Hymy ei maksa mitään

Törmäsin eilen tämänlaiseen tekstiin ja siinä oli niin paljon hyvää, että haluan taasen muistuttaa kaikkia miten vältät sitä negatiivisuutta ja keskityt positiivisempaan elämään. (Teksti on suoraan kopioitu elämänmuutos.fi sivuilta)

Jos jätät nämä asiat tekemättä niin voit humattavasi paremmin 🙂

 

Älä vietä aikaa väärien ihmisten kanssa.Elämä on aivan liian lyhyt, jotta viettäisimme sen väärien ihmisten parissa. Negatiiviset ihmiset imevät kaiken energian, vetävät sinua taaksepäin ja estävät etenemisen. Tarkkaile millaisessa porukassa vietät aikaasi, ovatko he sinulle hyväksi vai eivät – ja tee omat johtopäätöksesi.

 Älä pakene ongelmiasi.Kohtaa ongelmasi silmästä silmään. Ongelmat eivät katoa vaikka laittaisit pääsi puskaan. Ne pysyvät ja kasvavat, joten ole rohkea ja kohtaa ongelmasi. Tee parhaasi, opi ja jatka matkaasi.

 Älä valehtele itsellesi.Voit valehdella kenelle tahansa, mutta itsellesi et voi valehdella. Valheet tulevat eteen tavalla tai toisella, joten ota riski ja ole rehellinen itsellesi.

 Älä jätä omia tarpeitasi jonon viimeiseksi.Vaikeimpia asioita on hukata itsensä kun on niin kiireinen auttaessaan muita. Toki muut tarvitsevat myös apua ja huomiota, mutta huolehdi ensin itsestäsi ja omasta jaksamisestasi. Voit auttaa muita, mutta auta ensin itseäsi, olet sen arvoinen!

 Älä yritä olla joku muu.Yritämme niin kovasti olla joku muu, sopia porukkaan, että unohdamme olla oma itsemme. Joku on aina kauniimpi, seksikkäämpi, menestyvämpi tai nuorempi kuin sinä, mutta he eivät koskaan tule olemaan SINÄ. Älä muutu joksikin muuksi jotta ihmiset pitäisivät sinusta. Ole oma itsesi, ja vedät puoleesi oikeat ihmiset, jotka rakastavat todellista sinua.

 Älä roiku menneisyydessä.Et voi aloittaa uutta lukua elämässäsi, jos jatkat edellisen luvun lukemista.

 Älä pelkää virheiden tekemistä.Se että teemme jotain ja se epäonnistuu on kymmenen kertaa tehokkaampaa kuin olla tekemättä mitään. Jokaisen menestystarinan takana on liuta epäonnistumisia, ja jokainen epäonnistuminen johtaa kohti onnistumista. Tulet katumaan enemmän asioita joita ET tehnyt kuin niitä, jotka teit.

 Älä moiti itseäsi vanhoista virheistä.Saatamme rakastaa väärää ihmistä ja itkeä väärien asioiden vuoksi. Sillä ei ole väliä miten asiat menevät metsään, virheet kuitenkin johtavat meidät oikeiden ihmisten ja asioiden luokse. Me kaikki teemme virheitä, koemme vastoinkäymisiä ja kadumme jotakin menneisyydessämme. Et ole virheesi, etkä ole vastoinkäymisesi, voit NYT tällä hetkellä vaikuttaa tulevaisuuteesi ja muokata siitä erilaisen. Kaikki mitä elämässäsi on tapahtunut, on valmistanut sinua hetkeen joka on vasta tulossa.

 Älä yritä ostaa onnellisuutta.Monet haluamamme asiat ovat kalliita. Todellisuudessa asiat, jotka todella tyydyttävät meitä ovat ilmaisia – nauru, läheisyys, rakkaus ja oman intohimon toteuttaminen.

 Älä odota muiden tuovan sinulle onnellisuutta.Jos et ole onnellinen itsesi kanssa, et tule olemaan onnellinen pitkäaikaisessa suhteessakaan. Jos onnesi on kiinni jostakin ulkopuolisesta ihmisestä tai asiasta, se voidaan ottaa pois silmänräpäyksessä. Rakenna siis ensin vakautta omaan elämääsi, löydä onni sisältäsi, sitten voit jakaa sen jonkun toisen kanssa.

 Älä ole saamaton.Älä ajattele liikaa, tai luot ongelmia joita ei aluperin ollut olemassakaan. Arvioi tilanne ja toimi sen mukaisesti. Et voi muuttaa asiaa, jota et tiedosta. Jos haluat päästä eteenpäin, lähde liikkeelle ja ota ensimmäinen askel.

 Älä ajattele että et ole valmis.Tilaisuuden tullen kukaan ei ole 100%:n valmis. Useimmat mahdollisuudet pakottavat meidät kasvamaan mukavuusalueemme ulkopuolle, joten alku voi tuntua hankalalta tai pelottavalta.

 Älä ryhdy suhteisiin vääristä syistä.Suhteet tulee valita tarkoin. On parempi olla yksin kuin huonossa seurassa. Meillä ei ole mitään kiirettä. Jos jokin on tarkoitettu tapahtuvaksi, se tapahtuu – oikeaan aikaan, oikean ihmisen kanssa ja parhaista syistä. Rakastu silloin kun olet valmis, älä silloin kun olet yksinäinen.

 Älä tyrmää uusia suhteita koska edelliset eivät toimineet.Jokaisella ihmisellä joka tulee elämäämme, on tarkoitus. Joku testaa sinua, joku käyttää sinua ja joku opettaa sinua. Mutta tärkeimpänä, joku tuo esiin parhaat puolesi.

 Älä yritä kilpailla kaikkien kanssa.Älä huolehdi siitä, että muut pärjäävät paremmin kuin sinä. Keskity voittamaan itsesi ja omat saavutuksesi. Menestys on kilpailua vain SINUN ja ITSESI kanssa.

 Älä ole kateellinen muille.Kateellinen laskee kaiken mitä toisilla on, sen sijaan että näkisi kiitollisena kaiken mitä itsellä on. Kysy itseltäsi ”Mitä sellaista minulla on, mitä kaikki haluavat?”

 Älä valita ja sääli itseäsi.Elämän haasteet tulevat tiellemme tarkoituksella – ohjaamaan meitä polullamme siihen suuntaan, johon meidän on tarkoitettu kulkevan. Et ehkä näe tai ymmärrä syitä juuri silloin kun haasteet tulevat, ja ne saattavat olla hyvin kipeitä. Mutta mieti aiemmin kokemiasi vastoinkäymisiä ja mitä niistä on lopulta seurannut. Ehkä olet päätynyt parempaan elämäntilanteeseen, seuraan, olotilaan tai paikkaan. Joten hymyile! Näytä kaikille, että olet tänään paljon vahvempi ihminen kuin olit eilen!

 Älä ole vihainen.Älä elä viha sydämessäsi, koska siten lopulta satutat enemmän itseäsi kuin vihasi kohdetta. Anteeksiantaminen ei tarkoita ”Hyväksyn sen mitä teit minulle.” Se tarkoittaa ”En anna sen mitä teit, pilata onnellisuuttani ikuisesti.” Anteeksianto on vapautus, päästä irti, löydä rauha ja vapauta itsesi! Muista että anteeksianto ei koske pelkästään muita ihmisiä, vaan myös sinua itseäsi. Jos tarve vaatii, anna itsellesi anteeksi, jatka matkaa ja toimi seuraavalla kerralla toisin.

 Älä anna muiden vetää sinua heidän tasolleen.Älä alenna rimaasi niiden vuoksi, jotka eivät halua nostaa omaa rimaansa.

 Älä tuhlaa aikaasi selittämällä itseäsi muille.Ystäville ei tarvitse selittää, viholliset eivät usko sinua kuitenkaan. Toimi niin kuin tiedät sydämessäsi olevan oikein.

 Älä tee jatkuvasti samoja asioita uudelleen ja uudelleen ilman taukoja.Juuri oikea hetki pysähtymiseen ja syvään hengittämiseen on silloin kun sinulla ei ole siihen aikaa. Jos teet jatkuvasti samoin kuin ennenkin, saat myös samat tulokset kuin ennenkin. Joskus on hyvä ottaa etäisyyttä nähdäkseen selkeästi.

 Älä jätä huomioimatta pienien hetkien kauneutta.Nauti pienistä asioista sillä jonain päivänä saatat katsoa taaksepäin ja ymmärtää, että ne olivatkin suuria asioita. Parhaat elämäsi hetket ovat pieniä, nimettömiä hetkiä jotka vietät hymyillen jonkun sinulle tärkeä ihmisen kanssa.

 Älä yritä olla täydellinen.Todellinen maailma ei palkitse perfektionisteja, se palkitsee ne jotka saavat asiat tehtyä.

 Älä mene sieltä missä aita on matalin.Elämä ei ole helppoa, varsinkaan silloin kun haluat saavuttaa jotain mielekästä. Älä mene helpoimman kautta vaan tee jotain erikoista!

 Älä esitä että asiasi ovat kunnossa jos ne eivät ole.Välillä on ihan hyvä romahtaa. Sinun ei tarvitse aina esittää olevasi vahva, eikä ole mitään tarvetta jatkuvasti todistella että kaikki on hyvin. Älä myöskään mieti mitä muut ajattelevat – itke jos siltä tuntuu – itkeminen on terveellistä. Mitä nopeammin sen teet, sitä nopeammin olet taas valmiina hymyilemään.

 Älä syytä muita ongelmistasi.Se kuinka hyvin kykenet saavuttamaan unelmasi, riippuu siitä kuinka kykenevä olet ottamaan vastuun omasta elämästäsi. Kun syytät muita ihmisiä vastoinkäymisistäsi, välttelet vastuuta – annat vallan elämästäsi muille ihmisille.

 Älä yritä olla kaikkea kaikille.Kaikkien miellyttäminen on mahdotonta ja sen yrittäminen vie sinulta voimat. Mutta jos saat yhden ihmisen hymyilemään, VOIT muuttaa maailmaa. Ehkä et koko maailmaa, mutta ainakin tuon ihmisen maailman.

 Älä murehdi niin paljon.Murehtiminen ei poista huomisen taakkaa, se poistaa ilon tältä päivältä. Voit testata onko murehtiminen sen väärti kysymällä nämä kysymykset: ”Onko tällä väliä vuoden päästä?” Kolmen vuoden? Viiden vuoden?” Jos ei, sitten sitä ei kannata murehtia.

 Älä keskity asioihin, joiden et halua tapahtuvan.Keskity niihin asioihin joiden haluat tapahtuvan. Kaikkien menestystarinoiden takana on positiivinen ajattelu. Jos heräämme joka aamu ajatellen, että tänään tapahtuu jotain mahtavaa ja upeaa, ja todella kiinnität huomiosi siihen, tulet huomaamaan että olet oikeassa.

 Älä ole kiittämätön.Riippumatta siitä kuinka hyvin tai huonosti asiasi ovat, herää joka aamu kiitollisena elämästäsi. Jossakin muualla joku taistelee epätoivoisesti omasta elämästään. Sen sijaan että miettisit kaikkea mitä sinulta puuttuu, mieti mitä sellaista sinulla on, mikä puuttuu kaikilta muilta.

IMG_6502

 

 

Mää huomaan itsessänikin tapahtuneen muutoksen aika lyhyessäkin ajassa. Mää oon karsinut elämästäni pois asioita, mitkä tuntui aina vaan masentavan ja saavan mut huonolle tuulelle. Ihmisten kuuntelu on yks asia missä olen tarkkana. On eri asia kuunnella murheita, kun valitusta. Tässä on linkki aivan mahtavaan blogi postaukseen, joka kannattaa lukea ehdottomasti http://sinivalakosinsilimin.blogspot.fi/2013/10/iltapaivalehtien-lukeminen-tappaa.html Oon usein miettinyt miksi ihmisten pitää päivittää esim facebook tiliään esimerrkinä vituttaa, siihen ja siihen paikkaan sattuu, ulkona on vitun kylmä jne. Miksi me oikein viljelemme päällemme sitä mustaa jos meidän lis mahdollista saada jotain ihan muuta? Palaan taas takaisin matkaani ja siiihen positiivisuuden loistokkuuteen. Kaduilla ihmiset hymyilee toisilleen. Olit sitten tuttu tai tuntematon. Hymy ei maksa mitään, eikä se myöskään vie aikaa. Samoin ihan pienet asiat kuin esimerkiksi sanomalla kiitos, olehyvä, kiitos näkemiin, hyvää huomenta, mitä kuuluu, näytätpä hyvältä tänään ja anteeksi. Meillä oli eilen aamulla töissä palaveri, jonka pidämme kerran kuussa päivän aamusta. Ajattelin piristää työkavereita hakemalla leipomosta pullaa 🙂

873763

 

Astelin leipomoon, missä oli 2 myyjää. Toinen valui hikeä ja pakkasi hirveällä raivolla kakkuja laatikkoon. Hän näytti todella ulospäin  juuri siltä, että nyt on helvetillinen kiire ja odota sää siinä nyt ihan rauhassa omaa vuoroos. Toinen myyjistä teki edelliselle asiakkaalle jotain erikoiskahvia ja täytteli maitokannuja…. Kumpikaan ei katsonut silmiin tai toivottanut hyvää huomenta. Mulla tuli sellainen olo, että anteeks kun tulin näitä pullia ostamaan, että teillä näyttää olevan vähän kiire, että mää voin tulla myöhemminkin…. EI NOIN. Samanmoinen tapaus Jenkeissä Hello beautiful how are you 🙂 ja iso hymy. Suomi versus jenkit, eli suome kahvilasta en kehdannut enään perääntyä ja ostin kuin ostinkin pullat. Ainoat sanat mitkä sain oli laatikkoon vai paperipussiin…. Jenkeistä olisin voinut kyseiseltä myyjältä loppupeleissä ostaa vaikka niitä fuckin pullia koko suvulle. Vain siksi koska minulle hymyiltiin, sain palvelua ja tunsin olevani enemmän kuin tervetullut liikkeeseen. Nämä on myös hyviä oppitunteja minulle itselleni, koska työskentelen asiakaspalvelussa joka päivä. Sainkin tästä mun pulla episodista hyvää käsiteltävää asiaa aamupalaveriin ja työkamujen suut makiaks 🙂 

Mukavaa torstaita kaikille ja muistakaa hymyillä -Umppu

primebody

7 vastausta artikkeliin “Hymy ei maksa mitään”

  1. Tässä oli paljon sellaista mitä olen itse kelaillut viime aikoina. Hyvä postaus.

    Tosta kahvilareissusta. Hymyilitkö sä niille kiireisille tyypeille 🙂 Miten ne vastasi siihen? Mä olen ainakin huomannut, että joskus tilanteissa missä mopo meinaa karata käsistä, pienesti ilmapiiriä keventämällä tilanne voi muuttua nopeestikin positiivisempaan suuntaan.

    • No sehän siinä just oli kun olin kun naantalin aurinko niin tunsin oloni todella idiootiks 🙂

  2. Itse Yhdysvalloissa 16 vuotta asuneena, amerikkalaisen äidin tyttärenä ja kahden maan kansalaisena voin kertoa, että kyllä sitä nyrpeää naamaa osataan näyttää sielläkin. Turisteille ym. ollaan niin Pepsodenttiä, mutta se totuus on siellä kuitenkin vähän erilainen. Joo, ihmiset on avoimepia, ehkä ystävällisempiäkin, mutta todella pinnallista se touhu siellä on. Meillä on täällä Suomessa niin monet asiat niin paljon paremmin kuin siellä. Kun muutimme Suomeen pääsi sellainen helpotuksen huokaus 😀 USA on maa, jonne voin kyllä mennä vierailulle mutta koskaan enää en halua siellä asua. Kukaan ei sano mitään suoraan, asioista ei puhuta niiden oikeilla nimillä ja ollaan vaan just sitä helevetin ”hello beautifulia” jatkuvasti 😀 Toki joitain asioita on siitäkin kulttuurista hyvä poimia, mutta on paljon asioita ja tapoja joiden on ihan hyvä pysyä siellä Atlantin toisella puolen.

    • Hahaaa mää en halis uskoo sua kun elän vielä mun amerikka huumassa 🙂 Aina on se kääntöpuoli mutta sitä en vielä tiedä ja haluan nyt vaan fiilistellä tätä positiivisuutta 🙂

  3. Niin totta tää kirjoitus! Itse oon seurannut viime aikoina kanssa ihmisiä, bussissa, kaupassa jne. Moni tulee bussiin ja katsoo varpaisiin, kuski ei sano huomenta/moi, sama kaupassa myyjä vaan murisee jotain… Aina jos huomaan sellasta, huudan itse tahalteen oikein kuuluvalla äänellä moi/kiitos/ole hyvä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta