Näillä keinoilla laihdut varmasti :)

Odotin viikonloppua innoissani, sillä luvassa oli ja vaikka mitä mukavaa. Suunitelmat saattaa muuttua kuitenkin silmänräpäyksessä. Perjantai iltana mun jo hoidettua hammasta alkoi särkemään niin julmetusti, että kipu oli pahempi kuin koskaan. Särkylääkkeet ei auttanut enkä saanut nukkuttua koko yönä. Silmät turvoksissa itkemisestä oli aamulla mentävä töihin. Mulla on onneksi ihanan ymmärtäviä asiakkaita ja sanoinkin, että töitä voin tehdä, mutta silmät seisoo päässä. Aamupäivä oli ehkä siedettävä tulehduskipulääkkeiden voimalla mentäessä, mutta muutti iltapäivää kohti sietämättömäksi. Painelin Acutan hammaspäivystykseen ja pääsinkin heti sisään. 

IMG_2537

 

No se käynti ei nyt mennyt ihan putkeen…. Lääkäri ei puhunut kunnolla Suomea ja tuntui, ettei sitä voisi vähempää kiinnostaa mitä sille koitan sössööttää sen minkä pystyin puhumaan. Menin makaamaan ja taas ne saakelin röntkenkuvat ja suu täynnä viiltohaavoja, kun se laatta ei edelleenkään mahdu mun suuhun… Sitten herra hammaslääkäri ottaa jonkun helvetin metalli sauvan ja lyö sitä hammasta: sattuuko? No vittu perkele sattuu…….. juurihan sanoin, että koko suu on ihan kosketusarka.. No setä täräyttää uudestaan ja kysyy no sattuuko tää? Huudan ne kaikki härvelit suussa, että lopeta. No kerta kiellonpäälle setä täräyttää uudelleen: entä nyt?…… Mulla meni hermot ja revin sen imurin mun suusta ja sanoin, että mää en kestä tätä kipua enään sekunttiakaan. No sulla on 2 vaihtoehto hammas irti tai antibitti…. anteeksi mikä on antibitti? No se laake mika poista tulehdus vai haluuko olla ilman hammasta? Herra lääkäri oli tainnu herätä väärällä jalalla tänä aamuna… No ei siinä muu auttanut kun ottaa resepti antibiottiin ja särkylääkeisiin ja toivoa parasta… Nää hammastulehdukset on takuuvarmoja keinoa laihtua, koska et voi todellakaan syödä mitään, kun koko suu on niin kipeä, että pelkkä puhuminen sattuu. Kohta on kulunut 2 päivää juodessa pillillä proteiinia ja imeskellessä suklaata…. 

IMG_2560 IMG_2556 IMG_2557 IMG_2558 IMG_2561 IMG_2562

 

Kävin ennen lääkäriä pikaisesti Biancanevellä hakemassa mun uudet sääntöjenmukaiset kisakengät. Kaikkea uutta kivaa on luvassa B-fit mallistoon ja näinkin pikkuisen tulevia juttuja <3 Suosin itse treenivaatteissa laatua ja haluan, että se toppi näyttää vielä hyvältä pesunkin jälkeen. Kaikki liikuntaa harrastavat tietävät kuinka kovilla vatteet on, kun niitä pestään jatkuvasti. B-fit malliston vaatteista voin luvata, että ne näyttävät samalta pesun jälkeenkin. 

IMG_9587

 

Mulla alkaa oleen pahimmat menot ohi ja jos se paluu arkeen onnistuisi jo vaikka helmikuussa. Oon todellakin todennut, että treeneistä ajatteleminen kuluttaa sen nolla kaloria 🙂 Oon kolme vuotta painanut tukkaputkella meneen ja kun aina kehoitan ihmisiä kuuntelemaan sitä omaa kroppaa niin määkin kuuntelen ja nyt on vaan se aika kun pitää ottaa iisimmin. On tehtävä sitä mitä haluaa ja vaikka painostus tai odotukset tulisi muualta on itse tehtävä se päätös. Mää oon itse tiedostanut jo pitkään, että oon vaan painanut meneen hirveellä höökillä eteenpäin ja tavallaan tiedostamatta valinnut sen tien. Joskun pitää hengähtää ja joskus se saattaa ottaa aikaa. Ainakin itse olen oppinut elämään päivä kerralla eteenpäin ja koittanut minimoida tulevista tilanteista stressaamisen tän jatkuvan stressin lisäksi. Pitää aina tasaisin väliajoin muitella mitä on saavuttanut ja kunika niitä omia unelmia on kuitenkin siiinä sivussa toteuttanut. 

800_4086

 

Elämä opettaa ja oikeastaan epäonistumisien kautta oppii arvostamaan asioita ihan eritavalla. Joskus tekee hyvää ottaa täysin kunnon irtiotto piiri-pieni-pyörii ympyröistä ja keskittyä vain itseensä ja omaan onnellisuuteen. Kaikilla on murheita, mutta niiden turha vatvominen tuottaa vaan negatiivista energiaa, joka on todella kuluttavaa. Mulla on muutama ystävä kenelle aina purkaudun omista asioistani ja se on helpottavaa kun kuulee toisen suusta niitä kannustavia asioita itsestään ja joku toteaa, että ei sulla nyt niin hirveen huonosti mee 🙂 arvostan suorapuheisia ihmisiä, mutta suoruudessakin on rajansa ja jos se on esimerkiksi lause tokaista jollekkin olet ruma niin mielestäni se kannattaa jättää sanomatta :). Joskus toiselle voi sanoa kannustavia asioita vaikka se ei olisi sun omaa mieltymystä vastaava, mutta tiedät, että toinen tulee siitä hyvälle mielelle 🙂

IMG_3257

 

Harvoin jaksan käyttää omaa energiaa muiden asioiden vatvomiseen ja uskonkin, että sama asia helpottaisi monen muunkin elämää. Usein siinä on kuitenkin kyseessä kateus tai tyytymättömyys omiin asioihin ja niihin ei saa muutosta kun itse tekemällä. Jutta ja superdieetit on todella hyvä esimerkki siitä kuinka kannustavia muutostarinat on. Syy ehkä siihen on juurikin se, että kun jakson alussa esiin tallustaa todellakin ylipainoinen ihminen niin kukaan ei ole sille kateellinen vaan päinvastoin. Uskon, että juurikin tällä ohjelmalla on ollut Suomen kansaan positiivinen vaikutus ja se on saanut mukaansa ihmiset miettimään hieman omia syömisiään ja omaa terveyttä. Jos tuntuu, ettei yksin haltsaa omaa elämää niin siihen kannattaa hakea apua. Mää ainakin haluaisin itselleni oman terapeutin, hierojan, parantajan, rentouttajan, huolien vastaanottajan ja mitä muuta mitä. Suomessa muutenkin haetaan apua liian myöhään. Jos esimerkiksi ajatellaan parisuhdetta niin miksi kaikki pariskunnat ei kävisi yhdessä parisuhdeterapiassa vaikka suhteessa ei sillä hetkellä olisi edes ongelmia. Sillä on myös tarkoitus opettaa elään niin, että ollaan avoimia ja vältetään ne katastrofit jo ennen kuin ne edes ehtii alkaa 🙂 Mää painelen nyt nukkuun ja koitan lamauttaa tän mun naaman jollain ilveellää, että kestän tän säryn 

-Umppu

primebody

12 vastausta artikkeliin “Näillä keinoilla laihdut varmasti :)”

 1. Sori anteeks, ei oo ollenkaan naurun asia, enkä naura sun kivulle ollenkaan, MUTTA pärskähti aamusumpit suusta ku luin tota hammaslääkäritarinaa ja kuvittelin, kui sä oot siellä ne vempaimet suussa karjunut ja ripittänyt sitä lekuriparkaa 🙂

  Toivottavasti saat suun kuntoon, hammassärky on ihan kamalaa!

 2. Voi ei mikä hammaslääkärikäynti… Luulis et lekureilla on hieman älyä olla varovainen ja ottaa tosissaan potilaan puheet kun niin moni on esim. hammashoitopelkoinen!? Toiv. hammas nyt rauhottuu, sillä hammassärky on tosiaan omienkin kokemusten perusteella mitä pahin särky!! :/ Kannattee tarkkailla hammasta vielä ettei taas tulehdu ja harkita sit jatkotoimenpiteitä, nuo hammassäryt otettava tosissaan kun voi johtaa vakavimpiinkin seuraamuksiin…

  Tsemppiä helmikuuhun, kyllä se vuosi lähtee tästä pian nousukiitoon yhellä jos toisellakin! 😀

 3. Niin oliko se hammas tässä välissä jo juurihoidettu loppuun? Mähän sanoin että se alkaa vielä uudelleen särkemään jos ei hoidata sitä. Antibiootilla kipu pysyy taas vaan vähän aikaa poissa…Kannattaisi mennä myös samalle hammaslääkärille aina, ettei tarvitse joka kerta ottaa uusia kuvia ja selittää tilanne uudelleen.

  • joo sitä on jo juurihoidettu ja hoito on kesken, mutta seuraava aika on vasta kuukauden päästä 🙁 Ja se kenellä oon viimeksi käynyt ei ole auki viikonloppusin ja mun oli pakko päästä jonnekkin….

 4. Täällä sielunsisar!! Tehtiin juurihoitoa ja naamaturposi niin pahasti että näytän dinosaurukselta… Nyt antibiootti kuuri ja järkyttävä paise suussa en voi edes avata suuta ken ties mätää pelkään kuollakseni että koko hammas revitään pois, toivotaan parasta meijän molempien hampaille, hammassärky on maailman vittumaisin särky ei auta kun olla kuin pieni kakara huutaa ja itkeä vain

 5. Uskallatko käydä antibioottikuurin aikana salilla? Joko lääke on auttanut? Itsellä täysin sama juttu viime vkl,acuta keikka ja antibiootyikuuri,vieläkin naama vähän turvonnut ja hammas kosketusarka. :<

  • on se lääke helpottanut, muta siitä tulee niin huono olo, että pitää vähän kattoa kunnon suhteen mikä on järkevintä. Jos pelkää seisominen tekee huonoa niin tuskin sitä salillekkaan viittii mennä

 6. Hei, oonko jääny jostain paitsi vai etkö päättänyt olla nyt lähtemättä kisaamaan? Tuli vain mieleen olit hankkinut nuo uudet kisakengät.

  • joo en todellakaan kisaa keväällä. Kun aikoo kipailla on kegät oltava jo hyvissä ajoin, koska poseerausta tulee harjoitella lähes päivittäin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta