It is off-season <3

Nyt se niin kauan odotettu off kausi alkaa. Tää viikko onkin vähän haistelua ja maistelua ja lepoa. Mää en oo rehellisesti pitänyt vielä kertaakaan mitään palautus viikkoa tai kevyempää viikkoa koko tänän aikana, ellen oo ollut pää kainalossa kipeänä. Monella kilpailijalla tulee tässä vaiheessä jonkinlainen tyhjiö ja ajatuksia, että tässäkö tämä nyt oli. Osalla se onkin siinä ja osa jatkaa samalla höyryllä eteenpäin. On ensimäinen kerta kun mulla ei o mikään kiire tehdä nopeitä päätöksiä ja miettiä mitä sitten, koska mulla on aikaa 🙂 

umppu5-3netti

 

Kuvan asu Biancaneve B-fit mallistoa. Mää luin eilen blogi kirjoituksen siitä, että kilpaileminen ei sovi kaikille… Olin tekstissä monessakin asiassa samaa miletä, mutta taas toisaalta hyvinkin eri mieltä. Mää oon itse kilpaillut ja ollut kilpaurhelija 6-vuotiaasta asti (välillä on toki ollut muutaman vuosien taukoja). Mulla on mitaleja ja pokaaleja kaappi täynnä, eli voin puhua asiasta todellakin kokemuksen rintaäänellä. On myös hyvin eriasia oletko kilpaillut yksilö vai joukkue lajeissa. Itselläni on kokemusta molemmista.  Kilpaileminen fitness lajeissa on mielestäni ainakin 80% kiinni ihan omasta päästä. Uskon, että omalla kohdallani on ollut ihan älytön hyöty, että oon kokenut voittoja, ikuisia kakkos sijoja, yllätyksiä, pettymyksiä, tappioita ja loukkantumisia aivan väärään aikaan. Se mitä en ole koskaan tehnyt, en ole luovuttanut. On helppoa jättää leikki kesken ja keksiä joku syy tai seuraus miksi en nyt kilpaile. Kirjoituksessa luki myös, että kilpaurheilijan on aina lähdettävä hakemaan voittoa…. Jos palataan keväseen, mulla oli hirveät paineet menestyä. Muistankin kun kirjoitin, että lähden voittamaan ja turpaan tuli ja pahasti. Kun tässä lajissa menestyy on kaikki sun ystäviä 🙂 Tuntemattomat salilla alkaa morjestaan ja jutteleen niitä näitä, viestejä satelee ja kaikki on niin hienoo ja kaikki haluu olla sun kavereita… Moni meneekin tähän halpaan. Osa nuorista on niin vietävissä ja myös se voi olla oman uran tuho. Mun mielestä hyvä kilpailija on juurikin se kuka karun tappion jälkeen nousee uudelleen pystyyn ja ylittää itsensä. 

IMG_6758

 

Tappion jälkeen kukaan ei ole enään kiinnostunut susta. Ihmiset sanoo sulle ei susta oo tähän lajiis, kannatais jo lopettaa, sulla on paska rakenne blaa blaa blaa Ja kilpailujen jälkeen pään täyttää tyhjiö: mitä mää nyt teen. Osa jättääkin sen homman siihen. Omalla kohdallani lähdin valmistaumaan syksyyn, sillä periaatteella, että haluan olla parhaimassa kunnossa, kun koskaan olen ollut. Voitin itseni ja teenhän tätä vain itselleni enkä miellyttäkseni ketään muuta. Moni tyttö kisaa myös liian pitkään putkeen ja on aivan loppu, mutta kunnianhimo niin kilpailijalla ja valmentajallakin saattaa lähtee limpusta.  Samaa jouduin miettimään omalla kohdallani, mutta tiesin ja tunsin itseni ja tiesin pystyväni siiheni ja se oli täysin oma päätökseni.Mun kroppa on lapsesta saakka tottunut koviin treeneihin, jotka on kestänyt voimistelussa 3h keralla. Joskus päivässä treenejä oli kahdet. Kilapilutilanteessa kuitenkin sun tulos on muutaman ihmisen mielipiteen varassa ja jos niitä ei juuri sinun muoto, malli, haju, maku ja naama miellytä niin se on siinä. Vaikka kuinka lähtisit tavoittelemaan sitä voittoa niin se ei käytännössä ole välttämättä sinun kohdalla koskaan mahdollista….. eikö ookin hullua? Ja just siks musta oli niin mahtavaa voittaa esim Tampereen kisa, jossa oli yleisöäänestys eikä tuomareita 🙂

IMG_6860

 

Lavalla olin vapautunut ja iloinen, sillä mulla ei ollut mitään paineita vaan sain vaan nauttia. Ehkä oon siitä erilainen kilpailija, koska en ole valmis tekemään tiettyjä asioita sen eteen että menestyisin. mun kieli on edelleen punainen eikä ruskea ja oon edelleen terve kaikin puolin. Kansainvälisillä lavoilla menestyshän on kiinni täysin maineesta ja siitä ”kuka olet”. Toiset ovat valmiita tähän kaikkeen vain ja ainoastaan menestyäkseen. Ehkä määkin olisin ollut voimisteluaikoina, mutta vähän pienemmässä mittakaavassa. Kilpailussa pitää olla realistinen ja voin sanoa, että mulle oli ainakin henkilökohtaisesti hiton hyvä opetus kevään kisa siitä, että osaan itse olla realistinen kuntoni suhteen, enkä aina usko sokeasti sitä mitä minulle sanotaan ”sää niin voitat”. Tänä vuonna omassa sarjassani oli yhteensä n. 30 tyttöä kaikki karsinnat sun muut mukaan lukien mukana. Ne tytöt ketä pidin kovimpina vastuksina ei pärjänneet…. tässä lajissa voi tapahtua mitä vaan ja on mielestäni jopa typerää uhota lähden voittamaan, niinkuin itse tein (jota kadun jälkeenpäin) vaikka itselläni tapahtui huikea muutos keväästä syksyyn ei sillä ollut loppupeleissä mitään merkitystä. Nyt oli softimpi linja ja viimeksi sain palautetta, että liian löysä ja lisää lihasta 🙂

IMG_6716 IMG_9411

 

Nyt olis varmaan pitänyt olla löysempi ja vähemmän lihasta…… Ja tää mun pointti siis oli tässä, että jos mun kehtys on mennyt eteenpäin ja oon itse ihan hiton tyytyväinen ja en voita niin mitä sitten….. Tärkeintä on uskoa omaan tekemiseen ja omaan itseensä ja porskuttaa eteenpäin. On myös eriasia kertoa mikä sopii kenellekkin, jos ei ole omakohtaista kokemusta asiasta tai kilpailemisesta. Yhdet kisat on 100%:sti helpompaa käydä läpi kun esimerkiksi 6:t… putkeen. 

IMG_9476 IMG_9483

 

Tässä on kuvat miltä minä haluan joku kaunispäivä näyttää, vaikkei se ole todella se mitä suomessa haetaan.. Vielä painaa viikonloppu takana ja viikonlopun syömingit. Huomenna taas takaisin normi arkeen ja terveellisen ruoan pariin. Mää tänään muokkasinkin mun päivää, kun mun vauva on kipeä niin saadaan täällä kaksistaa kattella piirreettyjä viltin alla <3 parhautta 

IMG_9595

 

Nyt on muuten tullut Moroccanoililta aivan superhuippu tuotteet niin kuivalle, kuin rasvaiselle hiuspohjalle. Sisällä on lasipullo, jossa on pipetti korkki. Neste laitetaan kuivaan hiukseen päänahkaan ongelma-alueelle ja annetaan vaikuttaa 5-10 min, jonka jälkeen normaali shampoo pesu ja hoitoaine. Aivan huipputuote ja helppo käyttää. Saatavina PRIMESTÄ

-Umppu

primebody

4 vastausta artikkeliin “It is off-season <3”

 1. Mua on jo pitkään ärsyttäny tää fitnes haippi ja hössötys.
  Kirjotit niin hyvin kun sanoit, että ”tuntemattomat salilla alkaa morjestaan ja jutteleen niitä näitä, viestejä satelee ja kaikki on niin hienoo ja kaikki haluu olla sun kavereita js tappion jälkeen kukaan ei ole enään kiinnostunut susta. Ihmiset sanoo sulle ei susta oo tähän lajiis, kannatais jo lopettaa, sulla on paska rakenne blaa blaa blaa”

  Moni mun tuttu harrastaa jollain tasolla fitnestä ja mua suorastaan vituttaa kun ne luulee tietävänsä kaikesta lajiin liittyvästä kaiken ja elämässä ei oo mitään muuta.
  Vanhat kaverit ja jutut jää ja elämäs on vaan fitnes! Sit ku ei enää ookkaa kovassa huudossa”fitnes piireissä” niin tullaan poraan häntä koipien välissä.

  Arvostan sun ajattelutapaa suuresti koska sulla on selkeesti muitakin prioriteettejä elämässä.

  Toivon sulle kaikkee hyvää tulevaisuutees fitneksen parissa ja toivottavasti muutkin fitnes ihmiset ammentaa sun ajattelumallia!!! 🙂

  Olen itse kiinnostunut lajista mutta musta ei koskaan olis kilpailemiseen joten tyydyn terveelliseen ruokaan ja 3 krt viikossa salilla käymiseen. 🙂

  • Joo tää on ihan oma maailmansa, mutta edelleen en oo koskaan kuulunut siihen vaan oon aina ollut vähän ulkopuolinen 🙂 Joo aina ei tarvi kilpailla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta