Urheilua omilla ehdoilla

IMG_6053 IMG_6054 IMG_6055 IMG_6056

Sain käsiini uuden kirjan Treenaa voimakas ja kiinteä pakara. On ollut kunnia olla myös ”osana” tätä opusta tekemällä ihanan maliin Maikku Hiljasen kampauksen ja meikin. Kirjan sisältö jota en ole vielä kokonaan lukenut on mielenkiintoista luettavaa ja siitä löytyy lähes kaikki pakaraliikkeet opastettuna. Suosittelen kaikkien hankkimaan tämä kirja ja lukaisemaan läpi.

IMG_6060

Arnold Classic Europe järjestetään tänä vuonna ja Biancaneve on sielä myös mukana, joten kaikki paikalla olijat käykäähän piipahtamassa osastolla.

IMG_6110

Kun kirjoitin aiemmin siitä, kuinka havahduin oman kehoni koostumukseen taannoin niin olen tehnyt asian suhteen paljon. Menen huomenna pitkästä aikaa Hoitola Preventioon LPG hoitoon, jolla saan hieman kehoni jymähtäneitä kuonia liikkeelle.   Kun puhuin ja kirjoitin aiemmin selluliitistä niin pitää muistaa, että se ei ole välttämättä kuitenkaan aina lihavuuden kanssa käsi kädessä, sillä sitä on laihoillakin ihmisillä. Luvassa onkin viikon sisään järkytäviä kuvia ennen ja jälkeen musta ja tulos mitä kuukaudessa voi saada aikaan. Näytän minkälainen on vartalo liiallisessa stressitilassa, ilman urheilua ja epäterveellisellä syömisellä versus mitä se on nyt.  Tällä hetkellä tavoitteeni on saada aineenvaihduntani toimiin optimaalisesti ja tukokset pois vartalosta. En nyt suinkaan kerää lihasmassaa vaan haluan polttaa rasvaa. Oon ollut aina sitä mieltä, että urheilusta pitää saada se hyvä olo treenin jälkeen ja pitää tulla se voittaja fiilis, että perskule mä tein sen. Nyt se on taas mun elämässä ja oon siitä niin onnellinen. Oon huomannut, että jos mun on pakko tehdä jotain mikä ei kiinnosta sillä hetkellä niin tulos vaan ei oo hyvä, koska en oo siinä täysillä mukana. Mietin päivittäin omia kilpailujani fitneksessä ja mietin kuinka paljon olen oppinut itsestäni sinä aikana.

IMG_0922 IMG_0923 IMG_0924

Kilpailujen eteen on tehty ihan hitosti töitä ja kaikki saattaa mennä pilalle niinä muutamana päivänä, niinkuin mulle kävi sm-kilpailuissa 2012. Asialle ei tietenkään voi mitään, mutta se työmäärä versus kilpailupäivä on pistänyt miettimään monia eri asioita. Mulla ei oo oikeastaan koskaan ollut aineenvaihdunnan kanssa mitään ongelmia, mutta 3 päivää ennen kisoja kun aloin minimaalisesti tankkaamaan ja pakkasin laukkuun kylmälaukullisen ruokaa kisoja varten ei sitten koskaan tullut pihalle. Siinä oli monta kiloo tavaraa ja ehkä tämän kuva havainnoillistaa, että ne on edelleen sielä mun vatsassa

IMG_3676 IMG_3682

Lisäksi mulla nousi kuume ja voin tosi huonosti kylmänhiki otsalla valuen hotellihuoneessa maaten 2 päivää. Vatsa joka on aina mun heikko alue, koska takana on synnytys +30kg vatsanahka on toki siinä rytäkässä hieman venynyt, sekä mun alimmat vatsalihakset on hieman erillään toisistaan, sillä ne on revennyt myös synnytyksessä.

IMG_8362 IMG_1157 IMG_0876

Mun tavoitteet oli silloin sm-mitali ja uskon, että se jäi silloin musta riippumattomista syystä saavuttamatta ja sijoitus oli 4, joka on aikankin itselle ehkä kilpailuissa se huonoin mahdollinen. No mutta pointtini on tavallaan se, että tähän projektiin panostetaan tietenkin ympäri vuoden, mutta se keskittyy enemmän siihen aikaan kun ollaan dieetillä. Mun normaali paino on reilusti yli 50kg ja jos ajattelen mun kisapainoa on se siinä vähän päälle 40kg on sanomattakin selvä, että tila ei ole normaali mun keholleni. Puoli vuotta ajat kehosi äärirajoille ja vaikka moni sanoo, ettei dieetti vaikuta heihin mitenkään niin se on täyttä paska puhetta. Suurin osa on ryytyneitä, nuutuneita, kiukkuisia ja kaikki pyörii sen oman kisaprojektin ympärillä. Oon monta kertaa miettinyt oonko enään valmis siihen. Oon monessakin asiassa paljon viissampi ja on todellakin todella avartavaa seurata tätä vierestä. Kun asut ihmisen kanssa kenellä kilpailut on edessä niin huomaat, että keittiö on kokoajan varattu. Joku porisee jossain ja liesituuletin huutaa hoosiannaa ja saatais pikku mökki rakennettua kohta noista tyhjistä munakennoista. Ihminen kuka ei ole käynyt tätä itse läpi ei voi sanoa tietävänsä asiasta mikä ny on vaan fakta. Se kuka on vasta menossa ensimäisiin kilpailuihin tajuaa asiat vasta niiden kilpailujen jälkeen ja sekin on fakta. Laji on opettanut mulle kaikista harrastamistani kilpailulajeista entien, mutta myös ottanut. Laji koostuu usein todistelusta ja uhosta mistä en itse pidä johonka törmään liian usein.

IMG_1296

Urheilu on terveellistä niinkuin on hyvä ja puhdas ravinto, joka on ilmiselvää. En vaan siedä sitä TÄÄ ON AINUT TAPA ELÄÄ meininkiä. Ihailen silti kilpailijoita ja heidän saavutuksiaan, mutta harva todellisuudessa tietää mitä sen eteen tehdää ja mitä se vaatii. En omalla kohdalla hyväksy asiaa, että laittaisin kilpailemisen terveyden edelle, mutta valitettavasti esimerkikisi ammattilaistasolla varmaan 80% se on mennyt siihen. Haluaisinkin, että varsinkin nuoret lajin pariin tulevat havahtuisivatkin siihen, että jos itse teet puolivuotta töitä sen eteen, että oot kisakunnossa niin miten ammattilainen tekee sen joskun muutamissa viikoissa………. Kilpaurheilun on annettava enemmän kuin se ottaa. Moni huippu tajuaa sen vasta siinä vaiheessa kun katselee niitä kiiltäviä pyttyjä, että eihän mulla oo mitään muuta kun noi. Elämä on pokaaleina pölytyymässä.

IMG_6107 IMG_6104

Uusia Tangleteezereitä saapui meille tänään ja näitä on vaan limited edition. Sekä nämä uudet huippu invisi bobblet on mullistava uutuus hiuslenkkien maailmassa. Ei katko hiuksia eikä jätä ponnarin rajaa.

IMG_6111

Pitäkää rakkaat ihimiset lähellä ja olkaa onnellisia. Onni on avain hyvään elämään -Umppu

primebody

5 vastausta artikkeliin “Urheilua omilla ehdoilla”

 1. Kiitos rehellisestä ja aktiivisesta blogista. Hienoa että jaksat kaikkien kiireidesi keskellä pitää aktiivista blogia jota seurata!

  Itselleni on herännyt eräs kysymys. Olet kuitenkin pitkänlinjan harrastaja. Välillä tuntuu tekstejä lukiessa että olet katkera koko fitnesskilpailuita ja siihen liittyvää toimintaa kohtaan, eikä sinulta juurikaan löydy hyvää sanottavaa treenaamisesta juurikin kilpailumielessä. Mietinkin, että mikä sinut on kerta toisensa jälkeen saanut treenaamaan kohti kilpailuita? Oletko saanut siitä itse mitään irti? Nimenomaan niistä kilpailuista. Tai se, että mikä sinut edes saa harkitsemaan vielä lavalle nousua?

  Itse en ole lajin harrastaja, seuraan vain. Kunnioitan kaikkia jotka kilpailuihin lähtevät, erityisesti pienten lasten äideille, sillä tuntuu että normaaliarjen keskellä on vaikeaa ehtiä sinne salille edes muutaman kerran viikossa. Hyvää kesää sinulle Umppu!

  • Moikka. En suinkaan ole katkera vaan ehkä kirjoituksissa pohdin itsekseni lajin vaativuutta, joka on nimenomaan henkisesti todella rankkaa ja varsinkin silloin kun se oma elämä ei oo kaikiltaosin balansissa. Oon itse kilpailut samaan aikaan hirveän oman elämän kuormituksen kanssa ja siksi oon ehkä itse kokenut ne valmistaumiset jollain tappaa jälikäteen negatiivisena. Jos vielä lähden kisalavoille niin monen asian pitää olla toisin ja kaikki oman elämän asiat täysin balanssissa. Koitan myös tavallaan hieman avata lajin muitakin puolia ja kertoa että aina ei tarvitse olla niin ehdoton ja suppeakatseinen. Tiedän niin monta tapausta kun parisuhteessa on tullut ero ja syynä siihen on juurikin tämä laji josta tulee monelle uskonnon omainen hulluus. Itsekkin koin tämän hulluuden alussa, mutta onneksi ”parannuin” siitä. Aina ei voi olla kyse vain mun ruokailusta, vain mun treenistä, vain mun kisoista vaan on todellakin osattava ottaa ne muutkin huomioon. Seuraan monen kilpailijan valmistaumista ja usein tsempaan kun homma on mennyt hyvin etenpäin, mutta sitten on se toinen puoli josta tavallaan teksteissä kirjoitan: elämä on paskaa, on nälkä, paino ei tipu, en saa nukuttua, aivot ei toimi jne joka ei ole millään tavalla se optimaalinen tila ja siihen perään ei voi lisätä lausetta: teen juuri sitä mistä nautin. En tiiä saikko mun pointista kiinni 🙂 🙂

 2. Heips! Kirjoitat mielestäni rehellistä blogia.Olen lukenut blogiasi jo KAUAN…Toivon että kisaisit vielä joskus,tuntuu että sisimmäs vielä kaipaat sitä ja sulla on kaikki mahdollisuudet vaikka mihin:) Lämmintä kesää koko perheelle:)

  • Kyllä mä saatan joskus vielä täräyttää 🙂 nyt on vaan aika hoitaa muut asiat kuntoon ennen sitä 🙂

 3. Varsin fiksuja ajatuksia ja kommentteja sulla. Niitä on kivaa ja kiinnostavaa lukea. Etenkin tuo ”muun elämän balanssi” juttu on ihan älyttömän tärkeä pointti ennenkuin mitään noin radikaalia ja kuormittavaa elämässä kannattaa tehdä. Jatka samaan malliin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta