Vihdoin se tapahtui

Edelliseen tekstiini viitaten en todellakaan ole mikään lääkäri 🙂 Jos olisin, niin viettäisn tällähetkellä ansaittua talvilomaa auringon alla  Fuengerolan huvilalla 🙂 Ihmisethän rakastavat puhua vaivoistaan ja niin määkin hahahah. Eilinen flunssa, oli juurikin se minkä tiesin sen olevan. Rakas ystäväni poskiontelontulehdus. Vaiva on mulla lähes krooninen ja siksi oonkin jo kauan miettinyt siihen juurkini sitä pysyvää hoitoa (viitaten eiliseen) ilman lääkkeitä. Mulle ehdotettiin tänään koko loppuelämäkseni kortisoonia,,,,,, ja joo mun nenään. Mää oon aina tukossa ja unelmana olisi joskus hengittää normaalisti. En oo syntynyt isolla kärsällä valitettavasti. Päätin tänään lääkäriin astuessa, että haluan tälle asialle päätöksen. Istuin tuolissa niin kauan, kunnes sain kaikki tiedot puristettua lääkäristä. Vihdoin se tapahtu: lähete nenä-korva erikoisläkärille ja mahdollinen poskionteloiden leikkaus.  Jihuu <3 Toiset haluaa isommat rinnat, niin mää isommat nenänreijät 😉 Haaveensa kullakin, mutta uskon, että se helpottaisi mun elämää ihan mielettömästi.

IMG_1288

 

Mulla oli tänä ammuna todella mielenkiintoinen palaveri salaisen ihailijan kanssa… No ei vaan. Ei mulla mitään ihalijoita oo eikä ainakaan salaisia 🙂 yhdestä todella mielenkiintoisesta projektista, mikä laitettiin aluilleen ja mietintään. Ihan huippu juttu, jos tulee toteutumaan. Palaveri antoi itsellekin aihetta miettiä vastauksia kysymyksiin ja haluaisinkin, että jokainen miettisi asioita omalla kohdalla. Yksi tärkeä kysymys on rakastatko työtäsi? Mun oma vastaus on että joo. Miksi rakastan sitä, on siihen syitä monia. Tykkään olla erilaisten ihmisten kanssa tekemissä. Saan olla luova ja näen heti käteni jäljen. Suurinosa asiakkaistani merkitsevät minulle muutakin, kun pelkän asiakassuhteen. Osasta on jo vuosien varrella muuttunut ystäviä ja odotan heidän jälleen näkemistä joka kuukausi. Mulla on oma liike, jossa saan olla oman elämäni herra 🙂 Vaikka välillä sählään vähän liikaakin niin nautin joka hetkestä. Lisäksi mulla on ihan huippu porukka ympärillä, josta oon todella onnellinen. Sitten toinen kysymys, jossa jokaisela on varmasti parannettavaa 🙂 Oletko innostunut uusista asioista/kamppanjoista/tapahtumista? Oletko miettinyt miten oma suhtautumisesi vaikuttaa muihin? Itse innostun helposti, mutta oon vaan sellainen jonka joskus tarvii keksiä asia ”uudestaan” että se kuulostaisi hyvältä hehehe.

IMG_1287
Oman elämänsä supersankari Vili <3

On ihmisiä, jotka lähtevät helposti ja innostuneesti mukaan uusiin asioihin ja sitten on se toinen puoli joka ensimäisenä alkaa luettelemaan nitä huonoja puolia ja mitä jos juttuja. Mitäänhän ei tapahdu, jos asialle ei tee mitään ja silloin on turha valittaa 🙂 Pointtina on siis, että oma työpaikka käyttäytyminen vaikuttaa myös muihin töissä oleviin niin positiivisesti, kuin negatiivisesti.

IMG_1275Kyllä se aurinko vielä paistaa risukasaankin, kun tarpeeksi kauan jaksaa odottaa <3

Iho kuivuu syksyn tullessa ja ainakin itse koitan parhaalla mahdollisella tavalla pitää huolen omastani. Anubiksen kuorinta, jonka jälkeen kasvonaamio lärviin ja iho on kun vauvanpylly 🙂 Kuorinta 1-2 kertaa viikossa ja naamoi samoin pitää kiristyksen tunteen poissa ja ihon sileänä <3

IMG_1278Oon aina arvostanut rehellisiä ihmisiä. Vastaani tuli tänään teksti mikä herätti ainakin minussa tietynlaista arvostusta. Puhutaan asioista niiden omilla nimillä. Rehellistä tekstiä todellisuudesta mitä on pelata ”lääkkeiden” kanssa. Teksti on vanha, mutta mulle ihan uusi. Vaatii rohkeutta mieheltä puhua asiasta avoimesti. toivon, että tämä valaisee niitä ihmisiä hieman ketkä tätä hommaa tekee terveys sijalla 2. Kirjoittajalta todellakin hyvä päätös ja varmasti palkitseva tulevaisuudessa. Aina jaksan painottaa sitä, että omalla kohdallani vaikka kilpailu ja treenaus on minulle tärkeä asia, ei se hallitse mun elämää. Oon paljon tasapainoisempi, kun elämässäni on muutakin sisältöä kun fitness 🙂 http://static.ylilauta.org/files/9t/orig/1384663049590031.png/dontuseroids.png

Opeteele elämään omaa parasta eläämää, mistä nautit joka hetkestä 🙂 Umps p.s muistakaa käydä tykkäämässä primebodyn face sivuilla Moroccanoilin kuvasta ja tuotepaketti voi olla sinun 🙂

IMG_1259

 

 

 

primebody

14 vastausta artikkeliin “Vihdoin se tapahtui”

 1. Toivottavasti pääset siihen poskinonteloiden laajennusleikkaukseen. 🙂
  Voin suositella!!
  Koskiklinikan erikous korvalääkäri Markku Perälä oli mulla lääkärinä.
  Itsellä oli aikasemmin aina kyseinem vaiva ja leikkaus on tehty se vuonna 2005 ja sen jälkeen ei ole ollut yhtäkäön poskiontelontulehdusta.
  Elämänkaatu parani todella ja loppu se ainainen antibioottikuurien syöminen.

 2. Mä olin vuosi sitten jossain poskionteloleikkauksessa, kun olin aina tukkoinen. Tää jatkuva tukkoisuus tuli keuhkokuumeen jälkiseurauksena, kun en malttanut parannella itteäni loppuun. Kaikennäköisiä muitakin vaivoja oli monta kuukautta ja lääkärissä tuli ravattua ja vihdoin sain leikkausajan.

  Harmi juttu kyllä, koska mulla se leikkaus ei auttanut 🙁 Olen edelleen koko ajan tukkoinen.. Olen kuitenkin jo niin tottunut siihen, ettei se juurikaan häiritse. En oikeen tiedä muuta vaihtoehtoa, kun että käyttäisin jotain lääkettä koko loppuelämän, ja se ei innosta… Saattaa olla että vielä joku päivä menen lääkärille kysymään onko mulla mitä vaihtoehtoja saada tukkoisuus pois.

  Toivotaan kuitenkin että jos leikkaukseen pääset, niin sulla se toimisi! 🙂

 3. Auttaiskohan tohon poskiontelo-ongelmaan ihan vaan tupakoinnin lopettaminen?

  Mielestäni tupakoitsijalta vähän ristiriitaista tämä poskiontelotulehduskierteestä jauhaminen ja leikkauksesta riemuitseminen kun samaan aikaan paasaat lääkkeettömistä hoidoista mm.masennuksen suhteen. Toi koko ongelma saattaa olla sun ihan itse aiheuttama (toisin kuin depressio, joka ei parane ajatuksiaan tai tapojaan muuttamalla). Sä kuitenkin puhut elämäntapamuutosten puolesta, kannustat ottaan ohjat omiin käsiin ja tahdonvoimalla muuttumaan itse.

  Practise what you preach, elä kuten saarnaat.

  • Enköhän mää oo jo isoon ääneen jauhanut sen lopettamisesta? Ja valitettavasti mulla on ollut näitä poskiontelontulehduksia jo 6 vuotiaasta asti ja silloin en todellakaan polttanut. Mulla on ollut myös pitkiä aikoja elämässä jolloin en ole polttanut ja tulehdus on ollut silti. Mun koko suvun naisilla nyt vaan on kapee nenä ja se ei sinänsä liity mun tupakanpolttoon millään lailla. En todellakaan puolusta omaa polttamista, koska oon sanonut myös ääneen sen olevan maailman typerintä hommaa. Ja mää en oo koskaan väittänyt olevani täydellinen 🙂

   Aiempi kommenttini masenuksesta:ei kannata ärsyyntyä, sillä tarkoitukseni ei ollut loukata ketään.. Tarkoitukseni ei ollut arvostella niitä oikeasti tarvitsevia vaan herättää ihmisiä, joille ne vaan määrätään kun on paha olla, että selvittäisivät ongelman todellisen syyn miksi on masentunut ja jos sen voisi korjata luonnollisin keinoin, vaikka terapian avulla ja joillekkin saataisi riittää pelkkä puhuminen ammattilaisen kanssa. Mää en jaksa uskoa että niin moni on oikeasti masentunut tai että on edes miettinyt oikeasti asian ydintä ja syitä. Ratkaisuja on monia ja tämä on toki vain oma mielipiteeni. Tälläiset kaksisuuntaiset mielialahäiriöt on ihan toinen asia samoin kuin debressiot. Myön minä olen kokenut elämässä jos jonkinlaisia järkyttäviä asioita. Halusin apua ja jo 5 min jälkeen lääkäri tarjosi lääkkeitä, joita en todellakaan tarvinnut. Mulle riitti 5 käyntiä psykiatrilla, niin, että sain itseltäni tapaukseen liittyen syylisyydentunteen pois, jota mun ei olisi edes kuulunut siinä tilanteessa tuntea. En ttiä ymmärsitkö mun pointin ? Silti toivon sinulle kaikkea hyvää <3

 4. Nenäkannua kannattaa kokeilla ( saa ainakin apteekeista) , joka päivä, kun käyttää niin poskiontelotulehdukset voivat harventua + pyörtää pois. 🙂 Näin ainakin äidilläni!

 5. Hei! Pakko vinkata: valkosipulipuristeet joita myydään ihan apteekissakin, katkaisi ainakin itselläni pitkään jatkuneen poskiontelotulehduskierteen , joihin antibioottikuureja vedettiin yksi toisensa jälkeen 🙂 Ensimmäisten nappien jälkeen noin puoli tuntia meni, ja nenä valui kuin niagara.. Valkosipulihan sisältää luonnollisessa muodossa antibioottien kaltaisia yhdisteitä 🙂

  • Oon koittanut välttää sitä työni takia, mutta mites noi puristeet? alkaako niistä esim henki haiseen sipulille 🙂 🙂

 6. Tukkoseen nenään en itse suosittele tuota nenäkannua, yhtä tyhjän kanssa kun ei se vesi sinne onteloihin kuitenkaan pääse! Suolapiippu tehosi mulla paremmin, kallis se on kuin mikä mutta maksaa itsensä ajan kanssa takaisin. Allergeeneistä/ (sisäilma)homeista jos pääset eroon niin sekin voi auttaa poskiontelotulehduskierteeseen.
  Testaapa tätä: Viipaloi muutama ohut valkosipulin kynsi talouspaperin sisään ja teippaa maalarinteipillä kiinni poskionteloiden kohdalle esim.yöksi. Eipä tartte enää kärsiä öisin tukkoisesta nenästä kun valkosipuli pitää nokan auki. Ei ole esteettistä eikä mukavan hajustakaan mutta auttaa! Varothan kuitenkin ettei paljas iho pääsee kosketuksiin valkosipulin kanssa. 🙂
  Tsemppiä ontelo-ongelmien kanssa!

 7. nuo puristeet ei haise ollenkaan samassa mittakaavassa kuin tuore valkosipuli, itse en ainakaan huomannut minkäänlaista ”hajuongelmaa” 🙂

 8. En tiedä miten paljon käytät maitotuotteita, mutta itselläni loppui ympärivuotinen nenän tukkoisuus ja jatkuva nuha, kun lopetin maitotuotteiden käytön. Kannattaa kokeilla, minulla nuha väheni selkeästi viikon päästä lopettamisesta 🙂

 9. Joo hei, ihoa kannattaakin todellakin kuoria kaks kertaa viikossa ja sitten ruikuttaa sen kuivuutta. Voi jeesus kertakaikkiaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta