Back to normal life

Onneks mun olo alkaa helpottaan. Onneks voin jo paremmin ja mieli alkaa palata entiselleen. Vaikka kyseessä oli vain kova kuume ja poskiontelontulehdus, niin olin täysin kykenemätön tekemään yhtään mitään. Aina kun on sairaana oppii arvostamaan terveyttään ihan erilailla. Oon ilmeisesti sitä sorttia, että kun aina painan 100 lasissa ja mulla on tuhat rautaa tulessa, niin tasaisin väliajoin mun kroppa pistää mut pakkolevolle. Lepo on mulle ollut aina se vaikein asia. Onneks mulla oli vielä tänään vapaapäivä, koska en olisi ollut vielä työkykyinen. Vili aloittaa kohta jääkiekon ja onkin niin innoissaan, että kuuntelee useasti päivässä Ilveksen maaililauluja ja opettelee tuuletuksia 🙂 Eilen meidän seinään oli ilmestynyt Ilveksen viiri, ja mullahan meni fegshuit kerta laakista sekaisin 🙂

IMG_9689

 

Se on hyvä, että on kunnon unelmat ja haaveet heti pienestä asti 🙂 Onhan Vilin kuitenkin vanhan Ilveksen pelaajan ja Cheerleaderin poika 🙂 

IMG_9699 IMG_9700

Meillä on nyt pakkanen täynnä marjoja ja niistä saa oikeesti aivan mahtavia pirtelöitä. Ooteko muuten huomannut, että jostan ruoista tulee myös usein sellaisia ”muotijuttuja, niinkun esimerkiksi nyt smoothies on sellainen. On hienoo juoda smoothiesseja,,,,,,,,,,, mutta niinhä se onkin hienoa 🙂 Mää oon ite vasta alkutekijöissä tän kanssa ja vasta päässyt siihen siälle, mutta todellakin helppo ruoka, jonka voi ottaa mukaan ja joukkoon saa heiteltyä vaikka mitä. Viher versioo en ole vielä kokeillutkaan. Mää huomaan, että mun kroppa on todellakin ollut todella kovalla rasituksella ja oikeesti tää pakkolepo tekee vain hyvää. Viikko treenamatta tekee myös päälle hyvää. Mun on muutenkin pikkuhiljaa saatava ruokailut yms kunnolla käyntiin, koska kipeänä ei vaan ruoka maistu tai maistuu, mutta kaikki sellainen mikä ei ole minulle hyväksi 🙂 Tuntuu, että hormoonitoimintakin on hieman kärsinyt noi viimeiset kisaviikot ja se jos joku huolestuttaa. Tälläisen rupeaman jälkeen moni ajattelee, että kroppa palautuu viikossa, mutta se ei ole se todellisuus. Toisilla se saattaa ottaa kuukauden kaks ja osalla pitkä kisarupeamasta palautuminen saattaa viedä puolikin vuotta, jolloin aineenvaihdunta, palautuminen ja vastaanottokyky on tasapainossa. Se mikä pitää kans muistaa, kun on tuijotellut sitä luisevaa naamaa useita kuukausia, että suurinosa meisä on paljon kauniimpia ja terveempiä kun kasvoille tulee hiukan pyöreyttä. Mulla ainakin puolet mun rypyistä on kadonnut, kun pieru saharaan. Tässäkin hommassa maltti on valttia ja pitää osata myös himmailla

IMG_9687

 

Haluan kertoa hieman omia näkemyksiäni fitness lifestylistä ja mitä se minun mielestäni on 🙂 Moni on liian ankara itselleen, jolla saattaa joskus olla negatiiviset vaikutukset. Eletään liian kurinalaista elämää ja lopputuloksena psyyke pettää. Saataa tulla järjettömiä ahmimiskohtauksia tms. Voisimme kaikki paljon paremmin, jos keskittyisimme siihen mitä syömme, kuinka liikumme, kuinka nukumme ja kuinka minimoimme stressin. Saat okeasti syödä paljonkin ruokaa, kun annat edes pienen ajatuksen sille mitä syöt. Moni tekee liian nopeasti liian suuria muutoksia elämässä kerralla ja en jaksa uskoa, että se on kovin kauaskantoista. Viikko kannattaa suunnitella etukäteen: mitä syöt, kuinka liikut, saat tarvittavan unen ja että voit hyvin. Opi sanomaan ei asioille. Aina ei ole pakko osallistua jokaiseen kissanristiäiseen. Alkoholin käyttö on myös asia mitä kannattaa miettiä.  Jos alkoholia menee joka viikonloppu on se liikaa. Et voi ajatella aina ”nollaavasi” tilannetta alkoholilla vaan on opittava myös rentoutumaan. Koita tehdä mahdollisimman paljon hyötyliikuntaa esim jos työmatka on kohtuullinen niin kävele tai mene pyörällä. Tee eväät töihin, jolloin tiedän mitä syöt ja vältät turhat rasvat ja lisäaineet. Mene ajoissa nukkumaan ja huolehdi, että saat tarvittavan määrän unta. Ruokia ei tarvitse punnailla gramman tarkkuudella, jos elät ihan ”tavallista” elämää. Syö usein pieniä annoksia niin energiatasosi pysyvät tasaisena pitkin päivää. Koita saada jokaisella aterialla riittävä määrä proteiinia. Iltaa kohden syömistä kannatta himmailla ja jättää se sohvalla mähkiminen kokonaan pois. Syy siihen on usein juurikin se, että et syö päivällä lounasta ja päivällistä. Suosi luomua ja tee mahdollisimman paljon itse. Lautaselta olisi aina hyvä löytyä paljon vihanneksia, liha, kala tai kana ja lisukkeena puhdasta hiilaria esim riisiä, perunaa, bataattia yms. Maitotuotteita ei kannata määräänsä enempää ahtaa itseensä. Lisäksi pitää muistaa että hyviä rasvoja on oltava mukana. Niitä saa esim pähkinöistä, oliiviöljystä, kylmäpuristetusta kookosöljystä, avokaadosta jne

IMG_6684

Älä keksi syitä miksi et voi tehdä jotain. Aikaa on jos suunnittelet aikataulusi niin, että ne on ennakoitu. Liiku aamusta vaikka jo ennen töitä. Se antaa uskomattoman virran työpäivään. Elämässä ei pidä olla liikaa kieltoja, ettei himot ja halut käy ylitsepääsemittömiksi. Usein hyvinvointi tulee sisältäpäin. Mun mielestä ainakaan omalla kohdalla, mulla ei ole minkään näköistä tarvetta ”näyttää ulospäin” että kilpailen tässä lajissa. Sekin saattaa tuntua jossain vaiheessa raskaalta. Aina ei tarvi olla niin fitness 🙂 Huomaan itsestäni, että nyt kun tämä no niin trendi niin ainakin itseäni jopa hävettää välillä ne omat eväspurkit ja sheikkerit. En osaa sanoa miks. Ole juuri sellaine kuin olet ja keksity voimaan hyvin. Vältä sitä negatiivisuutta ympärillä ja sulje ne ihmiset pois ketkä sitä sinulle aiheuttaa. Opi arvostamaan itseäsi ja sitä mitä teet ja kuka olet. Ei ammatti, urheilu, julkisuus tms tee susta yhtään sen parempaa kuin muutkaan. Opettele olemaan nöyrä ja kiittämään. Älä koskaan oleta että ihmiset tekevät asiat puolestasi. Auta muita, jos on mahdollista.

IMG_7967

 

Mää jaksan uskoa, että hyville ihmisille tapahtuu joskus hyvää ja paha saa palkkansa. Karsi ympäriltäsi ne ketkä aina vain pyytävät, mutta ei koskaan anna, sillä ne haluavat vain käyttää hyvä sydämmellisyyttäsi hyväksesi. Mikään muu ei anna niin paljon,kun aito rakkaus. Ilman sitä monista ihmisistä tulee kylmiä ja kieroja. Mulla on onneks monta kohdetta mihin voin omaa rakkauttani jakaa ja paras niistä on on oma lapsi. Lapselta saa myös jotain sellaista mitä ihminen ei voi ymmärtää ennenkuin sellaisen omistaa. 

IMG_9701 IMG_9702

 

Oman maan antimia. Mun olis ehkä kannattanut ottaa selvää tosta tomaatin viljelystä ennenkun laitoin niitä kasvamaan. Ne olis varmaan pitäny olla oikeesti jossain kasvihuoneessa…. Nyt alkaa jo kohta tulemaan yö pakkasia, joten keräsin ne ja en tosiaan tiedä kypsyykö tomaatit samanlailla sisällä kun esim banaani…. Jos joku tietää niin kiitos. Vaikkei mökille päästykkään niin mummo oli niitä sieltä niitä nappaillut ja käytiin niitä hakemassa. Yks muuten juttu mikä on muuten aivan huikeeta ja ihailtavaa. Juuson mummo joka on jo sellaisen reipas 80v kertoi juuri aloittaneensa uuden harrastuksen. Mummo päätti riipasta kuntosalille, eli koskaan ei ole todellakaan liian myöhäistä 🙂

-umppu

primebody

6 vastausta artikkeliin “Back to normal life”

  1. Kyllä kypsyy tomskut sisällä 🙂 Myö suihkutettiin viime vuonna suihkepullolla välillä vettä varsinkin sellasten aivan raakojen päälle, ettei ne ehdi kuivua ennen kypsymistä.

  2. Itsekin olen joutunut joskus kerään tomaatit raakoina vihreinä kun syksy tuli, mutta sisällä ne kypsyi pikkuhiljaa ja tuli oikein hyviä ja punaisia. Ehkä kasvihuoneessa kyspsyisivät aikaisemmin mutta avomaalla kasvatin omankin satoni. Samoin paprikat ja chilit kypsyi kyllä kun keräsi hedelmät sisälle.

  3. Taas niin hyvää tekstiä :D..tohon ”ystäviin”, jotka aina vain pyytävät, eivätkä ikinä ole valmiita antamaan, voisi lisätä negatiiviset ”ystävät”, jotka saavat päivän muuttumaan mustaksi, koska missään ei ole mitään hyvää eikä positiivista..olemme mieheni kanssa sopineet, että tämä on meidän positiivisuuden syksy ja kaikesta yritetään etsiä myös se hyvä puoli, mutta nämä ihmiset kyllä tiputtavat sinut äkkiä takaisin mustaan kuoppaan negatiivisuudellaan, josta ylös nousu vaatii taas paljon positiivista ajattelua…tulipa sekavasti 🙂
    Paranemisia…

  4. Voi vitsi! Kiitos taas kerran fiksusta kirjoituksesta. Olen samaa mieltä tuosta, että negatiiviset ihmiset vaikuttavat sen kohteeseenkin aina negatiivisesti. Muistan lukeneeni tuon joskus aiemminkin blogistasi ja ehkä juuri sen takia aloin tehdä tietoisesti muutosta elämässäni siihen suuntaan että, aloin välttää ihmisten seuraa jotka olivat aina todella negatiivisia. Kas kummaa, tällä viikolla havahduin siihe, että en ole noiden kanssa ollut tekemisissä yli kahteen kuukauteen ja ai että itse voin paljon paremmin kuin ennen! Tilalle olen löytänyt niitä positiivisia ja tsemppaavia ihmisiä. Ei ole tarvetta syytellä itseään jokaisesta pikku virheestä ja viasta vaan osaan ottaa asiat positiivisemmin. En tiedä onko suomalaisilla perus negatiivinen asenne helposti – ehkä myös se kateus -, ei osata iloita toisten puolesta vaan aina on helpompi vain lytätä.

    Ihana tää sun blogi ja mahtavia ajatuksia! 🙂 Tack.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta