Mitkä keinot on sallittuja? Tappaako tupakka?

Tuossa reilu kuukausi takaperin uhosin kuinka lopetan tupakanpolton. Hieman taustaa siitä. Olen siis aikoinaan aloittanut polttamisen yläasteella. Silloin se oli vähän oikeastaan reteetä, mutta muuttui pikkuhiljaa vakituiseksi. Siitä asti olen polttanut tupakkaa ja määrällisesti aika paljon (aski päivässä). Toki mulla on ollut surkeita lopettamis yrityksiä vuosien varrella. Nyt päätin, että se saa loppua kunnolla, koska nyt on ensimäinen kerta kun sitä itse oikeasti haluan. 

IMG_2279

 

Tupakointia on vuosia takana ja kuvittelin sen olevan helppoa, että olen vain tapapolttaja, mutta paskat. Päätin, että tässä tapauksessa kaikki keinot eroon tupakasta on sallittuja. Siitä päivästä, kun lopetin olen polttanut muttaman tupakan. Huom vain muutaman. Jos vertaan sitä vaikka mun normaaliin ”kuukausi annokseen” mikä olisi lähemmäs 30 tupakka-askia on muutama aivan mahtava suoritus. Alkuun söin nikotiini purkkaa, mikä ei taas ole vatsan ja oikeasti leuan takia hirveän hyvä vaihtoehto 🙂 Marssin apteekkiin ja hommasin näitä nikotiini laastareita ja ne ihan oikeasti toimii. Kauhee sanoo, mutta niistä tulee jopa niin huono olo, että en voisi kuvitellakkaan polttavani. Lisäksi, mulla on sellainen nikotiini holkki, minkä kanssa olen mennyt seisoskelemaan takapihalle ja puhalellut ilmaa. Mun hajuaisti on 100% parempi ja tupakka haisee aivan karseelle. En yski, en hengästy niin helpolla ja happi kulkee. En tiennytkään miltä tuntuu hengittää syvään. Kannustan muitakin nyt tähän savuttomuuteen. Se ei ole helppoa, mutta lopettaminen on sen arvoista. Alkuun pääsee vähentämällä.

IMG_2271 IMG_2272 IMG_2273 IMG_2274 IMG_2276 IMG_2277 IMG_2278

 

Meillä vietettiin tänään hedelmä festivaaleja 🙂 Askarreltiin Vilin kanssa härkäset hatut ja napsittiin yhdessä leikkamia hedelmiä hienoilla sateenvarjoilla. Oon huomannut, kun ottaa lapsen mukaan ruoanlaittoon niin kummasti maistuu ruokakin paremmin.

IMG_2252 IMG_2223 IMG_2264

 

Mulla oli tänään myöhäisempi töihin meno ja fiilistelin taas Suomen mahtavaa talvea. Mulla oli lenkillä testauksessa Casallin uudet sculpture trikoot. Nää ei oo ihan tavalliset trikoot vaan niissä on 41% elastaania. Trikoot tukevat harjoittelua ja tavallaan hieman avustavat liikkeitä. Ne on todella napakat, mutta myös hyvin joustavat, joilla varmasti kyykytkin sujuvat kepeämmin. Se mikä näissä on eroa on todellakin erilainen materiaali ja housut kahisevat samalailla, kun tuulipuku materiaali. Kun pääsen näillä kyykkämään niin kerron lisää. Mun hanuri on tällähetkellä niin iso, että en laita siitä kuvaa 🙂 Hahaha. Nyt kun olet jättänyt minua ärsyttäviä ruoka-aineita pois kokonaan ruokavaliosta on oloni loistava. Mun maha ei ole turvoksissa enään <3 Uskaltauduin tänään käymän vaa-assa kuukausien taukojen jälkeen………. Ainahan sitä vertaa painoa paljonko kisapainosta on tullut lisää, mutta kisapainossa en todellakaan halua olla, enkä voi olla ympäri vuoden. Jos se kisapaino oli siinä 43-44 väliin niin nyt vaaka oli 57kg. Olo tuntuu silti kevyemmältä, jos vertaan kuukausi taaksepäin ja uskon, että paino tästä alkaa pikkuhiljaa laskemaan, kun olen jättänyt pois ne väärät aineet ja suurinosa murheista ja pahasta stressistä on takanapäin. 

IMG_9371

 

Tämä kuva toimii mulle muistutuksena siitä, että kisakunto on kisakunto ja tuolta en todellakaan edes halua näyttää. Kysymys kuullu where is my ass? 

KANSI_B1_14.indd

 

Tänää saapui postilaatikosta uusi Bodylehti, missä oli paljon asiaa. Sieltä voi lukea vähän rankempaa kamaa Kujala Killen jalkatreenistä http://killekujala.fitfashion.fi ja tossa linkki blogiin.   Lehdessä oli myös loistava juttu Anna Virmajoesta ja hänen tarinansa millaista on olla huipulla ja mitä se vaatii. Anna on Suomen menestynein Bikini fitness kilpailija ja vaikka moni luulee että menestys on tullut helpolla on sen eteen tehty vuosia ja tuhansia tunteja töitä. Arvostin jutussa olevaa rehellisyyttä ja suoria sanoja ja kuka ne on paras antamaan, kuin hän. Lehdessä kerrotaan myös mikä on IFBB, joka on myös hyvä artikkeli lukaista niiden ketkä eivät liitoista tiedä. Jonkun mielestä varmaan myös mun 🙂 🙂 Suosittelen bodylehteä kaikille lajista, kuntoilusta, ravinnosta, kilpailuista ja treenistä kiinostuneille. Lehdessä on paljon asiaa ammattilisten kertomana ja antaa paljon enemmän tietoa, kuin ns. tavalliset fit, fitness ja terveys aiheiset lehdet mitkä pursuavat kaalikeitto dieettejä 🙂 Huomenna tärähtää Jutta ja Superdieetit käyntiin ja mun on pakko nähdä se eka jakso. Mahtavaa, että juurikin kyseinen nainen on ekassa jaksossa, sillä (hyvällä) haluun nähdä mitä sille leualle tapahtuu 🙂 

– Umppu

primebody

17 vastausta artikkeliin “Mitkä keinot on sallittuja? Tappaako tupakka?”

  • ..siis lopettaminen on hyvällä mallilla ja ei mene hukkaan. Kerran aloin typoa korjaamaan, niin laitetaan vielä keinoja mitä käytän.. Purkkaa, suihketta, tablettia, sähkötubaa. Perkuleesti liikuntaa.
   Lopettamiseen ajoi ajatus, että kyllä se tupakki taitaa tappaa. Sykkeet kaakossa, puuskuttaa, keho ei hapetu, keuhkoon pisti ja hengitys vinku. 🙂 Kahen viikon savuttomuuden jälkeen ei enää mitään noita, iho on freesimpi, haistaa ja maistaa, hapettuu ja jaksaa, sykkeet ei nouse. 🙂

 1. Ai kauhee ku nauroin ku kirjoitit et sun perse on niin iso, että laitat siitä kuvan.. sit katsoin alemmas ja kuvaa jossa sun perse näkyy, ja mietin et jos tuo on iso niin mun ahteri on kyllä valtamerilaiva. 😀 sitten luin uudestaan ja oikein..

 2. En muista ootko jo sanonu tuolla jossain kohtaa aiemminkin, mutta mitkä ruoka-aineet sun nyt piti sitten jättää pois, että olo parani? 🙂

  • niitä on aika paljon, mutta söin niitä päivittäin. Esimerkiksi ruisleipä, palkokasvit, kaali, (pepsi max) light tuotteet, maitotuotteet pitää olla laktoosittomia jne. Niitä oli todella paljon, mutta olo on nyt todellakin parempi

 3. Itsellä on kans tupakanlopetus menossa ja aika tutulta kuulostaa tuo sinun tarina. Itse oon käyttäny nicoreten laastareita, koska ne pysyy ainakin minulla paremmin kiinni. On tosi hyvä, että tupakoinnista on tehty nykyään niin nolo juttu. Se on ajanut itseänikin lopettamaan ja onhan se todella epäurheilijamaista, kun salin jälkeen laittaa ensimmäisenä körssin palamaan. Toivottavasti tämä savuttomuus kantaa nyt meillä kaikilla!

  • kyllä se kantaa. Kaiken lisäks mun oma merkki tullaan tulevaisuudessa kieltämään, eli kaikki menthol savukkeet, joten tätähän voi kutsua jopa helpoksi 🙂

 4. Ite lopetin nuuskan avulla. Vuosi polttamatta nyt. Tässä vaiheessa moni alkaa paasaamaan nuuskan haitoista, mutta tein vähän taustatyötä asian suhteen, ja uusimpien tutkimusten mukaan sillä ei ole yhteyttä suusyöpään, pitemässä käytössä toki limakalvomuutokset ym.. Mutta muuta paskaahan siinä ei ole kun nikotiini, ja sen verran paljon sitä on että ei kyllä tee röökiä mieli nuuskan jälkeen. En ois uskonut ikinä että edes alkoholin kanssa en tuu tupakkaa haluamaan, mutta mä pääsin siitä oikeesti eroon KOKONAAN. Jes.

 5. Tsemppiä lopettamiseen. Itse tein sen nelisen vuotta sitten juurikin laastareiden avulla, ilman niitä ei olisi tullut mitään. Silloin kävin työkavereiden kanssa ruuan jälkeen ulkona, he polttivat ja minä jauhoin normipurkkaa 😀 toimi! Apteekista sain neuvoja koska vaihtaa pienemmän nikotiiniannoksen sisältävään laastarin ja heidän neuvojen avulla uskomatonta kyllä lopetin. Maailman paras päätös ja näin neljä vuotta sen jälkeen nyt voin sanoa ettei edes baari-illan aikana tee mieli tupakkaa. Pienet flunssat ovat nykyään vain niitä pieniä flunssia eikä keuhkoputken tulehdus järkyttävät yskän kanssa, jo tämän ajattelu aikoinaan auttoi asiaa ja nykyään niitä pieniä flunssiakin on huomattavasti vähemmän. Tee kaikkesi jotta pysyt erossa tupakasta, koko ensimmäinen vuosi on vaikea mutta sen arvoinen!

  Terkuin
  .A.

  P.S. Olipas paatosta 🙂

 6. Täällä toinen lopettaja. Aika samanlainen tupakointitausta minullakin ja nyt savutonta elämää on 2kk ja risat takana ja loppu elämä edessä. Minä lopetin laastareilla, purkka ja imeskelynapit oli ihan kauheita. Tsemppiä eteenpäin, jokainen sauhuton päivä on askel vapauteen. Ei ole pakko rynnätä kiskalle röökiä hakemaan, aikaa jää enemmän, et haise ja samalla näytä niin paskalle kuin savun kyllästämänä. Ja jos pari kiloa tulee extraa niin antaa tulla, ne on huomattavasti helpompaa hävittää kuin keuhkoahtaumatauti tai jokin muu tupakointiin liittyvä sairaus. Hyvä sinä, hyvä me kaikki muutkin lopettajat! 🙂

 7. Hieno päätös lopettaa. En käsitä miten joku voi kurinalaisesti urheilla/dieetata ja mitä vielä, mutta ei muka lopettaa tupakkaa. Se ei todellakaan urheilullisen naisen suuhun sovi! Se on päästä kiinni, sulla jos jollain on kaikki edellytykset onnistua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta