Aikuisenakin voi oppia monenlaisia juttuja

Mun aamu ei todellakaan alkanut kuntosalilla vaan painelin Acutan hammaspäivystykseen. Mulla oli aika 7.40 ja olin paikalla juuri oikeaan aikaan. ainakin 3 viikkoa on mennyt pelkän särkylääkkeen voimalla ja en edes uskaltanut unelmoida paremmasta, mutta ihme tapahtui <3 Uusi paikka hiottiin pois ja hampaaseen laitettiin lääkeainetta ja paikka päälle. Uskomatonta, sillä koko helvetillinen kipu on poissa.

IMG_1738

 

Sain lähetteen yksityiselle ja hammastani aletaan juurihoitaan. Onneksi lääkäri antoi mukaan kuvan hampaastani, jonka tässätapauksessa myös sokea varmasti näkee 😉 Silti mua nauratti kun katsoin paikattua hammastani, joka ihan for real näyttää, siltä, että mulla on fetajuustoo hampaan välissä 🙂

IMG_1732

 

Nää mun kuvat on niin tyhmiä, että oikeen itteenikin naurattaa 🙂 mutta silti nyt on yksi sairaus jo seuraavalla asteella kipu on kokonaan poissa <3. Ihmisethän rakastavat puhua sairauksistaan ja niin myös minäkin ja seuraavana listalla on tämä mun vatsa. Olen tässä vuoden ajan oppinut paljonkin uutta ja luullut muuta mitä todellisuus oikeasti on. Viimeksi puhuin, kuinka vatsa on todella kipeä ja turpoaa aivan muodottomaksi…. Seuraava etappi on mennä ultraan ja saada tieto kuinka paha tilanne on vai onko se ollenkaan paha. Silti musta tuntuu todella pahalta, koska näytän juurikin raskaana olevalta ja asia saattaa olla niin, että se voi olla asia mitä en koskaan voi saada. Vatsa turpoaa jo aamusta asti ja todellakin vaikuttaa mun fiilikseen koko päivän ajan.

IMG_1740

 

Tässä on realistinen kuva vatsasta ja ilman mitään pullisteluja. Se on ihan oikeasti ihan helvetin kipeä. Tuntuu todella turhauttavalta miettiä vaatteita aamulla, millä saa peiteltyä itseensä vain välttyäkseen yhdeltä kysymyseltä. Mutta turha tässä on ojaan jäädä vaan alkaa viemään asiaa eteenpäin. Usein mietinkin mitä pahaa olen tehnyt tässä maailmassa ansaitakseni kaiken tämän, mutta koitan ajatella positiivisesti ja uskoa, että kaikki tämä vahvistaa mua ihmisenä niin paljon ja tekee musta voimakkaaman. Harvoin ilman pettymyksiä on menestystäkään.

IMG_1741

 

Mää odotan vuodelta 2014 jotain ihan muuta, mitä tämä vuosi on mulle antanut ja koitan kääntää kaiken kootun energiaksi. Koitan keskittyä nauttimaan asioista mitä mulla jo on enkä murehtimmaan niitä asioita mitä mulla ei vielä ole. Onnellisuus on helppoa kun sen oivaltaa <3 Mun seuraavat tavoitteet kaikessa on saada itseni terveeksi ja levätä kunnolla, että jaksan ottaa vastaan  vuoden 2014 <3

primebody

7 vastausta artikkeliin “Aikuisenakin voi oppia monenlaisia juttuja”

 1. Tsemppiä sulle, onneksi sait hammaskivun pois päiväjärjestyksestä!

  Tuosta harmillisesta vatsan turvottelusta tuli mieleeni kysyä – alkaako se yleensä jo ennen vai jälkeen kun olet syönyt aamupalan? Mietin vain, että monia turvottaa muun muassa aamupalalla syöty puuro tai voileivät sen takia, etteivät kehomme ruuansulatusentsyymit yleensä ole kovin tehokkaita pilkkomaan viljaa. Toisia taas turvottavat maitotuotteet, kolmansia puolestaan urheilijoille ja laihduttajille markkinoidut kevyt- tai välipalatuotteet joihin on lisätty keinomakeutusta. Sokerialkoholit ja muut keinotekoiset makeutusainet eivät yleensä imeydy kunnolla ruuansulatuksessa, mikä aiheuttaa monille turvotusta ja ilmavaivoja. Itselleni esimerkiksi monet proteiinipatukat, proteiinipuddingit yms. jotka sisältävät maltitolia, sorbitolia tai sukraloosia aiheuttavat ilmavaivoja ja kaasun kerääntymistä. Oletko varma ettei turvotus johdu jostain näistä ruokavalioon liittyvistä seikoista? 🙂

 2. Eikös tämä vatsaongelma alkanut viimeksikin tupakan polton lopettamisesta.
  Kenties kropalle pitää antaa vain aikaa sopeutua muutokseen, jonka se kohtaa.

 3. Tiedätkö tehdäänkö sulle jossain vaiheessa gastroskopia eli vatsalaukun tähystys? Sillä kun saadaan yleensä selvitettyä monia vatsaan liittyviä sairauksia. Toimenpide voi kuulostaa äkkiseltään hurjalta, mutta ei kannata etukäteen sitä pelätä, se tuntuu epämukavalta, sitä ei käy kiistäminen, mutta kipeää se ei käy. Itse pelkäsin ko.toimenpidettä tosi paljon etukäteen, mutta ihan turhaan. Se on onneksi suht nopeasti ohi.
  Tsemppiä! Toivottavasti syy vaivaan löytyy!

  • Syy on tutkittu ja meen siitä lisätutkimuksiin. Se ei johdu mistään ruoka-aineesta vain ja ainoastaan siitä endometrioosasta….. koska se turvotus katoaa heti kuukautistn jälkeen

 4. Kuinka pitkän ajan päähän sait juurihoitoajan? Olen nimittäin todennut, että tuolla ”lääkepaikalla” kipu ei välttämättä pysy kauaa poissa. Toisilla pysyy jopa kuukausia, toisilla taas alkaa särkeä jo viikon päästä. Eli kantsii varautua siihen että kipu voi tulla uudelleen, ja menet sitten vaikka uudelleen päivystykseen.

  Tuosta noin syvästä reiästä tuli pohdittua myös, että ”fitnesselämä” yms. bodailu on todella rasittava hampaille. Syödään useita kertoja päivässä ja urheilujuomia yms. Ne joilla kariesbakteereja on, ei hampaat sellaista happo- ja sokerimäärää kestä, vaan noin isoja reikiä syntyy. Tämän varmaan tiesitkin, kunhan tässä mietiskelin.

  Mutta toivotan että särky ei ala uudestaan, hyvää joulun odotuta! t. hammaslääkäri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta