Elämä fitneksen ehdoilla vai fitnestä elämän ehdoilla

Kaikkihan me nyt halutaan kesäkuntoon tai ainakin mää haluan. Mun viime kisoista on ainakin omasta mielestä ihan hirveän kauan. Tämän ajan sen jälkeen olen kirjaimellisesti elänyt 🙂 En halua käyttää mitään offilla sanaa, koska en koe että tämä on mulle sellainen ollut. Vaikka kyseessä on kilpaurheilu on mulle silti tärkeämpää se ihan oikea elämä. Olen äiti ja lapseni on vielä pieni ja se menee kaiken edelle. Se minkä nyt huomaan monesta kilpailijasta on ne siinä samassa tilanteessa, kun minä olin vuosi sitten. Kisaa kisan perään. Mulle ei tullut kysymykseenkään olla kisamatta, vaikka moni sanoi että kannattaisi pitää jokin tauko.

800_4086

 

Näin myöhemmin tajuan monta asiaa mitä olisi kannattanut tehdä ja jättää tekemättä. Näin pienellä naisella kuin minä 156cm jonka kisapaino huiteli siinä 43kg paikeilla on hyvin hälyyttävää jo se että kisojen jälkeen muutamassa viikossa pamahtaa 10-15 kg painoa ja olo on kuin pallokalalla. Ihoon sattuu, olo on kamala, nesteet ei kierrä jen. Keho on ajettu täysin tilttiin ja on rehellisesti sanottuna tauon paikka. Jos saisin antaa neuvoja kilpailijoille niin ehdottomasti en kilpailisi 2 kisaa putkeen tai jos kilpailisin jatkaisin dieettiä tietenkin hieman kevennetyllä versiolla seuraavaan kisaan asti ja jättäisin sen ns läski vaiheen kokonaan pois. Diettaaminen kuormittaa kehoa ihan valtavasti ja pikkuisenkaan jos on oireita olisi niihin puututtava heti. Jos saat kilpailuissa palautetta, että lihasmassaa on kehitettävä niin se ei vaan onnistu jatkuvalla dieettaamisella. Voin sanoa omasta kokemuksesta kun takana on 4 dieettiä putkeen niin en olisi  sitä tehnyt näin jälkikäteen. Kaikilla on toki täysin eri lähtökohdat kilpailemiseen. Varsinkin nyt kun on juniori sarjat mukana niin osa kilpailijoista saattaa asua vaikka kotona ja hyvällä säkällä äiti tekee kaikki ruoat. Mutta kun katson pelin nään sielä sen äidin joka tekee ne ruoat, mutta ei vaan itselleen vaan myös lapselleen. 

IMG_3673

 

Se tyhjiö mikä valtaa mielen kisojen jälkeen ainakin mulla on ihan järkyttävä, koska elät sumussa ne viimeiset viikot jopa kuukaudet ennen kisaa. Ymmärrän kilpailijoita hyvin ja pystyn samaistumaan tilanteeseen ja tunteisiin, mutta nyt kun on katsonut sitä vierestä näkee asian niin eri tavalla. Mää oon ehkä ihmisenä erilainen kun muut kilpailijat, mutta onneks mulla on kavereiden kanssa muuta tekemistä kun vertailla: paljo rasvat, paljo hiilarit, paljo  prodet, paljo kalorit jne. Mun elämä ei pyöri vain yksin mun ympärillä. Onneks mulla on elämä mistä nautin. Mun asenne on muuttunut todellakin koko tähän hommaan ja kilpailemiseen ihan tässä muutamien kuukausien aikana kun nään miltä toi koko touhu näyttää ulospäin. Mitä sitten on fitness??? Musta se on terveellisiä elämäntapoja noudattavaa liikkunnallista elämää. Oon kokenut tässä lajissa paljon ja oon myös kokenut ne nurjat puolet ja en koe olevani yhtään sen surkeampi vaikka sanon äänneen, että musta ei oo viettään mun  koko elämääni niiden pierulta haisevien parsakaali purkkien kanssa. 

IMG_4252 IMG_4645

 

Oon jo pitkään kokenut sen tietyllä tapaa ahdistavaksi ja siksi oonkin ottanut vähän pientä hajurakoa tähän hommaan. Musta kaikken tärkeintä tässä elämässä on olla onnellinen. Kun alotin lajin luulen, että alitajuisesti mulla oli tarve todistaa muille, että kattokaa mihin mää pystyn. Päivät oli treeniä fitnestä ja sitä parsaa 🙂 Rakas siskoni sano mulle: että ei toi fitness Umppu oo ihan normaalien ihmisten hommaa. Kuka haluaa syödä kellon lyömällä ruokaa jostain hikisistä pakastepurkeista eikä voi koskaan nauttia mistään 🙂 Tossa on monta asiaa hyvin totta. Jos lähdet vaikka likka porukalla niin kuka ottaa kylmälaukullisen mukaan pusseja ja purkkeja muu kuin fitness? Oon stässä myös ymmärtänyt kuinka stressaavaa mulle oli se ainainen kokkaaminen, puntaroiminen, pakkaaminen, tiskaaminen jne. Tätä hommaa voi oikeesti tehdä vähän rennommin ja oikeasti nauttia ilma stressiä. Musta tuntuu vihdoin, että mun mieli, pää ja keho on palautunut tosta lähes 3:n vuoden kisa/treeni rupeamasta ja voin aloittaa taas puhtaalta pöydältä. Mulla ei oo koskaan kilpailu vuosina ollut mitään kevyttä viikkoa tai lepo viikkoa joten oon nyt sitten ottanut ne kaikki putkeen 🙂

IMG_6730

 

Vaikka se on lifestyle sen ei tarvitse olla pakkomielle. Mulla on tullut jo tietynlainen inho lauseita kohtaan ja suosikki niistä on sen pää ei kestä 🙂 On sitten kenen pää tahansa kyseessä mutta joskus sen pää voi olla viisaampi ja se ihminen näkee itse että nyt ei kannata ryhtyä tähän hommaan. Mun oma pää on kestäny kaiken kaikkiaan 6:t kilpaut ja voin sanoa, että nyt keväällä se ei olisi kestänyt. Myös sen pään pitää antaa palautua. Mulla alkaa huomenna food preppi ja odotan innolla, että saan tän mun syömiseni taas päivitettyä. Haluan kesäkuntoon ja ajattelin mennä treenaamaankin huomenna 🙂 Kreikan reissu häämöttää ja kun kyseessä on koulutusmatka, jossa kaikki koulutukset on altaalla on se sanomattakin selvää, että niissä bikineissä on oltava kunnossa 🙂 Kohta on 1.4 aprillipäivä mikä meinaa, että mun kolmenkympin kriisi alkaa oleen ohi koska täytän jo 31 <3 Huomenna olisi tarkoitus painella huonekalu ostoksille uutta liikkettä varten ja aloittaa homman niinkuin tosissaan 🙂

-Umppu

 

primebody

2 vastausta artikkeliin “Elämä fitneksen ehdoilla vai fitnestä elämän ehdoilla”

  1. Hei! Huomasin että yhdessä kuvassa sinulla on Ikean matalat nojatuolit liikettä (?) varten. Minulla olisi kaksi ylimääräistä hyvin vähän käytettynä = hyväkuntoisina, mutta tumman violettina. Jos haluat päästä halvemalla niin laita vaikka postia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta