Kun fitness tuntuu joillekkin jo kirosanalta

Nyt on kaikkien fitness vihaajien aika kokeilla jotain uutta ja kerronkin siitä teille. Tampereella järjestetään GETup Liikunta ja hyvinvointitapahtuma Tampereella 6.-7.9.2014. Tapahtumassa on mahdollisuus tutstua uusiin tuotteisiin, palveluihin sekä tegnologioihin sekä oppimaan uutta workshopeissa. http://getup.fi  Kirjoitan tulevaisuudessa tästä lisää. Mukana messuilla tulee olemaan yhtenä puhujana myös Anu Nikkilä, jonka luona olen nyt itsekkin käynyt mentaalivalmennuksessa.

Laihduttaja_premium_paketti_footer_2-300x300 mentaalivalmennus_laihduttaja_kuntoilija_fitness_urheilija esittely_anuhttp://fitwell.fi Anun sivuille pääset täältä ja kannattaa ehdottomasti käydä tsekkamassa sivut. Olin itse Torstaina Anun vastaanotolla nyt toista kertaa. Anu on persoonana jotenkin todella lämmin ja kun saavuin paikalle mulla oli tunne, että olaan tunnettu jo kauan. Meillä jäi viimekerralla juttu siihen, että mikä pitää mut vielä kiinni sanassa fitness ja oonkin itse sitä tässä itsekseni paljonkin miettinyt. Oon tullut siihen tulokseen että sana on nykyään niin trendi joka on mulle se, miksi nimenomaan se sana saa multa karvat nousemaan pystyyn. Itse annoin itselleni tehtäväksi kääntää se sana päässäni liikunnaksi ja kaikki on taas paljon helpompaa 🙂 Käynnillä mietimme mun omia vahvuuksia ja voimavaroja liikunnassa ylipäänsä ja voin sanoa, että käynti on sellaista aivojumppaa mitä jokaisen tulisi harrastaa. Näitä asioita ja näitä kysymyksiä et osaa itse itsellesi esittää vaan siihen tarvitaan todellakin ammattilaista.

IMG_4268Oli hienoa myös itse huomata käynnillä asioita ja yksi niistä oli esimekiksi, että mulla todellakin on vahva itsetunto. Mitenkä se selvisi oli monta erilaista kysymystä ja kaiveluita ihan sinne lapsuuteen asti jonka olen saanut viettää rakastavassa perheessä ja normaaleissa olosuhteissa. Mua on aina kannustettu eteenpäin ja tuettu mun omissa päätöksissä. Mietimme niitä asioita mitä voisin hyödyntää myös jatkuvasti omassa elämässänikin ja oli todella mielenkiintoista huomata niitä omia vahvuuksia joista tässä muutama: epäitsekkyys, keskittymiskyky, luottamus omaan tunteeseen, sopeutumiskyky äkillisiin muutoksiin, kädentaidot, asioista puhumisentaito, ratkaisemisen taito, rohkeus, peruspositiivinen luonne 🙂 ja taito kääntää tappiot voitoksi. Vahvana nousi myös esiin kovan työn arvostaminen, mistä olenkin usein kirjoitellut tänne. Oli myös hienoa huomata että mulla on vahva itsetuntemus ja sitä kautta syntynyt vahva ihmistuntemus.

IMG_9304

Olen kokenut nämä kaksi käyntiä todella hyvinä ja vahvoina asioina ja monipuolisena tukena kilpailujen jälkeen. Myös mulle sana fitness on jo hetken ollut kirosana, koska näinä muutamana vuonna kun olen ollut lajissa mukana on lajin luonne muuttunut täysin päälaelleen ja edelleenkin mun on sitä vaikea hyväksyä. Koitan itse kääntää tätä asiaa kokoajan mielessäni negatiivisuudesta postiivisuuteen, mutta helppoa se ei ole.

Oon miettinyt paljon näitä kuntokuvia jonka laitoin myös itse tuohon. Omalla kohdallani ne on aina merkinnyt sitä, että olen tuonut esille sitä oman kehityksen tulosta kilpailuissa vaaditavissa asennoissa. Usein olen niissä muuten kamalan näköinen ja harvoin on ihan Victorias Seacrettiä päällä. Jälkeenpäin oon paljonkin miettinyt että itsensä kuvaaminen on jopa hieman ”sairasta” jos kuvia ei koskaan ota mistään muusta. Samoten se jatkuva päivittäine peiliin tuijottelu ja sokaistuminen omalle peilikuvalle. Kuntokuvienkin  luonne on kilpailijoiden lisääntyessä muuttunut. Luin muutaman todella hyvän blogitekstin mikä kannattaa kaikkien lukaista läpi ehdottomastihttp://blogit.iltalehti.fi/sami-sundvik/2014/08/13/yksinkertaista-painonhallintaa-naisille/ johon on vastannut humoristisesti  http://blogit.iltalehti.fi/timo-kettunen/2014/08/15/perinteinen-perse/ Timo Kettusen teksi perinteinen perse. Lisäksi yksi somessa pyörinyt http://www.hs.fi/terveys/Pakko+saada+sixpack/a1407925534204

IMG_8886

Miettikää näitä asioita. Miettikää mitä juuri sinä haluat tehdä, kuka haluat olla, kuinka olet onnellinen. Mitä sinä haluat tehdä voidaksesi hyvin. Käyn blogissani kokoajan läpi omaa kilpailemistani ja koitan perustella ja pohtia. http://www.lily.fi/blogit/little-mum-london/fitness-buumi-ja-kilpaileminen-puhuttaa-oma-kantani-asiaan#.U-4DUNNuKu0.facebook Tässä on vanhan ystäväni Maija Kivelän kirjoitus joka oli täyttä asiaa. Maija asuu Lontoossa ja on treenannut vuosia ennen omia ensimäisiä kilpailuja. Jos homman tekee fiksusti ja monipuolisesti on se kauaskantoista.

IMG_4647
Mattila, Virmajoki, Iso-Kuusela,Kivelä,Koskinen Mun ensimäiset kilpailut

Suomessa hehkutetaan jotain valmentajia jotka todellakin määräävät syömään jatkuvasti sitä kanaa ja parsaa. Neuvotaan asiat niinkuin heille on joskus muinoin neuvottu ja ei paneuduta asiaan rahat pois meiningillä. Jos kilpailija kyseenalaistaa jotain niin usein vastaus on sun pää ei kestä ja et varmaan edes oo rakeenteeltas sopiva tähän lajiin…. Helppoa kuin heinänteko. Ihmisiin ei keskitytä henkilöinä ja valmentajat ajattelevat usein vain rahaa joka on surullisen valitettavaa. En yleistä eikä tarkoitus ole dissata kaikkia valmentajia, mutta tiedän, että osalla on todella huteralla pohjalla koko homma. Hyvä valmentaja tietää kaiken treenamisesta, ravinnosta, aineenvaihdunnasta, hormoonitoiminnasta, palautumisesta, monipuolisuudesta ja kilpailemisesta. Hänen pitää myös huomioida sinut yksilönä ja räätälöidä ohjelmat sun oman arjen mukaan. Myös valmentajan tehtävä on tehdä havaintoja.

1063839_601838393198682_1095608174_o

Oon kiitollinen, että itse olen osaavissa käsissä. Alkuvuodesta olin niin stressaantuneessa tilassa ja silloin sain juurikin sen oikean puhelun valmentajaltani Jari Sorsalta. Puhelu alkoi lauseella Umppu me ollaan susta huolissaan. Se että kilpaileminen tuntui pahalta en saanut siitä sitä mitä olin saanut, mutta joku päässä sanoi että ethän sää voi lopettaa. Juteltiin todella pitkään Jarin kanssa ja se oli paras hetki kun Jari sanoi, että nyt unohdetaan toi kilpaileminen kokonan, koska oot aivanloppu, liian kuormittunut ja stressaantunut. Jari osaa lukea ihmisiä ja tässä tapauksessa se lukin mua kuin avointa kirjaa. Sorsat on aina huomioinut mut Umppuna ja ottanut huomioon mun elämän mikä on aina kiireistä ja yrittäjän arkikaan harvoin on stressitöntä. Puhelu tuntui niin helpottavalta ja selästä putosi todella suuri taakka. Mun ei tarvinnut tehdä mitään mitä en halunnut. Mun päätöksiä on kunnioitettu ja vaikka mulla onkin ollut jo hetken ”kirosana fitness” aika niin silti kaikki on ennallaan. Jos tarvitsen jotain apu on laganpäässä. Valmentajaan pitää olla 100% luottamus ja sen pitää osata perustella aina kaikki asiat. Myös hänen tehtävä on viheltää peli poikki niinkuin mun tilanteessa kävi, mistä oon niin kiitollinen. Jos haluat apua treenaukseen, ravintoon, painonpudotukseen niin Jaria voin suositella ihan ykkösenä. Kaikki suunnitellaan sinulle henkilökohtaisesti sinua kunnioittaen. Jari tekee töitä  pääsäntöisesti tavallisten ihmisten kanssa. Vaikka Jari omaa muhkeat lihakset ei hän karju laitteiden vieressä naama punaisena bodari meningillä vaan kannustaa sua tavoitteisiisi. http://www.ptjarisorsa.fi Mun pointti oli se että liikunnasta pitää nauttia. Sitä pitää saada tehdä omilla ehdoilla. Fitneksen ei tarvitse olla pelkkää kanaa, parsaa ja maitorahkaa

-Umppu <3

primebody

2 vastausta artikkeliin “Kun fitness tuntuu joillekkin jo kirosanalta”

  1. Vitsit mikä sattuma. Oon jo pidempää miettinyt, että tarvisin oikeesti ammattilaisen apua tähän painonpudotusprosessiin, joka on mulla epäonnistunut ties kuinka monta kertaa. Ja oon Jari Sorsaa miettinyt jo pidempään, kun itsekin asun Lahdessa. Tää sun postaus tuli niin oikeeseen aikaan! Täytyypä heti ensi viikolla soitella Jarille ja kysyä lisätietoja. 🙂 ja hyvää syksyä sulle Umppu! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta