin kuntoon tässä valtiossa niin se parantaisi merkittävästi työttömyyttä ja ihmiset saisivat tehdä työtä millä on merkitys itselle. Ne ketkä ei ole samassa semassa kun minä ei tule koskaan tekstiä ymmärtämään ja niiden on ihan turha viisastella tähän yhtään mitään.

IMG_7723
Onneksi sain mun mieheltä tänään kukkia <3

Kiitos rakas päiväkirja

primebody

49 vastausta artikkeliin “Ei mielensä pahoittajille”

 1. Ikävä kyllä asiat ei oo ihan noin yksinkertaisia. Melko paljon on työttömiä siitä syystä, että töitä ei vaan yksinkertaisesti ole! Tuskimpa kovin moni (ainaskaan mun on vaikee käsittää miksi nauttisi) oikeasti nauttii siitä että joutuu elämään työttömyyspäivärahalla joka ei riitä mihkään, saati sitten siihen että saisi päiviinsä jotain täytettä.
  Mutta hei, tosi kiva et oot paiskinu hommia ja työtä riittää ja mahdollistat sen että, ”moraalittomat laiskurit” saavat edes jonkunlaisen leivän pöytäänsä.

  • No mää ainakin tiedän niitä jotka siitä nauttii ja sanovat sen ääneen. Kyllä päivään saa vaikka hitto mitä täytettä, mutta jos on laiska eikä mikään huvita niin voi kyynel.Aina ei voi yleistää niinkuin kirjoitin, mutta rehellisesti sanottuna näitä moraalittomia laiskureita todellakin on ja paljon. Kirjoitin tän tekstin ja tarkoitin juuri näitä kommentteja ”ei mielensä pahoittajille”. Sulla on sun mielipide ja mulla on mun, mutta ne vaan ei ole samat

  • Ei oo samat ei. Ottaa vaan aivoon tommonen asenne. Jos otsikko olis kertonut mitä teksti sisältää oisinkin jättänyt lukematta. Mutta koska oon tykänny sun blogia aiemmin lukea niin eipä käyny mielessä et otsikko koskis mua 😀 Moni läheisistä opiskelukavereista on työttömänä (selvennettäköön tähän väliin et itsellä onneks käyny tuuri ja näin ei ole) ja läheltä seuranneena saanut huomata et kyllä se kuule pidemmän päälle alkaa mieltä matalaks vetämään kun et saa työtä… Ja kyllä tietty varmasti on niitä jotka ei töihin taho, tiedä sitten mikä siinä syynä, kenties just se ettei heitä oo siunattu yhtä hyvällä kasvatuksella kun sua..
   Kunpa ihmiset vaan tajuis ettei asiat oo niin mustavalkosia ja jättäis turhat kommentit sanomatta.. Kuka on ketään arvostelemaan? Oltais vaan tyytyväisiä siitä mitä on saatu ja saavutettu.

  • Muakin otta aivoon monen asenne. Mitenkä se koskettaa sua, jos sulla on käynyt tuuri? Jos ne on opiskelukavereita niin eikö ne silloin saa tukia? Mää en missään vaiheessa väittänyt, että kaikki vaan nyt oot ymmärtänyt asian ihan väärin. Kirjoitin, että ei voi yleistää, joka tarkoittaa ei kaikki. Lisäksi jos sun ystävät etsii töitä niin ne ei ole verrattavissa tekstiini jossa viittasin laiskoihin ihmisiin, jotka ei vaan viitsi tehdä töitä kun saa kotona enemmän rahaa. Tiedän todellakin, että asiat ei oo niin mustavalkoisia, mutta sun kannatta myös lukea teksti kun näköjään käsitit sen ihan väärin. Mää oon ylpee mitä oon saanut ja saavuttanut, mutta jokaisen pitäisi ajatella samoin kun valitettavasto niitä ketkä ei ole saavuttanuta mitään eikä niitä kiinnosta saavuttaa.

  • ”Mun tarkoitus ei ole valittaa vaan kertoa täysiä faktoja” Hohhoijaa. Mistäköhän tääkin fakta on Umppu peräisin, että kaikki työttömät on laiskoja ja työttömiä vain omasta tahdostaan? Eikö kukaan ole sulle kertonut, että työtä ei vaan oikeasti ole kaikille? Tai että mieleltään sairaat ihmiset ei vain ole kykeneviä esimerkiksi työn hakuun saati työn tekoon? Maailma ei vaan ole noin mustavalkoinen kuin sinä luulet.

  • Kirjoitin, että ei voi yleistää ja jos luet kommnetin minkä on kirjoittanut ihminen kuka etsii työttömille töitä niin se on asia mitä itse tarkoitan.

 2. Yleistät mielestäni tekstissä kyllä melko ikävään sävyyn :/ Totuus on, että ajat on tosiaan heikot eikä töitä ole edes tekijöille tarjolla.

 3. Pirun hyvää tekstiä!! Oon samaa mieltä sanasta sanaan!! En kyllä ole yrittäjä, mutta hoitaja kylläkin.. Paska palkka. Varma tienisti joka kk mutta laskut ja tarvittavan saa ostettua, siihen se sitten jääkin! Peruspalkka 2092€kk – 24,5%verot …

  • Jos tuosta palkasta on koko alkuvuoden maksanut veroa 24,5%, kannattaa hakea loppuvuodeksi 0% verokortti. Ihan tuolla tasolla ei palkkatulon verotus Suomessa ole.

 4. Oot ennenkin tehny tästä asiasta postauksia, mutta sun käsitys pysyy aina vaan yhtä mustavalkoisena. Jotenkin huvitti tuo ”Jos kaikki mensi töihin saataisiin lisää veronmaksajia ja voitaisiin saadakkin jotain muutoksia Suomen verotukseen”. Uskon vahvasti että kyllä me kaikki työttömät ihan mielellämme menisimme töihin jos niitä töitä vaan riittäisi kaikille .

  Ja siis mikä juttu toikin oli että vanhemmat on niin laiskoja ettei sitten jälkikasvukaan jaksa töitä tehdä 😀 Voi tsiisus.

  • tiesitkö, että vanhemmat antavat monessakin asiassa mallin lapselle? Jos et niin lueppa vähän asiasta. Vanhemmat opettaa arvot lapsille. Lue otsikko ja jos et ymmärtänyt niin lue uudelleen….

   Ihmisten nyt vaan kuullu tehdä töitä ja piste. Kaikkien pitää pystyä elättään itsensä niin se maailma kiertokulku vaan menee. En viitsi edes jatkaa, koska et ole yrittäjä ja et todellakaan ymmärrä. Jopa työtön saa enemmän rahaa kuussa kun yrittäjä, jolla on huono kuukausi ja tulot saatavat olla jopa miinuksella….

  • Siis mitä?? Että jos on työtön niin rupeaa vaan yrittäjäksi niin silläkö se homma ratkeaa. Tiedät varmaan itsekin että jos alkaa yrittäjäksi niin pitää olla joku KANNATTAVA LIIKEIDEA. Jos sitä ei ole niin eipä sitä reittiä pitkin paljon työllistytä. Tuskin sinäkään sinne parturialalle tällä hetkellä enää yhtään kilpailijaa lisää kaipailet kun entisetkin on jo vaikeuksissa.

   Yhteen aikaan valtiolla oli sellainen työllisyyspolitiikka että kaiken maailman mökkitalkkareita ja kotipalveluyrittäjiä kannustettiin starttirahalla aloittamaan yritys vaikka elinkelpoisuudesta ei ollut tietoakaan. Saatiin siivottua työttömyystilastoja. Mutta kun idea ei kannata eikä ole tarpeeksi tulovirtaa menoihin nähden niin nämä raukat velkaantuivat alta aikayksikön, firma oli konkassa ja olivat menettäneet ansiosidonnaisen päivärahan kertymän ja tippuivat peruspäivärahalle. Eiköhän tämä tie nähty jo silloin…

 5. Word! Tunnen liian monta ihmistä, jotka ei ihan laiskuuttaan viitsi tehdä yhtään mitään.. Helvetti että ottaa aivoon tää holhousvaltio. Olen sivusta nähnyt yrittäjän elämää ja ei voi muutakun sanoa että joku mättää ja pahasti suomen päättäjien päässä. Ei mitään tolkkua koko touhussa, hienoa että joku jaksaa vielä yrittää! Ei olisi pitänyt lukea, aina kun miettii näitä asioita verenpaineet nousee 😀

 6. Ei kettuilua tai mitään mutta itsestä on kiva jos tuotteissa on esimerkiksi hinta per kg/litra/tbl jnejne.. Jos esimerkiksi koitan valita parin tai kolmen tuotteen väliltä niin yleensä valitsen sitten edullisemman. Ja silloin parhaiten saan tiedon noista pienellä präntätystä tiedosta, jos vaikka tuotteet ovat erikokoisia. Kampaamo tuotteet voi toki olla erikseen, mutta särähti korvaan toi et ketä ne kiinnostaa. No minua kiinnostaa ja aika usein niitä tutkailen 🙂

  • joo ymmärrän, mutta vitsinä tässä jutussa oli se, että meillä on lähes kaikki shampoot ja hoitoaineet yms samankokoisia.. 🙂

 7. Suomessa on turhaa byrokratiaa ihan liikaa. Kuten toi että litrahinnat pitää olla esillä.. Ja miljoona muuta vastaavaa nippelihommaa. Sinulla on hyvä yritys ja olet monipuolinen osaaja. Et ole pelkästään sen liikkeen varassa, joten olet vahvalla pohjalla. Itse olen yrittäjä ja mun mielestä on mahtavaa kun ei tarvitse pelätä yt-neuvotteluita tai nöyristellä työnantajaa työpaikan menetyksen pelossa. Voin ajatella että mulla on aina töitä 🙂 Sellaiset yritykset jotka selviää tästä taloustaantumasta, selviää mistä vaan! Tsemppiä 🙂

  • Kiitos ihanista sanoista. Mä tiiän et selviän ja tuun aina selviään, muta sää tajusit jutun pointin 🙂

 8. Sä sen sanoit! Mä en tunne ketään täysin työtöntä, joka oikeesti haluaisi tehdä töitä, se on vaan totuus! Lomautuksia tulee välillä ja aina oman alan töitä ei löydy, mutta Duomestakin töitä löytyy jos vain haluaa tehdä, ja vaatimattomammatkin hommat kelpaa. Itseä harmittaa se eniten, että Suomessa työnteosta ei ”palkita”, vaan saat paremmin rahaa työttömänä kuin tekemällä esim. Osa-aikaista, en tajua!! Tällä opetetaan ihmiset just elemään muitten verorahoilla.
  Suoraa tekstiä tulee täältäkin, mutta näin se vaan on!

 9. Yrittäjänä allekirjoitan tämän täysin. Sen sijaan että kannustettaisiin yrittäjyyteen (joka loisi niitä paljon puhuttuja työpaikkoja) ihmisiä pelotellaan sillä että yrittäjyys on niin hankalaa. Ja sitähän se on tässä byrokratian viidakossa. Verotuksesta en edes aloita.
  Seuraava teksti varmasti saa monet vihaiseksi, mutta kirjoitan silti. On toki mukava kuvitella että kyllä kaikki työttömät varmasti menis töihin jos olis töitä. Tosiasia kuitenkin on, että asiat ei ole näin ruusuisesti. Lisäksi on paljon oman elämänsä marttyyreita, jotka uhriutuvat joutuessaan työttömäksi. Kukaan ei tule hakemaan sinua kotoa töihin. Saadaksesi töitä voit joutua muuttamaan, ottamaan vastaan vähän ”huonomman” työn, kouluttautumaan lisää tai jopa uudelle alalle. Tässä kohtaa moni aloittaa sen ”mutku mulla on perhe, mutku mulla on lainaa, mutku..”. Sitä suuremmalla syyllä silloin on aiheellista tehdä asialle aktiivisesti jotain. Jokainen on todellakin oman onnensa seppä. Kukaan ei ole mikään ”järjestelmän uhri” vaan oman onnen avaimet on aina käsissä. Jos en olisi yrittäjä vaan palkkatyöläinen ja joutuisin pihalle, tekisin suunnilleen mitä tahansa mistä rahaa saa. Osa-aikatöitä, harjoittelijan töitä, perustaisin sen yrityksen. Kiertäisin yrityksestä toiseen esittäytymässä. Sen sijaan moni työtön tuttavani tuntuu märehtivän vaan asiaa kotona ja tuntuvat luovuttavan ”kun uutisissakin sanottiin että on paljon työttömyyttä”. Sillä asenteella vaan tätä maata ei saada nousuun. Tarvittais sitä 50-luvun jälleenrakentajahenkeä ja selkärankaa. Okei, olen puhunut. Sori.

 10. Tuon tekstin kyllä ymmärtää vaikka ei olekkaan yrittäjä. Meitä veronmaksajia on muitakin 🙂 En voi ymmärtää, että on kannattavampaa olla kotona kuin tehdä työtä. Johtuuko se liian isoista tuista vai liian pienestä palkasta, onkin jo ihan toisen keskustelun paikka. Tässä maassa on onneksi vielä paljon ihmisiä jotka viitsivät yrittää ja ihmisia jotka valitsevat työn tekemisen vaikka kotona ollessa saisikin enemmän rahaa. Tunnen paljon ihmsiä jotka tekevät kaikkensa etteivät esim. joudu sossunluukulla käymään. Aina on ollut ja tulee olemaan niitä jotka käyttävät systeemiä väärin. Onneksi ne on vielä kuitenkin pieni osa koko väestöstä, eivätkä he ole syy meidän talouden ongelmiin. Ongelma on jossain ihan muualla. Eikä se ostovoiman heikentyminen selity tukien käyttäjillä.

  Jokainen meistä tekee omat valintansa ja niistä on ihan turha syyttää vanhempia. Jokainen voi valita olevansa kuin omat vanhemmat tai tehdä asioita toisin. Omista virheistä on kovin helppo syyttää muita. Milloin vika on vanhemmissa, milloin kavereissa, milloin opettajissa ja ties missä, mutta yleensä ei koskaan omassa itsessä. Pelkästään vanhempia asiasta ei voi syyttää. itseni on kyllä kasavatettu työn tekemiselle ja aina töitä on ollut. Välillä myös niitä vähemmän arvostettuja töitä.

  • Eihän siitä vain vanhempia voi syyttää, mutta kyllä ne antavat lapsilleen mallin miten täällä eletään. Jokainen tekee sitten aikuisena omat ratkaisunsa.

 11. Hei! Nyt tulee kommentti ihmiseltä,joka päivätyökseen etsii työttömille töitä. Voitte varmasti arvata missä olen töissä. Sanotaan että otan 20-30 asiakasta päivittäin vastaan. Näistä 90 prosenttia ei halua ottaa ehdottamaani työtä vastaan. Syitä on monia; palkka liian pieni, työ ei täysin vastaa koulutusta (olenhan tradenomi – niin kuin miljoona muutakin varmasti), työpesti ei ole vakituinen, työ on liian kaukana yms yms. Syitä on monia. Mitä tässä voi sitten tehdä? Jos ehdottamastani osa-aikatyöstä saa satasen enemmän kuin käteen kuin tuista, vain muutama suostuu ottamaan paikan vastaan. Työn puolesta minun täytyy ymmärtää ja kuunnella ja auttaa. Sisälläni kiehuu. Viimeisen 5 vuoden aikana laiskuus, itsekkyys ja itsensä uhriksi leimaaminen on vaan lisääntynyt. Ymmärrän siis hyvin kirjoituksesi. Olet monessakin asiassa oikeassa. Välillä tekisi mieli huutaa asiakkaalle päin naamaa et pitäisköhän sun kaivaa kuoppa maahan ja mennä siihen makaamaan, olethan jo selkeästi luovuttanut.

 12. ihmettelen vaan kun kyllä sulla tuntuu menevän aika kivasti ; käyt ulkomailla, asut kauniissa kodissa, pukeudut tyylikkäästi jne. on ihana perhe ja ystäviä.. Ja joo kyllä teet paljon töitä mutta kyllä sä mun mielestä aika leveesti elät 😀

 13. Eikös otsikko ollut EI mielensäpahoittajille, mutta niitä näyttää täällä olevan 😀 Mun mielestä tekstissä ei missään vaiheessa sanottu, että kaikki olis niitä, joita ei vaan huvita, esimerkki vain oli niistä. Mielestäni tähän oli selkeällä suomen kielellä kirjoitettu ”ei voi yleistää” mikä näemmä on monilta mennyt ohi. Jokainen varmaan tietää ne, jotka ovat kotona ja ihan oikeasti etsivät töitä, ja ne jotka ovat kotona eivätkä ole edes tekemässä mitään sen asian eteen, että menisi töihin. Missään vaiheessa ei ole sanottu, että kaikki jotka kotona ovat, olisi näitä jälkimmäisiä. Täällä on taidettu vähän tahallaan ymmärtää väärin.. 🙂 Yrittäjiä todella tarvitaan, vaikka täällä mikään ei motivoi siihen, on hienoa että tässä maassa on mm. Umpun tyylisiä!

 14. Tiedän Umppu hyvin mistä puhut, sillä oma äitini on ollut jo useamman vuosikymmenen parturi-kampaaja yrittäjä, ja ei siinä kyllä rikastumaan pääse. 🙁 Kulut on todella suuret ja varsinkin uudesta liikkeestä kun on vielä velkaa maksettavana, niin lyhennyksiinhän ne tulot menee (liike on vasta jonkun aikaa sitten perustettu). Jos sairastuu niin se on suoraan omasta palkasta pois, ja työntekijöille täytyy maksaa palkkaa kun ovat sairaslomalla. Aihe koskettaa itseäni koska tuntuu niin epäreilulta äitini puolesta, joka painaa hulluna töitä ja joutuu silti laskemaan joka pennin ja kärvistelemään kokoajan minimaalisen palkkansa kanssa jota hän itselleen nostaa, jos nostaa. Toivottavasti tilanne tästä joskus paranisi ja päättäjät heräisivät… en jaksa uskoa että valtaosa tajuaa missä ahdingossa esim. Parturi-kampaajat elävät, koska eivät ole sitä itse kokeneet tai seuranneet läheltä ja siksi tulevat heittämään väheksyviä kommentteja tännekin.

 15. Apua! Mä olen umpun kanssa kyllä täysin samoilla linjoilla! kyllä suomesta AINA jotakin työtä löytyy, esimerkiksi siivousalalta, tms huonompi palkkasesta/arvostetusta duunista. tässä kohtaa voisin melkein jo yleistää että ihan on itsestä kiinni onko töitä vaiko eikö. kyllä koirankakkojen kerääjä saa minulta ainakin täydet 5/5 arvostuksesta versus kotona ahteri hiessä märehtivään lusmuilijaan. kiitoa, nam

 16. Ymmärrän sun pointin täysin, Umppu! 🙂 Toinen yrittäjä täällä myös. Joku saattaa myös ajatella, että onhan sillä rahaa, kun matkustelee paljon jne. Yrittäjän työmäärä on moninkertaista kuin työntekijällä, yrittäjälle ei kukaan maksa lomarahoja jne. Kyllä yrittäjäkin toimeen tulee, vaikkei tulot mitään suuria olekaan. Aina voi säästää. Mutta nämä ovat tosiaan omia valintoja. Itse en toivon mukaan tee enää koskaan palkkatyötä kenellekään. Nautin yrittäjyydestä, vaikka tiukkaa on, stressiä on aina siitä, onko töitä ja kuinka paljon.

  Ja mitä tulee tuohon työttömyyteen, tilanne ei kovin hyvä tällä hetkellä ole, eikä ne ole yleensä niitä omia valintoja. Se on sen sijaan itsestä kiinni, mitä olet valmis tekemään. Tekevälle töitä on, sanon minä. Aina löytyy jotain, vaikka sitten osa-aikaista, täysin eri alalta. Aina voi kouluttautua, käydä kursseilla jne. Koulutus on kuitenkin pääasiassa maksutonta Suomessa. On aloja, missä on huutava pula työvoimasta. Töitä on, kun on valmis tekemään! Ja yrittäjyyskään ei ole huono vaihtoehto. Toki liikeidea siihen tarvitaan, eikä se ala tuottamaan ensimmäisten kuukausien, ehkä vuosienkaan jälkeen. Mutta jos olet valmis tekemään, uskon että tulosta alkaa tulla. Itsekin olen päätä hakannut seinään, tehnyt ensimmäiset pari vuotta tappiota, oppinut virheistäni, ja nyt vuosien yrittämisen jälkeen, elätän itseni tällä hommalla ja visioita on jatkoa ajatellen.

 17. Word tulee täältäkin! Aina on näitä mielensäpahoittajia siitä ei päästä mihinkään.. ja niinkin kirjoititkin että ei voi yleistää. Itse nyt vuoden yrittäjänä ollut ja kyllä näitä asioita on pohtinut sitten kuinka ja paljon. Ihmisiä joita ei vaan huvita tehdä töitä on paljon! Ja joku on pahasti pielessä täällä kun helppoo rahaa on istua kotona… työttömät pitäisi pistää johonki valtion hommiin niitä tukia vastaan.. jos se olis mahdollista. Just katoin erilaiset äidit ohjelmaa misä ne teki lapsia lisää ja kumpikaan vanhemmista ei ollu töissä ja isä vaan että ”en oikein jaksa mennä töihi” ja äiti että ”nii voisit sää mennä töihin mut pakko ei oo”. Sit itketään ku ei oo varaa elättää niitä viittä lasta ku eletään sossun rahoilla… ja valitetaan ku sossu maksaa vaan 300€ pesukoneen.. on eri asia olla työtön kun ei kiinnosta ja jos kiinnostaa työt nii kukaa ei tule kotoa hakemaan, täyty olla todella aktiivinen. Oon sitä mieltä että melkein aina löytyy työtä on vaikka se olis sitä ”paskahommaa”. Koska se esim siivousduunikin näyttää tulevaisuudessa paremmalta työnhaussa kun vuosina 2010-2013 työtön. Kaikkia töitä pitäis arvostaa..
  Laitoit mun hiukset viime viikolla ja piti tulla kurkkiin sun blogia 🙂 kiva että joku uskaltaa puhua

 18. Valitettava tosiasia lienee että Suomessa on kyllä ihmisiä ketä ei työnteko kiinnosta, kun saman rahan saa mitään tekemättäkin. Toisaalta tiedän monta tosissaan töitä etsivää ja he eivät vaan työtä löydä 🙁 taloudellinen tilanne on tosi huono, sivusta seurannut rehellisen yrittäjän konkurssia ja käteen jäi jäännösveroja kymmeniä tuhansia ulosottoon. Kyllä se masentaa ihmistä ja vie elämänhalua. Itse olen hoitoalalla ja palkkaus laahaa niin että rahat riittää juuri pakolliseen. Töissä olen käynyt ihan pikkulikasta alkaen kesäisin ja olen ylpeäkin siitä! Itseni olen aina elättänyt ja nyt miehen kanssa siirretään lapsille arvomaailmaa että raha ei kasva puussa ja sitä saa tekemällä työtä.

 19. Tulee varmaan vihaiset ihmiset ja teilaa, mutta käsi ylös kaikki, jotka olisi valmiita menemään töihin, vaikka sen myötä tulot kuukaudessa tippuisi, vuokranmaksuun tarvittava asumistuki lakkaisi, lasten päiväkotimaksut pamahtaisi pilviin ja niin edelleen? Minusta vika ei todellakaan ole ihmisissä, vaan järjestelmässä, joka mahdollistaa tällaisen. Työnteon pitäisi aina olla kotona olemista kannattavampaa. Kyllä työtä välttelevät pummit on aika harvassa kuitenkin kun ei niillä tuilla oikein pääse juhlimaan tai rikastumaan. Tietysti on aina niitäkin, jotka tyytyvät siihen, mutta kyllä usein kyse on siitä, että täytyy miettiä lentääkö oma talous persiilleen, mikäli menee töihin. Mikä on mielestäni täysin absurdia. Kyllä sitä kuitenkin miettii enemmän sitä, että miten riittää raha elämiseen, eikä sitä, mikä näyttää hyvältä CV:ssä. Ja kun se oma yrityskään ei nyt vaan ole kaikille vaihtoehto, osittain jo pelkästään siksi, että yrittäminen on tehty Suomessa niin saatanan vaikeaksi, niin kuin täällä on jo noussut esiin.

  Ei me tätä maata nosteta jaloilleen pakottamalla kaikki työttömät paskapalkalla siivoamaan, vaan ihan poliittisella päätöksenteolla, kuten tukemalla yrittäjyyttä ja mahdollisuutta palkata etenkin nuoria, tukemalla hankkeita jotka lisäävät työllisyyttä kriittisillä alueilla ja aloilla, huolehtimalla palkkatasosta ja lopettamalla rahan syytäminen kaikkiin typeryyksiin. Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin, tällä hetkellä ko tuntuu tuolla päätöksenteon tasolla vallitsevan puhdas idiotismi..

  • olen monestakin asiasta samaa mieltä. Sitä en silti allekirjoita, etteikö niitä systeemin hyväksikäyttäjiä ole ihan liikaa ja osalla se on ihan laiskuus pohjalla

 20. En tiedä, miten hyvin olet perehtynyt tilastoihin, mutta Suomessa on tällä hetkellä noin se 500 000 työtöntä (mukaan laskettuna kaikki kurssilaiset ja harjoittelijat) ja vain joitakin tuhansia avonaisia työpaikkoja. Avaa yritys ei ole vastaus kaikkien kohdalla, sillä yritys vaatii toimivan liikeidean. Ei ole mitään järkeä perustaa pitsinnypläys-liikettä, joka on konkassa alta kuukaudessa, hitonmoiset velat niskassa ja luottotiedot taivaan tuulissa. Kuten ymmärrän pienellä laskennalla, nuissa työttömien työnhakijoiden ja avoimien työpaikkojen välisessä numeraalisessa suhteessa on jotain pahasti pielessä ;). Töitä ei vain ole kaikille, ei vaikka miten kiukutellaan ja potkitaan työttömiä, haukutaan laiskoiksi ja lusmuiksi ja niin edelleen. En tunne yhtään sellaista työtöntä, josta on nyt vain tosi kivaa olla työttömänä, kun rahat juoksee ja niin edespäin. Sairaita ihmisiä tunnen moniakin ja kaikille ei kaikki hommat sovi. Esim. itselleni, valitettavasti on sattunut elämässä paska mäihä monen asian suhteen ja lääkärit ja fyssarit ovat yhdestä suusta sanoneet, että tietyt ammatit kannattaa jättää ihan vain haaveeksi, sillä kroppa ei kestä. Joku voi näistäkin asioista ajatella, että tekosyitä, mutta terveydelleen ei aina voi yhtään mitään. Pitää yrittää pärjätä niillä korteilla, mitä käteensä saa.

  Toki kasvatuksella on paljon vaikutusta. Jos tulet paskoista oloista ja olet traumatisoitunut jo heti lapsuudesta lähtien, niin harva sieltä ponnistaa täysipäiseksi yhteiskunnan jäseneksi, koska niitä traumojaan elää joka päivä uudestaan. Tämäkin invalidisoi, mutta nämäkin ihmiset ihan totta yrittävät parhaansa. Voi kun elämässä olisikin noin yksinkertaisia ratkaisuja, että sitä vaan työttömät menisi töihin ja masentuneet lakkaisivat märehtimästä :D.

  Tiedän kyllä yrittäjyydestä yhtä jos toista, isäni on ollut puolet elämästään yrittäjänä ja minä olen hoitanut hänen firmansa kirjanpitoa tässä omien opiskeluideni ohella viimeisen vuoden aikana. Juu ei ole helppoa ei ja verotus on ihan perseestä Suomessa (varsinkin pienyrittäjien kohdalla), mutta ei se työttömiä haukkumalla parane. Mieti ketä äänestät ja ajaako kyseinen puolue/edustaja TODELLA pienyrittäjien asemaa, vai omia etujaan? Tätä maata ei ole työttömät ajaneet ahdinkoon, vaan korruptoituneet päättävät tahot, jotka ajavat paljon pienempien piirien intressejä, kuin rivikansalaisten. Poliitikkoja ei kiinnosta Suomen tulevaisuus, vaan oma ura, oma imago, omat kaverit ja omat rahat. Näperrellään sen parissa, onko Paavo Pesusieni sopivaa katsottavaa ja saako viski-sanaa käyttää, kun toisaalla työttömiä tulee jatkuvasti lisää irtisanomisien kautta, väkivalta lisääntyy kaduilla, ennalta ehkäisevää hoitoa supistetaan ihan kaikilta sektoreilta jne. Joten mieti, mihin purat vihaasi seuraavan kerran. YT-neuvotteluden päätteeksi irtisanottuun työttömään, vai päättäviin tahoihin, jotka ovat maamme ajaneet tähän pisteeseen omalla ahneudellaan.

  • Mää taas tiiän monia jotka ei vaan nimenomaan viitti tehdä töitä kun saa paremmin rahaa kun on kotona. Ehkä mun on turha sättiä niitä vaan pitäisi sättiä järjestelmää mikä oikeutaa näihin ”tuloihin”. En usko että tiedät kuitenkaan yrittäjyydestä pelkän kirjanpidon perusteella ihan kaikkea ….. 🙂

 21. Et usko etten tiedä. Noh, sillehän minä en voi mitään. Sinä olet päättänyt, että vain sinä tiedät asioista ja kukaan muu ei voi mistään tietää mitään, ei vaikka olisin isäni kanssa ollut hoitamassa yrityksen asioita, kun terveys petti ja vaikka olen jo vuosikausia työskennellyt tilitoimistossa seuraten hyvin erilaisten yritysten toimintaa ja kirjanpitoa. Mutta enhän minä voi mistään mitään tietää…tottakai sinä tunnet lusmuja ja vain ja ainoastaan lusmuja, eihän muunlaista todellisuutta voisikaan olla olemassa. Ei puhettakaan siitä, että työpaikkoja ei vain yksinkertaisesti ole kaikille, vaikka miten kiukkuat lusmuista. Lusmujen vika, etteivät tee työtä, jota ei riitä edes kaikille oikeasti halukkaille! Tajuatko sinä ollenkaan, miten epälooginen olet ja kieltäydyt myöntämästä, että jauhat asiasta, josta sinulla ei ole edes alkeellisinta faktatietoa? Fiksu ihminen tajuaisi tässä vaiheessa, että hups…on tullut vaahdottua mututietojen perusteella ja vedettyä vähän mutkia suoriksi, mutta ei, kun intetään vastaan, että minä tiedän ja kukaan muu ei tiedä mitään. Eksyin blogiin tuon sinun iltalehden haastattelun perusteella ja pidin sinua älykkäänä ihmisenä, mutta pakko myöntää, että petyin tässä kirjoituksessa. Et näe, kuin mustaa ja valkoista etkä vaivaudu ottamaan edes asioista selvää, vaikka sinulle sanoisi suoraan, että olet väärässä.

  Jotenkin niin tyypillistä ja surullista nykypäivän meininkiä. Syytetään ongelmista ihmisiä, jotka ovat täysin viattomia sinun ongelmiisi yrittäjinä. Ihan vain mututuntuman perusteella. Ihan vain, koska syyllinen pitää löytää ja se pitää löytää niistä hiton työttömistä. Ei missään nimessä ihmisistä, jotka tekevät niitä päätöksiä, ei. Kun työttömien vika kaikki. Nih. Laput silmille ja sormet korviin, minä olen oikeassa, minä! Muut ei tiedä mitään, sillä minä yrittäjänä olen se suurin kärsijä tässä kansakunnassa.

  • onhan se suurin vika niissä päättäjissä ja juurikin tässä systeemissä. Tehdään kotona olemisesta liian herkkua. Aina joku on eri mieltä ja saa olla. Tiedän että työpaikkoja ei ole ja jos on niin hakijoitaon monta sataa, mutta juurikin siksi yrittämisestä pitäisi tehdä helpompaa, jotta ihmisillä olisi mahdollisuus työllistää itse itsensä eikö? kiitos kommentista 🙂 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta