On sitä ihmisillä pokkaa

Mun 4:n päivän loma alkaa olemaan lopuillaan. On rehellisesti sanottuna ollut aivan mahtavaa olla vaan kotona perheen kanssa, nukkua päikkärit jos nukuttaa, syödä hyvin ja rentoutua. Usein mietin varsinkin meitä Suomalaisia, kuinka huonosti asiat joillain ihmisillä on kun pahaa oloa pitää purkaa toisiin. Ehdottomasti eilisen huippu oli lukijan kommentti: Ehkä huonoin liikepaikka kampaamolle. Toinen pulju nurkan takana ja bussipysäkiltä pitkä matka. Lopun alku, lävähtää päin näköä kuten sun ”fitness ura”, ei tullu menestystä vaa löysä pehva ja jenkkikset. Ehkä joskus tajuut että ajat ittees umpikujaa. 

IMG_8896

 

Jouduin lukemaan ton monta kertaa ja miettimään ainakin kahdesti, oliko toi joku vitsi 🙂 Sain kyllä ehdottomasti päivän naurut. Voin vaan todeta, että kaikkea hyvää sinulle ja toivottavasti sait päästettyä pahan pois sydämestäsi <3 Kaikilla ihmisillä on oltava unelmia, koska ne vievät elämäämme eteenpäin. Niiden saavuttamien tuo meille onnistumisen iloa ja kantavat eteenpäin. Mää en vaan siedä tiettyä ihmistyyppiä, jotka aloittavat jokaisen päivän valittamalla tai etsimällä asioista epäkohtia. He eivät ehkä tule koskaan ymmärtämään olevansa usein juurikin itse se ongelma. Yksi hyvä tavoite jokaiselle on opetella tekemään elämästään helpompaa. 

Luin eilen artikkelin Ilta-Sanomista Richard Bransonista, joka on miljardööri. Hänellä on 10 ohjetta menestykseen (tekstiä kopioitu). 1. Seuraa unelmiasi ja ryhdy hommiin………… Jos aiot perustaa yrityksen varmista, että se on harrastuksesi, intohimosi tai jotain josta todella nautit. Älä ryhdy mihinkään vain siksi, että haluat tehdä rahaa. 

IMG_7078

 

Ehkä Suomessa on juuri se ongelmana, koska tehdään työtä pelkästään rahan vuoksi ja siitä ei nautita. En voisi omalla kohdalla edes ajatella tekeväni työtä, mistä en nauttisi tai saatikaan herätä aamulla. Parturi-Kampaajan työ on se mun juttu ja parasta siinä on heti näkyvä työnjälki ja tyytyväiset asiakkaat. Tekisin tätä työtä vaikken saisi siitä palkkaakaan.

2. Paranna toisen elämää ja tee hyvää. Tämä on erittäin hyvä pointti, sillä löytyi jo heti toinen suuri ongelmamme. Jos haluat yrittäjäksi, käytännössä ensimäinen asia mitä sun pitää tehdä on keksiä idea, jolla on myönteinen vaikutus toisen ihmisen elämään. Bisneksessä on yksinkertaisesti kysymys siitä. 

3. Usko ideaasi ja ole paras. Hyvä idea pitisi pystyä tiivistämään kahteen tai kolmeen lauseeseen. Ne kaksi tai kolme lausetta mahtuvat näppärästi kirjekuoren päälle.

4. Pidä hauskaa ja pidä huolta tiimistäsi. Pidä huolta, että yhtiöitäsi pyörittävät ihmiset, jotka aidosti välittävät muista ihmisistä, jotka saavat ihmisistä parhaan puolen esiin ja jotka kehuvat eivätkä kritisoi. Oon huomannut, että on ala usein mikä tahansa niin aina jostain löytyy se valittaja. On opittava iloitseen muiden puolesta ja jos itse vaadit toisilta jatkuvasti tukea ja ymmärrystä niin anna sitä myös muille. Jos muut tulevat kohdallasi aina vastaan niin tee samoin. Lause: mua ärsyttää…….. kannattaa miettiä tarkkaan onko kyseessä aina vain sinun ongelmasi ja olsiko siitä mahdollisuus päästä yli?

5. Älä luovuta. Epäonnistumiset pitää opetella käsittelemään ja jos olet tehnyt kaiken epäonnistumisen välttämiseksi niin sen voi vaikka pystyä kääntämään jossain tapauksissa jopa voitoksi. Ei kannata manata asioita: no kun vituiks se menee kuitenkin jos et ole todellisuudessa edes urittänytkään. 

6. Tee paljon listoja ja aseta jatkuvasti itsellesi uusia haasteita. Teen lukemattomia listoja, koska mielestäni pienet yksityiskohdat tekevät keskinkertaisesta yrityksestä erinomaisen yrityksen….

Jos nyt itse tulkitsen tuon lauseen niin  voin todeta, että panosta täysillä. Kun yksi etappi on saavutettu on plakkarissa oltava jo toinen, joka antaa uutta enegiaa ja lisä potkua tekemiseen. Virheet on ne jotka opettaa.

7. Vietä aikaasi perheen kanssa ja opi delegoimaan. Tiedän olevani hyvä yrittäjä, mutta en todellakaan varma siitä olenko hyvä johtaja. Näiden kahden välillä on ero. 

Noi edelliset lauseet pitävät kyllä todellakin paikkansa. Toki moni yrittäjä voi tässä tilanteessa katsoa peiliin ja miettiä onko yrittäminen tai itse valittu ala juurikin se oikea? Ehkä se vastuun ottaminen ja jakaminen onkin se yksi kompastuskivi. Suomessa lähdetään liian hepposin perustein yrittäjäksi kun ajatellaan, että yrittäjät on rikkaita ja saa päättää ihan itse kaikesta mitä tekee….. NOT. Jos et ole ihmistyyppiä, kuka on valmis ottamaan riskejä, laittamaan itseäsi likoon, ulospäin suuntautunut, valmis joustamaan, annat positiivista energiaa niin ehkä se yrittäminen ei olekkaan sun juttu silloin. 

8. Kokeileppa laitta televisio kiinni, lähde ulos ja tee asioita. Äitini kasvatti meidät hyvin pitkälti menemäänmenemään ja tekemään asioita, ei katsomaan kuin muut tekevät asioita, eikä katsomaan televisiota. Se mitä oon aina peräänkuuluttanut on jos haluat asioiden muuttuvan on niiden eteen tehtävä muutoksia. Pelkkä puhe ei auta vaan tarvitaan myös tekoja.

9.  Kun sinusta puhutaan pahaa, osoita puheet vääriksi. On hännystelijöitä, jotka yrittävät myydä kirjojaan nimelläsi. Se on epämiellyttävää, mutta jos vedät heidät oikeuteen tai nostat asioista metelin se vaan antaa kirjalle lisää julkisuutta.

10. Tee sitä mitä rakastat ja hanki keittiöösi sohva. Totta puhuen niin kauan kuin sinulla on keittiö, jonne mahtuu sohva ja makuuhuone ja kumppani, jota rakasta et välttämättä tarvitse mitään lisää.

IMG_7905

 

Paljon hyviä pointteja mitä jokaisen meistä olisi hyvä miettiä tasaisin väliajoin. On turha olla kateellinen tai katkera siitä mitä muilla on koska meillä on tavallaan kaikilla samat mahdollisuudet, jos vain osaamme pelata korttimme oikein. Oon oppinut ystäviltäni paljo ja voin täysin rehellisesti sanoa, että heidän menestys tai onnistuminen tuo mulle lähes yhtä mahtavan tunteen, kuin että olisin tehnyt tai saavuttanut jotain itse. Osaan olla muiden puolesta onnellinen. En koe, että oon kateellinen tai katkera ihminen missään suhteessa tai jos joskus olen voin sanoa sen suoraan ääneen. Yksi uusi kasvava ongelma on niinkuin lukijan kommentista voi päätellä nimetön haukkumien ja netti kiusaaminen. Oon onnellinen, että mulla ei todellakaan oo siihen aikaa eikä minkään laista kiinnostusta. Harvoin kun kommentoin blogeihin niin lähes 100% se on positiivista. En koe mitään tarvetta keksiä jotain peitenimeä ja käydä latailemassa typeriä kommenttia joka on mun mielestä ihan ala-arvoista käytöstä.  Syy tälle kirjoitukselle oli juurikin se, että oon kommentin kanssa eri mieltä. Mun mielstä uusi liikepaikka on loistava vaikka hän on eri mieltä. Jos mun fitness urasta jäi jäljelle vain löysä hanuri ja jenkka kahvat (hahahahahah) niin oonko jossain vaiheessa sanonut että en kilpaile enään koskaan? En ole ja toisaalta mitä kyseinen asia hänellee edes kuuluu? Jos kuitenkin luet tämän niin voitko laittaa mulle vaikka sun oikean s-postin niin voin laittaa sulle muistoksi kuvan kyseisestä hanurista ja noista ”kahvoista” niin saat ihailla niitä vaikka päivittän………… oikeesti hanki elämä 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=g4E7Kl5Bmfs Tässä on vielä video mitä taannoin tehtiin Biancaneven kanssa. 

IMG_2897

 

Ehkä siltä saattaa löytää tuttujakin naamoja. Video on mielestäni hieno ja edustaa hyvin urheilua isolla U:lla. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille <3 -Umppu

primebody

18 vastausta artikkeliin “On sitä ihmisillä pokkaa”

 1. Hyvä Umppu, niin täyttä asiaa!! En voi myöskään ymmärtää tollasta haukkumista… Miten paha olo täytyy silloin oikein olla? Komppaan myös, että jokainen tekee itse elämänsä ja siitä juuri sellaisen kuin haluaa.

  Kiitos päivän nauruista!! 😀

 2. Huh mitä juttuja, onneksi olet niin fiksu ja järkevä, että ymmärrät olla välittämättä tuollaisista hölmöistä kommenteista ja kommentoijista!! Olet jo saavuttanut todella paljon ja saavutat varmasti tulevaisuudessakin sen mitä haluat! Onnea sulle kaikkeen mitä teetkin <3

 3. Moi!!!!
  Vai on sulla roikkuva hanuri ja jenkkikset…jos ne näyttää tolta niin otan riemunkiljauksin ne vastaan!!!! 🙂 Tsemppiä uuteen salonkiin ja toivottavasti nähdään 10.-17.5…. 🙂
  Ihanaa kevättä…vaikkakin Jyväskylässä on nyt -15’c…

 4. 😀 😀 herran jee mitä palautetta, noh sain ainakin minäkin hyvät naurut!

  Kerran oikein mietin kans että mitä nautintoa nämä netti kiusaajat oikein saa?? Eikö siittä itekki tuu negatiiviselle tuulelle.. Noh huvinsa vissiin kullakin.

  Mun mielestä kans työn pitää olla mielekästä ja on olemassa työpaikkoja joihin on oikeasti kiva mennä joka aamu, mulla ainakin on 🙂 palkka vois olla tietty parempi, mutta mitä väliä kun tykkään työstäni ja palkka riittää siihen että perheeni saa ruokaa ja välillä voidaan ostaa jotain kivaakin 🙂

  Iloista kevättä sinulle ja tykkään lukea blogiasi! 🙂

 5. Hah, usko pois, tuo kommentoija oli aivan varmasti joku sun kilpaileva yrittäjä, jolla ei oikeen ole hommat Tanskassa… 😀 Kyllä nimekäs kampaaja/kampaamo menestyy vaikka maan alla! 😉 😉 😉 Hyvä paikka se ratinakin on. Ihanaa uutta aluetta täynnä ihmisiä. Helppo tulla autolla vs ydinkeskusta. Onnea ja menestystä! Peppu asiaan en edes ota kantaa. Sen verran naurettava juttu! 😀

 6. Naureskelin myös tuota liian pitkä matka bussipysäkiltä, hei ei tartte jos ei jaksa 😀 Ei vaan ymmärrä näitä hatereitä, mut sul on hyvä asenne, joka tuli tässäkin tekstissä esiin 🙂

  outinfitness.fitfashion.fi

 7. No totta että tuo kommentti ei ollut edes kritiikkiä vaan henkilökohtaisuuksiin menemistä. hyvää tekstiä mutta tuota Bransonin tekstiä en lähtisi ihan noin tulkitsemaan. Ja kuka suomessa oikeasti ajattelee että yrittäjyys on pelkkää voitoilla tanssia?

  • Se oli vaan esimerkkinä. Ei meillä täällä oon iha hirveesti noita miljardöörejä, mutta ei toi ihan perätöntä ole. Vaikka olisi kuinka kauan yrittäjyyttä takana voi vaikeat ajat tulla eteen koska vaan. Jokaisen on kehitettävä itseään ja ammattitaitoa jatkuvasti.

 8. Luen aina sun blogia, ihan senkin takia että olet teräväsanainen ja olen itsekkin yrittäjä.
  Tommoset kommentit kannattaa jättää ihan omaan arvoonsa. Parhaat ei kilpaile!
  Mutta niistä jenkkakahvoista voisit kyllä laittaa kuvan, niin ei tarttis niin kadehtia 😀

 9. Monesti mietin et kommentoin jtn mutta ikinä en ole saanut aikaiseksi. Vasta kun tänään 🙂
  Näin sut ba:lla (anteeksi jos tuijotin!) ja pelkästään kun kuuli miltä sää livenä kuulostat tuli hirveän symppis-olo susta, vaikken sua tunnekaan.
  Nainen on naiselle susi, ilmeisesti joku on tyytymätön itseensä ja on nyt päättänyt purkaa sen kaikkiin sellaisiin jotka vähäänkään edustaa sitä mitä hän itse haluaisi olla. Ja mikäs sen parempi paikka kun netti jossa voi esittää olevansa ihan mitä tahansa..
  Toivottavasti sulla on hyvä päivä 🙂 Sait ainakin sellaisen mulle aikaan pelkällä läsnäololla. Ehkä ens kerralla tohin pyytää vaikka nimmarin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta