Elämän valintoja

Vaikka mää ajattelen, että nyt kun kaikki on tavallaan takanapäin niin onkohan kuitenkaan niin?. Musta tuntuu, että oon kohta vuodenpäivät elänyt hirveässä stressissä, vaikka en ehkä sitä oo koskaan ääneen myöntänyt. Vaikka olo on tavallaan ihan hyvä on kuitenkin paljon asioita mihin ei ole tullut päätöstä, vaikka kuinka sen eteen on tehty töitä. Uskon, että juurikin toi mun vatsan turpoaminen on yksi ilmenevistä oireista, johon sain viimeviikolla selityksen melkein ihan vahingossa. Hoitona alavatsan jatkuvaan kramppiin on rentouttavat kylvyt, piikkimatto ja ylipäänsä opettelu rentoutumaan. Olen näitä tässä harjoitellut ja huomannut jälleen itsestäni yhden piirteen, joka on ennen ollut ihan lastenleikkiä. En osaa enään rentoutua kunnolla. 

IMG_3053

 

Liian pitkään jatkunut stressitila on todella vakava asia ja siihen on puututtava, mutta miten? Töitä on pakko tehdä ja tietty määrä, koska on asuntolaina, laskut ja perhe. Urheilu pitää fyysisen hyvinvoinnin ajantasalla. Jos luopuisin mun työstäni, mitä rakastan yli kaiken luopuisin samalla toisesta lapsestani. Mulla ei ole yksinkertaisesti varaa luopua mistään ja on vaan jaksettava. Mää oon luonteeltani vahva tietyissä asioissa, mutta kuinka vahva sitten loppupeleissä ja kuinka vahva täytyy olla. Toisaalta mulla on asiat hyvin, mutta kaikilla ei ole. Muutaman kerran kun olen ollut ulkona ja nauttinut alkoholia, oon samalla todistanut taas kerran, että se ei oo mua varten.Alkoholi on masentava aine ja sen muista viimeistään seuraavana aamuna. Muutama lasi nauttien on aivan eriasia, kun kaatokänni.. Mietin usein niitä ihmisiä, jotka hehkuttavat olevansa olleet selvinpäin 2 viikkoa…. Mun on turha moralisoida, koska vastaus on aina sama: kannattais sunkin joskus riipasta. Mää oon nuoruudessani riipassut ja monta kertaa, mutta oon mennyt jo sen vaiheen yli. Mulla on nyt enemmän vastuuta, koska olen äiti ja mielestäni se ei ole silloin suotavaa. Uskon, että alkoholi on todella monella tapa turruttaa sisällä olevaa tuskaa, mutta samalla kun juo usein tuska kierolla tavalla lisääntyy. Sama koskee kaikkiin päihteisiin. Suomessa noin puoli miljoonaa ihmistä syö masennuslääkkeitä… Miksi? Miksi ei selvitetä ongelman syytä ja kaiveta esiin asioita, jotka joskus saattavat tehdä kipeääkin.Etsitä ratkaisua ongelmaan ja parantumiseen. Selvitetä asiaa perinphjaisesti vaan määrätään lääkkeet, jolla turrutetaan ihminen. Toisilla on salaisuuksia, joita he hautovat hautaan saakka. Voin vain kuvitella mikä tuska siitä syntyy. Opetellan pitämään hauskaa päihteiden avulla, josta ei seuraa koskaan mitään hyvää. Miten tämän asian saisi korjattua? No olisin ehkä miljonääri, jos olisin keksinyt vastauksen.

IMG_1941

 

Mulle parasta lääkettä on perhe. Kuvassa oleva kombo on mulle kaikki kaikessa. Lapsen rakkaus on aitoa ja vilpitöntä. Koen olevani onnekas omistaessani nämä ihmiset. Vaikka aina ei ole helppoa on rakkaus edelleen se vahvin tunne ja voima mitä maanpäällä on. Koitetaan jaksaa vaikeiden aikojen yli. Autetaan apua tarvitsevia ihmisiä. Koitetaan olla rehellisiä niin itselle, kuin muille. Vaikeat asiat kasvattaa meistä niistä selvittyämme vahvempia ihmisiä ja opimme samalla arvostamaan niitä pieniäkin asioita elämässämme. 

IMG_4247

 

Viime viikko uudella treeniohjelmalla oli enemmän, kuin tuottava. Lyhyt tehokas treeni, ilman mitään ylimääräisiä nytkytyksiä osu ja uppos. Tällä viikolla sama homma. Pieni flunssa on pukkamassa päälle ja mennään sen mukaan. Tälläviikolla on treefit, mun toisen valmentajan  Jarin kanssa ja vedetään yhteis treenit. Uskon, että luvassa on kovaa kyytiä 🙂 Nautin tästä vaiheesta, kun saa treenata kovaa, mutta oman mielen mukaan. Homma ei oo liian vakavaa, vaikka tosissaan sitä tedään. Ilta lenkki on oikein piristävä tähän vuodenaikaan, joten pahimpaan väsymykseen kannattaa testata sitä. Voikaa hyvin <3

-Umppu

primebody

13 vastausta artikkeliin “Elämän valintoja”

 1. Ookko nää koskaan yrittänyt hakee mitään lisäravinnesponssia? Jos et oo nii hae! Varmasti tulis. Ja jos e
  Oot ja ei oo hyväksytty ni mitä on pistetty syyksi?

 2. Masennus voi olla myös ihan muusta syystä kuin jostain elämäntapahtumasta. Itellä masennus johtuu ku aivoissa tapahdu samaa kuin muilla. joku hormooni juttu tai jtn.. mun pelastus on just liikunta. 🙂 valitettavasti myös lääkkeet, joista tuskin koskaan pääsen eroon. Oon itekki miettiny miks nii moni syö lääkkeitä ja kärsii masennuksesta, mut kai osasyy on tää nykynen elämän tyyli. Jatkuva stressi, kiire, paineet, työt/työttömyys.. Kaikilla ei ole voimavaroja pysyä nykyelämän tahdissa.

  • Uskon, että olet poikkeus. Tarkoitin lähinnä sitä, että lääkkeet ei ole yleisesti se oikea tapa paeta ongelmia. Mää tiedän kyllä omasta kokemuksesta, kuinka stressaavaa elämä joskus on. Siienkin on kyllä keksittävä ratkaisu. Valitettavan monen ihmisen ongelmiin parempi ratkaisu olisi raha, joka monessakin tilanteessa auttaisi. Laskut saisi maksettua, perheelle kodin ja ruokaa riittävästi. Suomessa palkka ei nouse samassa suhteessa kulujen kanssa mikä on yks suurimpia stressitekijöitä.

 3. Mee kokeileen sitä mielikylpyä 😀
  Jopa mää tykkäsin (alkukankaeuden jälkeen), vaikka se olikin vähän hörhöilyhommaa…

 4. Hei,
  Olen jo pitkään seurannut mielenkiintoista blogiasi. Jutut on hyviä, fiksuja ja mielenkiintoisia. Mutta nyt kun aloit neuvomaan miten masennusta hoidetaan, meni pisteet. Itse sairastan kaksisuuntaista mielialahäiriötä enkä todellakaan selviäisi masennusjaksoista ilman masennuslääkettä! Sama koskee montaa debressiosta kärsivää. Älä kirjoita ja viisastele asioista, joista et selvästikkään tiedä tarpeeksi.

  • ei kannata ärsyyntyä, sillä tarkoitukseni ei ollut loukata ketään.. Tarkoitukseni ei ollut arvostella niitä oikeasti tarvitsevia vaan herättää ihmisiä, joille ne vaan määrätään kun on paha olla, että selvittäisivät ongelman todellisen syyn miksi on masentunut ja jos sen voisi korjata luonnollisin keinoin, vaikka terapian avulla ja joillekkin saataisi riittää pelkkä puhuminen ammattilaisen kanssa. Mää en jaksa uskoa että niin moni on oikeasti masentunut tai että on edes miettinyt oikeasti asian ydintä ja syitä. Ratkaisuja on monia ja tämä on toki vain oma mielipiteeni. Tälläiset kaksisuuntaiset mielialahäiriöt on ihan toinen asia samoin kuin debressiot. Myön minä olen kokenut elämässä jos jonkinlaisia järkyttäviä asioita. Halusin apua ja jo 5 min jälkeen lääkäri tarjosi lääkkeitä, joita en todellakaan tarvinnut. Mulle riitti 5 käyntiä psykiatrilla, niin, että sain itseltäni tapaukseen liittyen syylisyydentunteen pois, jota mun ei olisi edes kuulunut siinä tilanteessa tuntea. En ttiä ymmärsitkö mun pointin ? Silti toivon sinulle kaikkea hyvää <3

  • Okay Ms. Geddes. These are AWSOME!!I have totally been nelcegting this site. Obviously you’ve been putting in some time to this site.Any business cards I can pass out at work yet? You know new babies, families, and not to mention my friends at work that always want some pics of their families done.

 5. Nyt hei harkintaa jatkossa kun kirjoitat oikeista sairauksista, viittaan tuohon kirjoitukseesi masennuksesta. Diagnosoitu, vaikea masennus on sairaus siinä missä esim. diabetes, ja sen hoitoon tarvitaan ainakin omassa tapauksessani todennäköisesti loppuelämän kestävää lääkehoitoa. Sen verran usein masennus on uusinut, että ilman lääkkeitä en näytä pärjäävän. Voi kun perhe olisi minullekin parasta lääkettä :/ Tottakai saisin siedettävän olon mielummin perheestä kuin lääkkeistä mutta perhe ei vain auta kohdallani riittävästi. Ja oletko miettinyt, että on paljon ihmisiä, joilla ei ole perhettä, ja he eivät ole itse valinneet olla ilman perhettä. Esim. mieheni jätti minut sairastuttuani anoreksiaan ja masennukseen, joten siinä meni perheeni. Tällä hetkellä elän ilman perhettä, ja se ei ole oma valintani.

  Jep, jätetään sairauksien hoito jatkossa lääkäreille :/

 6. Ymmärrän pointtisi. Täytyy kuitenkin korjata väärä käsityksesi masennuksesta, jonka lääkehoidon tarkoitus ei suinkaan ole turruttaa mitään vaan korjata vinksallaan olevia välittäjäaineita aivoissa. Kun tasot normalisoituvat, oireet helpottuvat. Kuten joku tuossa aiemmin mainitsi, diabeteksessä tarvitaan insuliinia, masennuksessa esim. serotoniinin takaisinoton estäjää. Ja masennus siis on sama asia kuin depressio. Keskusteluapu on ensisijaisen tärkeää lääkehoidon rinnalla, ja toisinaan, kuten sinun tapauksessasi, se riittää pelkästäänkin. Moni lukija voi pahoittaa tällaisesta kirjoittelusta mielensä, ei ehkä kannata jatkossa kirjoittaa niin kärkkäästi asioista, joista ei selvästi paljoa tiedä.

  Mukavaa talven odotusta kaikille! 🙂

  • Tekstin voi lukea monella tapaa ja myös ymmärtää monella tapaa. Tarkoitus oli herättää ajatus: jos on paha olo onko lääkitys se oikea vaihtoehto? Vaikeat ajat saa ihmiset alakuloisiksi, mutta siihen voi olla monta ratkaisua. Edelleenkään ei ollut tarkoitus loukata ketään tai pahoittaa mieltä. Uskon, että juurikin ne oikeasti masennusta sairastavat saattoivat pahoittaa tästä tekstistä mielensä ja pyydän sitä anteeksi, koska se ei olut mun pointti vaan se että kannattaa yrittää erilaisia vaihtoehtoja. Lääkärit määräävät lääkkeitä aivan liian helposti ja se on musta todella huolestuttavaa. Joku jopa sanoi, että he saavat ”provikkaa” tietyistä lääkkeistä. Tämän asian todenperää en tosin tiedä. Juurikin oli juttu lehdessä, missä kerrottiin kuinka lääkäreitä on pyydetty mukaan keksimään uusia sairauksia esimerkiksi vanhempien ihmisten olemattomiin ongelmiin (ne jotka ei urheile) josta tulisi uusi sairaus johon keksittäisiin lääke ja lääkefirmat saisivat uusia asiakkaita. Toi on jo musta sairasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta