Meillä kaikilla on eri lähtökohdat ja niitä ei pidä…..

Kirjoitin eilen urheilusta ja omista tauostoistani lyhykäisesti ja nyt siihen seuraa pieni jatko. Kun mietin mun omaa voimistelu uraa ja sitä kuinka mulla oli silloin ihan eri tavalla mahdollisuus harrastaa ja kilpailla kuin nyt. Fitnesksessä niinkuin oikeastaan monessa muussakin lajissa kilpaillaan voitosta ja siitä kuka on paras ottamatta huomioon mitään muita muuttuvia seikkoja. Kun voimistelin olin vielä lapsi. Mulla on tavallaan kun vertaan sitä nyt lähes 20.v myöhemmin kaikki valmiina. Mulla ei ollut laskuja, äiti pesi pyykit, isä vei treeneihin, ruoka oli valmiina jne. Mun ei tavallaan tavinnut huolehtia mistään. Kaikki oli tavallaan käsillä kun Manulle illallinen. Monella fitnesskilpailijalla on samanlainen tilanne kun mulla oli silloin, koska kokoajan tulee lisää nuoria/junior kilpailijoita ja heistä varmaan suurinosa asuu vielä äidin hellässä huomassa.

IMG_6066 IMG_6067

Mää oon itse äiti, yrittäjä ja vaimo ainakin omien tietojeni mukaan ja nyt haluan tavallaan avata hieman sitä puolta asiasta. Mun elämä ei oo koskaan ollut eikä tule olemaan fitnestä. Mun elämässä on paljon tärkeämpiä asioita ja ilman niitä ei olisi ainakaan edes sitä fitnestä 🙂 Jos nyt käyn esimerkiksi läpi yhden päivän kuvitteellisesti kun olisin dieetillä valmistatumassa kilpailuun ja selvennään. Jos aamulla on aeroobinen on mun suoritettava tietenkin ennen töitä, otettava huomioon Juuson työt, mää en voi jättää lastani kotiin YKSIN missään tilanteessa vaan mun on handlattava ja sovitettava lenkki ennen esimerkiksi kun muut herää  ja saadaan päivä rullan normaalisti että voidaan käydä molemmat suihkussa, vietyä lapsi päiväkotiin jne. Juuso usein vie Vilin tarhaan, koska hän kulkee autolla. Jos en oo ehtinyt tehdä dieetti ruokia niin ainut vaihtoehto on tehdä ne aamulla ennen sitä lenkkiä ja herätä silloin TODELLA aikaisin. Mun työt alkaa usein klo 9.00 ja jos mulla on aamulla lenkkin ja treeni (treenaan aamuisin siksi, että mulla on aikaa mahdollisimman paljon mun perheelle mikä tarkoittaa, että se lenkki tehdään klo 5.00-aamupala-siirtyminen (talvella bussilla vie vähintään 40min)treeni salilla ja töihin. Teen töitä joka päivä 9-18 vähintään(9h) usein ne venytvät 10:n tuntiin tai sitä pidemmiksi. Ja ettei päästäisi niin helpolla mulla on melkein joka viikko 6 päivää viikossa töitä joskus jopa 7. Eli jonain viikkoina saatan tehdä 70h viikossa duunia mikä on normaali ihmisen 2 viikkoa. (vähän asiasta poiketen multahan ei saa sympatiaa jos valittaa, että on töistä väsynyt varsinkaan kukaan toimistoaikaa tekevä 🙂 )

IMG_1061

Ja jos joku kuvittelee todella, että ne mun työt loppuu siihen kun tuun kotiin niin voin kertoo, että ei lopu 🙂 Teen koneella hommia oikeastaan joka ilta 30min-2h riippuen mistä on kyse. Lisäksi hommaan tekee pienen eron se, että silloin kuin voimistelin olin lapsi, mutta nyt mulla on itsellä se lapsi. Lapsi tarvitsee äitiä ja kun pääsen kotiin pyhitän kaiken aikani mitä on Vilille ja ne hommat tehdään sitten kun niille on aikaa. Ai niin toki meilläkin on ihan normi arki joten mun pitää käydä sielä kaupassa ostamassa ne ruoat ja veespaperi, pestä ne pyykit, siivota, hoitaa kotia, maksaa laskuja ja tietenkin olla äiti ja vaimo. Kukaan ei tee niitä asioita mun puolesta vaan mä teen ne itse. Mun elmä on tapahtumarikasta ja hyvin tehokasta. Saan aikaan paljon päivän aikana, mutta näin kuin kirjoitan sen se kuulostaa jo hullun hommalta :). Töitä on pakko tehdä, että verottaja on onnellinen. Yritystä on pyöritettävä sillä se on mun ja mun vastuulla. Jos lapsia tekee niitä on hoidettava ja et voi laittaa itseäsi lapsen edelle et vaan voi. Olet äiti ja kannat vastuun hautaan asti joka on mulle itsestään selvyys. Viimeisenä tulee se harrastus ja jos jostain kersittava se on se.

IMG_3068

Kun kilpailet olet dieetillä ja esimerkiksi tässä mun tilanteessa se ei voi olla syy selviämättä ensin noista muista jutista, koska en vaan voi sanoa että oon dieetillä. En asu äidin luona, äiti ei käy mulle kaupassa, äiti ei tee mulle ruokaa, ei pese mun pyykkejä, siivoa, tiskaa, imuroi jne vaan minä olen se joka tekee kaikki noi asiat tämän dieetin ohella. Onko se sitten hienoa olla hieman pyöreämpi ja vastailla kysymykseen ookko bulkilla 🙂 Voin ehkä vastata että millä vitun bulkilla 🙂 Kukaan ei kysy hei umppu mitä sulle kuuluu vaan oot joko: vähän sää oot kiristynyt, taitaa tulla kiire kisakuntoon tai jotain mittailevia katseita. Mua ei kiinnosta ihmisten hiilarit niin miks niitä kiinostaa mun? Mulla ei vaan yksinkertaisesti oo mun elämässä niin paljon aikaa, että voisin keskittää kaiken energiani vain kilpailemiseen ja itseni tuijotteluun. Huomaan myös monen kilpailijan ketkä todistelevat sitä, että teen juuri sitä mitä rakastan onko se väärin? Ei siinä ole mitään värää, mutta osa on aika suppeakatseisia juurikin sen suhteen mitkä on muiden ihmisten lähtökohdat eikä taas osata ajatella asiaan muiden näkökulmasta. Mulle on täysin fine jos joku on vaan 24/7 fitness, mutta mää en enkä tuu sitä koskaan olemaan.   Elät juuri sellaista elämää kun elät. Rakastan perhettäni, työtäni ja ystäviäni  enemmän. Jos nyt mietin vaikka omaa valmistumistani kilpailuihin on omatieni sinne lavalle asti hieman erilainen kun vaikka sillä kotona asuvalla nuorella, mutta se on tietenkin oma valintani ja tiedän, että mun pitää todellakin hoitaa AIKA monta muutakin asiaa siinä sivussa. Oon tiennyt mihin oon ryhtynyt ja tiennyt että siihen pystyn. Kaikkea aikansa. Tällä halusin hieman havainnoillistaa sitä omaa tietäni ja kurmaa mitä kaikkea muuta siinä on päivittäin mukana versus vaikka kilpailija kenellä on taas aivan toiset lähtökohdat. Kumpikaan ei oon oikea tai väärä tapa, mutta ei pidä tuomita ketään. Kukaan ei ole sen vääräuskoisempi on tie sitten minkälainen tahansa

IMG_6080 IMG_6076 IMG_6078

Tänään oli töissä mukava päivä ja tehtiin uutten Fitbodyyn vähän tukkia. Ilmoitan kun uusi numero saapuu lehtipisteisiin, sillä luvassa on hyvää settiä. Ulkona on ihanan lämmin ja mikä se parempaa kun tehdä treeniä ulkona ja vuorossa oli taas ne pispalan portaat. 5 kertaa ylos ja lenkki reippasti reilu 2h eli ei mikään paskempi juttu. Ja ihan tidoksi te ette tunnista näitä kahta kuvassa olevaa Böönaa ens kesänä koska kun ollaan kiivetty noi tarpeeks montakertaa on meidän naamatkin ihan erinäköiset 🙂

IMG_6083 IMG_6084

Huipulla tuulee ja tottakai hikinaama oli todistettava selfiellä 🙂 Nyt oon jo tarpeeksi väsynyt joten painelen untenmaille. Pitäiskö matkia Vilin uusinta tyylinäytettä #mestarinelkein 🙂

IMG_6057

-Umppu

primebody

2 vastausta artikkeliin “Meillä kaikilla on eri lähtökohdat ja niitä ei pidä…..”

  1. Tutun kuulosta! Mulla tosin ei lasta ole, mutta muuten hyvin pitkälle samanlaista arkea meidän perheessä mulla ja Joelilla, niinkuin varmasti monen yrittäjän elämä.. 😀 Mutta oon yrittäjäperheestä ja tottunut siihen että niitä töitä tehdään usein se aika kun silmät on auki, niin oon oppinut soveltamaan arkea niin että pystyy harrastamaan tätä fitnestä… Mutta se tarkottaakin sitä että oma vika treeni voi olla vasta sillon 22-01 yöllä , kun muut jutut on pulkassa 😀 tässä on nytkin käyty 2päivän aikana Helsinki-Dragsvik-Salo-Turku – Nokia – Tampere – Hämeenlinna – Janakkala – Lahti – Heinola – Mäntsälä työreissu ja nyt matkalla Helsinkiin ja jep, kisadietillä ollaan ;D vähän varmaan elämäntyyli/tottumus kysymys..

  2. Niinpä! Keskityttäs kaikki tekemään parhaamme. 🙂 Ite oon sairastunut nivelreumaan ja tie ei ole ollut kivetön, kaikkea muuta, mutta lavalle yritän nousta syksyllä näillä mitä mulla on, katotaan mihin se riittää. Terveyden olen kuitenkin aina laittanut etusijalle ja tarvittaessa joutunut siirtämään tavoitteita. Reumalääkkeet vie ruokahalua ja kerää nestettä, mutta vedän tämän dieetin niin hyvin kuin olosuhteet ja terveys sallii. En edes jaksa ahdistua asiasta.

    ps. ihania lettikampauksia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta