Mitä sitä voi enään syödä kun kaikki on myrkkyä?

Luin lentokoneessa jutun uusimmasta Gloria lehdestä Losista mikä herätti mussa paljonkin miettimisen aihetta. Tuntuu että en pysy enään tässä hommassa mukana kun eka kaikki syö maitorhkaa ja seuraavaksi saat lukea otsikon, että maitorahka on murha 🙂 Mennään vähän ajassa taaksepäin itse Losiin, missä vietin kahden parhaan ystäväni kanssa 30-v synttärietä….

IMG_0405

Jutussa puhuttiin siitä kuinka tässä menestyjien kaupungissa ja uraohjusten keskellä ihmiset panostavat aivan hullunlailla omaan terveyteen. Toki kaupunki on myös hyvin ulkonäkökeskeinen, mutta kaikkihan sen jo pikkuhiljaa ymmärtää, että suurinosa ”menestyjistä” menestyy vain ulkonäkönsä puolesta ja ovat valmiita tekemään sen eteen mitä vaan ja jos joku vielä luulee, että on olemassa näyttelijöitä ketkä ei käytä botoxia niin asiaa kannattaa miettiä uudesta näkökulmasta. Jutussa kerrottiin, kuinka Losissa suurinosa ravintoloista käyttää lähituotantoa ja ravintoloissa käytetyt raaka-aineet ja annokset ovat lähes  asiakkaan haluamatta terveellisiä. Huomasin saman itse, sillä kun ajelimme ympäri kaupunkia huomasimme todella suuria ORGANIC kauppoja, mitkä oli verratavissa täällä Suomessa esimerkiksi isojen kaupunkejen Prismoihin ja Citymarketteihin. Onneksi meillä on olemassa edes Ruohonjuuri <3 Kaupungista on mahdollisuus saada kaikkea ja ainut syy siihen on että ihmiset vaativat puhdasta ja terveellistä ruokaa, koska haluavat voida ja näyttää hyviltä. Mikä meillä täällä siis mättää? Moni kuvittelee esimerkiksi luomulihan olevan hirveän kallista. Todellisuudessa paketti maksaa euron enemmän kuin normaali.

IMG_8759 IMG_8760 IMG_8761 IMG_8762 IMG_8763

Lueskelen välillä Sami Sundvikin blogia missä on juuri sopivan provosoivalla tavalla herätetty ihmisiä kyseenalaistavilla kysymyksillä kuten kuinka paljon gluteiinia tarvitset päivässä ja vastaushan on et yhtään.  Itsekkin välillä mietin miksi meidät on lapsesta asti aivopesty siihen että leipä on terveellistä? Mikä helvetin ryuokaympyrä on sellanen missä on jugurttia? Jos me yhdessä vaatisimme enemmän niin saisimme enemmän. Luin jutun laktoosittomasta maidosta ja sekin on ihan täyttä sontaa 🙂 saman linkin alta luin kaverini vinkin kokeilla manteli maitoo, jota höräsin tänään ison lasin ja se olikin oikein hyvää, mutta uskaltaako sitä laittaa kahviin? Voiko kahviakaan kohta enään juoda? Mites meidän kraana vesi? APUA mie tuun kohta ihan hulluks 🙂 Mua kiinnostaa miettiikö näitä asioita kukaan muu yhtään syvällisemmin vai onko homma niin, että ihmisiä ei edelleenkään kiinnosta?

IMG_5864 IMG_5867 IMG_5879

Nyt kun sana smoothie on jo niin so last niin voin taas juoda sitä 😉 Onneksi SportLifeNutritionilla on saatavilla luomuproteiinia jonka heti aamutuimaan täraytin blenderiin. Mukana on myös maustamatonta luomu soya jugurttia ja sitä mehukeittoo joka varmaan kans tappaa kohta 🙂 Sportlifen tuoteperhe on laaja ja sieltä löytyy hyviä ravintoLISIÄ täydentämään ruokavaliota tai päivittäistä ruokailua. Oon nyt taas ollut tänään niin luomu että 🙂

IMG_5886 IMG_5887

Tänään pääsin taas sorvin makuun taas vanhaan tuttuun tapaan. Kuvassa on tänään asiakkaaleni tekemäni pidennykset, joista tuli todella kauniit ja luonnolliset. Pidennyksienhän ei ole tarkoitun näkyä kilometrien päähän ja vielä vinkki vitonen ne GTI raidat (valkoiset pidennykset mustissa hiuksissa) kuuluu vain kyseisen lehden kanteen kera kiviperstyjen lohikäärmefarkkujen 🙂 Meille tuli myös PRIMEEN uudet ombre GHD:n raudat mitä on saatavilla vain rajoitettu erä joten ole nopea.

Ihanaa viikonloppua kaikille -Umppu

primebody

13 vastausta artikkeliin “Mitä sitä voi enään syödä kun kaikki on myrkkyä?”

  1. Jälleen mahtavaa tekstiä! Juurikin samoja asioita tullut mietittyä. Varsinkin ruokaympyrä- juttua. Loistavaa, että kirjotat blogissasi asioista kuten ne on ja suoraan ! 🙂

  2. ”GTI raidat (valkoiset pidennykset mustissa hiuksissa) kuuluu vain kyseisen lehden kanteen kera kiviperstyjen lohikäärmefarkkujen” OMG mä niiiiin repesin :D!

  3. Moikka!
    Itse oon kanssa miettinyt näitä ruoka-asioita jo pidemmän aikaa… Olen itse sitä mieltä, että mikäli me suomalaiset tajuttaisiin käyttää sitä luomua ja lähiruokaa, niin myös niiden hinnat tulisivat huomattavasti alaspäin, kun tuottajilla olisi mahdollisuus laskea niiden hintoja, mikäli kysyntää olisi enemmän. 😀
    En ole tiennytkään, että myös lisäravinteita on saatavana luomuna, vaikka itse en sellaisia juurikaan käytä! Jännä juuri tuo, että ensin joku asia on todella pinnalla ja sitten se onkin muutaman kuukauden päästä tuhoon tuomittua, mm. karppaaminen…
    Aihetta hieman sivuten, kannattaa lukea tämä: http://www.potilaanlaakarilehti.fi/tiedeartikkelit/runsasproteiininen-ruokavalio-voi-altistaa-munuaisten-vajaatoiminnalle/#.U7cUwfl_tqV
    Pidän sun teksteistä, kun ne herättelevät ja pistävät pohtimaan! Ihanaa kesän jatkoa sinulle! <3

  4. Olen jostain lukenut, että suomalaiset ns. normaalit tuotteet, kasviksista nyt siis puhe, olisivat luomumpia kuin ulkomaalaiset luomutuotteet. Tiedä sitten onko totta.. parempi kun viljelee itse kaikki niin tietää mitä syö:D

    • kummassa kuvassa? yleensä itselle teen aina paksulla piipparilla ja asiakkaille joko piiparilla tai suoristusraudalla 🙂

  5. Losissa oli kyllä ihanaa kun pystyi helposti ostamaan luomuruokaa juurikin noista isoista kaupoista, whole foodsista ja trader joesta. Eikä tosissaan ollut mitenkään mahdottomat hintaerot normiruokaan. Sellaisia kun saisi tänne suomeenkin! 🙂 tosin ei-luomu ruoka taas saattaa siellä olla aikamoista lisäainemössöä kun vihannekset ja hedelmät ruiskutetaan halutun värisiksi jne..

    • niihän se on, mutta lähinnä tässä just hain sitä ideaa ja toki suomi on niin pieni niin kyse ei titenkään oo niin suurita määristä ja täällä on onneks joka hiton asialle asetettu jokin laki niin tuskin noin vois käydä 🙂 🙂

  6. En oo koskaan tajunnu et miks leipää pitäs syödä tai sitä helkutin jogurttia 😀 Väitän, et kukaan ei syö lautasmallinmukaisesti (maitolasi, ruisleipä voisipaisulla, lautasellinen ruokaa [tähän lautaseen ei tarvi ees mennä kaikki tietää sen kolmijaon] ja jälkiruuaksi kulhollinen marjoja). Oikeesti. Onhan siinä jonkulaista mallia mut ei se kaikille sovi tai mikäpä sopisikaan?

    P.s. ’Enään’ kirjotetaan ’enää’. Anteeksi. Mua vituttaa kaikki kirjotusvirheet tai yhdyssanavirheet (joita sun tekstissäki oli :D).

    • totta turiset 🙂 Kirjotusvirheitä korjaan kokoajan, mutta sen voin luvata että niitä on varmasti jatkossakin 🙂

  7. Jep ihan hyvä miettiä syömisjuttuja välillä muultakin kantilta ja kyseenalaistaakin. Itse sitä mieltä, et kohtuus kaikessa. Opiskelen oman alani sivussa ravitsemustiedettä ihan mielenkiinnosta. Karkkia ja pullaa ihminen ei todellakaan tarvitse. Eikä maitorahkaa kilokaupalla päivässä. Mut kukaan ei tiettävästi oo kuollu ainakaan suoraan suht. normaalia, paljon kasviksia ja marjoja yms. sisältävää. Ruisleipä kohtuudella ei kyllä tapa ketään!! Ja normaali vähärasvainen kala,liha ja kana on todettu hyväksi ruuaksi. Jokainenhan saa jättää kaikki maitotuotteet ja viljatuotteet pois , mut saa nähä kauanko pystyy elämään helposti sellasta elämää. Ja sillon kyllä pitää nähdä vaivaa saadakseen kaikki energiaravintoaineet, jota ihminen tarvitsee. 🙂 Vitamiininpuutokset eivät tule hetkessä! Ne on monien vuosien tulos. Ja purkista saadut vitamiinit eivät imeydy valitettavasti aina ihan yhtä hyvin kuin ruoka. Ja muutenkin huvittaa sellaiset , jotka hirveenä syö luomua ja kaikkea terveellistä niin vetää järkyttäviä määriä kaikenmaailman lisäravinteita ja vitamiineja, joiden sisältöä ei TODELLAKAAN ole tutkittu tarkasti! Niissä saattaa olla vaikka mitä! Vaikka olisi kuinka luonnonmukaisesti tehty! Olen lääkealaa siis opiskelemassa. Ja tiedän jotain mitä lääkkeet ja myös harmittomilta kuulostavat vitamiinit sisältävät. Lääkkeissä tunnetaan sivuvaikutukset ja pohditaan haitat ja hyödyt. Vitamiineista ei valitettavasti vielä tiedetä, kun ei ole monen vuoden kestäviä kokemuksia. Nämä on tosi mielenkiintoisia asioita. 🙂 Ja loppuun pitää sanoa, että ite oon kokeillu kaikenmaailman ”dieetit” , viljattomat, maidottomat yms. Ei tullu yhtään parempi olo. Oma kokemukseni on se! Viljattomalla dieetillä kyllä laihduin (huono juttu, kun painoindeksi on kuitenkin alarajoilla n.19), kun en saanut tarpeeksi kuitua ja hiilihydraattia sitten muualta ja rahka ei maistunut kunnolla sillon. Tottakai ruualla voi kompensoida , mut on hyvä muistaa, että aina viljattomat ja maidottomat ei oo mikään avain onneen! 😉 Jollain voi olla , mutta kaikilla ei todellakaan.

  8. Hyvä Umppu että sinäkin otit tuon gluteeni asian esille, sulla on paljon lukijoita ja on hyvä että tuot tärkeitä asioita esille. Mun kaksi lasta parantui astmasta kun jätin viljat pois heidän ruokavaliosta (koko perhe on viljattomalla) tosin puhdasta kauraa vielä käytössä. Yhdellä lapsella on myös krooninen suolistosairaus joka vaatii estolääkityksen lisäksi useita kortisonikuureja vuodessa (kasvavalle lapselle aivan myrkkyä), lääkärit sanoo että ihan kaikkea voi syödä. Kun jätettiin viljat pois ja minimoin lapsen sokerin käytön (syö esim. turkkilaista jukurttia mustikoilla, ei mitään valion kuraa) niin päästiin kortisonikuureista eroon ja toivottavasti joskus voidaan myös vähentää tai jopa lopettaa estolääkitys. Suomessa julkinen terveydenhuolto ei tunnusta että ravinnolla olisi juurikaan mitään tekemistä näiden sairauksien kanssa. Luin Antti Heikkilän kirjan ”Ravinto & terveys” ja Heikkilä mm. kertoo miten diabeetikoillekin neuvotaan syömään leipää ja pullaa ym. mutta diabeteksestakin voisi parantua jos jättäisi viljat pois! Aivan järkyttävää! Seuraan myös Sami Sundvikin blogia, toivottavasti mahdollisimman moni jättäisi viljat ja alkaisi suosimaan juuri sitä luomua niin ehkä se terveydenhuoltokin joskus heräisi kun huomattaisiin että suomalaisten perussairaudet alkaisi vähentyä ja ihmiset kertoisivat lääkäreillensä miten ovat ruokavalion avulla parantaneet itsensä. Minäkään en ole pariin vuoteen sairastanut enää mitään perus flunssaa jätettyäni viljat pois, gluteeni aiheuttaa elimistössä tulehdusta. Aiemmin oli vähintään kerta vuoteen keuhkoputken tulehdus johon antibiootit, eipähän ole enää. Gluteenin pois jättämisen lisäksi olemme tosiaan minimoineet sokerin käytön, hiivaa ei käytetä ollenkaan. Leivon manteli-, riisi- ja kaurajauhoista leipäsiä joka nostatetaan leivinjauheella, siihen tulee lisäksi turkkilaista jukurttia ja kananmunaa. Gluteeniton pizza on ihan helppo tehdä ja siitäkin tulee tosi hyvää ja tehdään paljon siemen näkkäriä, eli itse en ainakaan koe että mistään olisi tarvinut luopua, päinvastoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta