Se on joskus otettava.. uusi alku

Lähes puolenvuoden tauko salilta…. hmm… Mulla on ollut Fressille jäsenyys jo kauan. Halusin silloin aikoinaan vaihtaa salia sellaiselle ns. tavisten salille. Fressi tuntui silloin juuri sopivalta paikalta ja mikä parasta työpaikalta oli 3min kävelymatka. Maailma muuttuu, elämä muuttuu ja sijainnit muuttuu. Haluan liikkua tällähetkellä ihan oman hyvinvointini puolesta. Seison töissä päivittäin vähintään 10 h, joten olen rehellisesti sanottuna todellakin huomannut varsinkin jaloissa treenamattomuuteni. Toki oli myös kuuma kesä alla, joka oli poikeuksellista. Ensimäistä kertaa tunsin iltaisin välillä pahaakin kipua jaloissa. Kaikkihan sen tietää, että se pelkkä sali jäsenyys ei auta sua pääsemään kuntoon. Tauon jälkeen ensiaskel salille on todellakin suuri kynnys. Kuulin jo kauan sitten ystäväni Pipsan aikeista perustaa sali vanhaan Senssiin, missä on rilluttu nuoruusvuodet tiskin molemmin puolin. Olen ollut asiakkaana lukemattomia kertoja ja joskus myös baarimikkona muutamia tuurausvuoroja.

IMG_7156Perjantaina otin askeleen ”tuntemattomaan” ja palasin salille. Uuteen EasyFitiin. Fressin jäsenyyt on nyt lopetettu ja sinne tuskin koskaan enään menen, sillä mulla on tilalla jotain ihan muuta. Oon ihminen kuka kaipaa muutoksia ja tässä sitä nyt taas ollaan. BTW kenenkä salilta löytyy tämmöinen kruunu? Sali oli jotain todella hienoa ja mahtavaa. Huomaa, että naisia on taustalla, koska naisten tarpeita on todellakin huomioitu ja on keskitytty myös niihin extra juttuihin. Pukutilat on todella siistit ja tilavat. Pukukopin saat lukittua omalla avaimella, millä pääset myös salille sisään klo 5.00-23.00. Kaikki on uutta. Suihkut on siistit ja salilla on myös infrapunasauna.

IMG_7157Salilla on yhdistetty monta eri tyyliä ja moni asia on mietitty yksityiskohtaisesti. Kaikille ei merkkaa, mutta mulle suuri asia on miljöö. Sali huokean hintasa vuoksi ei ole mikään kirpputori vaan laitteet on uusia. Kaikkia oli sopivasti ja mikä oli mulle ihan uutta laskevat koneet. Enää ei tarvi miettiä edes toistoja, koska koneen digitaalisessä näytössä lukee montako olet tehnyt, kuinka hiton kätevää. Moni saattaa kyseenalaistaa edullisen hinnan 29e/kk sisältöön, mutta voin olla yhtenä todistajista, että sali on hienoin, missä olen koskaan käynyt. Hinnassa ei siis ole mitään kompaa vaan se vaan on halpa. Salilla on myös virtuaali jumppia ja voit mennä niihin silloin kun sinulle sopii. Sietä löytyy myös ryhmäliikuntatunteja, missä on ihan elävätkin ohjaajat. Salilla on myös rauhallinen venyttelyhuone, ettei tarvitse ketarat ojossa makoilla kaikkien nähtävillä

IMG_7154Mun eka treeni tuntui hyvätä. Hikoilin kuin sika ja fiilis oli mahtava. Varmaan tiedätte miltä jalat tuntuu nyt kahdenpäivän jälkeen jalkatreenin jäljiltä… Vessassa käynti on lähes mahdottomuus 🙂 Suosittelen ehdottomasti salia kaikille. Pääse tarkastelemaan lisätietoja täältä http://www.easyfit.fi/tampere-keskus

 

Mää mietin lähes päivittäin lapsia ja välillä niihin kohdistuvaa julmaa kohtelua. Äitini viisas neuvo oli joskus, että tee niin monta lasta kun jaksat hoitaa ja se todellakin pitää paikkansa. Törmäsin tähän kauheaan artikkeliin http://m.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288337569274.html missä äiti on pakottanut lapsensa ryhmäseksiin. Kun luin juttua kyyneleet valuivat silmistä ja mietin mitenkä joku voi olla niin julma ja sairas. Kaikista tärkeintä lapselle on nimenomaan turvallinen lapsuus ja se että niitä rakastetaan. Miten se voi olla niin helvetin vaikeaa? Lähes jokainen paloittelija ja koulusurmaaja  tms on kokenut jotain kamalaa lapsena mikä purkautuu sitten jonain saarana tekona aikuisena. Mietin paljon vanhempia, jotka laittavat itsestään jokainen viikonloppu kuvia baarista tai kissanristiäisistä, että missä lapset on. Toki käyn itsekkin sillointällöin jossain, mutta en todellakaan joka viikonloppu. En ymmärrä päivityksiä, missä ”haukutaan” omaa lasta sanoilla vittu toi on raskas tai jotain muuta idioottimaista. Ainakin itse teen paljon töitä ja mulla on iltaisin kiire kotiin, koska haluan viettää aikaa ihmisen kanssa ketä rakastan eniten maailmassa. Haluan myös viikonloppuisin viettää mahdollisimman paljon aikaa lapseni kanssa, koska arkena tunnit on rajallisia. Monilla viikonlopun kohokohta voi olla jäätävä selkä treeni, mutta ainakin mulla oli jotain ihan muuta. Sain kunnian viedä oman lapseni, joka oli jännityksestä kankeena sen elämänsä ekoihin säpä treeneihin.

IMG_7193 IMG_7195

Se oli jotain niin hienoa. Mulla valui kyyneleet silmistä kun katsoin toisen riemua ja iloa. Oli hienoa katsoa kun innostuneet pikkupojat juoksi hiki hatussa ympäri kenttää. Musta oli niin hienoa, että se olin juuri minä kuka sai sen kunnian. meillä oli myös toinen kohokohta kun hammas irtosi 🙂

IMG_7192Ne on ne elämän pienet ilot. Mun vinkki kaikille vanhemmille on, että rakastakaa lapsianne ihan oikeesti. Ne kasvaa nopeasti ja tarvitsevat vanhempia. Ole läsnä heidän elämässä. Älä nalkuta kokoajan, koska puhekkin menee perille.

IMG_7174Varaa kalenteristas myös aikaa sille lapselle. En todellakaan väitä olevani mikään supermutsi joka tekee kaiken oikein. Tiedän silti rakastavani lastani niin paljon, että olisin valmis antamaan henkeni hänen puolesta. Lapsen rakkautta ei mikään korvaa, eikä myöskään mikään sitä tunnetta kun tiedän olevasti hänelle tärkeintä tässä maailmassa.

-umppu

 

primebody

7 vastausta artikkeliin “Se on joskus otettava.. uusi alku”

 1. Pakko kirjoittaa,kun kirjoitit,että jokainen paloittelija,koulusurmaaja ovat kokeneet lapsena jotain kamalaa ja se purkautuu sairaana tekona.
  Itselläni on ollut todella rankkoja kokemuksia lapsena, kävin monta vuotta terapiassa ja käyn joskus edelleen juttelemassa jos siltä tuntuu mutta tänä päivänä seison omilla jaloillani,opiskelin 5 vuotta yliopistossa ja nyt olen hienossa ammatissa, minulla on pieni tyttö sekä ihana mies. Eli minusta ei tullut huoraa,tappajaa, sekopäätä, väkivaltaista huumeongelmaista tai alkoholistia.
  Ei meistä kaikista kaltoin kohdelluista tule pahoja ihmisiä…

  Sitäpaitsi useimmilla koulusurmaajilla on löydetty taustalta ”vain” haavoittunut vanhemmuus eli ei ole ollut sellaista aitoa läheisyyttä, kanssakäymistä vanhempien kanssa. Joillakin on myös ollut ihan tavallinen perhe ja itse tekijä on vain eristäytynyt muista/ollut koulukiusattu. Tälläiset psyykeen ongelmat jossa tehdään raakoja tekoja, ovat monen tekijän summa.
  Monet lapset pelastaa se,että vaikka kotoa ei saisi ”turvasuhdetta” voi lapsi luoda sen esimerkiksi tarhatätiin tai toiseen läheiseen.

  Anteeksi oli vain pakko kirjoittaa koska ihmiset jotka puhuu tällä tavalla saavat niille joita tämä asia koskettaa todella huonon mielen. Aivan kun meillä ei olisi mahdollisuutta olla normaaleita ihmisiä sen vuoksi että meille on tehty pahaa. Terapiassa nimenomaan yritetään muuttaa ne ajatusmallit niin,että me uhrit emme ole sekopäitä ja sairaita vaan ne tekijät.
  Usko tai älä jos tapaisit minut et koskaan voisi arvata mitä olen käynyt läpi.

  • Ymmärsit väärin. Ei todellakaan kaikista tule ja on suorastaan mahtavaa, että joku siitä selviää ja voi elää joskus tavallista elämää. Tarkoitin kuitenkin sitä, että lähes 100% ihmisistä ketkä tämänlaisiin tekoihin syyllistyy löytyy taustalta vastaavanlaista tarinaa. En tiedä yhtään tapausta, missä tekijä olisi elänyt onnellisen lapsuuden. Toivon kaikkea hyvää sulle <3 Kiitos kommentista

 2. Tässä faktat:

  Koulusurmaajat eivät ole kärsineet vakavista laiminlyönneistä tai perheväkivallasta. Sen sijaan kahdeksalla kymmenestä arvioidaan olleen huonot suhteet vanhempiinsa, jotka eivät valvoneet lapsi- aan tai olivat avoimessa konfliktissa heidän kanssaan

  Lähde: http://www.acadsci.fi/kannanottoja/koulusurmat.pdf

  Että näin, kaltoin kohdelluista ei siis aina tule tappajia muista se.

  • Mulla on varmaan joku kohta jäänyt lukematta, kun en kertakaikkisesti löytänyt sitä lausetta, jossa Umppu olisi väittänyt, että KAIKISTA kaltoinkohdelluista tulisi tappajia tai muuten ongelmaisia.

 3. Kiitos:) toivon hyvää elämää myös sinulle!
  Mutta tosiaan tietosi ei ole fakta, tutkimustulokset ovat vähän erilaisia kun on tutkittu koulusurmaajia, kannattaa tuo linkki lukasta jos psykologia kiinnostaa 🙂

  • Hei!

   Jotta nyt menisi Riia perille sinullekin, lue hitaasti ja rauhallisesti seuraava yhtälö;

   Kaikki tussit ovat kyniä, mutta kaikki kynät eivät ole tusseja.

   Siis, kaikki paloittelijat ovat kokeneet elämässään jotain traumaattista, mutta kaikki traumaattisen kokemukset kokeneet eivät ole palottelijoita.

   Ymmärsitkö? Jos kyllä, hyvä, tätä Umppu tarkoitti. Mikäli et ymmärtänyt, lue tämä viesti uudelleen, toista kunnes ymmärrät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta