Täydellisyyden tavoittelua vaiko epävarmuutta?

Katselin eilen illalla televisiosta ohjelmaa, missä oli nuori nainen, mikä oli elämänsä aikana käynyt läpi 4 rintaleikkausta, 2 nenäleikkausta, korvaleikkauksen ja lisäksi hoiti itseään kerran kuussa pistoshoidoilla, lähes päivittäisellä solariumilla, kynsillä, ripsillä jne. Hän oli ottanut itselleen yli 30 000 lainan jolla maksoi kaikki leikkauksensa. Hän oli nyt omasta mielestään täydellinen ja rakasti itseään ja omaa ulkonäköä niin paljon, että tuijotteli omaa peilikuvaansa päivittäin useita tunteja. Toisena osapuolena oli poika, joka oli lapsena saanut todella pahat palohaavat lähes kokonaan toiseen puoleen kasvoistaan. Hänellä oli proteesi korva suojaamassa kuuloa, koska oma korva oli jo lapsena poistettu. Ohjelman ideanan oli oppia rakastamaan itseään ja hyväksymään itsensä sellaisena kuin on. Poika vietti yhden päivän ”leikellyn” tytön elämää ja oli aivan kauhuissaan. Hän ei voinut ymmärtää miten joku voi olla niin itse keskeinen, tai mennä palaneen ihmisen edessä solariumiin, koska halusi ihonsa tummentuvan värikartan mukaan 2 astetta 🙂 Koska kauneuskirurgia menee yli? Tekevätkö liiat leikkaukset sinut kuitenkaan onnellisemmaksi? Kestätkö kritiikin ulkonäöstäsi silloinkaan? Tämä tyttö laittautui aamulla 2,5h ja ei ollut valmis näyttäytymään kenellekkään ilman meikkiä.

images-26 images-25

 

En ole itse kauneuskirurgiaa vastaan, mutta tässä on myös sama asia kun monessa muussakin: haetaan muilta hyväksyntää. Omasta mielestäni leikkaukseen päädyttyä pitää olla itse 100% varma, että tekee asian itsensä vuoksi, eikä suinkaan miellyttääkseen muita. Varsinkin nuorten keskuudessa leikkaukset lisääntyvät ja uskon, että suurin syy on tavoitella jotain tietyntyyppistä ”täydellisyyttä”.  Jopa pari kymppisillä nuorilla saattaa olla jo todella useita rintaleikkauksia takana, koska halutaan vain isommat ja isommat tissit……..Suosittelen miettimään tarkaan ja ainakin, jos on mielessä lapsien tekeminen niin tietyt asiat vasta sen jälkeen. Valitettavasti blondi tukka ja isot tissit on tällähetkellä niin  OUT of fashion. 

images-27 images-28 images-29 images-30

 

Nykyään leikkauksia tehdään myös valtavasti miehille. Lihaksia saa imblantteina, jotka yleistyvät kokoajan. Se mikä ero tässä on omasta mielestäni, että esim pohkeet saa treenamalla, mutta naisten rinnat vaan katoaa entisestään samalla tekniikalla 🙂 Omasta melstäni todella Ken mäiset miehet ovat kammottavia ja uskon suurimman osan miehistä ajattelevan samoin naisista, vaikka he itse kuvittelevat toisin.  images-32 images-31

Aina pitää muistaa, että leikkauksissa on omat riskinsä ja joskus vuosien päästä voi tulla katumapäälle. No mutta takaisin ohjelmaan. Poika halusi viedä tytön ihmisten pariin mistä hän oli saanut apua nuorena, kun oli kärsinyt poikkeavuudetsa kasvoissaan ja vei hänet oman tukiryhmänsä luo, missä kaikilla oli kasvot pahasti palaneet. Hän halusi tytön kuulevan, kuinka kukaan heistä ei menisi vaikka maksettasiin mihinkään kauneusleikkaukseen, koska he olivat lapsena joutuneet suurinosa todella moneen leikkaukseen ilman omaa tahtoa. Palautuminen oli kivuliasta ja tuskaista. Myös ”leikelty” tyttö tajusi tässä sen, että kun häntä oli lapsena kiusattu ”ruman” ulkonäkönsä vuoksi ja jos hänellä olisi ollut samanlainen tukiverkko, niin tuskin hän olisi käynyt leikkauksissa. Ohjelman sanoma oli se, että poika oli paljon onnellisempi ja itsevarmempi sekä tasapainoisempi, kun tyttö kuka aluksi kuvitteli olevansa täydellinen. Kuvat, jotka lisäsi tekstiin on tarkoituksena havainnolistaa, kun ainakin omastamielestäni homma on lähtenyt jo todella limpusta. Tavallaan kuvittelet kaunistuvasi, mutta alatkin pikkuhiljaa muistuttaa kummajaista. Perus pohjahan elämässä on olla onnellinen, mutta ne ongelmat saattaakin hyvin olla jossain ihan muualla, kun vartalossa. Näissä pätee sama asia, kun monessa muussa ”köyhän ei ole vara ostaa halpaa. Jos edelleen mietit jotain leikkausta niin käänny ihmeessä ammattilaisen puoleen. Hän kertoo realistisesti mitä kauneusleikkaus on, mitkä on hyödyt, haitat ja riskit. Hän myös kertoo rehellisesti kannattaako leikkaus sillä hetkellä vai onko muutoksia mahdollista tehdä muuten. Ammattilaiset osaavat homman ja heistä voin suositella Diamond Clinicin Mirja Halosta. Lisäksi hän on aivan tavallinen ihminen, jonka kanssa on helppo keskustella mistä asiasta vaan. 

554588_145797368934790_2055145853_n

 

Hän ei myöskään tee ihmisistä friikin näköisiä, vaan suurinosa asiakkaista koostuu aivan tavallisista ihmisistä. Kauneuskirurgiaksi mielletään yleensä julmetun kokoiset silikooni rinnat, mutta se on todellisuudessa paljon muuta. Apua voi saada vaikka virtsan karkailuun, joka on myös hyvi yleinen ongelma. On tärkeä voida omassa kehossaan hyvin niin ulkoisesti, mutta vielä tärkeämpää sisäisesti. 

IMG_1915

Itsekkin tässä joutuu välillä opettelemaan hyväksymään itsensä juuri sellaisena, kun on 🙂 Joskun mietin miten jollain on yksinkertaisesti aikaa laittautu joka aamu niin kauan, mutta sepä sinänsä on hänen asiansa. Mulla ei siihen riitä aika ja hyväksyn sen, että oon välillä aivan pommi :). Kun lähtee juhliin on kiva laittaua oikein kunnolla, mitä ei sitten arkena tule tehtyä ja tuntea olonsa juhlavaksi 🙂

-Umppu

 

primebody

6 vastausta artikkeliin “Täydellisyyden tavoittelua vaiko epävarmuutta?”

  1. Näin muuten myös tuon samaisen TV-ohjelman jakson! Ihan pisti hirvittämään ne velat ja se, ettei kauneutensa eteen niin paljon velkaantunut tuntunut ajattelevan asioita pitkällä tähtäimellä. Siitä tavasta, miten hän käyttätyi, voisi tuntematon kuten minä saada sellaisen käsityksen että hän tähtää siihen, että kauneuden avulla hän voi päätyä rikkaan puolison kotirouvaksi. Mene ja tiedä, en tiedä! Tämä ajatus kumpusi siitä että ihmettelen miten hän muuten kuvittelisi selviävänsä veloistaan. Vaikka kauneudesta olisi hänelle toistaiseksi rahallista apua mm. mallintöiden takia, se ei auttane häntä kun ikä alkaa painaa. Silti, koin suurta empatiaa häntä kohtaan enkä halua aiempien kommenttien kuulostavan ylimielisiltä ja ilkeiltä. Yhteiskunta luo paineita ja haluamme kaikki tuntea itsemme halutuiksi ja vetovoimaisiksi. Kuten johonkin urheiluharrastukseen, kauneusnikseihinkin voi jäädä koukkuun ja mitä enemmän niitä niksejä käyttää, sitä enemmän voi hämärtyä raja siitä mikä on liikaa ja mikä sopivaa. Tällä tarkoitan miten panostus kauneuteen vaikuttaa fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin ja suhtautumiseen muihin kanssaihmisiin. Sitten kun joku laittaa Photoshop-retusoinnin meikkivoiteeseen, päästään lähelle täysin rypytöntä, selluloosatonta, näppylätöntä ynnä muuta sellaista nukenomaista lopputulosta, hahhaa. 😀

    En minäkään kauneustoimenpiteitä suoralta kädeltä tuomitse, niihin menon syy on aina yksilöllistä. Kyllä itsekin tulee käytyä yksinkertaisissa kauneushoidoissa muutaman kerran vuodessa – mutta vain jos rahatilanne on turvallinen ja hallinnassa!

  2. Itse en tuomitse kauneusleikkauksia mitenkään. Menisin itsekin jos olisi varaa. (Liikaa asuntolainaa)

    Mut monestikin ne leikkaukset käydään tekemässä itseään varten ja sitä varten että itsetunto paranis. Helposti sitä ihminen vaan ajattelee että jos mulla olis tuo juttu olisin onnellisempi. Valitettavasti se ei monestikaan mene niin.
    Kautta aikojen on ollu sellaista. Kommunistivaltio periaate rt kaikki tekee ja saa saman ei vaan toimi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta