Liikaa murheita pienelle tytölle

Turhista asioista murehtiminen on turhaa, mutta kun kyseessä on oma terveys on se mulle arka paikka. Vaikka kuinka koitan ajatella positiivisesti, niin takaraivossa kummittelee kauhukuvat ja salaa mietin mitäs, jos…. Tavallan ihan pieni juttu mun hammas mikä paikattiin hetki sitten jatkaa oikutteluja ja kipu on välillä ihan sietämätön. Mulla oli paikka lohjennut, mikä porattiin pois, mutta sinne oli jo ehtinyt muodostumaan reikä, mikä oli jo todella lähellä hampaan ”ydintä. No alkuun ei mitään, mutta nyt se on kirjaimellisesti ihan saatanan kipee. En voi edes purskutella vettä kun pesen hamapita, jollei se ole kuumaa. Vihlominen on niin järkyttävää. 

huonot_hampaat_huono_terveys.

 

Mullahan on tietenkin mielessä kuvan kaltainen mielikuva ja pelkään että koko suuni mätänee 🙂 Oon ravannut lääkärissä nyt turhan tiuhaan ja se ei ole hyvä juttu. Mun viime kertainen poskiontelontulehdus on tuskin liikahtanutkaan. Vaikka olo on muuten ihan jees ja kuume on laskenut niin koko naama on ihan tukossa. Kaikki kotikonstit on kokoajan käytössä lukuunottamatta lukijan vinkkiä teipata valkosipulit poskiin 🙂 mutta kai sitäkin on kohta yritettävä, jos ei muuta. Sain lähetteen spesialistille ja sitä odotan kun kuuta nousevaa. 

853esitteesta2

 

Poskiontelontulehduksen oireita ovat: nuha (kesto yli 10 vrk), märkäinen erite nenästä, liman valuminen nieluun, kuume, yleisoireet, paikalliset kasvokivut, yläleuan arkuus syödessä, hammassärky, nenän tukkoisuus, hajuaistin huononeminen, yöllinen hakkaava yskä, painon tunne sekä aristus poskipäillä. Joskus potilas voi tuntea nesteen liikkumisen poskiontelossa kumartuessaan. Poskiontelontulehdus voi kroonistua. Tällöin taustalla on usein jokin tulehdukselle altistava tekijä, kuten allerginen nuha, limakalvoturvotus, nenän polyypit, hampaiden infektiot ja lapsilla suuri kitarisa. Pitkittynyt poskiontelontulehdus voi olla myös pitkittyneen yskän taustalla. Yskä syntyy kun poskiontelontulehduksen seurauksena nieluun valuu jatkuvasti limaa.Kroonisen nenän sivuontelontulehduksen hoidossa käytetään useimmiten lääkehoitoja ja leikkaushoitoa. Lääkehoidossa käytetään mm. antibiootteja, kortisonia ja nenän huuhtelua keittosuolalioksella.

Siinä vähän faktaa…. No eikä siinä vielä kaikki… Well hello keski-ikä ja sen tuomat vaivat…. 

munasarjat_thumb1

 

Tämä kaunis kuva mitä oon varmaan luullut ennen horoskooppi merkiksi 🙂 on silti se suurin huoli. Mun munasarjat oli molemmat täynnä pieniä kystia. Niitähän esiintyy todella monilla naisilla ja osalla ne on täysin oireettomat, mutta tietenkään ei mulla…. Mulla on siis aivan järkyttävät alavatsakivut kokoajan ja ne jotka on synnyttäneet tietää millaisia on supistukset. Sitten mulla oli jotain fuckin rakkuloita, joille en siis voi itse yhtään mitään enkä sille, että ne on ilmestynyt just mulle. Mulla todettiin endometrioosa ja siihen kirsikkana kakun päälle mun ilmeisemmin kohdun alaosa on aivan jatkuvassa krampissa, mikä ilmeisemmin on harvinaista (ja ihme, että just mulla), joka aiheuttaa mulle paineen tunteen vatsaan ja hengitän jotenkin pinnallisesti ja siksi se turpoo. Parasta tässä on, että näihin kaikkiin on olemassa hoitokeino, eli kirvestä ei oo heitetty vielä kaivoon.

tumblr_lh9x18WilB1qzq5vco1_400_large

 

Se mikä tässä eniten ressaa on tää saakelin kombo näitä kaikkia yhtäaikaa. Vaikka oon palannut ruotuun jo hetki sitten paino ei liiku mihinkään ja oon turvoksissa kokoajan varsinkin keskivartalosta. En valehtele että illalla näytän siltä kun olisin synnyttämään menossa. Mietin aamulla monta kertaa mitä voin laittaa päälle, ettei kukaan vahingossakaan kysy sitä kysymystä, mitä ei keneltäkään kysytä: ookko raskaana. Vatsa on todella kipeä kokoajan ja näitä kaikkia on lähes mahdoton olla ajttelematta kokoajan, koska tunnen sen hirveäm kivun.Mulla on ollut nyt lähiaikoina paljon stressiä ja tiedän sanoa jo näin, että en todellakaan tiedä koska se on hellittämässä ja tää jatkuu varmasti niin pitkään kun jatkuu stressikin. Terveys on silti se asia numero 1, joka on nyt hoidettava kuntoon.

IMG_4243

 

Kaikista pahinta on silti sääliminen, koska se ei johda mihinkään ja turha sinne ojaan on jäädä makaamaan. Niin kauan kun jaksan hymyillä niin kaikki on hyvin. Onneks pian on Joulu ja tunnelma ja rakkaus leijuu ilmassa. Mulla oli eilen vapaapäivä, jonka vietin ihan itsekseni. Näitä päiviä on harvassa, mutta joskus se oman ajan ottaminen antaa uskomattoman paljon. Kokeilin taas Sorsien vinkkiä viettää vaparia, eli heräsi aamulla normaaliin aikkaan, vedin aamupalan ja menin takaisin nukuun. Oon varmaan joskus teininä nukkunut viimeksi klo 11.00 asti. Nautin hilajisuudesta ja uskokaa tai älkää siitä, että sain siivota yksin. Lepäilin, söin, siivosin ja laittelin taas muutaman Joulu jutun paikoilleen <3

IMG_1354 IMG_1357 IMG_1365

 

Hyasintti on ehdottomasti tuoksultaan mun lempi joulukukka. Mitä enemmän niitä on sitä parempi, mutta niiden täytyy olla valkoisia. Muutenkin pidän oikestaan kokolailla vain valkoisista kukista, koska silloin ne ovat rauhoittavia ja tunnelmallisia. Lisäksi mun Joulun kestosuosikkeihin kuuluu käsityökaupasta ostettu jouluntuoksuinen siivousaine <3 Tuoksukynttilöitäkään ei koskaan voi olla liikkaa 🙂 Leivottiin Vilin kanssa tänään ensimäiset joulutortut ja maisteltiin glögiä. Käytiin koko perhe vielä saunomassa ja rentouduttiin takan äärellä. Toisaalta kun ajattelen niin onhan mulla tavallaan kaikki ihan hyvin kuitenkin 🙂 Tää blogi toimii mulle tavallaan päiväkirjana minne kirjoittelen aina päivän tapahtumat. Vaikka lukijoita on tuhansia päivässä, pelästyn kuitenkin joka kerta kun joku sanoo tätä lukevansa 🙂 

Tänään oli treffit The Sorsan kanssa ja tuntuu, että uus treeni tyyli ottaa oikein kunnolla osumaa. Olkapäät oli niin turvoksissa, että hyvä kun mahduin Fressin ovista pihalle 🙂 Näitä lisää 🙂 On ihanaakun energia riittää kunnolla treeniin ja saa palautua aivan rauhassa, eikä oo kiire minnekkään. 

IMG_0664

 

-Umppu

primebody

15 vastausta artikkeliin “Liikaa murheita pienelle tytölle”

 1. Tää kirjoitus tuli kuin tilauksesta. Nimittäin oon just tänään ollut poskiontelo leikkauksessa ja tällä hetkellä kivut on luokkaa *piiiip*!! Koko vuosi on ollut yhtä suossa rämpimistä; en osaa edes laskea kuinka monta tulehdusta on ollut, kymmeniä punktiota ja antibiootti kuureja, lääkkeitä löytyy kaapista enemmän kuin apteekista! Kamala vaiva ja sen myötä väsymys! Oma kunto on laskenut vuoden aikana kuin lehmän häntä ja paino nousee. Huokaus. Mutta kait nämä kuuluu elämään ja ensi vuosi on parempi. Pakko olla!:)

  • On se vaan kumma kun yrittää elää terveellisesti ja paasaa siitä ja sit oma kunto on jostain sanonko mistä…

 2. Tsemppiä erittäin paljon sulle! Tiedän tunteen , kun on kysymys alavatsakivuista..Minulla ollut jo vuoden ajan pientä kipua alavatsalla. Mitään ei ole löytynyt oikeasti kymmenien erikoislääkäreiden vastaanottojen ja tutkimusten jälkeen.. Nyt on alkanut tottumaan ajatukseen ettei mitään vakavaa ehkä olekaan. Endoa pelkäsin kaikista eniten, niin paljon että melkeen oisin halunnut sairastua syöpään ja kuolla! Huhhhuh 😀 onneks mieli on niistä ajoisa muuttunut!! Endometrioosin kanssa voi varmasti elää täyspainoisesti, varsinkin jos lääkittyksellä (hormoneilla yms.) saisi kipuja pois 🙂

 3. voi olla että oot jo käynytkin mutta Tampereen terveystalolla on ihan ylivoimainen erikoislääkäri, Joki-Erkkilä nimeltään, joka hoitaa poskiontelot kuntoon!

 4. Käy hakemassa apteekista sinoclearia. Se on uusi tuote joka on tarkoitettu kroonisiin poskiontelotulehduksiin. Suosittelen…

  • onko se joku suihke vai lääke? Mää niin toivoisin pääseväni tästä kokonaan yli niin etten tarvisi mitään lääkettä tulevaisuudessa

 5. se on suihke jota käytetään pari viikkoa. vaikuttaa kolmoishermoon ja tyhjentää poskiontelot. kannattaa siis laittaa illalla,koska voi ruveta aivastuttamaan ja niistää täytyy…:) Tuote on lääketekninentuote. Kannattaa siis kokeilla ettei tarvitsisi antibiootteja syödä.

 6. Stressin hoitoon voin suositella lämpimästi Mielikylpyä ( http://www.mielikylpy.fi/ )! Tamperelainen yksityisyrittäjä järjestää tiloissaan ohjattuja rentoutuksia. Mm Mindbalance on todella loistava rentouttaja, joka kerta nukun yön paremmin kun olen käynyt rentoutuksessa. Luonnollinen ja helppo tapa auttaa stressiin, eikä tarvi osata mitään, saa mennä vaan nauttimaan olostaan =) Kannattaa tutustua ja käydä rohkeasti kokeilemassa!

 7. Kaiken tuon kuvailemasi perusteella, minun kommenttini (vaikket ehkä kaipaakaan tätä nyt) olisi se, että ruokavalioon kannaattaa nyt tehdä pieniä viilauksia. Ehkäpä juuri sellaisia, jotka vähentäisivät tulehdusta elimistössäsi. Esimerkiksi viljojen on todettu aiheuttavan monirakkulasyndroomaa, maitotuotteet lisäävät limaneritystä ja sitä kautta esim.poskiontelontulehduksia, keuhkoputken tulehduksia, flunssaa, yskää. Stressi tietysti pahentaa oireita mutta kaikkeen stressaavaan elämässä ei kovin helposti voi vaikuttaa – mutta ravintoon voi! Jos mä oisin sä 😀 – niin jättäisin pois kaikki viljat (jos pakko niin tattari,riisi tilalle, hirssi voi haitata kilpirauhasen toimintaa lamaavasti ja sitähän ei fitnesskilpailija halua). Myös maitotuotteista kyllä karsisin rajusti. Käyttäisin hyvin laadukasta heraa tai riisiproteiinia ja aminohappoja ja jättäisin pois mahdollisimman apljon lisäaineita. En nyt tiedä miten tällä hetkellä off-kaudella ruokailet mutta ajattelisin että näistä olisi varmasti apua.
  Olen kokenut järkyttävän määrän vastoinkäymisiä terveyden saralla ja taistellut terveyden puolesta kynsin ja hampain. Hah, tuli muuten mieleen, että minullakin oli aikoinaan hammasongelmia..ne johtivat minut antibioottien kautta suolistosairaaksi, en ollut ymmärtänyt mutta diagnoosin jälkeen muutin itse oman ruokavalioni ja pääsin eroon todella monista vaivoista. Ei ollut helppo tie muttei olisi ollut sairaanakaan. Sittemmin kilpirauhanen tilttasi ja sen kanssa riittääkin taistelua edelleen!! Ruokavalio on ainut konsti (+vitamiinit) jotka pitää mut hengissä.
  Järkyttävän pitkä kommentti (sori) mutta toivottavasti saat helpostusta kokonaisuudessaan etkä vain pilleripurkkia käteen! Muista myös psyykkinen puoli. Olen lukenut paljon autoimmuuni-ruokavaliosta (paleo-tyyppinen) – googleta ihmeessä jos ehdit! Kaikki eivät taida olla yhtä yksi-oikoisia ihmisiä – joukkoon sattuu niitäkin, joiden täytyy ”hieman” säätää hyvänolonsa eteen 🙂

  PS. Kannustukseni sporttailun pariin Glamour-kissa! 😉

  • Mää en nyt syökkään paljon viljatuotteita ja maitotuotteetkin on aika minimaalista, enkä kyllä käytä juurikaan lisäaineilla höystettyä ”tavaraa”. Mää nyt jaksan uskoa että stressi on se suurin syy, koska esimerkiksi eilen olin vapaalla ja vedin kunnon päikyt ja sain levätä niin tänään olo oli aamulla loistava. Ei turvotusta tai kipua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta