Kisat lähenee ja kunnot kovenee

On hieno seurata osan kilpailijoiden kehitystä. Näiden viimeviikkojen aikana on monella tapahtunut ihan mieletön muodonmuutos. SM-kilpailut pidetään Lahdessa noin kuukauden päästä mutta sitä ennen on edessä karsinnat, mistä pääsee kunkin sarjan 6 parasta kilpailijaa jatkoon ja tietenkin suoraan pääsevät kilpailiat kenellä on tietty sijoitus edellisistä SM kilpailuista. Ensimäiset karsinnat on Jyväskylässä ensiviikonloppuna, minne olen itse menossa laittamaan kilpailijoita, sekä titenkin kannustamaan mun omaa miestäni. Jyväskylän jälkeen on Tampere ja sitten vielä Lappenranta.

IMG_8968 IMG_9067 IMG_9056Pari luisevaa naamaa 🙂 Mulla on ensimäistä kertaa tilanne, että en itse kilpaile ja kuitenkin Koskiset on edustettuna. On hyvin jännää ja mielenkiintoista nähdä mitä tulevat kilpailut pitävät sisällään. Osa kilpailijoista on mielestäni ihan super kunnossa ja osaa en päästäisi lavan lähellekkään. Onkohan tämä viimeinen vuosi kun suuri fitneshype vetelee viimeisiään ja kaikki halukkaat on astunut lavalle? Ihmiset alkavat kyllästymään koko touhuun ja kohta se ei ookkaan enään in? Uskon, että uusimpana trendinä tulee seuraavaksi hyvinvointi. Tietämys on ihmisillä lisääntynyt ja tämän stressaavan maailman tilanteen alla ihmiset haluavat panostaa itseensä ja siihen, että voivat hyvin myös sisältäpäin. Viikonloppuna piipahdettiin GetUp messuilla, mitkä järjestettiin tänävuonna ensimäistä kertaa.

IMG_7420
Huomaatteko kun mun perhe on jo kyylästynyt sefieiden oottoon 🙂

IMG_7412 IMG_7414

Messuilla oli paljon tuttuja ja kävinkin moikkaamassa Casalin osastolla Caritaa. Paljon on esillä erilaiset raakaruoka asiat ja lisäineettomuus on nyt todella in. On hyvin tärkeää muistaa kuinka lisäravinteiden on tarkoitus olla ruokavalion lisänä eikä pelkästään elää niillä.

IMG_7422Messujen jälkeen lähdettiin Vilin kanssa käymään ystäväni luona kahvilla, missä vierähtikin useampi tunti. Ihana viikonloppu kun ei ole mitään velvotteita ja saan henkisesti valmistautua kisarupeamaan. Vaikka en itse kilpaile on mulla todellakin hommia. Kaikki karsinnat on käytävä läpi ja sitten vielä itse sm-kisat ja Syyskuun lopussa lähdetään vielä Espanjaan Arnoldeihin edustamaan ystäväni liikettä Biancaneveä. Odotan innoissani kilpailuja ja reissua, mistä varmasti tulee todella mahtava kokemus. Kun katselen kilpailijoita niin valehtelisin jos väittäisin, etten haluaisi olla itse yhtä timmissä kunnossa. Se on kuitenkin hyvin ristiriitaista, sillä seuraan nyt Juuson valmistautumista ja näen ihan liian läheltä sen väsymyksen. Usein se vaan menee vaan niin, että mitä lähemmäksi kisat menee, sitä väsyneempiä on kilpailijat. Vaikka kaikki sanoo rakastavansa sitä ja moni varmaan jollain sairaalla tavalla rakastaa, niin he eivät itse nää niitä muutoksia olemuksessaan. Oon onnellinen, että miheni ei kuulu sefien ottajiin vaan antaa sen kaiken kunnia mulle 🙂 koska se olisi mulle ihan liikaa. En vaan voisi elää ihmisen kanssa kuka tuijottelisi itseään peilistä päivät pitkät ja kuvaiisi itseään eri kuvakulmista tai saati vetilis niitä järkyttäviä tuplahaukat poseja jokaisessa valokuvassa. Näin perheen äitinä ja itse nyt pelkkänä ”kuntoilijana” huomaan kuinka kilpailuun valmistautuminen todella vaikuttaa perhe-elämään. En sitä omilla dieeteilläni huomannut, mutta nyt sen näkee eri näkökulmasta. Se ei ole sun perheen vika, jos olet väsynyt tai nälkäinen vaan olet ihan täysin itse asettanut itsesi siihen tilanteeseen. Vaikka me ollaan hommassa mukana ja tukemassa niin väistämättäkin tulee tilanteita eteen milloin tekis mieli heittää noi tuhat kennoo munia ja keittiövaaka ovesta ulos.

IMG_7447Näin meillä vietetään nykyään Lauantai-illat 🙂 Vinkkinä kilpailijoille: älä pura sitä kiukkua ja väsymystä muihin tai varsinkaan niihin ketkä yrittää auttaa sua. Toki Juuso on hoitanut homman todella hienosti verrattuna muhun hehehe.

Kun kilpailijoita on paljon halutaan erottua joukosta hinnalla millä hyvänsä. Muistakaa kuitenkin, että julkisuus ei ole sama asia kuin menestys. Itse kantapäänkauta oppineena kannattaa pitää jalat maassa ja keskittyä olennaiseen. Olen lukenut osan kilpailija esittelyistä ja mielestäni monella on hyviä periaattteita, mutta joukossa on myös niitä tulokkaita kenellä on aivan liian suuret odotukset. Jokainen kisa on erilainen ja jokaisessa kisassa ainakin tähänasti myös linjaus on ollut vähän mitä sattuu. Koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu. Ei ole silti väärin asettaa itselleen tavotteita, mutta niiden pitää myös olla realistisia. Kun itse kilpailin tiesin aina suurimman osan kilpailijoista etukäteen. Nyt kun katsoin kilpailija luetteloa niin en tunnista kilpailijoista kun muutaman. Harva nainen kehittyy puolessa vuodessa juuri mitään ja osalla vuodessakaan ei tapahdu kauheaa muutosta joten tässä lajissa se maltti on todellakin valttia. Enkä suinkaan väitä, että olisin itse kilpailujeni välillä muuttunut ihan hirveesti ja näin jälkeenpäin fiksuna mun ei olisi todellakaan kannattanut kilpailla niin usein. Nyt on itsellä tasan vuosi kun oon ollut kilpailematta ja se on todellakin tehnyt mulle jokaisella osa-alueella vain ja ainoastaan hyvää. Muistan itsekkin kirjoittaneeni hierveällä uholla kilpailija esittelyjä, jotka pistää nyt jopa vähän naurattaan. Elämä muuttu ja tavoitteet muuttuu ja myöskin bikinifitness on todellakin muuttunut ihan muutamassa vuodessa. Halusin itsekkin joskus olla ammattilainen, mutta tiedän, että ainakin nyt mulla on elämässäni niin paljon muuta, että vaikka sellainen mahdollisuus olisi niin tuskin siihen ryhtyisin. Yirtääjyys vaatii paljon ja huomasin kuinka raskasta on yrittää ja kilpailla. Jossain se raja tulee vastaan. Jos muuten et lukenut mun aiempaa postausta yrittäjyydestä niin käyppä lukemassa. Sain sähköpostiin muutaman oikein koskettavan lukijan tarinan, mikä teki taas asioihin uutta näkökantaa. Kiitos teille niistä.  Haluan silti toivottaa kaikille kilpailijoille menstystä, koska tiedän, että tie lavalle ei ole koskaan helppo. -Umppu

primebody

4 vastausta artikkeliin “Kisat lähenee ja kunnot kovenee”

  1. Hei! Sun jorinoita on aina kyllä niin kiva lukea! Kiva kun jaksat kirjotella 🙂 Pakko kysyä, että mitä värisävyjä olet käyttänyt tukkaasi tuossa ekassa kuvassa? On nimittäin aivan IHANA väri ja itse halusisin joku päivä just tuollaisen! Harmi vaan, että sun kampaajan penkkiin on mulla 4 tunnin ajomatka 😀

    • Tuo tumma tukka on pohjaltaan 3 tummuinen, mutta pituus on kuparinruskea. Vaaleaa on taas vaalennettu ja sävytetty hoitoaineella, missä on suoraväripigmenttiä

    • Se kilpaili jo viimevuonna shortsissa ja nyt taas lyhyessä sarjassa. Hienoa, että miehillekkin on pituusluokat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta