Oletko hajuton, mauton, väritön, huomaamaton

Tajusin eilen taas muutaman jutun, jotka mun olis tavallaan pitänyt tajuta jo aiemmin. On kyse sitten mistä vaan mainoksesta, lajistasi tai sinusta on sen/sun herätettävä tunteita.  Jos ajatellaan vaikka markkinointia niin rehellisesti ärsyttävin ja paskin  mainos mitä tällähetkellä tiedän on Pafucin, jossa se varmaan piristeitä vetäny akkeli soittaa pienoo ja sen pään päällä pomppii pallo, millä ei oo edes mitään virkaa koko mainoksessa. Kuitenkin  se mainos jää päähän ja vaikka vihaan sitä, niin varmasti kun meen apteekkiin hirveässä kurkkukivussa ostan just sitä 🙂 Se herättää mussa negatiivisia tuntieta, mutta silti toimii kuitenkin myyntiä edistävänä. 

IMG_6412

 

Mää oon ehkä ihmisenä juurikin sellainen, että joo musta joko tykätään tai sitten ei mutta ei oo oikein sellaista välimuotoo 🙂 Toki pelkän tekstin perusteella ei voi sanoa tuntevansa ihmisen. Suureksi osaksi varmasti jaan niitä mielipiteitä juurikin siksi, koska sanon usein mielipiteeni suoraan. Kuitenkin joskus jopa mietin mitä sanon 🙂 Mulla ei oo silti tarvetta mennä sanomaan kenellekkään suoraan olet ruma, kun taa saatan sanoa jollekkin oletpas sinä kaunis.  Puhun kasvoillani ja suulla ja olen asioista tietttyä mieltä, mutta se ei tarkoita, että kaikkien pitäisi olla samaa mieltä tai ajatella samoin. Uskon silti että tällä kaikella on todella suuri merkitys menestymiseen. Jos olet hajuton, mauton, väritön ja oikeastaan ketään ei kiinnosta sen kummemmin sun tekemiset niin en usko, että tulet koskaan menestymään. On siis hyvä herättää ihmisissä negatiivisia ja positiivisia tunteita ja jos vielä osaat sen jalon taidon kääntää sen negatiivisen omaksi positiiviseksi energiaksi ni vo-la.

IMG_3053

 

Toki on olemassa myös ihmisiä ketkä eivät välitä ja ketkä eivät halua menestyä, joka on taas ehkä asia mitä en itse ymmärrä, koska itsensä haastaminen tässä maailmassa on ehkä se kaikkein vaikein asia ja pahin vastustaja. Jos menestyt antako se silti sinulle oikeutta olla ylimielinen??? Oma vastaukseni on EI. Menestyksesi saattaa olla silloin kuin kananlento ja kohta ne sun fanittajat, eivät olekkaan enään sun faneja vaan vihaajia, jotka olet ylimielisyydelläsi karkoittanut ja menettänyt lopullisesti. Ainakin itse ihailen menestyjiä, jotka uskaltavat kertoa myös joskus epäonnistuneensa, joihin voi samaistua, jotka ovat aitoja ja pystyvät kertomaan rehellisesti mitä on oikeasti tenyt menestyäkseen ja mitä enemmän sen eteen on tehty itse töitä ainakin mulla nousee arvostus verrattuna siihen, että kaikki on tutu nenän eteen.

IMG_9220

 

Tänään taistelin itseäni vastaan salilla ja sainkin kaikki mehut tiristettyä ja loistavan treenin tehtyä. Alkaa läski tummuun pikkuhiljaa 🙂 Hyvähän sitä on olla jotain mistä pitää kinni 🙂 Selasin tossa eilen nopsaan kevään kilpailujen ilmoittautuneita ja kas kummaa, kun taas meidän kääpiösarja on niin tupaten täynnä. Mutta mitäs on tapahtunut miesten määnkiinille???? Eiliseen mennessä 3 ilmoittautunutta……………. Mulla on kisoissa muutama suosikki ketä todella odotan lavalle ja kenetä odotan paljon. Pakko sanoo rehellisesti, että taaskaan suurinta osaa en kyllä edes tunnista. Ihanaa päästä katsomoon huutaan ja tietenkin arvostelemaan 🙂 Voin vaan todeta, että onneks mulla ei oo itsellä kisoja nyt. Oon tajunnut jälkeenpäin kuinka helvetin lopussa olin ton kisarupeaman jälkeen. Palautumiseen meni todellakin useita kuukausia ja pää ei ole palautunut vieläkään. Tunteet on niin ristiriitaiset kaikkea lajiin liittyvää kohtaan, mutta mulla ei oo nyt mikään kiire minnekkään 🙂 

-Umppu

primebody

11 vastausta artikkeliin “Oletko hajuton, mauton, väritön, huomaamaton”

 1. On hienoa, että on oma mielipide asioihin ja uskaltaa sanoa ne myös ääneen. Mutta joskus kuitenkin on varmasti ihan hyvä pitää tiettyjä asioita vain omana tietonaan. Ihan kaikkea ei kuitenkaan välttämättä tarvitse sanoa ääneen. Ja oon tykännyt sun blogista aina, mutta myöskin nykyään usein pettynyt siihen kuinka arvostelet sitä että vain koko elämänsä jotain lajia kilpaa harrastanut ihminen voi olla oikee fitness mimmi jne. Minusta oikeella asenteella, kovalla työllä ja kun tekee mistä oikeasti tykkää ja hyvän valmentajan avulla (jne.)voi lajissa pärjätä vaik ei kilpailutaustaa lapsena olisikaan ollut. Ja ihmettelet kevään kisaajia kun et tunnista juurin ketään? Miksi sinun pitäisi tietää kaikki ketä kisassa on? Onko bikini fitness tarkoitettu vain teille jotka olette ekoissa kisoissa aikoinaan olleet ja vain te saaatte lajia harrastaa ja vain te olette hyviä? Minusta on hienoa että lajin suosio kasvaa.

  Tsemppiä tuleviin koitoksiin!:)

  • Kerro mulle mitä sana fitness mimmi tarkoittaa? Onko edes olemasssa fitness mimmejä jos niin mitä ne oikein on? Jos kilpailet näissä fitness lajeissa käyt punttisalilla, teet erilaisia aeroobisia treenejä ja poseeraat, eli olet urheilija. Tätä voi tehdä myös ihmiset ketkä eivät kilpaile. Kerro mulle yksikin menestynyt kilpailija, kuka ei ole pohjatyönä harrastanut urheilua? Joskus on vaan olemassa faktoja, joilla ei ole tarkoitus loukata ketään, mutta totuus satuttaa aina jotain. On tavallaan hienoa, että lajin suosio kasvaa, mutta todellakin olen kauhuiisani siitä, että valmentajat ovat suurimmiltaosin ammattitaidottomia ja lajiin tulevat valmiita tekemään ihan mitä vaan menestyäkseen. Tulokisia halutaan nopeasti ja mennään jopa kiellettyihin aieisiin. Kilpailijat ovat nuoria ja eivät ymmärrä, että heidän elämänkatsomus saattaa muuttua kun ollaan 30 vuotiaita ja halutaankin niitä lapsia, mitä ei voidakkaan enään saada.

 2. Hyviä pointteja sulla kirjoituksessasi, nyökkäilin myötäillen monessakin kohtaa tuota tekstiä lukiessani. Mulla on ollut vuosia mottona, ja lukee myös blogini bannerissa seuraava teksti:

  ”The only way to avoid criticism is to do nothing, say nothing, be nothing”

  Se kuitenkin että miten sitä kritiikkiä esittää onkin sitten taas toinen juttu. Internet ei ole (ainakaan minulle itselleni) mikään todellisuudesta irrallinen rinnakkaismaailma missä saisi käyttäytyä töykeästi ja sopimattomasti, eihän niin tee kukaan normaalissa kanssakäymisessäkään ellei ole täysin käytöstaidoton moukka.

  Ja se että on mielipiteitä jakava persoona ja samassa lauseessa rakastettu ja vihattu. Niin… mites se sanonta menikään? ”They see me rollin, they hatin” – negatiivisuudesta on suuri taito kasvattaa itselleen jotain positiivisia voimavaroja!

  🙂

  http://musclefetish.fitfashion.fi/

 3. Mulla rupes samantien soimaan toi mainos päässä ja oot niin oikeessa: jos nyt saisin jonkun kaameen taudin, hakisin varmasti sitä Pafucinia 😀 😀 Ihmiset ja asiat, jotka herättävät tunteita, jäävät mieleen. Onneksi meidän ei tarvii miellyttää kaikkia: toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä 😀

  • niinhän se menee. Tuskin niitä vihaajia kukaan tietoisesti haluaa, mutta niitä tulee aina ja usein syynä siihen on kateus tai joskus jopa oma saamattomuus. Jos kuvittelet vaikka oman päivän kun kaikki on mennyt päin persiitä niin mikä on ärsyttävintä: se kun joku kertoo kuinka ihanaa hänen elämä on ja kun kaikki menee niin hyvin. Ihmiset provosoituu niin pienistä asioista, jotka on kuitenkin tavallaan aivan turhia ja mitättömiä.

 4. Niin. Suomessa harrastetaan aika paljon sellaista harmaata olemusta. Ei sanota vahvasti kumpaakaan. Kuinka usein päivässä esim kuulet ”ihan kiva”? Mitä hemmettiä se edes tarkoittaa? Se on se neutraali kolmonen astoikolla 1 – 5 jossa sinun pitäisi sanoa olet joko täysin eri tai samaa mieltä. Tämä jatkuu mm taidekouluissa. On tosi vaikea saada kunnollista rakentavaa negatiivista palautetta.

  Olen oppinut ulos näistä tavoista. Samalla tavalla kuin treenaan kroppaani treenaan myös mieltäni olemaan aidosti mieltä jostain. Kun sanon, sanon sen tunteella ja tarkoituksella enkä aristele. Kun olen toisesta asiasta neutraali mieltä niin en silloin sano mitään. Olen kokenut että tämä hyväksi tavaksi. Ympärilläni olevat voivat muodostaa vahvempia mielipiteitä minusta. Sitä kaipaankin. Aitoja ihmisiä.

  ”Jos sinulla on vihollisia on sinulla myös aitoja ystäviä jotka ovat kanssasi vihollisiasi vastaan” Harmi kun en muista mistä olen kuullut tämän sitaatin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta