Niin lopen kyllästynyt

Mun on pakko tunnustaa muutama asia fitneksestä….. johon oon vaan niin lopen kyllästynyt. Mitä se  edes nykypäivänä on? Onko se sitä, että se mahdollistaa kaikille osallistua ”kauneuskilpailuhin” pituteen ja painoon katsomatta? Onko se joka tytön unelma? On kuvauksia, sponsoreita ja vaikka mitä ilman mitään konkreettista ”näyttöä”. Vaikka tiedän itsekkin oleeni muutama vuosi sitten täysin sen huumassa niin jokus tekisi mieli kertoa muutama karu totuus 🙂 . Muistan kun äitini sanoi mulle, että toi fitness on kuin joku uskonto missä esitellään lavalla rasvatonta persettä niin nyt ymmärrän vasta lauseen, koska sitä se nykyään todellakin on. 

297405_10151066118694118_166808470_n

 

Oon vaan niin kyllästynyt siihen, että siitä on tullut niin negatiivista. Kaikki vetää herneet jokaisesta pikkuasista, puhutaan seläntakana taistellaan mikä liitto on se ainut ja oikea, kuka on kunnossa, mitä toi tekee lavalla, kenellä on hienoimmat bikinit blaa blaa. On bodyruokaa jne. Se ei ole ainut oikea tapa elää vaan ”it is lifestyle”. Joo onhan se elämäntapa, mutta näköjään siitä on vaahdottava samalla  tavalla kun ”jeesus pelastaa”. Se on todellakin uskonto ja kaikki ketkä ei siihen usko, joutuu helvettiin. Fine jos joku haluaa syödä maitorahkaa koko elämänsä niin syökööt. Vaikka en itselajin parissa ole ollut, kun siitä saakka kun bikinifitness tuli Suomeen niin tiedän ja seuraan  näitä lajeja maailmalla. Tiedän kuka on minkäkin vuoden mestari jne. Varsinkin bikinissä suosiolle ei loppua näy, mutta harva kilpailijoista tietää lajeista oikeastaan muuta kun Nathalia Melon pakarat…….  

551038_10151066118314118_1057169502_n

 

Mun on pakko sanoo, että mua välillä jopa hävettää mainita että joo määkin ”harrastan sitä bikinifitnestä niikuin kaikki muutkin Suomalaiset. Kaikilla on vähintään fitness blogi mihin päivitetään parsan kuvia, dieetti etenee, menipäs reeni perille jne. Mää en kehtaa kaivaa enään missään niitä ruokapurkkeja, koska mua rehellisesti sanottuna hävettää. Nyt kun on hieman sivusta seurannut meininkiä niin välillä on jopa hieman huvittavaa seurata kuinka ihmiset kanniskelee munanvalkuaisia kassissaan. Ja mää tiedän tein itse tota 3 vuotta putkeen ja elin hirveässä umpiossa, joka on todellakin omalla kohdallani puhjennut. Nykyään tuntuu, että Missit on ihan out ja tilalle on tullut fitness/kaunottaret. Tässä on paljon hyviäkin puolia esimerkiksi se, että nuoret pitävät urheilemalla itsestään huolta, kun toinen vaihtoehto on vetää hirveitä kännejä joka viikonloppu mikä on ilmeisemmin nyt niin out. 

551789_10151066118439118_1614864121_n

 

Jotenkin koko lajituo mulle nyt aika negatiiviset tunteet pintaan. Toki on muutama fitness ihminen ketä seuraan ja saan heidä kuvista ja positiivisesta asenteesta energiaa, mutta he eivät koskaan päivittele kuinka paljon parempia ihmisiä he ovat koska elämäntapana on fitness. En tiedä oonko ihan yksin tän sian kanssa, mutta fiilis on nyt näin. 

-Umppu

 

 

primebody

51 vastausta artikkeliin “Niin lopen kyllästynyt”

 1. Täällä kans yks jota välillä hävettää sanoa ääneen treenaavansa bikinifitnekseen…. 😀 Vaikka lajia rakastankin!

 2. Itse en todellakaan lajia harrasta vaikka salilla käynkin. Viimeisen vuoden aikana olen kuitenkin huomannut, että noin puolet meidän salilla kävijöistä on alkanut reenaamaan kisoja varten. Suurin osa on näistä naisia, joille tietty pääasia reenaamisessa näyttää olevan että meikit ja tukka on hyvin. Sit vähän kyykätään ja saadaan pyöreyttä pakaraan ja ollaan niin fitness! Mulla tulee myötähäpeä näitä ihmisiä kohtaan, ei millään pahalla, mutta juurikin noiden asioiden vuoksi, mitä olit kirjoittanut. Ei taida paljon olla tietoa oikeasti asioista…. 😀

  • Niinpä. Se on vielä vähän kakspiippunen juttu. Osalla parikymppisistä saattaa olla jo valmiiks herkku beba ettei sitä tarvi ede treenata ja osa dieettaa pari hassua viikko ja sattaa silti sijoittua kärkeen. Kun on kyseessä arvostelulaji niin kaikki on mahdollista. Samalla se antaa käsityksen, että sen eteen ei juuri tarvita kun rakennekynnet ja pidennykset ja näköjään niilläkin voi pärjätä.. ja kyse ei ole siitä että olisin katkera vaan karusta totuudesta

 3. mä en harrasta mitään kuntosalilla treenaamista mutta olen jo lopen kyllästynyt tuttuihin jotka valittavat että ”voi hitsi kun tänäänkin on treenattava eikä kiinnosta” ja koko treenaus on pakkopullaa ja tilaisuus vaan napsia niitä selfie-kuvia… Ja sit ollaan niin #fitnessforever #heathylifestyle #fitnessismymission

 4. Vaikka itse valmentaudunkin kisaamaan, niin silti täytyy kompata sua, että välillä oikeesti hävettää kertoa koko kisa-aikeista. Tänäpäivänä kun jokainen pirkko alottaa sen reenaamisen vaan kisoja varten, niin verenpaineet nousee kattoon kun lukee selffiebelffietissipersehuulitöttöröö kuvista teesejä ”salilekatokajavika” ja ”eikipuueihyötyy”. Blogeissa on jokainen parsanpalanen aseteltu kuvaan vimpanpäälle ja muutenkin niistä huokuu täydellistäkin täydellisempi kuva bloggaajan elämämästä (vaikka totuus on usein aivan toista) .Miksei koskaan voida kirjottaa, että nyt v*****aa ku pientä oravaa.?

  Sun blogia sen sijaan on todella kiva seurata sillä kerrot ihan rehellisesti huonoistakin päivistä ja epäonnistumisistakin. Ei tää tosiaankaa mitään täydellisten naisten-tv sarja elämää oo… Ja heitetään tähän väliin toi uus hieno YOLO sana. You only live once ja elämästä pitäis osata nauttia ilman jokaisen herneevånverson punnitsemistakin.

 5. Jes, mahtavaa! Kiitossss!!!! 😀 Vihdoinkin joku uskaltaa kirjoittaa näistä (sanoa ääneen) asioista just niinkuin ne on! Aamen!!! 🙂 Tsemppiä kaikille oikeille kisailijoille, jotka kisaavat oikeista syistä ja täydestä sydämmestä! <3 Muut "muotikisaajat" tippukoot lavalta….

 6. Pakko kommentoida, koska olen täysin samaa mieltä! Mietin, voiko olla enää tervettä, jos salitreenaus menee kaiken muun edelle ja yksikin ”lipsahdus” ruokavalioon on kamala asia? Nyt on todellakin niin hienoa olla ”fitness” ja lisätä instagramiin kuvia rahkapurkeistaan ja muista #healthyfood #eatclean # fitforlife #icandoit aiheista. Tottakai on hienoa, että ihmiset kiinnittävät huomiota syömänsä ruuan laatuun ja liikuntaan, mutta rajansa kaikella…

  Sanoit todella osuvasti tuon, että fitness on osalle kuin joku uskonto, niin totta!

 7. Mahtavaa Umppu! Vaikka itsellä on vasta ekat kisat edessä, oon jotenkin onnistunut jo puhkaisemaan sen kuplan ja elän siinä maailmassa että ”syön suklaata ja se on helvetin hyvää! Aamen!” En todellakaan kiellä itseltäni asioita, vaan teen joka päivä valintoja, koska haluan ELÄÄ enkä seuraavan vuoden vaan valmistautua kisoihin.
  Minulle tää on itseni voittamista, ei sitä että vuoden päästä mulla on fitness classicissa isoin pokaali kädessä tai elämä loppuu ja tällä matkalla (kasvaa kaikinpuolin vahvemmaksi ihmiseksi) ei ollut mitään väliä.

 8. Pakko kommentoida näin miehen näkökulmastakin asiaa. Aluksi tätä villitystä oli todella hauska seurata vierestä, ja oli mukavaa nähdä kun salille saapui uusia ihmisiä treenaamaan. Sitten hommaan alkoi pikku hiljaa tulemaan mukaan tää, et salilla ollaan täysissä meikeissä ja on kolmet erit niken free 3.0:t, 5.0:t ja unohtamatta tietenkää free fittejä. Tämän jälkeen ne iphonet mukaan myös totta kai, että saa ottaa kyykypaikalla kuvaa, kun pidetään sitä puolen tunnin taukoa kyykkysarjasta. Loppujen lopuksi täydellisen vitutuksen aiheeseen saa aikaiseksi sen, kun itse olet treenannut viisi vuotta, opiskellut alan korkeakoulututkinnon ja pitänyt itsesi muutenkin hyvässä kunnossa, niin nämä 5 kuukautta salilla treenanneet normaalissa hyvässä kunnossa olevat nuoret naiset kertovat, kuinka fitness on heidän elämäntapansa ja kisat odottavat vuoden sisällä treenin alusta.

  Miehillä tämä asia on mennyt jotenkin normaalimmin; cbb:ssa kilpaileminen vaatii oikeasti muutakin kuin sen vuoden treenin. Nyt vain toivotaan, ettei toi men’s physics saa kovin isoa nostatusta Suomessa. Pelottavaa ajatella, et toi jalkojen treenaamatta jättäminen ja yläkropan loppuun ajaminen tulisi entistä enemmän muotiin.

  • joo ja usein näillä ihmisillä ei ole oikeastaan välttämättä mitään taustaa liikunnasta. En tarkoittanut tekstillä että jollain ihmisellä on yhtään sen enempää lupaa treenata tätä lajia, kuin toidella, mutta just tää eat clean meininki on välillä hupaisaa, kun ei edes tiedetä mitä se tarkoittaa niin ollaan niin fitness ammattilaisa olevinaan. Vaikka oon itse urheillut ja kilpaillut 6-vuotiaasta asti niin tämä laji on mulle sen verran uusi, että salilla ollaan aika nöyrää poikaa. Mää en todellakaan mene korjaamaan ketään, koska omissa liikkeissä on vieläkin tekemistä, ja samalla janoan tietoa lajista edelleen kokoajan ja onneks mulla on nyt siihen täydellinen valmentaja. Mulla voi joskus olla meikkiä kun oon salilla jos käyn kesken työpäivää, mutta sitävarten en todellakaan meikkaa, ei tulisi kuuloonkaan. Ajattelen asian myös jotenkin niin, että olen itse nyt 30-vuotias ja itsetuntoni on sinänsä kohdallaan, etten haen enöä itseäni tai mieti mikä musta tulee isona, kun tiedän sen jo. Matkassa mukana on paljonkin epäpäteviä valmentajia, joilla ei ole muuta asiaa sulle kun koska annat rahaa. Tuhotaan niiden parikymppisten aineenvaihdunta ja pistetään kroppa ihan paskaks välittämättä seurauksista. Pahimmassa tapauksessa pistetään jotain kamaa ihonalle mistä edes kilpailija ei todellakaan tiedä sivuvaikutuksia….Kenelle kuuluu se vastuu? Myöskin harhaluulo siitä, että siviilissä on/täytyy näyttää kilometrinpäähän, siltä, että hei kisailen niin ainakin omallakohdallani ei päde sitten ollenkaan. Mää en oo ruskee ympäri vuoden, mulla ei oo treenivaatteet päällä 24/7 en toitota fitneksen sanomaa kaikille ja seiso aina sivuposessa kun mulle jutellaan. En edes haluais, koska haluan myös näyttää, että olemme (osa) ihan tavallisia ihmisiä. Nimenomaan bikinifitness kuuluisi olla fitnesslajeista esimerkkinä sporttisesta lihaksikkaasta itsestään huoltapitävästä naisesta, mutta nyt se on jotain ihan muuta. Ihanaa, kun edes joku mies ymmärtää mitä ajan takaa 🙂 🙂 Kiitos kommentsta

 9. Se onkin jopa todella huolestuttavaa, että moni alkaa harrastamaan lajia vain siksi että mielessä on vaan se että kiipeää sinne lavalle. Ei sekään tietty väärin ole (kai?.). Sitten mennään sen raamatun mukaan jonka epäpätevä dollarinkuvat silmissä kiiluva valmentaja on sulle luonut (välittämättä siitä, että olet yksilö etkä mikään tuotantolinjan teurasnauta) ja esim. Jatketaan kovaa treenaamista vaikka kroppa sanois, että tähän ei pystytä. Ja syödään tavalla joka ei välttämättä sun kropalles edes sovi, mutta ei kun ”täähän kuuluu mennä näin. Kyllä tää totaalikuolemaväsymys kuuluuki vähän tähän ku oon kuitenki dieetillä ja treenaan kovaa ja se, että kärsin nii NO PAIN NO GAIN heeiii” 😀

  Jatketaan hommaa omasta terveydestä välittämättä vaan se lava mielessä ja sitten käy näitä että kilpirauhanen sanoo poks ja psyyke hajoaa. Aletaan syyttää lajia ja valmentajaa ja kaikkia muita paitsi omaa itseään siitä, että sairastuu. Vaikka itsellä on täysin väärä kuva ja lähtökohta koko hommaan.

 10. Oon Umppu sun kanssa niiin samaa mieltä, pidän asiasta aika matalaa profiilia, harrastan vaan kuntosalia eikä mulla ole edes treenivehkeet mitään uusinta uutta, voin treenata vähän kulahtaneissakin, mulle tärkeintä on vaan se oma kehitys, ei hienot vermeet, taskulämpöisen rahkan nauttiminen julkisesti ym. Itse olen treenannut kohta 3 vuotta ja puolet tuosta ajasta suht kovaa. Se on kuule Umppu tää ikä mikä vaikuttaa, olen itsekin 30+ ja ikä tuo mukanaan tiettyä rauhallisuutta ja ehkä hiemän sitä älyäkin 🙂

 11. Mä en tiedä millaisissa fitness-piireissä te pyöritte. Itse en ole törmännyt saleilla näihin kisapyllyä tavoitteleviin meikkitynnyreihin. Oman tiimin treeneihin ja tapaamisiinkin tullaan tukka solmussa jumppavaatteissa ja haistaan hielle 🙂 Meistä jokainen tekee tätä rakkaudesta treenaamiseen, toisilla on treenivuosia takana enemmän ja toisilla vähemmän. Kokeneemmat tsemppaavat niitä, jotka astuvat lavalle ekaa kertaa. Toisten liittojen kisoja ei dissata tai arvostella, jokainen kisailee siellä missä itse viihtyy. Jokaisen olisi varmasti itsekin muistettava aika ajoin olla lietsomatta tällaista negatiivisuutta lajin ympärillä.

  • Tervetuloo Tampereelle niin näät 🙂 ja pakko sanoo, että kaikki ei tee tätä rakkaudesta treenaamiseen vaan syyton jossain ihan muualla.

  • Jenni! Aika umpiossa saa olla elänyt, jos ei ole törmännyt missään näihin mainitsemiisi meikkitynnyreihin ja IG #4life #ass #lovingthis #fitness #eatclean jne.. -tyyppeihin. Tosin varmasti puhuit nyt omasta lajitiimistäsi, mutta mä ainaki Umpum postauksesta ymmärsin vähä niin, että ku tää laji on nyt niiin kaikkialla. En todellakaan ole lajin harrastaja, käyn salilla ”jumppaamassa” kerran viikossa eikä ole edes mikään ”muotisali” vaan ihan kuule erään kaupungin uimahallin hikiloukku, jossa laitteet ovat olleet uusia 15v sitten. Mutta niin on typykät vimosen päälle: ei hienhäivästä tietoakaan, treenivaatteiden värit soljuuntuvat yhteen sukista hikipantaan asti. Ja ”kovasti” kyykätään, ku harrastetaan FITNESTÄ!! 😉

   Ja mun pointtini ei ole se, että ärsyyntyisin siitä, että kauniiden tyttöjen sukat ja hikipanta ovat soljuuntuvat vaatekerran kanssa yhteen ja pyllyn kehitys ikuistetaan IG:n jokaisen sarjan jälkeen – siinäpä kuule kuvailevat. Vaan lähinnä se, että nää tyttäret eivät treenaa OMASTA HALUSTA. Sen TO-DEL-LA-KIN näkee, ku ihminen tekee jotain siksi, että se oikeasti sitä haluaa, että se oikeasti on siitä innostunut omana itsenään ja omasta innostuksestaan,halustaan,rakkaudestaan, eikä vaan siksi, koska laji on NIIIIN MUODISSA JA IN.

 12. Go Umppu! Juuri tän takia luen sun jokaisen blogipäivityksen. Omia mielipiteitä ja massasta erottumista! Mahtavaa 🙂

 13. Mihin on kadonnut se, että mentäisiin sinne salille ihan vaan oman terveyden ja hyvinvoinnin takia? En ymmärrä miksei voi nykyisin enää treenata ilman kisatavoitteita..

 14. Ihan vaan tällaisena perussalikävijänä ja blogien lueskelijana mietin, ärsyttääkö se , et treenaamisesta on niin moni innoissaan? Ei ole enää pienen piirin juttu. Mut noi tsemppi-ja motivaatiolauseet ja sloganit on niin nähty. Ja itseasiassa todella harvassa on joku oikeasti fiksu pointti.

  • ei se ärsytä, koska on joskus oikein hauskaa kun joku ystävä jota et koskaan kuvittelis salile niin on ihan fiiliksissä, mutta se että ennen kun salille edes astutaan niin ilmoitetaan osallistuvan bikinifitnekseen ja kaikki treenit ilmoitetaan nettiin 🙂

 15. Kiitos tästä! kiteytit lähes jokaisen mun ajatuksen 🙂 kivaa että jengi pitää huolta itestään, itsekkin repa vuosi sitten alkoi kuntoilu ja terveellisesti syöminen, jne.. mutta rajansa kaikella! Puhutaan terveellisesti syömisestä ja muusta p**sta ja samalla vedetään boostereita, polttajia jne. naamaan! Ja ne todellakaan ei ole aina mitään terveyssafkaa ja luonnonkamaa! Jeesustellaan pyllyposeja ja blogeissa joka toinen 55 kiloa painava selittää että ”oon offilla, v***u mä oon läski”! uskomatonta juttua! Toinen lause kaataa edelliset sanomiset täysin!! ”terveellisyys on kaiken A ja O” ja toisessa: syön rasvanpolttoihmekapseleita jotta pääsisin mahd vähille rasvoille ja kuntoon”
  Ja kisaamisesta: mikä laji se semmonen on että vuoden treenaamisella voitetaan skaboja ja laihuus ja blingit on etusijalla ni sanoisin että unohdetaan tollaset skabat!
  Kaikilla kimaltaa ja on rusketusta ja silikontissiä ja kiharaa jne. joten eiks sitten se kroppa tässäkin oo oikeesti se mikä merkkaa?

  • senhän pitäis olla just se kroppa mikä merkkaa, mut nyt se vaan ei oo ollut niin vaan just kaikki muu……

 16. Niin kuin jo aiemmatkin kommentoijat, sanon HYVÄ KIRJOITUS!
  Juuri itse kirjoittelin ”Fitnessruuasta” postauksen ja siinä samalla vähän avauduin… Välillä mietityttää voiko enää koko fitness-sanaa itse missään käyttää kun se on jo niin loppuunkulutettu sana ja omaa jo negatiivisia vibojakin, mutta lopulta olen tullut siihen tulokseen että kyllä mä voin 🙂
  Itseäni hieman ärsyttää se, että salille mentyä ollaan tosiaan heti harrastamassa fitnesstä ja ei vielä sekään, mutta sitten ollaankin yht´äkkiä kaikkitietäviä ruuasta ja treenistä, se on ärsyttävää…
  Mutta yritetään itse pitää jalat maassa ja positiivinen ote 🙂
  http://outinfitness.fitfashion.fi/

 17. Onhan niitä meikkipellejä aina ollut salilla ja tulee aina olemaan, on ihan sama vaikka mediassa kuinka hehkutetaan tai mollataan ei se vaikuta mun treenaamiseen mitenkään. Jos joku pääsee otsikoihin bikinifitneksellä oli sitten taustaa vuosi tai viisi vuotta on mulle aivan sama. Tavikset ei tajua ja kun he aloittavat treenaamisen siinä ne jyvät erottuvat hiljalleen, toiset kykenee ja toiset ei. Jotkut on aina menossa kisaamaan eikä kuitenkaan sinne lavalle ikinä pääse, koska pää ei kestä vaikka se on ”vain” bikini fitnestä. Jos sinne lavalle kehtaa paskassa kunnossa mennä niin antaa mennä vaan.

  Pitääkö sitä omaa harrastusta kaikille toitottaa sitten jos se kerran alkaa hävettämään. Kyllä meidän salilla käy kaikenlaisia treenaajia ja ne ketkä vetää täysillä/tosissaan käy siellä salilla vielä senkin jälkeen kun ekat kisat on käyty. Jopa senkin jälkeen vaikka kisat menisivät penkin alle.
  Jos muijat kyykkää 100kg niin ei ne kauheen EI tosissaan voi olla, sama onko sillä meikkiä naamassa vai ei. Jokainen tietää miksi lajia tai kuntosalia harrastaa. Ite myöskin tietää jos tekee päin persettä ja vähemmän sata lasissa, kehitys voisi olla paljon parempaa jos oikeasti tekee kovaa.

  • tää nyt ei sinänsä liittynyt yhtään koko juttuun 🙂 ja ehkä pari väärinymmärrystä mukana 🙂

 18. Tää sama ilmiö näkyy ihan kaikessa. Jos jostakin asiasta tulee suosittua, niin aina tulee olemaa joku porukka, jolla on mielestään yksinoikeus kutsua itseään alkuperäisiksi ”faneiksi”, muut luokitellaan sitten vaan trendien seuraajiksi ja suorastaan noloiksi. Ajatellaan, että ”mä harrastin fitnessiä ennen kun siitä tuli siistiä eli olen parempi ihminen”.

  Mitä ne meikkipellet tai vastaavat valkuaisenpurijat teidän elämäänne häiritsee? Eikö kuitenkin olennaista ole keskittyä siihen omaan treeniin eikä vahtia oottaako joku itsestään iPhonella jotain selfietä salilla? Jos joku tykkää käydä salilla näyttäytämässä, niin ei kai siitä kenenkään tarvii herneitä nenään vetää? Jos tarvii, niin sitten on peiliin katsomisen paikka.

  Ja ei, en harrasta fitnessiä, harvemmin käyn edes kuntosalilla. Meikkiäkään en naamaan paljoa yleensä laita, urheillessa en ollenkaan. Ruokavaliokin koostuu ihan konstailemattomasta kasvisruuasta ja joskus herkuistakin. Nämä nyt vaan korjaamaan jotakin mahdollista olettamusta, että olisi joku oma lehmä ojassa.

  Pointtina nyt vaan, että eikö voida antaa kaikkien elää elämäänsä ja innostua siitä mistä haluua? Kestää se innostus sitten vuoden tai kymmenen. Kuntosaleillakaan ei käsittääkseni ole mitään naama- tai kokemusrajaa.

  • joo oot oikeessa, mutta mun pointti on ihan eri. Nuoria ”sokeita” tyttöjä tulee ueteen maailmaan ja ainut asia elämässä on fitness. Jos joku kysyy kuka olet vastaat bikinifitness kilpailija umppu…….. olaan valmiita tekemään mitä vaan. ikää on alle 20.v ja kaikki uusi houkuttelee. painetaan neulalta kamaa, että ollaan ruskeita ja saadaan ”isot” lihakset…… Koitan sanoa tällä jutulla, että toivoisin, että ihmiset olisvat kpsemmässä elämäntilanteessa ja ajattelisivat tulevisuutta, lapsia, uraa, terveyttä jne. Valmentajat, joista suurinosa on täyttä …… ottaa rahat pois, muttakuka ottaa vastuun.

 19. En kyllä ymmärrä miks kenenkään pitäis hävetä yhtään mitään? Siis mitä hittoa mä just luin?

  Tää on just se asia mikä tämän fitneksen ympärille luo sitä negatiivista vibaa. Ku ihmiset huolehtii muiden motiiveista enemmän, kuin omistaan. Jos joku haluaa olla fucking fitness ja blingbling..niin aivan vapaasti! Jos joku haluaa haalia hulluna sponsoreita ja kantaa valkuaisia laukussa niin aivan vapaasti. Mä ainaki syön sielä missä pitää siihen kellon aikaan, ku pitää. Jos se on valkuaisia bussissa klo 15.10 niin sitten se on.

  Jos joku kysyy multa onko mulla joku tavote treenille niin ei mulla oo mitään ongelmaa sanoa, että treenaan Bikineihin. Siis mitä hittoa. Sehän on hienoa. Sehän on mahtavaa.

  Ja se mikä kelleki niissä kisoissa, ja fitneksessä ylipäätään, merkkaa niin eikö se oo jokaisen oma-asia. Kyllä sieltä matkan varrella raakkautuu pois ne jotka on kuvitellu, että pelkkä naama ja tukka riittää. Mä ainaki teen tätä niin vaan itelleni ja itteni ylittämisen vuoksi, että mulle on ihan sama miksi muut tätä tekee ja oon joskus kirjottanukin aiheesta, kuinka ihmiset jaksaa ärsyyntyä ihan liikaa muiden hommista, ku ois niin paljo tärkeempää keskittyä niihin omiin hommiin. Etenki me naiset.

  Ja jos tilanne on sietämätön niin sittenhän voi jättäytyä ite kyydistä ja ignorata tietoisesti kaikkea aiheeseen liittyvää. Eihän se ole sen kummempaa. 🙂

  • Voit lukea ton mun edellisen kommentin niin varmaan ymmärrät mun pointin……….. nää on mun omia mielipiteitä ja oon sitä mieltä ja sun ei tarvi olla samaa mieltä asiasta. Nuori=kokematon, vietävissä, ei ajattele tulevaisuutta, elää hetkessä….. Sitten tulee näitä fitness tuhosi elämäni, en voi saada lapsia, mulla ei ole ollut 4:n vuoteen kuukautisia koska mun hormoonitoiminta on pilattu. Iho on pilalla täynnä kraatereita, kun ollaan piikitetty ties mitä tahansa.Valmentajia on revitty ties mistä ja suurella osalla ei ole kokemusta naisista tai ns. puhtaista naisista jos niitä on edes kohta olemassakaan. Teen joo tätä itseni takia, mutta huolestuttaa ilmiönä nuoret ja niiden tulevaisuus………Tee sää mitä sää teet ja mää teen mitä mää teen. Koitan ehkä omalla tavallani varoitella ”rivienvälistä” asioilla jota monet ei vaan ymmärrä. Oon itse oppinut niin monta asiaa kantapäänkautta ja vastaukset oireisiin oon saanut kymmenien lääkärikäyntien jälkeen enkä todellakaan valmentajaltani ”joka tietää kaiken”. Saa rauhassa syödä valkuaisias bussissa jos siltä tuntuu 🙂 en halua luoda negatiivisuutta vaan koitan hieman avata asiaa oman kokemuksen pohjalta ja tiedän mitä se todellisuudessa on. Osa menestyy tuloksella ja osa ihan muilla keinoilla. Osa on valmis tekemään mitä vaan voittaakseen ja se on musta naurettavaa…peace

  • Ehdottomasti jokainen tyylillään ja kunhan itse hommasta tykkää 🙂 Mietein annoinko vääränlaisen kuvan jo ajatuksistani aiemmassa kommentissa… Itsekin otan ”selfie” kuvia ja lataan blogiini netistä bongattuja fitness-slogankuvia ja olen fitnekseen hurahtanut 😀 Fitnessharrastuksesta kertoessaan on aina saanut varautua myös negatiiviseen palautteeseen, se on kurjaa ja nyt ”fitnessbuumin” myötä tulee monenlaisia lieveilmiöitä, jotka helposti liitetään kaikkiin fitnesstä harrastaviin. Intoillaan ihan rauhassa fitneksestä ja tehdään omaa juttuamme omalla tyylillämme 🙂 Se mikä itseä vain häiritsee on, se miten osa nostaa itsensä jollekin fitnessjalustalle ja heistä tulee näitä ravinto ja treeniguruja yhdessä yössä tai miten jotkut sitten huonoja kokemuksia kärsineniä jakavat maailmalle miten fitness tuhoaa aineenvaihdunnan ja hormoonitoiminnan kaikilta… Toisaalta, miksi mä annan näiden asioiden häiritä itseäni? No, en mä yöuniani menetä näiden takia, joskus vaan ärsyttää 😉

   Mä luulen että tässä on tartuttu vähän liiakis pilkun viilaamiseen ja mä ymmärrän Umpun pointin ja jaan myös huolen siitä, miten sokeasti toiset lähtevät fitneksen maailmaan ja ovat valmiita tekemään kaiken mitä valmentaja sanoo kyseenalaistamatta…

   Olipa sekavaa ehkä tää mun kommentointi ja meinasin antaa ollakin, mutta… 😀

 20. Ja teen sitä ylittääkseni itseni?!?!!? Eiks mitään muuta keinoa ole itsensä haastamiseen kun mennä kilpalavalle?! Kyllä mä äkkiä keksin montakin tapaa haastaa itseään ja katsoa mihin pystyy… Ei se dieettaminen niin vaikeeta ole 😉

 21. Tätä hommaa ei ykskään ihminen tee vaan ”itsensä takia” jos tuolla kilpaillaan muita vastaan ja esitellään niitä tuloksia muille ihmisille. Se et yrittää päästä kakskymmentä leukaa itsekseen salilla niin se on itseensä varten tekemistä.
  Miten paljon Umppu tota roinaa liikkuu bikinipiireissä? Ifbbn alla? Insuniilia, kasvua, klemppuja vai mitä?

  • Ilmeisesti paljon, mitta pakko sanoa, että ei kuulu mun tietämyksen pariin. Onhan se ilmiselvää, että ei sitä lihaa taota kaurapuurolla useta kiloja vuodessa.

 22. ^^Tottakai on muitakin keinoja itsensä ylittämiseen, mutta eihän se tarkota sitä, että jos diettaaminen ei sinusta ole vaikeaa se ei ole vaikeaa kenestäkään. 🙂 Tärkeintä tässä kaikessa on se oma fiilis.

  Ja Umppu..aivan. Nämä on sun mielipiteitä..eikä tietenkään mun tarvii olla samaa mieltä, enkä olekaan. Enkä varmaan olisi herännyt kommentoimaan, jos olisin ollut samaa mieltä. 🙂

 23. Niin ja mikä ärsyttävintä on se, että jossei sua kiinnosta ylipäätään mitkään kisat niin oot ihan outo muiden mielestä. Itse käyn salilla sen 5krt/vko, koitan syödä terveellisesti.. Mutta haluan myös nauttia erilaisista herkuista. Kaikki vaan kyselee että miks mä treenaan, kisoja varten? Ja kun vastaan että en, niin se on vaan muka outoa käydä paljon treenaamassa kun ei ole sitä kisalava tavotetta. Ja joo muakin ärsyttää, että nytkin muutama puolituttu treenaa fitness, bodyfitness tai bikinikisoja varten jollain puolen vuoden kovalla kuntosalitreenillä.. Itsehän jos joskus edes harkitsisin kisaamista pitäis olla näyttöö oikeesti siitä kunnon lihasta, ainakin 5 vuoden pohjatyö kuntosalilla jos meinais jotain body fitness kisoja.

  • joo kyllä sielä ohjaa pitää olla, mutta pitää muistaa, että esim telinevoimistelu antaa niin hyvän pohjan, että siihen päälle kun alkaa punttaan niin on jo aika valmis lavalle. Jos takana on pitkä laihdutus niin se ei välttämättä ole hyvä lähtökohta kisaamaan jollei ole koskaan urheillut niin ei sielä rasvan alla usein ole mitään

  • Täysin samaa mieltä Hannan kanssa. Itsekin monta vuotta salilla käynyt, eikä koskaan ole kisatavoitteita ollut vaikka sitä lihasta ihan hyvin on kertynyt. Sitten kun joku muutaman kuukauden treenannut kukkakeppi tulee kysymään ”treenaatko säkin kisoihin… ai et… no miksä sit treenaat?” niin kyllä siinä vähän joutuu pyörittelemään silmiään. Kyllä jokanen saa kisata joka haluaa, mutta tää hehkutus onkin asia erikseen. Mennyt maku koko lajista kun jokatoinen kaveri, työkaverin tyttöystävä, naapurin paraskaveri ja veljen koiranulkoiluttaja on treenaamassa bikinilavalle ja päivittää instaan kuvia pakaroistaan ja parskaalista.

   Olen ihan tyytyväinen omaan kroppaani, en tarvitse kisalavoja tai intagramkuvia todistelemaan sitä. Rakastan salilla käyntiä ja ennemmin jopa lähtisin treenaamaan voimannosto kisoihin! Siellä ei kysellä onko rusketus kunnossa tai instassa peppukuvia.

 24. Täysin samaa mieltä. Harvemmin mitään kommentoin, mut nyt oli pakko. Ymmärrän täysin sun pointin, ei oo kysymys siitä etteikö uudet naamat olis tervetulleita lajiin, ja pitäköön kukakin blogia jos tykkää, ei niitä pakko oo lukea, mutta musta on kyllä jotenkin äärettömön noloa, että peustetaan faceen joku ”ifbb bikinifitness athlete Se ja Se” sivusto ennenkuin on edes ensimmäistä kisalisenssiä maksettu! Joo, ja eikä mun ole pakko niitäkään selailla, mutta jotenkin vaan niin noloa. Enkä ole bikinikilpailija, treenaan paljon, mutta intressini ovat ihan jossain muualla.

 25. Heippa Umppu! Kiitos hyvästä blogista, sulla on monesti hyviä mietteitä ja tykkään siitä, että tuot ajatukset esille miettimättä mitä muut ajattelee. On myös hienoa, että sua huolettaa nuoret fitness-lajiin hurahtaneet tytöt. Kuitenkin, ikä ei monesti ratkaise. Myös nuoret ”elämää näkemättömät” tytöt voivat olla treenaamisessa tosissaan ja tietää, mitä tekevät. Itse olen 20, varmasti monen mielestä hyvin nuori. Minulla on erittäin ammattitaitoinen valmentaja ja tavoitteena bikini, sitten kun olen valmis. Kiire ei ole, mutta halu ylittää itsensä on suuri. Haluan vain sanoa, että vaikka monilla on stereotypia parikymppisistä tytteleistä, jotka lähtevät bikini kisoihin ajatuksella, että laitan tukkani kivasti niin menestyn, niin ei saisi yleistää tätä kuvaa. Minä, ja moni moni muukin, nuori tyttö paiskii lujasti töitä unelmiensa eteen, eikä kuvittele turhuuksia. Jalat maassa ja realiteetit mielessä. Terveytensä voi pilata ihan yhtälailla kolmikymppinen kuin parikymppinenkin väärillä tekniikoilla syödä tai treenata, ei se ole vain nuorten tyttöjen ongelma. Toivottavasti sait pointistani kiinni, tsemppiä tuleviin koitoksiin!

  http://sonjakorpela.fitfashion.fi/

  • joo ei voi yleistää tietenkään ja tiedän itsekkin nuoria, jotka ovat oikein hyviä esimerkkejä kyse on ehkä vaan siitä mauttomuuden rajasta mitä liian moni tuo mun mielestä esille. Urheilu on urhelua ja porno on pornoa 🙂

 26. Onhan tuo totta, että tämä ns. fitness-buumi on nyt niin pinnalla. Instagram on täynnä jos jonkin sorttista päivittelijää, on better bodiesia ja sitä ruoan päivittelyä kanssa. On kaikennäköstä polvisukkaa, tekokynttä ja ylimäärästä hiusta, solarium- ja hierojakäyntejä ja helahoidot päälle, vaikka treenaustaustaa on niulkalti alla. Sitä ollaan sitten ”kisaamaan” lähdössä. Toki tämä touhu on huvittavaa, mutta pakko myöntää, että kyllä ne tosissaan tekevät erottaa joukosta. Tälläkin buumilla on kolikon molemmat puolensa.

  Oma ”kotisalini” on jonkin sortin trendisali, ja on tämä kyseinen ilmiö tullut huomattua. On näitä, jotka kuvittelevat elävänsä sitä ”fitness” -elämää, ja jumppailevat vähän hölläten niitä näitä salilla, viimesen päälle tällingeissä ja huilitaan hikipisaroita peläten. Mutta kyllä ne tositekijät erottaa, joita on vaan marginaalinen osa siitä saliporukasta, siinä ei sitten pahemmin välitetä meikeistä saatika salivermeistä, taikka miltä siellä salilla sitten näytetäänkään. Siellä perkele treenataan, sitä vartenhan sinne salille on tultu.

  Komppaan sun sanoja siinä, että kohtuu negatiivista fiilistä tuntuu tuo fitness aiheuttavan. Täytyy myöntää, että itse tässä treenailen kisoja varten, et tosin bikini fitnesstä varten, mutta tuntuu että se kisaamisen mainitseminen on suoraan sanoen hävettävä tilanne. Vähän väärältähän se tuntuu. Itse en omista instagramia, enkä facebookkiakaan järin käytä, kyllä ne ihmiset jotka siitä kisaamisprojektista tietää niin ovat itse tulleet kysymään. Oon aatellut tämän asian sillä lailla, että laji kuin laji, tuskin kukaan muukaan esimerkiksi nyrkkeilyharrastuksestakaan itseään joka paikassa kuuluttelee.

  Kaiken fitness -sanan negaation luomisesta huolimatta, oon onnellinen siitä, että nuori väki on kunnostautunut kuntoilun saralla! Mieluummin vaikka ne parsakaali- ja valkuaispurkit laukussa heiluen viikonloput salilla, kuin heiluen tuolla kylillä joka viikonloppu räkä poskella. Tuli niitä kisoja sitten tosissaan taikka ei, niin onhan se jokainen salikäynti on investointi omaa terveyttä varten, ja suunta siihen hyvinvoivampaan nuorisoon 🙂 Vaikka turhan monen mielestä hieman se hieman naurettavaa onkin ”fitness”-sanan alla.

 27. Vaikutat mahtavalta tyypiltä ja hyvä postaus! Pakko nyt sen verran kommentoida, että itseäni ihmetyttää itsensä esiin tuominen jokavälissä. Jos treenaa itseään varten, miksi vaivautua ottamaan itsestään kuvia puolialasti ja laittamaan nettiin joka hemmetin suupala? Itse harrastan kuntosalin lisäksi ratsastusta joka onkin se mun oma ”intohimo ja elämäntapa”. Eläinkuvat on kivoja, omasta facesta muutama hepanpärstä löytyykin mutta en oleta ketään kiinnostavan viikottainen syväanalyysi siitä miten olemme edistyneet. Se on mun oma juttu ja sellasena haluan sen pitää, vaikka kilpailisin! Eriasia jos olisin todella ansioitunut hevosnainen, ihmiset varmaan haluaisivat että jaan tietoni ja taitoni heidän kanssaan ja haluaisin varmasti sen myös tehdä. No, se siitä! Toiseksi, käyn 4krt vkossa kuntosalilla mutta en ilmeisesti mainosta sitäkään tarpeeksi koska multa ei ole kysytty kilpailuaikomuksista. Some vääristää nykymaailmaa, saatat tietää täysin tuntemattomasta ihmisestä ihan hirveästi asioita. Se on hiukan outoa, itse haluan kuitenkin pitää tiukan rajan siinä mitä jaan ja kenen kanssa. Keskustelen mielellään myös kasvotusten, nykyään tuntuu että kaikki istuvat iPhonet kädessä vaikka olisivat ravintolassa kavereiden kanssa 🙂

 28. Kerron OMAN mielipiteeni…..
  Erittäin osuva ja selkee teksti! Aaaaaamen..
  onse vaan niin,että kukaan ei sitten kukaan tee tätä fitness lifestyle hommaa itsensä vuoksi..(ellet ole ylipainoinen oikeasti) elämäntapamuutosta vailla… Ihan turhaa on blogeissa kisoja ennen tai jälkeen selvittää itsensä vuoksi tekemisestä.. Ei sellaista rupeamaa kuin dietti ja salilla tappiin asti rehkiminen enään ole itsensä vuoksi tekemistä.. Vaan voiton eteen tekemistä, ELI muiden (tuomareiden) hyväksynnän ja katsojien eteen itsensä rääkkäämistä.. kukaan ei voi sanoa ”ylitän itseni” kysyn vaan että missä? näännyttämisessä? vai siis missä kohtaa tässä ”lajissa” ylittää oikeasti itsensä?
  Minulla ei ole näitä ihmisiä vastaan mitään sen suurempaa vihaa,tehköön mitä haluavat..mutta joku järki siihen hypettämiseen ja blogissa jatkuvaan selvittelyyn saisi tulla.. Ja jos sellaiseen kisarumbaan tai dieettiin lähtee, on loppupeleissä kannettava vastuu, jos jotain odottamattomia vastoinkäymisiä tulee,eikä itkeä mediaan ”joku muu ” kuin sinä itse tuhosit elimistösi.
  Kirjotusvirheiltäeisäästyttymuttaseontoissijanenjuttu 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta