kyllä on vaan kallista

Viimeisiä päiviä viedään ennen lomaa ja oonkin kuumeisesti vahdannut äkkilähtöjä joka paikkaan. Mulla ei oo sinänsä väliä minne, mutta kun puntaroin lomailua Suomessa ja jos täällä mahdolisesti tekisi jotain niin tuntuu, että tänne saa sitä rahaa uppoamaan niin hirveitä summia, että mielummon notkun palmun alla.

IMG_7905

Mää oon koittanut monelle ihmiselle selittää, kuinka vaikeaa mun on myös lomailla Suomessa heidän kuitenkaan sitä ymmärtämättä. Kun yrittäjänä pidän viikon pituisia lomia niin mun on vaan saatava aivan totaali muutos siihen mun arkeen ja sen on tapahduttava heti. Mun loma ei todellakaan oo sitä, että kyyhötän kotona jynssämässä ikkuinoita puhtaaksi vaan sen on oltava lomaa. Loma merkitsee mulee aivan toisenlaista ääripäätä verrattuna arkeen. Mää haluan lomallani nukkua, syödä, levätä ja urheilla.  On toki eri asia jos lomailisin 5 viikkoa putkeen niin siinä sain sniitä kotihommiakin tehtyä. Sain eilen hyvän muistutuksen vielä siitä, kuinka se Suomen kesä osaa myös olla sään puolesta surkea.

IMG_4473

Lähdin ihanassa auringonpaisteessa ajelemaan töihin, mutta kuinkas kävikään. Nii järkyttävä tuuli ja taivaalta alkoi satamaan rakeita, että siinähän meinas ihan oikeesti lähtee henki. Miten sää voi saman vuorokauden aikana vaihdella ihan uskomattoman paljon? Kyllä voin rehellisesti sanoa, että kaipaan auringon lämpöä kesällä.

umppu16-4netti

Kun tossa yks päivä jupisin kuinka karmeassa kunnossa oon ollut niin nyt suunta on vain ylöspäin. Olen nyt muutaman viikon liikkunut, syönyt terveellisesti, nukkunut hyvin ja ihmeitä on tapahtunut. Vili oli eilen mummolassa, joten käytiin Juuson kanssa illalla lenkillä, saunassa ja pakotin sen testamaan mun Mielikylvystä saatua uni rentoutusta ja siihen hän me molemmat nukahdettiin. En oo varmaa pitkään aikaan nukkunut niin makeita unia ja herännyt virkeänä aamuun kuin tänään. Samoin tänään pitkän työpäivän jälkeen  kun oli hetki aikaa yksin tein toisen Mielikylvyn muistitikulla olevan rentoutuksen ja tsiisus… Mulla on sellainen olo, että olisin nukkunut kunnon yöunet vaikka leipäilin alle tunnin. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan tähän palveluun ja ainakin Tampereella se on mahdollista.

umppu6-5netti

Ootteko koskaan miettinyt kuinka helkkarin kalliissa maassa elämme? Havahduin siihen tänään kun Juuso tuli hakeen mua töistä ja auton penkillä oli purkkapussi minkä hintalappu oli 4,5e? WTF? Jos nyt ajatellaan vaikka duunia missä on 10e tuntipalkka niin onhan se helvetin palkitsevaa, että kun rakas ystävämme verottaja repäisee siitä oman siivunsa niin saamme tunnin työssäolosta palkaksi purkkapussin. Monella työssäkäyvällä ja varsinkin työelämää aloittava saa tälläistä palkkaa. Täällä maassa ei ole kohta kenelläkään varaa tehdä yhtään mitään on vaan rikkaat ja köyhät. Tuloerot kasvaa kokoajan ja tuntuu, että sellaisella 2000e/k palkalla on jo näillä kuluilla kohta kiristelemässä köyhyysrajalla. Asuminen ja nimenomaan ruoka on ihan helvetin kallista. Kaikki kallistuu, mutta meidän palkat ei todellakaan nouse samassa suhteessa. Mitä tälle maalle on tapahtumassa niinkuin ihan oikeesti. Jos nyt esim ajattelet että asuminen perus 3Hlö perheellä toki kaupungista riippuen on varmaan siinä 700-1500e/kk, ruokaan menee 300-1000e/kk, tarhamaksu n300e/kk, sähköt, vesi, netti, auto 100-400, bensat jne. Mistään ei voi tavallaan karsia kun kaikki mahdollinen on jätetty jo pois. Mää oon oikeesti aika huolissani kun työttömyyttä on paljon ja tilanne on toki mennyt hieman parempaan suuntaan, mutta taantumaa on kuitenkin vielä todellakin havaittavissa. Kaikki kaupat siirtyy nettiin, kun kenelläkään ei ole varaa pitää omaa pikku vaateputiikkia koska kulut ja vuokrat on niin pilvissä…

umppu15-3netti

Rajua on homma ei voi muuta sanoa… No mutta huominen jaksetaan vielä kaikki rutistaa ja sitten päästään juhannuksen viettoon grilamaan huulet sinisenä niitä kauhtuneita kyrsiä sinne mökille 🙂 Ihanaa viikkoa ja juhannusta kaikille -Umppu

primebody

Yksi vastaus artikkeliin “kyllä on vaan kallista”

  1. Ihan asiasta kukkaruukkuun, tuli mieleen tuosta kotimaan lomailusta, et huvitti kun viime kesänä oltiin kavereiden kaa Tampereella, niin siellä jossain keskustan tuntumassa kaveri hihkas autossa, et kato millanen pinkki vespa 😀 Mä siihen, et sehän on Umppu, en mä sitä ihmistä tunne, mut kaikki tietää tuon menopelin. Kaikki Tampereen nähtävyydet nähty, näsinneula ja Umppu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta