Äidin silmin

Luin tänään artikkelin iltasanomista joka oli todella pysäyttävä. Tässä on suora kopio tekstistä:

TUOMIO Pienten sijaislasten piiskaaminen oli normaali kasvatusmenetelmä pohjoispohjalaisessa sijaisperheessä vuosien ajan. Miehen pidellessä kiinni nainen oli piiskannut lapsia risuilla selkään, takapuoleen ja paljaisiin jalkoihin.Osaa pienistä lapsista oli myös pidetty seisomassa saunanlauteilla kuumassa löylyssä niin, että nämä olivat meinanneet pyörtyä. Lasten suita oli pesty saippualla ja yhdeltä lapsista suu oli teipattu myös kiinni pesun yhteydessä ja jätetty palasaippua suuhun sisälle. Lapsia oli seisotettu myös vähissä vaatteissa ulkona pihamaalla. Pahoinpitelyjen alkaessa vuonna 2006 nuorin lapsista oli vasta kolmevuotias ja kaksi muutakin kaltoin kohdeltua lasta olivat pahoinpitelyjen alkaessa alle kouluikäisiä. Pitkäaikaisessa sijoituksessa olleiden sijaislasten pahoinpitely paljastui vuonna 2011, kun muita sijaislapsia vanhempi tyttö riitaantui sijaisäitinsä kanssa ja kertoi perheen kasvatusmenetelmistä koulussa. Kaikki lapset otettiin asioiden paljastuttua pois perheestä.Asiaa käsitellyt Ylivieska-Raahen käräjäoikeus piti vuonna 1969 syntynyttä naista päävastuullisena teoista ja tuomitsi hänet viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hänen vuonna 1964 syntynyt aviopuoliso sai 60 päivää ehdollista vankeutta. Korvauksia sijaisvanhemmat tuomittiin maksamaan lapsille yhteensä lähes 14 000 euroa

 tukistaminen_180x180

Nyt tulee hieman rumaa tekstiä, mutta mikä helvetti ihmisiä vaivaa. Mää oikeesti suutuin. Mun poskia pitkin valu kyyneleet. Suomessa ei todellakaan ole kaikki asiat hyvin. On paljon lapsia, joilla ei ole vanhempia. Adoptio on tehty aivan helvetin vaikeaksi. Miksi? Minkä takia joudut hirveeseen syyniin vain sen takia, että haluaisit pitää huolta pienestä viattomasta lapsesta ja antaa hänelle rakkautta mitä hän tarvitsee? Miksi siihen pitää olla tietty tulotaso, jos toinen vaihtoehto on antaa lapsen kasvaa laitoksessa? Lapsi ei tarvitsee rahaa vaan rakkautta. Ja sitte tähän artikkeliin. Valitettavasti tiedän niin paljon surullisia tapauksia näistä sijaisperheistä ja lastenkodeista. Voin väittää, että näissä tapauksissa kyse ei ole rakkaudesta vaan rahasta. Kukaa voisi edes koskaan ajatella tekevänsä lapselle noin? Minkä takia ne ketkä niitä lapsia eniten haluavat, eivät niitä saa, mutta ne kenelle ei kuulu tuntuu, että niitä tulee ovista ja ikkunoista. Toiset käyttävät rahansa kalliisiin hedelmöityshoitoihin ja olisivat valmiita tekemään mitä tahansa saadakseen lapsen… Alkoholismi ja huumeiden käyttö lisääntyy kokoajan ja edes Tampereella ei ole turvallista kävellä myöhään illalla. Se mikä saa mut raivon valtaan on ne alkoholistit ja huumeiden käyttäjät, jotka työntävät niitä lastenrattaita… Miksei tälle asialle tehdä mitään?

IMG_8780

 

Mää rakastan lastani enemmän, kuin mitään tässä maailmassa ja olisin valmis antamaan henkeni hänen puolestsan. En voisi koskaan satuttää häntä fyysisellä tai henkisellä väkivallalla. En koskaan halua riidellä lapseni kuullen, sillä se tuo pelon tunnetta hänelle. Haluan opettaa mikä on oikein ja mikä on väärin. Lapsen kuuluu saada olla lapsi ja tehdä asioita, mitkä kuuluu lapsuuteen. En voisi koskaan näyttäytyä lapseni edessä humalassa tai muutenkaan missään sekavassa mielentilassa, koska en olisi silloin se tuttu ja turvallinen äiti ja syli mihin voi aina tulla. Tilanne menee kokoajan maailmassa vain pahemmaksi ja siksi meidän vanhempien olisi erittäin tärkeää miten kasvatamme lapsemme ja mitä heille opetamme. Meidän perheessä on tietyt asiat mitä on painotettu ja opetettu ihan pienestä asti ja yksi niistä on: ketään ei saa kiusata, eikä lyödä. Joskus tuntuu oikein pahalta katsoa kun todella nuoret lapset leikkii hyvin väkivaltaisesti ja käyttävät sanoja mitkä ei heidän suuhun todellakaan kuulu. Menkää kaikki vanhemmat itseenne ja miettikää asiaa, sillä niin teen minäkin. Haluan, että oma lapseni saa normaalin kasvatuksen, ilman mitään sen kummempia ”erikoisuuksia” ta erikoisuuden tavoittelua ja että hänellä on ehjä ja onnellinen perhe. Lapsi oppii paljon vanhemmilta ja haluan ainakin itse olla esimerkkinä omalle pojalleni. Lapsien pitää antaa leikkiä ja olla lapsia. 

IMG_8886

 

Tän kuvan ihmiset on mulle kaikki kaikessa ja vielä vähän enemmänkin. Haluan mennä elämässä niillä ehdoilla eteenpäin millä sen on tarkotettu menevän. Haluan olla joskus se ryppyinen Ulla mummo, joka antaa salaa niitä maailman pahimpia kettukarkkeja salaa lapsen lapsille ja kutoo sukkia kiikustuolissa. Sain taas vähän päästettyä höyryjä ja ei mulla tänään muuta

-umppu

primebody

3 vastausta artikkeliin “Äidin silmin”

 1. Tähän on vaan ihan pakko kommentoida. Vaikket sitä varmaan tarkoittanutkaan, niin haluan silti mainita, että ei kaikki väkivaltaiset vanhemmat ole alkoholisteja tai narkkareita! Osa on just niitä ”sun mutsis on niiiiiin siisti” -tyyppejä, joista ei kukaan, koskaan nää ulospäin miten sairas niiden mieli on. Esimerkkinä narsistit. Ja just tästä syystä on mun mielestä äärimmäisen tärkeää syynätä adoptiovanhemmat tarkkaan. Tulotaso sejase on mun mielestä täysin epärelevantti, jos perheellä on koti, lämpöä ja ruokaa, ns.perusturva. Eli toi täytyis miettiä ihan uudelleen koko kuvio. Tällä hetkellä kai adoptio Sumesta on lähes mahdotonta.

  Ajatuksesi lasten- ja sijoituskodeista ja miks just ne jotka ansaitsisi ei lasta saa, allekirjoitan täysin.

  Mitä tulee tohon riitelyyn lapsen/lasten aikana… Se kans aina jakaa mielipiteet. Mä olen omassa perheessäni halunnu elää ja kasvattaa niin, että mun lapset näkee että aikuiset voi riidellä, olla eri mieltä, vähän tiuskiakin toisilleen lasten aikana mutta!!! Lasten täytyy myös nähdä, että riidat sovitaan, halataan, pussataan ja elämä jatkuu taas täysin samanlaisena kun ennenkin. Että riitely kuuluu osana elämään, mutta asiat pitää aina sopia. Ja ettei mikään lopu riitelyyn. Tietenkään ei saa huutaa, ei haukkua, ei arvostella tmv. mutta sitä ei saa tehdä aikuistenkaan kesken.
  Näin meillä. 🙂 Pääasiallisesti pyrin siihen, että kasvatan lapseni juuri niin kuin minua ei kasvatettu. Oppi kai sekin?

  Kiitos ja anteeksi. 🙂

  • Joo en todellakaan tarkoittanut, että kaikki väkivaltaset vanhemmat olisivat alkoholisteja tai huumeiden käyttäjiä. Joo riitelyyn palatakseni joo voi riidellä tietyllä asteella ja riidan sopiminen on lapselle opettavaista, mutta tarkoitin lähinnä sellaisia (meillä nyt ei ole ihan niin pahoja 😉 ) jos täällä lautaset lentelis tai huudettaisiin aivan kurkku suorana yms. Varmaan sait mun pointin.

   Ja itse tulen ”opettaja perheestä” eli äitini on lastentarhan opettaja ja isä ammattikoilun ja olen heidän kasvatuskseen todella tyytyäinen ja koitan samaan suuntaan kaasvattaa myös omaa lastani. Eli olen tavallaan samaa mieltä kaikista asioista sun kanssas. 🙂

 2. Itse en myöskään ikinä näyttäytyisi humalassa lasteni edessä. En ole ikinä itse nähnyt vanhempiani humalassa ja tästä olen heille kiitollinen. Otan kyllä joskus lasillisen viiniä tai saunalonkeron lasten nähden mutta se jää aina siihen yhteen ja näin toivon että lapset oppii siinä sivussa alkoholin kohtuukäytön.
  Meillä kyllä ajoittain riidellään lasten kuulleen ja joskus huudan etenkin kahdelle pojalleni jotka on joskus melko holtittomia mutta jos itse huomaan että oma suuttumus lähti käsistä ja sanoin liian rumasti, pyydän aina viimeistään nukkumaan mennessä lapselta anteeksi ja selitän että vaikka olin tosi vihainen ja vaikka tekisitte mitä niin rakastan teitä aina yhtä paljon.
  Minua kanssa itketti toi uutinen, lapst jotka joutuu sijaiskotiin on jo valmiiksi satutettuja joko henkisesti tai fyysisesti ja turvapaikka sitten osoittautuukin mahdollisesti vielä pahemmaksi helvetiksi kuin alkuperäinen kotin niin voisin kuvitella että nilla lapsiparoilla voi luottamus ihmisiin kadota ikuisesti.
  Välillä kyllä ahdistaa suunnattoman paljon miten paljon maailmassa on pahaa, miljoonat lapset kärsii joko nälästä tai aikuisten laminlyönneistä, pahoinpitelystä, hylkäämisestä ym. :´(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta