Suomalaiset

Valmentajani Jari tuli Tampereelle ja olin henkisesti valmistatunut jalkatreeniin, mitä ei kuitenkaan ollut. Sen sijaan sain kuntopiirin tyyppisen treenin kahvakuulalla, mihin mulla on tavallaan viha rakkaus suhde. Vihaan tämäntyyppisiä treenejä, mutta haluan haastaa itseni ja koitan kääntää senkin voitoksi. Osu ja uppos 🙂 Hiljalleen taas kiinni tästä hommasta 🙂

IMG_1656

 

Mää oon miettinyt pitkään mikä meitä Suomessa vaivaa ja tänään tavallaan sain siihen vastauksen. Miksi meistä suurinosa nauttii toisten virheistä? Jos joku on saanut huonoa palvelua teemalla asiakas on aina oikeassa, kuulutetaan se kaikkialla. Toki oon itsekkin syyllistynyt joskus samaan. Miksi emme voisi olla edes pikkusen positiivisempia ja antaa myös sitä positiivista palautetta. Jokaikinen vauva.fi, suomi24 ja mitä näitä nyt on oikein huokuvat pahaa energiaa, negatiivisuutta, valitusta, arvostelua jne. Oon aina miettinyt kenellä on  ihan oikeesti aikaa notkua näissä kyseisissä tai vastaavissa sivustoissa ja mitä he kirjaimellisesti sitä saavat? Aina kun haet googlesta jotain tulee melkein ensinmäisenä joku vauva keskustelupalsta tai vastaava. Tiedän että jos joskus sattumoisin kirjoitan jotain hiemankin kärkkäämpää hyppivät kommentoijat riemusta kun pääsevät vähän lataamaan Umpulle 🙂 Toki oon aika vahva mielipiteissäni, mutta se onkin vain mun mielipide ja kaikkien ei tarvitse olla samaa mieltä. Yks päivä bongasin iltasanomien vai iltalehden sivuilta kohdan jätä kommentti ja vaingossa luin niitä ja hitto mitkä naurut sain 🙂 Oikeesti voi tsiisus mitä juttuja….. ja parasta on kun kommentoijat alakavat käymään sotaa keskenään niinkuin kävi mun teksissä fitnessliittojen erot, jonka mun oli pakko poistaa syystä, että ihmiset kuvittelivat kommenttien olevan minun käsialaa 🙂 ja ne meni aivan yli hilseen….

IMG_7444

 

Kaikkea ei tarvitse ottaa niin vakavasti. Jos olisit itse suuttunut jokaisesta minua koskevasta kommentista, olisin jo varmaan jossain…. On tärkeää nauttia elämästä ja koittaa oppia elää niin, että ei välitä sitä mitä mieltä muut on. Yleensähän se menee niin, että kateus pitää ansaita 🙂 ja toinen hyvä muistutus on: you know me but not my story. Harva kuitenkaan tuntee mua ihmisenä ja pystyn kumoamaan väitteen, että oon ylimielinen 🙂 Välillä joku kirjoittaa, että oon ärsyttävä, mutta sen kanssa  taas oon täysin samaa mieltä, koska sen jalontaidon mää todellakin osaan 🙂 Ehkä jaan siksi mielipiteitä, koska olen juurikin aito ja kerron aina miltä juurikin sillä hetkellä tunnen. Mun kaurapuuro ei todellakaan ole jumalan lahja ja parsa maistuu edelleenkin hirveelle.  Mun jokainen aamu ei ala ruusuntuoksulla ja ihanalla latella kahvilassa. Osaan olla iloinen, surullinen, kannustava, negatiivinen, ihana, hirveä, ruma, kaunis ja saatan muuttaa mieleni vain siksi, koska olen nainen 🙂

IMG_0449

 

Suosittelen kaikille Suomalaisille kenenkä nuttura on liian kireellä vierailemaan ainakin kerran elämässään Amerikassa <3 peace and love <3

IMG_0400 IMG_0257 IMG_0250 IMG_0166 IMG_0122 IMG_0045 image image

 

Se oli rehellisesti sanottuna mun elämäni paras ja antoisin matka ja todellakin opin paljon elämästä ja myös itsestäni. Tää reissu muutti mussa montakin asiaa ja tajusin kuinka takakireitä me täällä ollaan. Kun menet Jenkeissä  kauppaan sun kassi laitetaan tiskin taakse, ettei sun tarvitse kanniskella mitään ja saat istua alas ja myyjät tuovat sinulle kenkiä, joita saat sovittaa rauhassa. Suomessahan sanotaan: joo mulla on nyt tässä vähän kiire ja noi kengät on tua varastossa ja oon yksin etten voi tosiaan tästä lähtee mihinkään 🙂 Muistelen Amerikkaa lämmöllä ja haluan sinne todellakin uudestaan. 

Koin tänään myös ihanan elämyksen kotikaupungissani Tampereella. Kävelin Laukontorin rantaa ja fiilistelin kevättä rinnoissa 😉 Oli ihana auringonpaiste ja niin hyvä mieli.  Kaunis maisema todellakin hiveli verkkokalvojani. Kävelin takaisin töihin hymy huulilla. Varmaan moni vastaantulia katsoi: toi on hullu, koska täällä ei kukaan hymyile. Silti halusin tehdä sen koska se tuntui juuri sillä hetkellä oikeata. Uskaltakaa olla rehellisiä ja juuri sellaisia kuin olette välittämättä muista. -umppu

primebody

16 vastausta artikkeliin “Suomalaiset”

 1. Asiakaspalvelu on tosiaan Yhdysvalloissa aivan toisella tasolla kuin Suomessa, mutta välillä se on hyvin teennäistä. Tosin kokisin, että yleisesti amerikkalaiset ovat luonteeltaan avoimempia ja avuliaisempia kuin suomalaiset. Kateuteen en ole törmännyt ja ihmiset kannustavat toisiaan aidosti.

 2. Mä oon kans niin allerginen kaikenmaailman negailijoille, että kierrän sellaset tyypit mahollisimman kaukaa. Elämäntapavalittajat on ehkä rasittavin ihmistyyppi maan päällä, sekä myöskin ne kateelliset panettelijat. Toisaalta, vähän käy sääliksi näitä ihmisiä, kun se sellainen käytös kertoo vaan siitä, ettei oo omassa elämässä kaikki ihan tasapainossa..

 3. Miks poistit sen tekstin? Harmi, koska se oli hyvä. Nyt annat sellaisen kuvan, ettet pysty seisomaan omien sanojesi takana…

  • Minä seison omien sanojeni takana, mutta siinä vaiheessa kun kommentit on niin asiattomia ja loukkaavia (kyse ei ollut musta) niin en halua pitää täällä blogissa mitään keskustelupalstaa.

 4. No teennäistähän se siellä on, ei nekään oo aidosti kiinnostuneita päivän 380 asiakkaan kuulumisista, mutta kyllä se luo hyvän mielen ja ihanan ilmapiirin. Tästä syystä tykkään itse matkustaa jenkkilään.
  Sekin on vähän kakspiippuinen juttu nuo mielipiteet. Tavallaan ihmiset arvostaa rohkeutta avata suunsa ja olla aito oma itsensä, mutta välillä monien mielipiteiden kohdalla tulee sellainen tunne, että jos sulla ei oo mitään hyvää sanottavaa, niin ole sitten hiljaa. Ja nuo nettipalstat on jotain ihan järkyttävää. Saan sellaisen myötähäpeän suomalaisista, että huhuh.
  Ja voihan se olla, että lukijallakin oli vain vittumainen päivä, kun on sua haukkunut. Laitat vaan takas pienen hymiön, etkä reagoi, niin eiköhän hekin tajua ylireagoineensa.

  • Joo on rohkeaa avata suunsa, mutta juuri se siinä onkin, että sitä ei tehdä läsnä vaan nimettömänä netissä.Rohkeus ei aina ole nimenomaan haukkumista niinkuin suomessa se ymmärretään. 🙂

 5. Heh mäkin tossa yks päivä kävelin kaupungilla Trella ja oli jotenkin hyvä mieli ja hymyilytti ja meinasin pyörtyä kun yks vastaantuleva hymyili mulle takaisin 😀 Hyvin pieni asia, mutta silti tuli entistäkin parempi mieli!

 6. Itse huomasin samanlaisen ilmiön täällä Lahdessa, kun kävelin hymy korvissa pitkin katuja auringon paistaessa ekaa kertaa moneen päivään – vastaantulijat olivat naamat niin rutussa, että varmasti jo sattui! 😀

  • Jatka vain hymyilemistä niin ehkä saat vastauksen jokupäivä tai toinen vaihtoehto ”lähetteen” hahhahah 🙂

 7. OMG. Ihana, ku kirjotat noin. Oon ite kans ihmetelly ihmisten negatiivista suhtautumista kaikkeen. ja etenki niihin muitten tekemisiin. Kuka ei sais tehä mitäkin ja miten toisen hanke ei taatusti onnistu mistäkin syystä. Ihan, ku muiden onnistuminen tai yrittäminen ois itseltä pois. MIKSI?? Sitä en vaan kykene tajuamaan.

  Joo ja noi foorumit on ihan oma lukunsa. En tajua miksei yksinkertasia kysymyksiä voi esittää saamatta suoranaista vittuilua takaisin. Ihan oikeasti. Viettääkö ihmiset sielä aikaansa tyylillä ”taidampa vittuilla tämän päivän suomi24 foorumilla”. Wtf? MIKSI???

  Mielipiteiden vaihtohan on ihan tervettä eikä kaikki missään tapauksessa voi olla asioista samaa mieltä, mutta miksi sekin on nii hiton vaikee hyväksyä. 😀

  On muuten ihan yli-ihanaa, kun joku yrittää provosoida jollain oikein ilkeällä ja ite pystyy vastaamaan yliasiallisesti hymyillen takaisin ja vastapuolesta oikein huokuu ja melkein näkyy, kun savu nousee korvista. 😀

 8. Mäkin harrastan usein tuota hymyilemistä kaupungilla, Tampereella myöskin ja välillä tulee kummastuneita katseita, harvoin joku vastaa hymyyn. Huomaan välillä vaikka bussissa, että istun kauheen myrtsi ilme naamalla, sit kun tajuan sen, niin usein alkaa hymyilyttämään. Todennäköisesti joku vastapäätä istuva pitää ihan hulluna 🙂

  Positiivisuus on hyvä juttu, tässä maailmassa on sitä negatiivisuutta niin paljon ja etenkin täällä Suomessa. Kaikestahan voi valittaa, mutta ketä se auttaa? Aina elämä ei oo yhtä hymyä, mutta jos lähtökohtaisesti ajatellaan kaikesta ensin negatiivisesti, niin aika kurjaa on elämä ja se leviää myös läheisiin, niin kotona kun työpaikallakin. Just elämäntapavalittajat kun saisi jotenkin ”parannettua”, niin olisi kaikkien elämä paljon mukavampaa 🙂

 9. Moikka vaan ja terveisiä rapakon takaa 🙂 kun muutin tänne, olin myös aluksi ihan hurmoksessa siitä, miten ihania Amerikkalaiset ovat!! Hymyilevät ja tervehtivät, eikä kukaan ole naama tiedätte-kyllä-millä. Suomeen en kaivannut hetkeäkään 😀 Totuus kuitenkin paljastui kun olin viettänyt täällä reilu puoli vuotta. Amerikkalaiset suorastaan elävät toisten pilkkaamisella (kuten suomalaisetkin ja hyvin moni muu kansa!) mutta heidän kulttuuriinsa ei kuulu nyrpeän naaman näyttäminen tuntemattomille. Vähän kun heihin tutustuu niin kyllä alkaa sieltäkin suunnalta valitusta kuulua. Se nyt vaan on länsimainen kulttuuri vähän sellaista, että perusasiat on niin hyvin, että pikkuasiat jurppii 😀 Asiakaspalvelu on myös hyvää, ja varsinkin tosiaan isoissa kaupungeissa ja turistien suosimissa paikoissa myyjät todellakin palvelevat asiakkaita… 😉 pikkukaupungissa saa kyllä itse etsiä kengät jalkaansa kenkäkaupassa. Paljon positiivisia kokemuksia minulla on täältä mutta en ihan suoraan lähtisi sanomaan Amerikkalaisia ihanan aurinkoisiksi ja Suomalaisia nyrpeiksi valittajiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta