Fitness kupla………

Mää oon tavallaan salaa odottanut, mitä näissä lajeissa alkaa tapahtumaan ja kohtahan niissä alkaakin. Lajien suosio on kasvatanut ympärilleen suuren kuplan, joka alkaa pikkuhiljaa rakoilemaan. Uskon itse, että lajin valtava suosio on lähtöisin bikini fitneksen saapuessaan Suomeen. Mikä se kupla on ja mitä se pitää sisällään onkin sitten aivan toinen juttu. Vaikka ns.keho lajeissa on kilpailtu jo vuosikymmeniä on se ollut ihan oma ryhmänsä ja lajit ovat olleet poissa kansan tietoudesta. Kun itse aloitin lajin parissa en tiennyt näistä asioista juurikaan mitään. Mun ensimäisissä kilpailuissa oli kaikki tytöt samassa sarjassa ja kilpailijoita oli tasan 9. Näissä kilpailuissa tapahtui jotain, sillä katsomo oli niin täynnä ihmisiä, että osa porukasta jäi ilman lippua. Kaikkia kiinnosti uusi laji ja jaksan väittää, että se oli juurikin bikini sarja, mikä ryntäyksen teki. Lajissa oltiin kilpailtu yhdet sm-kilpailut ennen tätä, mutta se oli silloin vielä liian tuntematon tavalliselle kansalle. 

IMG_1157

 

Kaikkia kiinnosti millainen on tavallaan kauneuskilpailu sporttiselle naiselle. Moni sai varmasti kimmokkeen katsomosta, että tonne määkin haluan jokupäivä. Tiedän todellakin itse kokemuksesta, että laji vaatii paljon. Vielä Suomessa ei ole selkeää linjausta lajiin ja edellisen kisan tähti voi hyvinkin olla seuraavan kisan häntä. Kilpailijoita on laidasta laitaan. Toisilla saattaa käydä onnenkantamoinen ja menestys saattaa tulla hyvinkin lyhyellä treenillä ja hyvin lyhyessä ajassa ja tie huipulle käy salamannopeasti. Varsinkin nyt Nordic fitness expon jälkeen uskon, että laji alkaa pikkuhiljaa ns. hiipumaan. Suurin hype on ohi, kun huomataan, ettei se olekkaan niin helppoa. Osa luuli menestyvänsä paljon paremmin ja osalla kiinnostus lopahti kokonaan. Miksi niin? Fitness on nyt jokapaikassa. Televisio, radio, media, facebook ja lehdet ovat täynnä kyseisestä aiheesta. Jopa mua itseäni ahdisti asia, jonka yli oon pikkuhiljaa pääsemässä. Oma kiinnostus lajia kohtaan syntyi juurikin sen ”salaperäisyyden” vuosi ja koska kukaan ei tiennyt mitä se on ja mitä siinä tehdään. Jos lavalle haluaa kannattaa hyvinkin tarkaan puntaroida omat mahdollisuudet, tavoitteet, realiteetit ja oikeastaan kaikki lajiin liittyvät. Kaikkien salilla käyvien ei todellakaan tarvitse osallistua kilpailuihin, sillä salilla voi käydä ihan muistakin syistä, esimerkiksi oman terveytensä vuoksi. 

IMG_1296

 

Lajiin ei riitä se, että käyt salilla ja kirjoitat blogia, vaan sille on antauduttuva tietyllä tavalla ihan kokonaan. Mikään ei ns. saa tuntua vastenmieliseltä ja tämänkin olen oppinut itse kantapään kautta. Jos olisin ollut fiksu, olisin jättänyt kisaamatta kevään kisat kokonaan, mutta hinku lavalle oli kova ja tietyt asiat unohtui matkalla aivan täysin. Elin varmaan itsekkin siinä kuplassa, joka mulla sen jälkeen puhkesi. Jouduin miettimään miksi teen tätä? Syitä omalla kohdallani oli monia ja tietyt asiat on olleet jo minussa aivan lapsesta (6.v) asti, jolloin aloitin kilpaurheilun. Nämä on vaan asioita, jotka tuskin tulevat koskaan mussa muuttumaan. Haluan kilpailla selaisessa lajissa, missä minulla on mahdollisuus kehittyä, lajin pitää olla niin haastava että se säilyttää mielenkiintoni jokaikinen päivä, haluan tehdä mahdottomasta mahdollista, haluan tavoitella unelmia joihin uskon, haluan saavutta joka ikinen päivä jotain elämässäni, nautin menestymisestä, lajissa on oltava juurikin niitä päiviä jolloin pelkään kuolevani 😉 , en saa saavuttaa unelmia/menestystä liian nopeasti, haluan ylittää itseni. Nykymaailma tapa kaikki mulle heti nyt ei kanna tässä lajissa pitkälle. Omistamalla sheikkerin ja syömällä raejuustoa ei välttämättä saavuta yhtään mitään, niinkuin ei mageet uudet trikoot tai kiva uus salikassi. 

IMG_1977

 

Kilpailijoita on paljon ja samalla se lisää hyviä asioita, mutta myös huonoja. Teamit alkavat rakoilemaan ja uusia syntyy, kun sieniä sateella. Valmentajia, kuin kilpailijoita on laidasta laitaan.  On suuri ero harrastajan ja ammattilaisen välillä. On myös hienoa, että Suomessa tapahtuu nyt myös paljon uusia juttuja ja yksi makeimmista jutuista on tämä

IMG_1161

 

Teksti on kopioitu suoraan Bodylehden sivuilta:

Nordic Fitness Expo tarjoaa ensi syksynä todella kovatasoisen kilpailun body fitness- ja bikini fitness –kilpailijoille – Nicole Wilkins Fitness Championships!

Ammattilaiskortin on ollut mahdollista saada Euroopassa vain voittamalla maailman- tai Euroopan mestaruuskilpailun tai Arnold Amateur –kilpailun overall-tittelin, on myös neljäs vaihtoehto, voittaa overall-titteli Nicole Wilkins Fitness Championships –kilpailun body fitnessissä! Body fitnessin overall –voittajalle annetaan mahdollisuus IFBB Pro Cardiin, joka nostaa kilpailun tason ja arvostuksen todella korkealle. 

IFBB:n ammattilaisista monilla on jo oma nimeään kantava kilpailu vain kahdella on oma kansainvälinen nimikkokilpailunsa, jossa palkintona IFBB Pro Card. Nämä kaksi ovat Arnold Schwarzenegger ja ensi vuodesta lähtien Nicole Wilkins.

Kilpailun lanseeraus tapahtuu IFBB World Congressissa Marrakeshissa Marokossa viime viikolla. IFBB Presidentti Rafael Santonja on luvannut, että Nicole Wilkins Fitness Championships saa IFBB:ltä suuren promootioavun ja kaikki kilpailun toimitsijat ovat kansainvälisiä tuomareita ja IFBB:n toimihenkilöitä. Nicole Wilkins Fitness Championships on kansainvälinen kilpailu, jossa Suomen ADT tekee kaikki WADA:n vaatimat dopingtestit. 

Nicole Wilkins Fitness Championships alkukilpailu pidetään lauantaiaamu- ja iltapäivänä Nordic Fitness Expon messulavalla, josta tehdään kansainväliset mitat koolta, valaistukselta ja muulta tekniikalta täyttävä lava. Finaalit pidetään IFBB Nordic Pro Championships –kilpailun yhteydessä lauantai-iltana.

Nordic Fitness Expo pidetään ensi vuonna kahdessa eri messuhallissa, joista toinen on tarkoitettu vain päälavan kilpailuille ja toinen suuri messuhalli on kokonaan messujen käytössä. Uusi välihalli jää kokonaan ilman toimintaa ja toimii ainoastaan messujen pääsisäänkäyntinä. Lisää tietoa messuista ja Nicole Wilkins Fitness Championships –kilpailusta myöhemmin!

Kilpailun järjestävät IFBB yhteistyössä IFBB Finland ry:n ja Nordic Fitness Expon kanssa.

Tää on aivan mahtava juttu. Eilen juuri teimme päätöksen omista seuraavista kilpailuista ja tää antaa uskomattoman paljon voimaa tulevaan, eli tavoitella mahdotonta ;). En tiedä onko pro-korttia mahdollista saada myös bikinissä vai vaan bodyssä, mutta uskon tämän tuovan paljon uutta. Kilpailu on tavallaan juuri sellainen, mistä puhuin muutama postaus takaperin. Jahka yksityiskohdat selviää ja jos mun on mahdollisuus kilpailla tässä kilpailussa niin TODELLAKIN kilpailen. Vuosi on tavallaan aikaa hioa ja kehittää fysiikkaa ja tehdä musta parempi, kuin ennen.

IMG_1160
Olin taas tänään melkein kokopäivän pikku prinsessan luona <3

 

Uskon niihin kilpailijoihin ja niiden menestykseen ketkä ovat urheilleet jo ns. entisessä elämässä. Mikään ei ole tuulesta temmattua. Vartalosta huomaa onko takana liian kiire lavalle, liian lyhyt dietti, liian suuri painonpudotus tai ihminen kenellä ei ole minkäänlaista urheilutaustaa. Laji on monen summa ja kuntoon pääsesmiseesä ei ole LAILLISTA oikotietä, tai jos on niin kertokaa ihmeessä. Omaa fysiikkaa voi hioa, muokata, parantaa ja kehittää aina. Kenenkään kunto ei ole koskaan täydellinen. Mulla on nyt itsellä 6:t kilpailut 2:n vuode sisään takana ja osaan jo sanoa omalta kohdaltani mikä mulla toimii ja mikä ei. Oon ymmärtänyt monta asiaa ja monta on vielä opittavana. Siksi juuri tämä laji on niin kiinnostava. Lähes Kaikilla toimii varmasti se ensimäinen dieetti kisalavalle, koska muutos normiin nähden on niin suuri, mutta jatkaminen siitä onkin se toinen juttu. Jos et ole koskaan urheillut ja rasittanut kroppaasi ja elimistöä kokonaisvaltaisesti niin paljon kun tämä laji vaatii, on paljon suurempi todennäköisyys saada niitä surullisen kuuluisia kilpirauhasvaivoja, syömishäiriöitä ja mitä kaikkea muuta. Ole siis rehellinen itsellesi ja puntaroi ihan aikuisten oikeesti onko tämä sinua varten. Fitness ei tuhoa kenekään elämää vaan sen tuhoat aivan itse olemalla tyhmä. 

IMG_6363

 

Jos suurin asiasi lajissa on laittaa luvan kanssa itsestäsi puolituhmia kuvia sormi suussa tekstillä ”ihana pakara treeni” oot aivan kujalla. Tai jos laji antaa sinulle ns. mahdollisuuden ottaa isot silikonitissit, joista myöskin lataat kuvia (edelleen sormi suussa) sosialiseen mediaan oot vielä enemmän kujalla. Jos menestys tarkoittaa sinulle pääsyä 7-päivää lehden kanteen oot jo ojassa 🙂 Jos kuvittelet, että saat miesten huomioo näillä kuvilla olet oikeassa, mutta edelleen lajin suhteen aivan kujalla 😉 On tietty raja bikinifitneksessä ja sosiaalisessa pehmopornossa, koska kyseessä on ainakin omalla kohdallani kilpaurheilu. Julkisuutta on todellakin monenlaista.   Tämä on kovaa treeniä ja ainakaan itse en sen kummemmin hae tällä muiden hyväksyntää missään muodossa. Olen aikuinen nainen, joka on itsevarma siitä mitä tekee ja seisoo sanojensa takana.Mun ei tarvi kenellekkään todistella miksi teen ja mitä teen.  Oon valmis laittaan kaiken likoon, mutta myöskin omassa elämässäni perheen, ystävien, läheisten ja työni suhteen. Tämä ei kuitenkaan hallitse mun elämää vaikka teen sitä käsi sydämellä. Toivottavasti ihmiset miettivät tarkkaan fitness lajeja ja niissä kilpailemista 🙂 Vähän vahvaa tekstiä, joten loppukevennyksenä Vili ja uus lohikäärme pipo

-Umppu

IMG_1155

primebody

3 vastausta artikkeliin “Fitness kupla………”

  1. Hei Umppu! Olen vuoden alusta lueskellut blogiasi. Oon ollu hengessä mukana kisoissa ja toivonu sulle mitä parasta menestystä:) Tahdon vaan sanoa, että kiitos hyvistä teksteistä (kuten tämäkin). Tuli ainakin sellainen olo että olen valinnut oikean lajin ja tahdon tehdä tätä sydämestäni. Toki mun rakkaat menee kaiken eelle (minäkin äiti) mutta tiedän, että teen tätä itseäni varten enkä ketään muuta. Koska tämä on mulle se tapa elää, mikä tekee mut onnelliseksi. Kynttilänvaloa pimeään marraskuuhun ja iso kiitos, tuli vaan hyvä mieli<3

  2. Itsekin olen blogisi parissa viettänyt jo useamman kuukauden ja monta kertaa meinannut kiittää realistisista, ajattelemaan herättävistä teksteistä. Tässäpä siis KIITOS 🙂 Itse käyn salilla ja urheilen, mutta lavoille en tule koskaan päätymään.. Tämä teksti osui kyllä muuten henkilökohtaisesti, sillä lähipiirissä on muutamia tässä ”kuplassa” olevia, joiden pitäisi ehkä vielä kerran miettiä MIKSI.. Taidanpa linkata blogisi heidän luettavakseen 😉

    Kaikkea hyvää ja tsemppiä tuleviin koitoksiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta