Fit Diamonds

Eilen julkaistiin meidän Teami sitten ihan virallisesti. Teami koostuu tällähetkellä 5:stä kilpailijasta, jossa mukana on minä, Juuso, Sari Perälä, Mari Päkkilä sekä Silja Kallio. Odotan innolla muiden teamiläisten tapaamista, vaikka osa onkin jo mulle ennestään tuttuja 😉 

1003006_567641419951713_2065713896_n

 

Valmentajina toimii (edelleen) Jari ja Heidi Sorsa. Jarppa tekee myös valmennuksia ja ruokavalioita ihan tavallisillekkin ihmisille, eli jos kaipaat todellakin ammattitaitoista osaamista tai et tiedä mistä aloittaa niin yhteydenottoa Jariin niin alkaa homma toimiin 🙂 

IMG_7389

 

Mää oon jo hetkenaikaa kaivannut jotain mutosta omaan kuontalooni ja vihdoinkin se tapahtui 🙂 Aika usein värjään ite omat hiukseni ja silloinkin teen sen melkein aina keskellä yötä, kun tuntuu että aika on aina kortilla 🙂 Mun hiukset oli ennen kokonaan aika tummat ja nyt vaalensin oman hiuksen pituutta, jonka taitoin sen jälkeen tuhkalla, jolla sain kylmän sävyn hiuksiini. Pidennykset vaihdettiin uusiin B-longin luikuvärjättyihin teippi pidennyksiin. Talvella iho on paljon kalpeampi, joten ihan tumma saa näyttämään mun kasvot aika kovilta. Mää rakastan mun uutta tukkaa 🙂

IMG_1470

 

Me oltiin eilen katsomassa siskon tyttöni taitoluistelu tapahtumaa Hakametsän jäähalissa. Voi kuinka mun sydän suli kun näin ne kaikki ihanat pikku naperot luistimilla jäällä. Lähdettiin jo puoliajan jälkeen, kun Vilillä meni pasmat ihan sekaisin koska jäähallissa ei ollutkaan jääkiekkoo ja myytävät popkornitkin olivat Tapparan logolla varustettuja, joten niitäkään ei voinut syödä 🙂

IMG_1460

 

Mää oon niin onnellinen, kun toi Movember loppui. Juusohan heitti vielä eilen ässän hihasta ja tuli alakertaan uusilla ”trimmatuilla” versioilla. Ainuthan asia tässä on, että joudun vielä asuun ton ihmisen kanssa 🙂 Hahahaaa

IMG_1471

Mulla on nyt tulevana viikonloppuna kahvakuulaohjaaja koulutus Turussa. Koulutus kestää 2päivää ja innoissani odotan mitä tuleman pitää. Haluan muutenkin jatkossa panostaa juurikin monipuoliseen harjoitteluun, koska olen todennut sen, että mulle ei riitä olla vain ”pinnallisesti” hyvässä kunnossa. Tämä on ainut laji missä olen kilpaillut, mihin ei kuulu tavallaan minkäänlaista suoritusta, jota kuitenkin tavallaan kaipaan. Jos vertaan kovaa sali treeniä ja esimerkiksi kokeilemaani crossfittiä on loppu ”hengästys” ihan erilainen. Vaikka Talvi on vasta aluillaan odotan jo sitä aikaa, kun lumet sulaa ja pääsen taas juoksemaan rappusia ja tekemään ulkona toiminnallista treeniä. 

IMG_1448 IMG_1469

 

Mää oon täysin rakastunut tähän mun uuteen Biancaneven college asuun ja se päällä onkin mennyt mukavasti koko viikonloppu 🙂 Tampereella riehui eilen jälleen myrsky ja juuri kun olin alkamassa tekemään ruokaa niin sähköt napsahti poikki. Huomasi taas kuinka avuton on ilman kaikkia laitteita. Onneksi ne palautui nopeasti, joten siitä ei syntynyt sen kummempaa murhetta. Ruoka jäi vaan tekemättä 🙂

Suurinosa kevään kilpailijoista alkaa pikkuhiljaa olemaan tai aloittelemassa diettiä. Musta on tavallaan todella outoo, mutta myös niin ihanaa, että pääsen seuraamaan kisat kerrankin katsomosta. Kun itse kilpailee menee niin moni juttu aina ohi ja kuitenkin keskittyy silloin siihen omaan tekemiseen, ettei huomaa tai näe kisapäivänä oikein mitään muuta. Innolla odotan millainen määrä kilpailijoita on osallistumassa ja jatkuuko vallitseva boomi vielä, vai onko se hiipumassa? On myös ihanaa vaan treenata ja olla ilman mitään paineita ja treenikin kulkee hyvin.  Tämä vuoden aikana on ollut ilo saada uusia yhteistyökumppaneita ja haluankin kiittää kaikkia erityisesti.

biancaneve-logo-2

 

Ehdottomasti kiitokset kuuluu koko Biancaneven porukalle. Kiitos mahtavista kilpailuasuistani ja muutenkin mutkattomasta yhteistyöstä. On ollut mahtavaa saada olla mukana totuttamassa B-fit malliston kuvauksia kanssanne ja muutenkin ootte ihania 🙂

Casall

 

Kiitokset Casalille treenivaatteista, sekä kuvausvaateista mitä olen teiltä saanut. Etenkin kiitos kuuluu Caritalle <3

ox-series-banneri

 

Kiitokset Zeropointille. Teidän tuotteet on tehneet mun jaloista vahvemmat ja jaksavemmat dieetin viimeisilläkin metreillä. On ollut ilo saada tehdä kanssanne yhteistyötä ja saada tuotua teidän tuotteita  tutuksi fitness lajien pariin.

ruohonjuuri-300x83Kiitos Ruohonjuuri ekomarketille. Kaupanne ajattelumaailma on lähellä sydäntä ja on ollut upeaa saada testailla uudenlaisia terveelisiä vaihtoehtoja lisäravinteille. Uusi myymälä Tampereella on puitteiltaan mahtava ja sielä on ilo asioida.

images-18

 

Jälleen kerran kiitos Leppälän Jarille uusista silmistäni, mistä olenkin jo saanut nauttia pidemmän aikaa. Niin treenaaminen, sekä arkielämä on helpottunut 100%:sti päästessäni silmälaseista eroon lopullisesti. Suosittelen kaikille ”rillipäille” ehdottomasti silmien leikkausta. Ainut asia mikä sen jälkeen kaduttaa on miksi sitä ei ole tehnyt aiemmin 🙂

fressi

 

Ja haluan toki kiittää myös oman salini porukkaa, vaikka sielä usein käynkin jo niin aikaisinaamulla, ettei henkilökunta ole vielä paikalla. Kiva kotoinen sali, jossa saa treenana rauhassa ja todella suuri plussa avainkortista mikä mahdollista treenit jo aikaisin aamulla 🙂

Kiitos myös kuuluu kaikillee niille ihanille ihmisille, ketkä on jaksanut mun matkassa tän koko homman ja tietenkin Mieskarkki Koskisella on ollut aika suuri rooli koko hommassa. Mun uskollinen värin levittäjä ja totuuden torvi 🙂

Mun ystävä linkkas mulle tämän tekstin ja tässä on hyvin kirjoitettu sanoiksi melkein juurikin niin kun ajattelen: ÄLÄ PALKKAA YRITTÄJÄHENKISTÄ (teksti on kopioitu) alla linkki viralliseen tekstiin. Pasi Silanpää

http://pasijuhani.wordpress.com/2013/12/01/ala-palkkaa-yrittajahenkista/

Työntekijöitä haettaessa näkee usein maininnan ”työntekijältä toivotaan yrittäjähenkisyyttä”. Kyseessä on suuremman luokan väärinkäsitys. Yrittäjähenkinen työntekijä ei ole missään tapauksessa paras vaihtoehto. Todellinen yrittäjähenki on nimittäin kaikkea päinvastaista sille, mitä hyvältä työntekijältä odotetaan.

Ensinnäkin menestyneet yrittäjät ovat usein varsin jääräpäisiä. He tekevät asioita, mihin muut eivät usko. Katsokaapa Vesa Keskistä tai Toivo Sukaria. Jos he olisivat tehneet, niin kuin heiltä odotetaan, he eivät olisi menestyneet siinä mitä  ovat tehneet. Yksikään neuvonantaja ei olisi sanonut, että kasvattakaa suuri tavaratalo keskelle pientä pohjalaista kylää. Tai tehkää valtava kauppakeskus Lempäälään moottoritien varrelle. Jos he olisivat olleet jonkun töissä, heille ei olisi koskaan annettu lupaa sellaiseen. Mikään investointilaskelma ei olisi sitä tukenut.

Yrittäjällä on myös ihan erilainen vastuu tekemisestään. Olin hyvin nuori, kun ajattelin hakevani Spar kauppiaaksi. Pääsin haastatteluihin, joissa kysyttiin mm. perheestäni. Sanoin että en edes seurustele sillä hetkellä. Kauppiasurani katkesi jo ennen kuin se oli alkanutkaan. Silloinen Spar ketju odotti että kauppiaalla on myös oma ilmainen turvaverkosto. Perhe. He olivat siinä oikeassa, vaikka en sitä tajunnutkaan. Yrittäjä vastaa tekemisestään lopulta perheelle. Yksikään asiakas, yksikään rahoittaja tai yhteistyökumppani ei ole tärkeämpi kuin perhe. Yrittäjän kaatuessa nimittäin myös perhe kaatuu usein mukana. Se on suurempi tragedia kuin moni tajuaa. Varsin harva yrittäjä haluaa työntekijää, jolle perhe on työnantajaa tärkeämpi.

Joskus yrittäjä päättää, että yhtiön menestys menee perheen edelle. Silloin se maksaa hänelle perheen tai suhteen. Jos katsotte listaa suomalaisista menestyneistä yrittäjistä, lähes kaikki ovat eronneet. Haastattelin kerran erästä suuren suomalaisen perheyhtiön omistaja/ toimitusjohtajaa. Hän oli saanut käännettyä monen vuoden alamäen monen vuoden nousuksi (joka muuten jatkuu nyt jo kuudetta vuotta peräkkäin). Kysyin mitä se on maksanut hänelle. Vastaus oli lyhyt: ”perheen”. Lapset ja vaimo asuivat nyt eri osoitteessa. Yksi toinen yrittäjä kertoi huomanneensa oman tilanteen vaarallisuutensa silloin, kun hän alkoi saada kotinsa keittiöstä tekstiviestejä työhuoneeseen sisällöllä: ”Tuletko tänään syömään meidän kanssamme?”

Se että yrittäjä vastaa lopulta perheelleen, ei sulje pois sitä, että asiakas tulee aina tärkeyslistan kärjessä. Menestyvä yrittäjä voi tehdä paljon virheitä, mutta asiakkaan luottamusta hän ei halua menettää. Sen asian ymmärtäminen on myös työntekijälle tärkeää.

Yrittäjillä on myös muita parempi riskinsietokyky. Useat menestyneet yrittäjät ovat joko tehneet konkurssin tai olleet lähellä tehdä niin. Kaverini ovat joskus kysyneet, mitä eroa on yrittämisellä ja toisen palveluksessa työskentelyssä? Vastaukseni on ollut: ”Kun olet töissä toisella, sinulle tulee säännöllinen palkka ja laskuja silloin tällöin. Kun olet yrittäjä, sinulle tulee säännöllisesti laskuja ja palkka silloin tällöin.” Yrittäjä jatkaa vielä silloinkin, kun palkanmaksu loppuu. Kaikki hänen omaisuutensa on kiinnitetty hänen yrittämiseensä. Joskus niitä kiinnityksiä on jopa enemmän kuin omaisuutta. Toki se menestyskin voi sitten tulla moninkertaisena. Tämän on esimerkiksi Rovio osoittanut. Monen vuoden taloudellisenkin piinan jälkeen syntyi mahtava menestys.

Yrittäminen on hyvä valinta niille, jotka osaavat elää edellä mainittujen asioiden kanssa. Jos uskaltaa olla eri mieltä, perhe jaksaa katsella epävarmuutta ja neuvokkuus auttaa selviämään konkurssiuhista. Mutta työntekijä, joka toimii menestyvän yrittäjän tavoin, on huono. Sellaisella työntekijällä on oma agenda ja hän ottaa liian suuria riskejä. Yrittäjähenkisesti toimiva työntekijä pitää kiinni omasta visiostaan, vaikka muut sanoisivat muuta. Se tekee hänestä hyvän yrittäjäkandidaatin, mutta huonon työntekijän.

Asiakkaan arvostamisen lisäksi on myös toineni alue, missä työntekijän olisi opittava yrittäjän tavoille. Työntekijälle maksetaan palkkaa ensisijaisesti työn tekemisestä. Tämä näkyy usein siinä, että asioita voidaan siirtää tulevaisuuteen. Asioita voidaan pyörittää keskeneräisinä pitkiäkin aikoja. Palavereiden peruuttaminen ei tee kipeää, kun se ei maksa mitään. Sillä on hyvin vähän väliä, lähdemmekö projektiin tänään vai vasta kuukauden päästä. Eihän se näy tilipussissa. Yrittäjälle juuri aloitus ja lopetuspäivät ovat kaiken toiminnan perusta. Aloituspäivä tarkoittaa sitä, että olen varannut omaa kallista aikaani juuri tätä projektia varten. Lopetuspäivä puolestaan tarkoittaa sitä, että palkka saadaan vasta sen jälkeen. Yrittäjälle ei makseta tekemisestä, vaan siitä että asiat tulevat valmiiksi. Tätä osaa yrittäjähengestä pitää löytyä enemmän.

 

 

 

 

primebody

5 vastausta artikkeliin “Fit Diamonds”

  1. ”Lähdettiin jo puoliajan jälkeen, kun Vilillä meni pasmat ihan sekaisin koska jäähallissa ei ollutkaan jääkiekkoo ja myytävät popkornitkin olivat Tapparan logolla varustettuja, joten niitäkään ei voinut syödä :)”

    Spontaanin repeämisen aiheutti tämä, ahahaha 😀 Ihan huippu 😀

  2. Pystyykö tiimiin hakea ja monta otetaan? Olen tällä hetkellä fitfarmiin kisavalmennuksessa enkä ole tyytyväinen. Haluan lähempää valmennusta. Mimmonen tiimi tämä siis on avaatko vähän? Mitkä metodit? 🙂

    • soittele suoraan ytimeen. Facessa on sivu mistä löytyy yhteystiedot. Oon itse vaan valmennettavana ja en vastaa muustakun omista jutuistani 🙂

  3. Oliko sinulla silmäleikkauksen jälkeen mitään hankauman tuntua silmissä? Millä paikkakunnalla toimenpide tehtiin? Itse olen jo vuosia harkinnut leikkaukseen menoa.

    • Oli ehk 2 päivää,mutta se meni ohi. Se tehtiin lappeenrannassa, mutta sama lääkäri Jari Leppälä leikkaa nyt Tampereella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta