Elämän lokerointia

Suurimmaksi osaksihan elämänkulku on järjestelyä ja suunnittelua. Asioissa on monta hyvää puolta ja samalla yhtä monta huonoa puolta. Kun merkaat asioita kalenteriisi niin silloin niihin on varattu aika niiden toteuttamiseen ja ne suurimmaksi osaksi tulee hoidettua. Mitä jos ei vaan huvita? Mitä jos ahhdistaa liian täysi kalenteri ja pakolliset tapaamiset, kunnes huomaatkin, että missä se mun vapaa-aika on ja milloin on se aika, kun saan nauttia elämästä ilma kiirettä? Mikä meitä pakottaa tähän suunnitelmallisuuteen on suurimmaksi osaksi pakollinen rahantarve selvityäksemme tästä elämästä. Miksi kaikki on niin kallista ja kaikki kallistuu? Miten jotkut on niin sinisilmäisiä, ettei tmmärrä tätä tilannetta ja elää siinä omassa kuplassaan ilma huolen häivää. Miksi raha merkee nykypäivänä elämässämme niin paljon ja sanelee mitä voimme tehdä, mitä voimme syödä ja vaikuttaa jopa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme ja lisää ahdistusta ja stressiä?

IMG_4245

 

Kuinka helppoa olisi nauttia elämästä, jollei sitä aina sanelisi raha. Maailmanhan pitäisi toimia ”kulutus juhlana”, mutta jos tilanne on mennyt siihen pisteeseen, ettei ole enään mitä kuluttaa? Olen aina unelmoinut menestyksestä ja unelmoin vieläkin. Menestys ei silti merkaa minulle Louis Vuittonin käsilaukkua olalla, shamppanja baarissa istumista, yksityisellä saarella lomailua, kokkareita harvase viikonloppu jne. Ehkä maailman tuhoisin harrastus on näyttää kalliilta olemalla köyhä. Menestys merkitsee minulle jotain ihan muuta. Haluan että olen elämäni aikana tehnyt jotain merkittävää, millä on positiivinen vaikutus koko kansaan. Tuntuu, että kohta meidät täällä Suomessa jaotellaan köyhiin ja rikkaisiin josta on jo pieniä merkkejä ilmassa. Meidän pitäisi puhaltaa yhteen ja miettiä yhteisiä hyviä asioita mitkä auttaisivat jokaista. Tekevälle löytyy aina töitä, jos on valmis ottamaan haasteen vastaan. Mun mielestä meidän pitäisi keskittyä vähentämään työttömyyttä ja keskittyä siihen ettei työpaikkoja lähtisi alta. Ainakin itse olen elämäni aikana tehnyt paljonkin sellaista työtä mistä en ole todellakaan nauttinut, mutta sillä on ollut silloin vain tarkoitus saada rahaa omiin menoihin ja kokemusta työnteosta. Nykyään ollaan liian nirsoja ja ei oteta työtä vastaan samanlailla kuin ennen. Ollaan itsekkäitä ja ajtellaan, että en tosiaan ala herän kuudelta töihin ja en tosiaan aio olla kuutteen illalla töissä. 

IMG_4244

 

Moni haluaa heti johtajanpaikan vaikkei tiedä johtamisesta yhtään mitään. Kaikkien on lähdettävä jostain ja aloitettava uransa jostain. Näköjään on vain hyväksyttävä, että vaikka työvuosia on kuinka paljon tahansa takana saattaa joutua aloittamaan pohjalta tilanteen pakosta. Olen todella huolissan nykynuorista ja heidän asenteestaan työntekoon. Miksi vanhemmat paapovat lapsiaan, eikä opeta heille ihan perus asiaa: mistä raha tulee. Miksi vanhemmat syytävät rahansa nuorille ja ostavat heille kaiken haluamansa?. Otetaan esimerkkinä vaikka auto. Jos ihminen säästää sitä varten, että voi ostaa itse omilla rahoilla auton, maksaa siihen kuuluvat vakuutukset ja kustantaa itse bensat saattavat he vähän edes ymmärtää auton arvoa. Sama pätee asuntoon, vaatteisiin, laskuihin, harrastuksiin jne. Jos me opetetaan lapsillemme useita vuosia tämänlainen käyttäytymismalli niin tuskin se muuttaessa omilleen muuttuu vaan ne laskut jää edeleen isin maksettavaksi.Oon niin kiitollinen omasta kasvatuksestani ja siitä, että olen ollut lama-ajan lapsi. Mulle ei ole aina ostettu sitä mitä haluan ja opetettu pienestä asti rahan arvo. 

IMG_4242

 

On opittava arvostamaan sitä mitä on eikä aina vaan haluta kaikkea mitä ei sillä hetkellä ole. Kateus on kamalaa ja negatiivista ja siitä olisi hyvä päästä eroon. Vietin tänään itseksine monta tuntia miettien mikä tekee mut onnellisesksi ja yhteenkään asiaan ei ollut vastauksena raha. Toki sillä saa perusturvan ja ei ole huolta huomisesta, mutta onnellisuutta se ei anna. Miten siis voimme säästää kuitenkaan lopettamatta kuluttamista tai tuhoamalla samalla muiden työpaikkoja? Itse mietin miten miten voin näin tehdä ja osa asia olikin helppoa. Vältän nettikauppoja (jollei samalla firmalla ole ns.kivijalka firmaa) jolloin se syö ostovoimaa pienyrittäjitä. Tuen yrittäjiä ennemmin kuin käytän suuria ketjuliikkeitä mahdollisuuksien mukaan. BTW nettikaupasta et saa asiantuntevaa palvelua niinkuin pienestä liikkeestä. Ostan mielummin (vähemmän) laatua, kun paljon halpaa johon pätee sananlasku köyhän ei ole varaa ostaa halpaa. Ostan jatkossa marjani torimummoilta tai kerään itse metsästä. Voisin jopa aloittaa mökillä kalastuksen, vaikka sitten kumihanskoilla näin alkuun :). Suosin kotimaista laatua, enkä niinkään kiinalaisia. 

IMG_4241

 

Koitan laittaa hyvän kiertään ja auttaa muita mahdollisuuksien mukaan. Jos jollain on hyviä säästövinkkejä liittyen kotimaisuuteen niin antaa tulla. Voin vaikka palkita super idean 🙂

Kävin tänään pitkästä aikaa luotto kynsistilläni Katalla NäytäKyntesi kynsisalongissa. Olin hetken ilman ja totesin, että mun omat kynnet ei kestä työssäni veden luttaamista. Halusin kuitenkin hyvin neutraalit vahvistamaan omaa kynttäni ja tässä tulos.

IMG_2580 IMG_2583 IMG_2584

 

Pimeys vallitsee edelleen ja päätin muistella meidän huippu jenkki reissua vääntämällä mun ”hipsteri” poikani kanssa pannareita 🙂 Laatuaikaa, joka on sitä parasta.

IMG_2570 IMG_2588

 

Vilin oli pakko nukkua kauluri päällä, kun kuulemma kaikki supersankaritkin nukkuu niinkuin esim Rafaello 🙂 Hahahahah 🙂

IMG_2590

 

Oon aina sanonut, että bloggaamisessa parasta on kun saan joskus niitä lukijoiden tarinoita, joita saa aina laittaa tulemaan [email protected] Luen niitä aina kyyneleet silmissä 🙂 Nyt haluankin haastaa teidät ja haluaisinkin tarinoita jolla saatte mut taas motivoitua 🙂 Raskas vuosi on takana ja on hieman kestänyt saada itseäni taas kunnon moodiin joten kaikki jutut on tervetulleita 🙂

-Umppu

primebody

3 vastausta artikkeliin “Elämän lokerointia”

  1. Hei! Tykkään hirveesti sun blogista, mutta en ikinä ymmärrä tuota vertausta Louis vuittonin laukuista 🙂 tuleehan esim yhtä kalliiksi (kai) jos ottaa ripset kalliilla vaikka vuodeksi ja huoltaa niitä kk välein sievoisella summalla… Eli eikö Se oo lähes sama asia kulkeeko kadulla laukku kädes tai ripset pääs. 🙂 korjaa, jos oon ymmärtänyt sut väärin 😉

    • Siis tarkoituksena oli juurikin se, että se ei tee mua onnelliseksi eikä tarkoita mulle menestystä

  2. Mää niin tykkään lukea sun juttuja:) Kunpa vielä asuisin tampesterissa niin varmasti olisin tukka-asiakas:) Mä olen kanssa lama-ajan lapsi ja olen siitä niin kiitollinen vanhemmilleni, että en saanut mitä halusin, näin vanhempana tajuan rahan arvon. Työskentelen esimiehenä ruoan parissa ja meillä täällä suositaan suomalaista ja paikallista niin paljon kuin raha ja puitteet antaa myöden:) Itseäni huolestuttaa ruoan jättäminen ja biojätteeseen kulkeutuminen, kotona biojätteeseen menee vain hedelmien, munien ja kahvin pussit. Ostan kotimaisia tuotteita, mutta kritisoin tomaatteja, kumpi on järkevämpää? Ostaa ulkomailta lennätetty auringossa kypsynyt tomaatti vai mauton suomessa kovalla sähköllä tuotettu tomaatti?
    hyvää työpäivää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta