Verenmaku suussa

Eilen oltiin Reebok crossfit 3100 Tampereen salin järjestämällä kokeilu tunnilla. Odotin, jotain rankkaa treeniä ja sitä todella sain. Antoi taas miettimistä asiaan mikä on hyvä kunto. Usein näissä bodylajeissa arvostellaan todellakin vain sitä pinnallista kuntoa ja sitä miltä näyttää, mutta todellisuus on usein jotain ihan muuta. Harvoin sitä näkee bodareita tekemässä oikestaan mitään mutta aeroobista liikuntaa, kun kuntopyörän polkemista. Vaikka itsellä on urheilutaustaa jo 6 vuotiaasta asti ja olen ehkä normi ”body” porukkaa keksivertoa liikkuvaisempi totesin eilisessä harjoituksessa, että oon aivan rapakunnossa fyysisesti. 

IMG_1323

 

mua ihan rehellisesti sanottuna pelotti astua saliin, koska tiesin todella, että nyt mennään sen mun mukavuusasteen mustaan aukkoon. Olin jo alkulämmittelyjen jälkeen aivan kuollut 🙂 Lyhykäisesti tunti piti sisällään alkulämmittelyt, jonka jälkeen kävimme kolme eri liikettä läpi. Kahvakulan heilautus oli jo ennestään tuttu, jonka perään yleisliike (jota oon inhonnut jo syntymästäni saakka) ja vatsalihakset abbmatin avulla. Kaikki liikkeet käytiin omaan tahtiin 3×10 läpi. Siinä vaiheessa mun ajatukset oli jo plussan puolella 🙂 No eihän se siihen loppunut vaan vastassa oli vielä itse the thing. Ne jotka kysesä lajia harrastavat varmaan ymmärtää helpommin, mutta siis saimme aikaa 7min, jonka aikana piti tehdä 7kahvakuulaheilautusta, 7 yleisliikettä ja 7 vatsaa. Tämä oli yksi kierros, joita tehtiin niin monta 7 min aikana kun ehti. Eka kierros meni aika iisisti, mutta sen jälkeen…….. Naama oli punaisempi kun paviaanin persus ja hiki lensi, happi loppui ja kintut ja koko akka aivan hapoilla. Ohjaaja sanoi että ainakin 7 pitäis päästä. En sitten tiedä oliko se vitsi vai ei, mutta oma tulos oli 6 kokonaista kierrosta. Voin sanoa, että treeni oli pahempi kun 12 tunnin synnytys 🙂 Mietin siinä itsekseni, että hitto tää on karseeta, mutta samalla niin ihanaa. Mikä olotila sen treenin jäkeen <3 Jos jotain pelottaa treeni, niin se mikä on sielä hyvä juttu niin liikkeitä voi skaalata, eli voit tehdä oman taitotasosi mukaan. Samasta liikkeestä on siis ”eri” versioita, mutta ne pitää tehdä aina tietyllä tavalla, että voi seurata omaa kehitystä. Tää ei varmasti jäänyt tähän, koska haluan kehittyä ja uskon tämän lajin olevan maailmassa kaikista tehokkain urheilumuoto oman terveyden ja hyvinvoinnin kannalta mikä kehittää koko kehoa ja sen eri osa-alueita tasapuolisesti. Se mikä oli mahtavaa vaikka kyseessä oli aivan tuntemattomia ihmisiä se yhteinen tekeminen. Suosittelen kyllä ehdottomasti kaikilla. Tunnin jälkeen oli seuraava treeni jo nille vakkari kävijöille ja pakko sanoa, että oli likat aika tikissä kunnossa.

IMG_1320

 

Välipala Cafe Europassa ja matka jatkui kodin kautta rakkaiden ystävieni luo. Tuntuu, että nyt on kaikilla haastavaa aikaa ja muisteltiin yhdessä mennyttä Jenkki matkaa. Ajattelin yllättää kaverit ja ostinkin kaikille meille ässä arvat, mutta eihän sieltä vielä tullut pesämunaa uuteen matkaan.

IMG_1325

 

Lapset leikki ja Vili ilmeisemmin innostui seuraamaan äidin jalanjälkiä 🙂 Olin siis useita vuosia sitten Ilveksen Drem Team joukkueessa, jolla kahmittiin useita sm- ja em mitaleja 🙂 voi niitä aikoja 🙂

IMG_1329

 

Eilen taas pienessä päässä mietin paljonkin asioita ja ihmisiä ja tein omia analyysejä 🙂 Totesin, että aika suuri merkitys elämässä on sillä onko onnellinen ja saako olla ihminen kuka todellisuudessa on. Jos otetaan esimerkkinä esimeksi homous, mikä on nyt jo kaikkien tietämä ja tuntema asia. Tavallaan ei voi yleistää, mutta tykkään homoista ja mulla on niitä ystävinä paljonkin. Koen ne aivan samanlaisina kun ystäväni, mutta niille voi puhua asioista hieman syvällisemmin kuin tavallisille miehille. Jos ajatellaan asiaa niin, että tiedät vaikka olevasi homo, mutta jokin tai joku ei anna sinulle siihen mahdollisuutta. Olet siis tavallaan kahlittuna omaan elämääsi. Joudut pitämään kulissia yllä vaikka useita vuosia, joka on varmasti tukahduttavaa ja mitä pidemmälle se menee niin varmasti syö ihmistä sisältä. Miksi emme saa olle juuri sellaisia kuin haluamme? Miksi joillan on niin kielteinen kansa asioihin? Miten homot ei muka voisi kasvattaa lapsia yhtähyvin kuin heterot? Miksei kaikki kukat saa kukkia? Se mitä seuraa tukahduteista tunteista useita vuosia on varmaan jotain aivan karmeeta. Silti on vaan jaksettava hymyillä ja antaa muiden uskoa, että kaikki on hyvn ja elämä hymyilee. Tämä nyt on vain yksi aihe ja vastaavia on todellakin muitakin. 

IMG_6229

 

Toinen asia on esimerkiksi perheet. Usein ”syyllisiä” on äidit, joilla on hirveä tarve sosiaalisessa mediassa esiintyä unelmana, vaikka totuus on ihan muuta. Mies tekee pitkää päivää ja äiti on kaikki päivät kotona yksin ja kärsii yksinäisyydestä. Silti kun lähdetään yhdessä jonnekkin on lapset puettu viimeisenpäälle sävy sävyyn, äidillä uusin Louis Vuittonin veska käsipuolessa ja elämä on yhtä hymyä. Mää en tiedä oonko siinä suhteessa erilainen, mutta mun ei oo koskaan ollut vaikea sanoa, jos kaikki ei ole hyvin. Mun ei oo oikestaan koskaan tarvinnut esittää mitään mitä en ole ja vaikeista asioista puhuminen on aina helpottanut mieltä. Mun on pakko myöntää, että joskus kadehdin monien julkkisten elämää ja mietin kuinka helppoa se on kun on rahaa millä mällätä, hienot talot, autoja joita voi vahtaa asun mukaan, palvelijat jne. Kuitenkin tuun aina siihen tulokseen, että mitä se sitten on todellisuudessa. Tuskin mua tekisi onneliseksi mikään materiaali kuin vain hetkellisesti 🙂 Meillä on ammattikuntia, mitkä on koulutettu auttamaan, joten uskon edelleen puhumisen kantavaan voimaan ja siihen, että kaikiin ongelmiin on aina ratkaisu 🙂 Totuutta ei kannata pelätä vaan siitä puhuminen saattaa tehdä elämäsi paljon helpommaksi. 

IMG_1774

 

Sama pätee laihdutukseen. Jos ei selvitä ongelman syitä nii tulos ei usein ole kauas kantoista. Moni syö ahdistukseen ja laihtuminen ei aina ole mahdollista, jos mieltä ei saa puhtaaksi ennen operaatiota. Keskitytään siihen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, eikä vaan pinnalliseen 🙂

-Umppu

primebody

3 vastausta artikkeliin “Verenmaku suussa”

  1. vihdoin umppu!! mä oon iloinen sun puolesta! vähän niinkuin sellainen lahkolainen, joka sai taas yhden kadotetun omaan leiriinsä mukaan ;D

    meillä oli eilen vetosalilla lukijatreeni ja kans aika hc meininki. 10 kahvakuulan heilautusta, 6 yleisliikettä, 8 polvivetoa lankkuasennossa. 20 minsaa aikaa. sai tehtyä kaikki liikkeet minuutissa, niin SAI LÄHTEÄ seuraavalle kierrokselle. tosi kiva palkinto ;D

  2. Kiva kun kävit tutustumassa ja tykkäsit! 🙂 Ja just se fiilis reenin jälkeen on parhainta, siihen jää äkkiä koukkuun 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta