Voiko ahdistusta hallita?

Mää kuulin tänään rajun huhun, jota olen nyt kiivaasti yrittänyt kaikilta ”älä luota” keskustelupalstoilta selvittää. Mun viimevuoden vihatuin sana on alvi ja varmaan myös tänäkin vuonna 🙂 Huhu oli sellainen, että maahanmuuttajilla olisi alvi vapaus pari vuotta aloittaessaan liiketoiminnan Suomessa. Jos joku on viisas ja tietää asiasta niin antakaa tulla, mutta jos tämä asia pitää paikkaansa niin voihan nyt vaan persreikä. Varmaa tietoa minulla ei vieläkään ole asiasta, mutta selviää sekin miksi ne pitseeriat vaihtaa tasaisin väliajoin nimeä. Henkilökunta pysyy samana ja kalusteet, mutta siirretään veljelle tämä oikeus. 

IMG_9308

 

Mulla ei oo sitten mitään ihmisiä vastaan, ketä tulevat tänne avun tarpeessa ja jos meillä on heille antaa koti päänpäälle ja ruokaa niin aivan mahtavaa, mutta järjestelmää väärinkäyttävät onkin sitten asia erikseen ja näitähän löytyy myös ihan perus Suomalaisistakin. Voin tavallaan myöntää yrittäjänä, että tämä ei suinkan ole kateutta vaan inhoa. Tulee  hieman petetty olo ja ajatus jälleen siitä, että minne ne minun maksamat verorahat käytetään….

IMG_9116

 

Tammikuu on ohi ja pahin ruuhka saleilla on jo ohi. Oon nauttinut nyt treeneistä koska teen salilla vaan 3 treeniä viikossa ja jokainen treeni menee niin todellakin juuri sinne minne pitää, koska oon kokoajan ihan saakelin kipeä. Tällähetkellä on niin paljon muuta ja muita juttuja, jotka todellakin painaa mielessä kokoajan ja en tiedä pystynkö kantamaan sitä kuormaa jos lisäisin siihen vielä kilplauihin valmistautumisen. Siinä onkin kysymys voiko ahdistusta hallita? Onko valoa tunnelinpäässä? Tekeekö Suome päättäjät asioille mitään vai ei. Kun ei se homma ihan niin mene, että veroja vaan kiristetään kokoajan. Suomi on kohta sellainen maa, että meitä on vain köyhät ja rikkaat. Kokoajan puhutaan kuinka työttömyys ja syrjäytyminen lisääntyy ja se ei ole mikään ihme, koska ainakaan pienyrittjät eivät voi palkata lisää henkilökuntaa, koska kulut on niin kotkeat niin ne tuottaisivat vain tappioo. Maksat vain kuluja, mutta missä on se palkka kovasta työstä? En ole itse kokenut koskaan työelämässäni tälläistä ahdistusta ja  sille ei valitettavasti loppua näy. 

547339_10151065841374118_1254521165_n

 

Jos sanotaan, että juuri sellaista elämää kuin itse haluat niin ei se nyt vaan ihan niin mene. Jos saisin elää sellaista elämää niin kävisin ehdottomasti melkein kerran kuussa ulkomailla rentoutumassa ja tutustumassa erilaisiin kulttuureihin. Mulla olis varmaan oma kasvimaa tai kasvihuone, jossa kyökkisin viljelemässä yrttejä ja vihanneksia. Touhuaisin perheen kanssa vaikka mitä ja nauttisin kiireettömistä aamuista jne. Vaikka rakastan työtäni ja oma liike on ollut minulle unelma jo lähes 13-vuotta niin tavallaan tuntuu siltä että mun on pakko olla töissä että voin maksaa laskuja. Miksi meiltä riistetään ne unelmat?  Vaikka nautin työnteosta ja teen sitä tuntimäärällisesti lähes tuplat normi palkansaajaan verrattuna niin se työnteon tarkoitus ei tällähetkellä ole se mistä minä nautin vaan se asiakkaiden palvelu ja niiden ihmisten onni ja ilo onnistuneesta työstä. Olen jo toiminut pitkään yrittäjänä ja se on täysin mun oma valinta. Siinä on tietyt vapaudet, mutta myös tietty taakka, joka on tälläisenä lama-aikana aika kova. Mietinkin juuri, että mulla ei ole koskaan mahdollista pitää lomaa, niin, etteikö se maksaisi mulle ihan älyttömiä summia, koska juoksevat kulut on aina. Ainut mahdollisuus olla lomalla, niin, että joku siitä mulle maksaa on rehellisesti sanottuna äitiysloma. 

IMG_7459

 

Mulla on jo senverran ikää että ajatus perheen lisäyksestä on ajankohtainen ja mietinkin jos syksyllä kilpailen niin onko sen aika sitten sen jälkeen?  Vauvakuumehan mulla on ja kova 🙂 terkkuja vaan Koskiselle 🙂 Kaikki mitä teen niin teen aina kunnolla, jos ne on minulle miellekkäitä asioita, mutta kilpailtuani bikini fitneksessä jo 2 rankaa kisakautta olen nähnyt siitä lajista todellakin monta puolta. Jos lajin suunta on menossa siihen, että sen imago on hanuri paljaana, tissit tötteröllä ja sormi suusa esinnytään mauttomasti mediassa niin se ei vaan ole mun juttu. Rakastan urheilua, mutta siihen ei aina tarvitse liittää todellakaan sitä seksiä. Moni saattaa toki käyttää tätä lajia ”ponnahduslautana” julkisuuteen, mutta tuskin se tuottaa minkäänlaista tulosta, tai no voihan joku Jaluusta soittaa kuvauksiin 🙂 🙂 . Nyt kun sana fitness liitetään vielä jokaiseen kauneuskilpailuun niin voiko muuta odottaa.  Odotan edelleen, että pöly laskeutuu lajin ympärillä ja ihmiset ymmärtäisi todellakin lajin vaativuuden, josta suuremmalla osalla ei ole tietoakaan. Torstai on toivoa täynnä ja toivotaan, että kaikki asiat alkavat pikkuhiljaa järjestymään ja ehkä me kaikki jonain vuonna voimme elää juuri sellaista elämää kuin itse haluamme 🙂 Tuli vähän päästettyä taas höyryjä ulos  🙂 

IMG_2499 IMG_2509

 

Kävin eilen hakemassa BodyActionista Versa Gripsit. Omistan vauvan käden ja toivonkin että saan näillä mun rannekivut pois, kun ei tarvitse käyttää voimaa puristamiseen, mihin sitä ei tulisi käyttää. Omistan vetoremmit, mutta niistäkään ei aina ole kunnollista apua ja ne on mulle aivan liian hitaa käyttää. Kovaa höryä eteenpän -Umppu <3 <3 <3

primebody

26 vastausta artikkeliin “Voiko ahdistusta hallita?”

 1. Voi Umppu, miten voit edes kuunnella noin naurettavia juttuja? Maahanmuuttajien yrittäjyys on enemmänkin pakon sanelemaa kuin valinta, he eivät todellakaan ole suomalaisten työnantajien kärkiehdokkaina rekrytoinneissa. Maahanmuuttajat eivät aina edes osaa hakea kaikkea mahdollista tukea yrittäjyyteensä, joten heitä ei todellakaan kannata kadehtia!

  Kuulostaa todella huolestuttavalta, että vaikeassa(?) taloudellisessa tilanteessa ryhdytään hakemaan syyllisiä vähempiosaisista; aivan kuten 30-luvun Saksassa uskottiin, että juutalaiset olivat syyllisiä Saksan heikkoon tilaan.

  Kannattaa myös muistaa, että ei ryhdy niputtamaan kaikkia maahanmuuttajayrittäjiä yhteen läjään pizzeriapyörittäjiksi. Maahanmuuttajien yrityksiä on laidasta laitaan: niin toimialan kuin menestyksenkin suhteen. Maahanmuuttajayrittäjät työllistivät viime vuonna yli 20 000 henkilöä, niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin. Eikö teidän yrittäjien pitäisi tsempata toinen toisianne, eikä kadehtia ja levittää pahaa sanaa ja typeriä huhupuheita?

  • hei hei hei eipäs nyt vääristellä mun sanomisia. Kyse oli juurikin niistä jotka käyttävät järjestelmää väärin ja vaihtamalla nimeä saadakseen jatkuvat edut. Mutta se pitää sanoa tässä Suomen tilanteessa, että sun lauseeseen : Maahanmuuttajat eivät aina edes osaa hakea kaikkea mahdollista tukea yrittäjyyteensä, joten heitä ei todellakaan kannata kadehtia! Niin jos satut tietämään, että Suomessa yrittäjät (suurinosa kampaajista) eivät saa mitään tukea vaikka hakisikin kaikkia mahdollisia. Mää en hakenut syylisiä vaan kannatan tasa-arvoa ja turha tässä nyt on mitää juutalaisia ottaa mukaan tähän juttuun ”hieman eri juttu”. Pystytkö kertomaan onko tuo pelkästään huhupuhetta vaiko jopa totta. Yrittäjät tukee todellakin toisiaan niin myös minä, mutta soisin kaikille samat mahdollisuudet todellakin olet sitten maahanmuuttaja tai ihan kotimainen. Lähinnä pontti on siinä, että meillä kiristyi juuri verot jossa alvi nousi 9%:sta 24%:iin ja teemme työrtä käsillä, eli päivään ei mahdu kun tietty määrä asiakkaita. Peace 🙂

  • En käsittääkseni vääristellyt mitenkään sanomisiasi, enhän edes lainannut sinua mitenkään. Mitä etuja yrittäjät saavat siitä, että vaihtavat jatkuvasti nimeä?

   Kun sanoin, etteivät mamut osaa hakea kaikkea mahdollista tukea, en tarkoittanut mitään rahallista tukea. Tukeahan on vaikka mitä; erilaisia yrittäjyyskeskuksia, starttipajoja, sparrausta, verkostoja jne. Tällaisen hyödyntämisessä maahanmuuttaja on aivan altavastaaja suomalaiseen yrittäjään nähden.

   Tiedän, että teillä alv kiristyi, mutta maahanmuuttajayritykset eivät ole siihen syyllisiä ja se, että levittää vääriä huhuja heidän verotuksestaan vihaisena, on kaukana siitä väitteestä, että yrittäjät tukisivat toinen toisiaan. Voin sanoa faktana, että Suomessa yrittäjien verotus ei perustu kansalaisuuteen, vaan verottaja mätkii kyllä kaikkia aivan yhtä ankarasti.

   Sinusta ehkä juutalaiset kuulosti ”hieman eri jutulta”, mutta mielestäni tuollainen mustamaalaavien huhujen levittäminen tarkistamatta kuulostaa kyllä todella pelottavasti historiasta tutulta kehitykseltä . Sitten kun tiedät oikeasti sellaisen, joka käyttää järjestelmää väärin, ilmianna se verottajalle tai blogissasi jos niin haluat. Mutta jos vain uskot idioottien levittämiä paskapuheita ja jaat niitä eteenpäin tarkistamatta, niin se on rasistista.

  • No jos sulla on mustaa valkoisella siitä, että kaikki on tasavertaisia niin laita mulle joku linkki niin oon tyytyväinen. Mun tarkoitus on havainnoillistaa asiaa, että kun kaikilla suomalaisilla pienyrittäjillä alkaa oleen kohta mahdotonta tehdä töitä koska kulut on niin suuret niin toivoisin, että asialle tehtäsiin jotain. En yleistä, mutta uskon sunkin tietävän mitä tällä tarkoitan. Vaihtamalla nimeä saa uudet starttirahat yms.

  • Joo, no toivomalla ne asiat ei kyllä muutu eikä ikävä kyllä dissaamalla toisia yrittäjiä. Mätämunia ja väärinkäyttäjiä on takuuvarmasti suomalaisissa yrittäjissäkin, joilla on vielä paremmat mahdollisuudet käyttää järjestelmää väärin, kun osaavat kieltä ja tuntevat maan tavat. Pelkästään nimeä vaihtamalla ei kyllä saa uusia starttirahoja, vaan joutuu fiksailemaan aika paljon enemmän, ja sen keinon osasi ikävä kyllä suomalainen perseilijä aika paljon aiemmin kuin mamutaustaiset yrittäjät. Niin kauan kuin järjestelmissä on aukkoja, niitä käytetään hyväksi ja sillä ei ole kansallisuuden kanssa mitään tekemistä.

   Ei sen tiedon metsästäminen nyt niin vaikeaa ole, verohallinnon sivuilta asiat selviää paremmin kuin ”älä luota”-palstoilta. http://bit.ly/1c7xf7X <- "Jos ulkomaisella elinkeinonharjoittajalla on Suomessa kiinteä toimipaikka, hän on verovelvollinen Suomessa tapahtuvasta myynnistä. Hänet merkitään arvonlisäverovelvollisten rekisteriin samalla tavoin kuin suomalaiset elinkeinonharjoittajat, ja häntä koskevat samat oikeudet, velvollisuudet ja muut säännöt kuin verovelvollisia yleensä."

 2. Kyllä niillä valitettavasti taitaa olla juurikintuollainen vapaus.. Kuulemma pääsevät helpommalla kuin me soomalaaset vastas vetovirkailija, ku kysyin. Siks ne tosiaan omistajaakin vaihtaa tasaisin väliajoin. Enempää en aiheesta kirjoita, ettei savu nouse enempää korvista 😉

  • Voivoi, jos uskoo mieluummin anonyymin nettikirjoittelijan ”kuulemma yks verovirkailija sanoi” -juttuja verohallinnon sivuilla olevan faktan sijaan, niin lähdekriittisyys on varmaan sanana aivan tuntematon.

   Mutta toki kukin saa uskoa siihen mihin haluaa. Siinä vaiheessa vaan, kun aletaan levittämään vihapuheisiin perustuvia uskomuksia eteenpäin, ollaan aika heikoilla jäillä.

  • Mää en levittänyt vaan nimenomaan kysyin tietääkö joku viisaampi ja ilmeisesti se viisas olet sinä <3 🙂

 3. Moikka! Pakko kysyä et minkä kokoiset Versa Gripssit otit ja paljon sun ranne on paksu? Meinasin tilata kans, mut oon kahen vaiheilla SX vai S! Mulla on ranteen paksuus noin 15,5cm!

 4. Toi on todellakin oikeasti vain huhu, surkea urbaanilegenda johon uskoo kapeakatseiset lampaat.

  Aika surullista, just sanoin kaverilleni joka myös tätä blogia lukee, että onpa kiva lukea tätä nykyään kun oot saanut vähän järkeä päähäsi ja oot kasvanut niistä sun treenauksen alkuaikojen bimboiluista ohi. Eipä tarvi lukea enää, mulla on rasististen ihmisten suhteen liipasin aika herkässä. Niin, tuo juutalaisvertaus ei todellakaan ollut kaukaa haettua.

  Yksi kysymys vielä: Suhtautuisitko eri tavalla esimerkiksi kanadalaiseen siivoojaan tai ruotsalaiseen urheiluhierojaan kuin vaikkapa makedonialaiseen ravintoloitsijaan?

 5. Kyllä tuo valitettavasti taitaa olla totta. Mielestäni toit asian asiallisesti esiin. On se kumma, että tällaisista asioista pitäisi olla hiljaa ja hyssytellä, ja jos vähän avaa suutansa, niin heti hyökätään kimppuun. Ethän sinä ketään syyttele! Miksi tuollainen toiminta pitäisi oikeuttaa, oli yrittäjä sitten mitä etnisyyttä/ryhmää hyvänsä! Ymmärrän todella hyvin, että tuntuu epäoikeudenmukaiselta.

  Onko se sitten bimbon merkki, että uskaltaa kysyä asioista, joita muut näyttävät pitävän tabuna… Mielestäni ei! Aaah ihmettelen tätä rasistiksi leimaamista vielä… Jos samaa tapahtuisi esimerkiksi jollain ei-maahanmuuttajilla, kuten vaikka 40-50v olisi samat edut, niin varmasti olisi eri ääni kellossa muillakin. (heitin ihan hatusta jonkun vaikka ikäluokan, meinasin eka laittaa nuoret, mutta siihenki olisi varmaan puututtu)

  • Pitää muistaa että ollaan Suomessa kun avaat suusi niin sut lahdataan. Aina on joku kuka marisee ja mää itse seison täysin sanojeni takana ja oon asioista tiettyä mieltä ja kaikkien ei todellakaan tarvitse olla mun kanssa samaa mieltä 🙂

 6. Joo kyllä se vain niin on kuten Umppu olet kuullut tuosta verojutusta, siinä tosiaan syy miksi nämä maahanmuuttajien yritykset vaihtaa tasaisin väliajoin nimeään. Se on epäreilua ja outoa että verottaja ei pysty siihen mitenkään puuttumaan.
  Olen jo kauan lukenut sun blogia ja tykkään sun rehellisyydestä ja avoimuudesta, en tykkää yhtään lukea blogeja joista heti huomaa että vedetään jotain roolia ja blogi on täynnä duck face kuvia täydessä tällingissä. Haluan lukea aidoista ihmisten elämistä.
  Jatka Umppu samalla linjalla!

 7. On aika tavallista, että näiden huhujen komppaajilla ei ole esittää yhtäkään faktaviitettä. Elämän kovassa koulussa ei näemmä opita myöskään lukemaan. Vai menikö ohi verohallinnon sivu, jonka jo linkitin?

  • Joo luin sen. Pakko nyt sanoo että vedä vähän happee. Mun ei tarvitse olla samaa mieltä sun kanssa eikä sun mun kanssa. Kaikilla on oikeus mielipiteisiinsä niin sulla, kuin myös mulla.

  • En mä mielipiteisiin ole puuttunut, vaan valheisiin. Ne on kaksi eri asiaa. Sorry jos tämä kuulostaa mielestäsi hapettomalta kiihkoilulta, mutta toivon että tajuat, että mielipide ei ole sama asia kuin fakta. Mut jätän tämän keskustelun tähän, en jaksa taistella tän enempää.

 8. Parturi-kampaajat eivät saa juurikaan sen takia noita yritystukia aloitusvaiheessa kun kilpailu on alalla jo muutenkin niin kovaa, että uudet (tukien perässä) alalle tulijat asettaisivat vaan entisestään hinnanalennuspaineita olemassaoleville yrityksille. Tämä taas on huono asia kun kannattavuus on muutenkin niin ja näin (mitä sinä tässä Umppu juuri tuskailetkin).

  Se kyllä tuntuu väärältä ettei kaikkia yrittäjiä tueta samalla tavalla, mutta siihen on syynsä. Ollaanhan se nähty näiden pizzerioidenkin osalta, hinnat ovat niin alhaalla että vähän tasokkaammat ruokapaikat sitten eivät kannata kun suurin osa ihmisistä juoksee niiden 4 euron pitsojen perässä. Siksipä niitäkään ei nykyään tueta yritystukien kautta. ALV asiaan en osaa sanoa mitään, mutta käsittääkseni starttirahaa on ainakin mahdollista saada useammalle henkilölle peräkkäin kun firma vaihtaa omistajaa ja henkilö ryhtyy ensimmäistä kertaa yrittäjäksi ja tätä tilaisuutta taidetaan ainakin käyttää ”jossain jonkun verran” hyväksi…

 9. Herättää varmasti keskustelua. En ole yrittäjä, vielä, mutta saa nähdä tuleeko, kun systeemi on näin hieno. Umppu jos oot mielenosoitusta harkitsemassa, im in! Epäoikeudenmukaisuus ja se ettei pienyrittäjiä kannusteta täällä saa mut raivon valtaan! Systeemi on tehty sellaiseksi, et helppo käyttää hyväksi, ikävä kyllä. Pakko tälle on kohta tehdä jotain, muuten ollaan siellä ahdingossa kaikki. Tsemppiä sulle, eletään vaikeita aikoja, toivottavasti näkyy valoa tunnelin päässä ♥

 10. En osaa ees kuvitella kuinka rankkaa yrittäjyys voi välillä olla, mutta musta on hienoa uskallat elää sitä unelmaa mistä oot niin nuoresta asti haaveillu! 🙂 Tsemppiä sen kanssa, ja toivottavasti säkin saat vielä jossain vaiheessa pitää kunnolla lomaa!

  • Luin näitä juttuja, ja ihmettelen, mitä kaikkea ihmiskateus keksii… Sorri Umppu, en tarkoitanut sinua. Olen itse mamu :), pienyrittäjä, vuodesta 2006, ollut muutama vuosi sitten työntekijäki. Kaikki on meillä ihan sama kuin suomalaisella yrittäjällä, ei mitään helpotuksia alvissa eikä veroissa. Ehkkä en ole taitava tuen kysyjä 🙂 Parina viimeseinä vuodena olen aika usein miettinyt- kannattako olla edes yrittäjä, aina menot, vakuutukset, lomat ovat maksuttomia jne. Unelma on tärkeä, sen nimissä ollaan siinä missä ollaan, eikö vaan? Ja toivottavasti pitkään

 11. Eiköhän tämä kerro kaikki… http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/77741-arabilehti-ylistaa-suomea-muslimien-taivas

  ”Lehti ylistää Suomen veronmaksajien maahanmuuttajille tarjoamia sosiaalietuja. Suomi tarjoaa maahanmuuttajille ilmaiseksi kielikurssit, asumisen, terveydenhuollon perheille ja koulutuksen lapsille. Tämän lisäksi aikuiset saavat 367 euroa käyttörahaa kuukaudessa, kunnes he saavat töitä ja alkavat itse tienata.”

  Hirsin toimeentulotukilaskelman vuodelle 2014. Hirsillä oli neljä alle 10 vuotiasta lasta ja viisi 10-17 vuotiasta lasta. Tällainen luku- ja kirjoitustaidoton maahanmuuttaja saa kuukaudessa erilaisia tukia 4 260 euroa Helsingissä. Jos Hirsi on moniavioisessa liitossa, jossa mies asuu naistensa kotona ja pitää omaa asuntoaan pimeästi vuokralla, perheen vuositulot (ilman aviomiehen sosiaalitukia) nousee 57 000 euroon puhtaana käteen. Raha vastaa 93 000 euron vuosituloa ennen veroja.

  Mietippä yrittäjänä minkä verran pitää hiuksia halkoa, että saa itselleen nostettua 93 000 euroa. Tai maksaa työntekijälle 93 000 euroa. Aivan…

  • hahahah. Määhän tunnetusti provosoidun helposti 🙂 mutta tää teksi oli kyllä jotain aika jäätävää. On ollut taas lottovoitto syntyä suomeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta