Löysät pois

Nyt on ollu aikamoista haipakkaa paikasta A paikkaan B, että oon ollu aivan rättipoikki koko viikon ja nukahtanut sohvalle lähes joka ilta. Vielä muistuttelen, että on hetki aikaa osaalistua Biancaneven B-fit malliston pipon arvontaan. Jos Unohdit miten, niin mene primebodyn Face sivuille ja tykkää tästä kuvasta, niin olet mukana arvonnassa https://fi-fi.facebook.com/primebody.fitfashion?filter=2 pipo arvotaan tänään, joten ole nopea

IMG_1412

 

Muistakaa käydä myös tsekkaamassa Biancaneven nettikauppa http://www.biancaneve.fi/category/71/bfit?gclid=CKevo-KCjrsCFclQ3god2mAAWQ Viime postauksessa unohdin kokonaan mainita hieman lisää kenkä asiasta, eli nämä 3 mallia on tulossa Joulun alla, muuta ei löydy vielä nettikaupasta ja on siis uusien sääntöjen mukaiset.

Näissä lajeissa on jo totuttu jo siihen, että säännöt voivat muuttua koska tahansa 😉

Lauantai illan päätin pyhittää täysin perheelle ja levolle. Oon tehnyt töitä enemmän, kuin laki sallii joten joskus on hyvä vain rentoutua. Joulukuu on muutenkin töissä kiireistä aikaa, kun on pikkujouluja ja kaiken näköistä muutakin ohjelmaa. Meille on tullut PRIMEEN paljon uutuuksia ja Joulukamppanjoita ja tässä muutama herkku.

IMG_1438 IMG_1439

 

Moroccanoililta on nyt tullut jo kauan kaivattu syväpuhdistava shamppoo, sekä kosteuttavat shampoo sekä hoitoaine. Sarja laajenee pikkuhiljaa ja tulossa on vielä pitkien hiusten föönausgeeli, mikä on aivan loistotuote, sekä vaha. Olimme Perjantaina Studio Moven järjestämässä Naisilta tapahtumassa, joita on varmasti jatkossa tulossa lisää. Tilaisuus on asiakkaille täysin maksuton ja sielä on kaikke ihanaa kauneus sekä muoti hömppää naisille. Suosittelen ehdottomasti tulemaan piipahtamaan, kun se suraavan kerran järjestetään.

IMG_1428 IMG_1455Mää oon jo Movemberin alusta odottanut, koska noi karmeet pannut lähtee. Ne on jopa niin rumat, ettei Juuso edes kehdannut näyttää naamaansa. Toisaalta joo meneehän siinä rahaa hyvään tarkoitukseen, mutta miksi ei voi vaan lahjoittaa sitä rahaa ja jättää noi pensselit kokonaan pois? Määhän aloitin kostoksi ton Beavemberin, mutta luovutin jo alkumetreillä 🙂 Noi karvat ei oon mun juttu hahahaa.

IMG_3059
Kuvaus Mikko Karekivi

Tammikuussa järjestän muutaman Fitness päivän PRIMESSÄ 5.1 ja 12.1, joihin on vielä muutama paikka jäljellä. Päivän tarkoitus on auttaa kilpailijoita/huoltajia ja opettaa kädestä pitäen miten lava/kuvaus look tehdään. Toteutan itse omalle  mallille niin hiukset kuin meikin samalla opettaen mitä teen. Hinta on 70e, mikä sisältää muutaman tuotteen, millä pääset alkuun. Ilmoittautumisia voi laittaa mulle mailiin [email protected]. Varsinkin kun lajin harrastajia on paljon saattaa yhdelle ihmiselle tulla karsintojen takia  monta kisa viikonloppua. Jos mukaan maksetaan huoltaja, meikkaaja ja kampaaja tulee kokonais summasta aikamoinen potti. Tarkoitus on myös helpottaa ja nopeuttaa Lookin tekoa ja antaa kaikki mahdolliset vinkit ja työkalut, joita voi hyödyntää jatkossa kisoissa,kuvauksissa ja ihan arjessa. Teen työkseni paljon kuvauksia ja osaan antaa neuvoja mikä näyttää missäkin valossa hyvältä ja mitkä asiat pitää ottaa huomioon. Voin antaa myös henkilökohtaisia vinkkejä kisalookkiin, meikkiin, hiuksiin ja kokonais stailiin.

IMG_6375

 

Fitness on edelleenkin kuuma puheenaihe joka aiheuttaa niin kiinnostusta, inhoa ja todellakin keskustelua. Menenkin itse ensi Tiistaina klo 17.00 yle puheen nettiradioon keskustelemaan aiheesta.  Virittäkää siis kanavat kuntoon. Mukana on myös Tamperelainen, entinen Vaasalainen kehonrakentaja Kille Kujala antamassa mies näkökantaa tähän hommaan. Kille on itse myöskin personal traineri ja työnsä puolesta valmentaa myös bikini kilpailijoita, joten tietää varmasti lajista enemmän kuin keskiverto bodari 🙂 Olen ollut aiemmin kerran radiossa puhumassa aiheesta mikä oli oikein positiivinen kokemus. Se mikä siinä tekee jännittävää on mietittävä tarkkaan mitä sanoo, mutta myöskin se, että sun sanomisia ei voida vääristää. 

IMG_9438
vuosi 2011 syksy kun aloitin ja 2013 sm kisat

Mää oon miettiny jo pitkään tätä buumia ja nousua mikä on siihen syynä. Ymmärrän että halutaan pitää itsestään huolta ja samalla näytää hyvältä, muttakun laji on todellakin paljon muutakin. En halua vähätellä yhtään ihmisten taustoja, mutta tuntuu, että lähes jokaisella on jokin selviytymistarina taustalla mihin haetaan lajin kautta jonkilaista hyväksyntää tai huomioo. Tässä on muutama kuva omasta menneisyydestäni, joilla en valitettavasti saa yhden ainutta lisäpistettä lavalle astuessani.

IMG_2386Oon ollut 15 vuotiaana lähes olematon ja käynyt läpi asian Anoreksia. Mulla ei ole sitä koskaa lääkärissä millään lailla todettu, mutta esimerkkinä pituus oli sama kuin nyt ja paino 37kg. Voimistelin silloin ja siinä yksi suuri meriitti oli silloin laihuus. Kun muistelen aikoja en syönyt juuri mitään ja treenasin parhaimpina päivinä kesäisin 6 tunti päivässä. Mun pelastus oli ehkä kiinnostus vastakkaiseen sukupuoleen ja voimistelun lopettaminen huipulla 16 vuotiaana. Toinen esimerrki on kun olen ollut myös todella lihava. Sama likka, sama pittus mutta painoa taas 69kg,

IMG_2242Kuvastakin näkee, että Margariita on maistunut ja terveys ei ollut todellakaan numero 1. Molemmat ääripäät läpi käyneenä koen olevani tietoisempi ja vahvempi, mutta se ei silti tee minusta selviytyjää tai, että olisin jotenkin muita ihmisiä parempi. Siksi olen edelleen huolissani siitä kun todella nuoret tytöt lähtevät lajin pariin tietämättä vielä mitä haluaa tehdä isona ja oma identiteetti on vielä aivan hakoteillä. Laji on armoton ja sielä ei todellakaan säälitä ketään on se tausta mikä tahansa. Toinen asia mistä jaksan aina puhua on valmennus ja nämä treinerit, joita nyt tuntuu tulevan kun sieniä sateella. Jokainen meistä on yksilö ja toimimme erilailla. Kannattaa siis miettiä tarkkaan ja kysellä valmentajaa ja treineriä valittaessa vähän muidenkin kokemuksia ja mielipiteitä. Tuntuu, että varsinkin osa nistä kisavalmentajista on aivan tuulesta temmattuja. Omia vinkkejä on ehdottomasti selvittää taustaa. Itse uskon siihen, että valmentaja kuka on itse käynyt dieetin läpi on kisavalmennuksessa ehdottomasti 100x parempi, kun ihminen kuka ei ole välttämättä koskaan kilpaillut välttämättä edes missään lajissa.  Hän osaa samaistua tuntemuksiin ja kertoa neuvoa ja  antaa tukea. Treenitaustaa on reilusti (oma menestys plussaa) ja mielellään muustakin lajista. Tietää Ravinnosta, aineenvaihdunnasta, hormoonitasapainosta, lihaksistosta, palutumisesta, treenistä yms lähes kaiken ja osaa aina vastata sun kysymyksiin. Kun maksat on sinulla oikeus kysyä aina kun siltä tuntuu, että miksi. En jaksa uskoa, että reilu parikymppinen likka, joka ei ole välttämättä itse edes kilpaillut tietää juurikaan mitään. Hän saattaa kopioida omat dieetit ja ohjelmat sinulle ja tietää vain sen tyylin miten häntä on valmennettu. Jos tulee ongelmia esim aineenvaihdunnan kanssa, ruoka-aineiden yms hän ei osaa tehdä mitään. Kilpailijoita on satoja, mutta ei hyviä valmentajia. Kannatta myös huomioida mitä itse haluat valmennukselta, sillä tyylejä on monia ja jokaiselle löytyy varmasti se oma. Valmentajan pitää myös olla valmis valmentamaan juuri sinua, eli tämän pitää olla kahden kauppa, eikä vaan anna rahat meininkiä. Varsinkin nuoret ovat helppoja höynäytettäviä ja kun rahasta on kiinni, niin usein moni saattaa valita sen ”muka” halvan vaihtoehdon, mikä kääntyykin kohtaloksi 🙂

Mukavaa Sunnuntaita

-umppu

 

primebody

7 vastausta artikkeliin “Löysät pois”

  1. Niin paljon oot nykyään pitkä?:D itse sairastanut myös anoreksiaa 15-16 vuotiaana ja painoin pahimmillani 37.5kg pituutta 165cm bmi oli siellä 13.5 tuntumassa, lähellä oli etten letku ruokintaan joutunut ellen vapaa ehtosesti paranemaan olisi suostunut. Mikä siihen sitten ajoi, varmaan se ettei nuorena puhuttu asioista kunnolla, kuvitteli kun alko lapsesta niitä naisellisia muotoja tuleen et olis jotenkin lihava muut oppilaat jokka oli samassa koulussa alaluokilla niin oli semmosia tikkujalkoja mutta pari vuotta nuorempia ja vielä lapsen kehosia sitten itte aatteli näyttävänsä muihin verrattuna sotanorsulta, piti alkaa dietille ja pudottaa pari kiloo si sen huomas kuin helppoo se oli ja siit kehitty pikkuhiljaa pakkomielle. koko ajan syötiin vähemmän ja liikuttiin enemmän, lopulta si tuli raja vastaan eikä kroppa enää kestäny, siin vaiheessa avautu omatkin silmät ja katto peiliin ja tajus et olenko toi minä? näytän ihan luurangolta:o, enkä siltikään tykkää kropastani, inhoon sitä. Oli paino sitten ennen sairastumista 53kg tai sen jälkeen 37.5kg niin en ollu tyytyväinen kumpaankaan. vika olikin korvien välis, pitkä parantumis prosessi käyty ja vihdoin onnistunut arvostamaan itseäni ja hyväksymään kroppani tälläsenä kun se on. Nykyään kun valitseen ruokaa 2 tärkeintä periaatetta ovat että se on terveellistä & maistuu hyvälle. Enkä nyt tiedä miks halusin julkasta tähän kommenttiin oman tarinani, halusin kai vain sanoa, että et ole ainut, eikä sitä tarvitse hävetä, kaikki on tehny virheitä & asiat on tullu sitten opittua kantapään kautta. En esim tiedä olisinko minä jos en anoreksiaan koskaan olisi sairastunut vaikka kyseiseen sairauteen ei kukaan ansaisisi sairastua, niin se opetti mua ihmisena ja teki musta vahvemman. Olisin varmaan vieläkin se tyttö joka mättäs h päivät pitkät herkkuja & jojo dietteilis koko aikuisikänsä jos en tällästä pohjanoteerausta olisi nuoruudessani käynyt läpi. oot upee, sul on elämänarvot kunnossa, täällä yks lukija joka uskoo suhun, hirmusesti tsemppiä <3

  2. Todella hyvä kirjoitus, varsinkin tuo loppupuoli eli valmennuksesta! Olen itse miettinyt kisaavani muutaman vuoden päästä, joten on mielenkiintoista saada tietää oikeasti mitä kaikkea valmentajalta tulee pystyä vaatimaan… Kohta puolin onkin hyvä alkaa miettiä että kuka olisi se juuri oikea valmentaja mulle! Etsiminen on myös hieman vaikeaa, jollei tunne muita lajin ihmisiä tai kuullut ”puskaradiolta” ehdotuksia/huonoja kokemuksia jostain valmentajasta…Laittaakko googleen hakuun ”hyvä valmentaja” vai mitä;D haha

    • Kannattaa ehdottomasti käysä vähän kilpailuissa tsekkaamassa ja maistella tunnelmaa:) Valmennus sopimukset on hyvin erilaisia. Toisilla siihen kuluu tapaamisia ja valmennusta, kun taas toisilla vain ruokavaliot ja treeniohjelmat. Riippuu aina juurikin niisrä omista tarpeista ja millainen ihminen itse olet. Jos tiedät jo etukäteen olevasi ihminen kuka haluaa lähes päivittäistä neuvoa on hyvä pitää siitä kiinni. Valmentajille voi laittaa s-postia ja vähän kysellä ja käydä vaikka tapaamassa, jolloin saat lisä infoa. Jos joku ei esimerkiksi suostu tapaamiseen omien kiireiden vuoksi niin se ehkä jo kertoo sen että on valmennuksenkin suhteen vähän ”kiireinen”. Puhutaan kuitenkin suht isoista summista mitä valmentajille pulitetaan. Kannattaa vaikka lukea blogeja ja vähän surailla tilannetta ja vähän googletella valmentajia yms. Jos ikää on 20 vuotte niin tuskin taustalla on ihan hirveän monen vuoden kokemus 🙂 Kaikki fitness lajit on kuitenkin tavallaan kehonrakennusta tavalla tai toisella, joten usein myös se miltä valmentaja itse näyttää antaa ehkä pientä perspektiiviä 🙂 IFBB:n sivuilla on Kaikki teamit ja niiden yhteyshenkilöt ja yhteystiedot, joten ei muutakun sieltä vähän vakoileen 🙂

  3. Nyt on kyllä pakko kommentoida, että et sä kyllä oo mikään todella lihava ollut. Tuossa kuvassa näytät normaalilta, mun mielestä kaukana sieltä ääripäästä, mitä tarkoitat!:)

    • no miten sen nyt ottaa, mutta jos pituutta on se rapiat 155 niin kyllä tossa ollaan jo reilusti ylipainon puolella. Toki miten lihavuus määritellään onkin sitten eri juttu. En nyt kuitenkaan tarkoittanut ihan sellaista Jenkki meininkiä 🙂

    • Huomaa miten maailma on ”läskistynyt”. Pitäisi olla jäätävän paljon ylipainoa, että ihmiset edes hahmottaa, että on ylipainoinen. Tai jenkkimallin lihava, että voi sanoa olevansa lihava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta