Miksi meitä lannistetaan?

Oon jo pitkään miettinyt kuka tai ketkä voivat määritellä jonkun menestyksen? On kyse sitten työssä, urheilussa, vanhempana tai missä vaan. Kenellä on se oikeus ja onko hän itse ihminen kenellä menee itsellään niin vitun hyvin, että hänellä on kyseiseen asiaan oikeus?  Oon aina painottanut sitä asiaa, että aina pitää uskoa omaan tekemiseen ja menestykseen tai ei siihen kukaan muukaan usko. Kilpailu missä tahansa asiassa ei aina ole reilua, jolle me emme voi itse mitään. Kaikki tekee asiat omalla tyylillään ja sillä millä kokee ne optimaalisimmaksi itselleen.  Voisimme kaikki koittaa muuttaa itseämme siihen suuntaan, että kannustaisimme kaikkia ainakin yrittämään. Mää oon itse elämässäni ottanut todella monta riskiä joissa on ollut todella paljon kiinni. Oon aina uskonut itseeni ja niihin juttuihin mitä olen lähtenyt toteuttamaan. Mulle on monet kerrat sanottu, että kannattaako nyt tollasta jne. Tänään heräsin kaverini face päivitykseen missä luki siitä kuinka suomessa sut lytätään jo maanrakoon ennen kuin olet edes aloittanut. Se on oikeesti ihan totta ja voin myöntää, että joskus oon syyllistynyt tiettyjen asioiden kohdalla itse samaan. Oon kuitenkin oppinut taas kantapään kautta kuinka hiton tärkeää on kannustaa ihmisiä ympärillä. Positiivisen palautteen antaminen on myös todella tärkeää ja sitä ei kuule liian usein ainakaan täällä. Mikä meitä siis vaivaa?

IMG_6684

 

Suomessa ei voida koskaan iloita tai olla onnellisia toisten menestyksestä vaan esiin tulee samantien kateus. Olet sitten viimeinen tai voittaja, niin aina jollain on jotain valitettavaa. Koskaan ei ole hyvin. Jos nyt ajatellaan urheilua, jonka eteen treenaat monet tunnit/vuodet ja tavoitteet on selvillä, niin eikö sinun ja valmentajan pidä tehdä yhdessä töitä sen eteen että saavutat tavoitteesi? Kyse ei voi olla ajan puutteesta, koska jos sitoudut niin sen on oltava molemmin puolinen, eikö niin? Onko näissä asioissa kyse rahasta vai rakkaudesta? Oon oppinut myös, että aina pitää tehdä töitä niin, että sydän on siinä mukana. Jos ei ole tunnetta nin usein koko homma on turhaa. Se on kahden kauppa. Asetetaan tavoitteet ja niiden toteuttamiseksi tehdään töitä niin paljon, kun on tarve. Toki arvostelulajeissa joskus tuntuu, että ainut apu menestykseen olisi naamari 🙂 Koskaan ei saa lannistua vaikka muut sanoisi, ettet pysty siihen tai ei susta ole tähän lajiin. Edelleen hyville ihmisille tapahtuu joskus hyvää ja paha saa palkkansa. Aina pitää pyrkiä ylittämään itsensä, eikä miettiä jälkeenpäin mitä olisi pitänyt tehdä toisin. Silloin suoritus/kilpailu on onnistunut kun et olisi voinut tehdä mitään peremmin. Monissa lajeissa saattaa olla suurikin hyöty avunpyynnöstä muiden lajien harrastajilta. En ymmärrä miksi sekin on niin ”kiellettyä”. Tällä maassa ei koskaan puhalleta yhteen hiileen vaan vaalitaan omia salaisuuksia ja toivotaan toisen epäonnistumista. Miksi me ei tehdä meistä ydessä hyviä? Jaeta tietoa eri urhelulajien piireissä? Siksi koska suurinosa meisä on niin katkeraa kansaa. 

IMG_9780 IMG_9781

 

Syksy on täällä ja nyt saa jo kaivaa talvitakit varastosta, mutta vain hetkeksi, sillä kohta se on lähtö lämpöön Las Vegas <3 <3 Tututstuin 2 vuotta sitten, kun olin Austraaliassa Regina nimiseen kampaajaan. Olimme Kevin Murphyn vieraana toteuttamassa Melbournin muotiviikkojen näytöksiä. Tänään laittelin hänelle viestiä ja meillähän onkin dinnerit sovittuna hänen luonaan. Mikä on hienompaa, kun päästä ihan ihka aitoon jenkki kotiin syömään? Kuvttelin, että me ei tulla enään koskaan tässä maailmassa näkemään, mutta kaikki on näköjään mahdolllista. Ihan huikee juttu <3

IMG_9779

 

Tänään kävin pitkän tauon jälkeen treenamassa. Pakko myöntää, että hieman kankeeta oli mutta tästä on hyvä jatkaa. Huomenna uusiksi ja pian ollaankin taas treenin maussa kiinni. Lepo on myös mahtava asia, mitä ei pidä laiminlyödä koskaan. 

-Umppu

primebody

6 vastausta artikkeliin “Miksi meitä lannistetaan?”

 1. Mistä noi sun saappaat on ostettu? 🙂 Tampereella on tosi heikko kenkävalikoima, mut talveks ois ihana saada jotku nätit saappaat 🙂

 2. Huomenta!!!
  Ne on ne todella negatiiviset ihmiset jotka tekee just tota paskaa ympärilleen :(!!! Mutta oon huomannu että juuri niillä menee pahiten pipo vinoon kun ei anna millään tavalla vaikuttaa niitten paskat kommentit ;)!!
  Itsensä voittaminen on se juttu…minä the sohvaperuna juoksin 10km vaikkakin meni puoltoista tuntia…mitä sitten I did it :D!!! Ja tänään salille vaikka lihakset kipeenä sunnuntain treeneistä…voisitko uskoo että minä innosrunut liikkumisestä ;)? Kiitos kun jaksat kannustaa meitä jotka tarvii lisämotivaatiota kun multa ainakin puuttuu se kilpageeni…itselleen tätä tehdään!!!
  Nyt nautit ihanasta ansaitusta lomasta <3!!!!!

  • Ihan huikeeta toi sun sporttailu <3 me like joskus se vanha koirakin oppii uusia temppuja 🙂

 3. Tosi hyvä kirjoitus Umppu! 🙂
  Mä mietin usein tätä samaa asiaa!
  Oon tullut siihen tulokseen,että kai se tosiaan on sitä suomalaista katkeruutta ja ehkä jotain pelkoa toisen menestymisestä ja ärsytystä siitä kun ei itse uskalla kokeilla jotain, niin sitten lytätään niitä muita jotka uskaltaa.
  Mutta en silti sitä ymmärrä! Miks ei voitais vaan kannustaa ja olla iloisia muiden puolesta? Ihan kaikesta. 🙂

  Ihanaa matkaa Las Vegasiin ja kivaa viikon jatkoa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta