Takaisin lajiin

Päivä meni kuin siivillä ja hommaa riittänee. Kirppispöytä on vielä perjantaihin saakka ja kävinkin viemässä sinne viimeisen lastin tänään. Hyvin on mennyt tavaraa, mutta vielä on vähän jäljellä. Hieman nyt omia mietteitä bikinifitneksestä. Mulla on itsellä omat esikuvat lajista, jonka ihan ykkös suosikkeihin kuuluu Nathalia Melo.

IMG_9476

 

Tämä on tavallaan sellainen vartalo/vartalon malli miltä minä haluaisin jonain kauniina päivänä näyttää. Mielestäni pakaraa ei ole koskaan liikaa ja reidet saa olla paksut. Vatsan alue sopivan kireä ja käsistä näkee, että on treenattu.

IMG_9430 IMG_9431

 

Mulla todellakin on tohon vielä matkaa ja treeni vuosia ei ole takana kuin se 2. Tässä on mun ennen ja jälkeen kuvat siitä päivästä kun aloitin ja nyt viimeisitä kilpailuista. Muutosta on tapahtunut.

IMG_9438

 

Se mistä nyt kisoissa rankaistiin oli liika lihaksikkuus. En toki väitä, että olin sieltä lihaisimmasta päästä, mutta en kuitenkaan lihaksettomimmastakaan (mikähän toi sana on?) Seuraan aina mitä maailmalla tapahtuu ja otan mallin ja esimerkin sieltä. Suomessa oli tänä vuonna hieman erikoinen linjaus. Edelleen olen enemmän kuin tyytyäinen omaan kuntooni ja en olisi tossa ajassa pystynyt parempaan, mutta silti mietin sitä jos niistä kärkisijoista kampailee  osittain ihan eri ”näköiset” kilpailijat, kun mitä maailmalla on niin onko se sitä mitä itse haluan tai miltä haluan näyttää. Kaikki on työn tehnyt jotka lavalle on noussut ja en todellakaan halua dissata ketään sielä ollutta. Kaikki oli upeita ja kovan työn tehneitä. 

IMG_9472 IMG_9473 IMG_9474 IMG_9475 IMG_9477 IMG_9478 IMG_9479 IMG_9480 IMG_9481 IMG_9482 IMG_9483

 

Tässä on kuvia maailman kärki bikini kilpailijoista ja ihan tälläistä linjaa ei Suomessa ole. Näillä naisilla on ihan oikesti lihasta ja lihaserottuvuutta. Ne on kireitä, lihaksikkaita ja lihasmalli on pyöreä. Esimerkiksi Suomen Anna Virmajoki on hyvä esimerkki siitä miltä bikinikilpailijan pitäisi näyttää. Uskon että hänellä tulee menestystä maailmalla tai siis onhan jo tullut. Jos suomen linjaus menee pehmeämpään ja lihaksettomampaan suuntaan niin en edes tiedä haluanko silloin kilpailla, koska haluan kehittyä ja kasvattaa itselleni kunnon perän ja reidet ja saada lisää lihasta käsiin ja olkapäihin. Jos jollain on heittää kommenttia niin otan ilomielin vastaan, sillä haluan tietää oonko ihan yksin tän asiani kanssa 😉 

IMG_9484 IMG_9485 IMG_9486 IMG_9487

 

No pakkohan se oli eilen kattoo. Julkkis BB. Pakko nyt kyllä sanoo, että olisin odottanut ehkä jotain vakio kalustoo, kuten esimerkiksi Marttiina ja mun oma suosikki Niko. Saas nähdä mitä tuleman pitää. Mää en usein seuraa mitään tv ohjelmaa, mutta pakkohan toi oli kattoo. Saas nähdä miten Andyn käy…… Mun kävi sitä niin sääliks voi reppanaa… 

IMG_9495

 

Voin rehellisesti sanoo, että nyt on ollut ton kisarupeaman jälkeen todella vaikeeta ottaa taas tulevaa Mansen kisaa varten kisa Umppu päälle. Kun tossa viikonloppuna tuli oikeesti syötyä paljon, niin se vetää oikeesti niin voimattomaks.

IMG_9429

 

Ruoka maistui niin hiton hyältä ja rehelllisesti sanottuna tungin sitä suuhuni kun en olis koskaan ruokaa saanutkaan. Kun se ehti vähän laskeutua niin uutta matoa koukkuun. Aamulla naama oli kun helium letkun olis tunkenu persiiseen. Kaikki kisailijat tietää mikä talma on aamulla suussa ja siitä onkin sitten pinnistettävä uuteen nousuun. Sairas laji 😉 kaikin puolin. Odotan edelleen niin paljon treeni kautta ja sitä että saan treenata kovaa ja kehittyä. Nää viimeiset viikot on kaukana siitä treenin tuomasta hyvästä olosta, vaikka itse sen nyt sanonkin. Tänään oli pakko ottaa itseensä niskasta kiinni ja siivota kotona mitä oonkin siirtänyt vaan kokoajan. Töistä tultua tehtiinkin Vilin kanssa lihapullia ja perunamuussia ja mää vielä väänsin siihen hatuks omat safkat ja kuurasin alakerran. Huomenna päivä on uus ja se alkaakin tuttuun tapaan lenkillä 

-Umppu

primebody

23 vastausta artikkeliin “Takaisin lajiin”

 1. Oon sun kanssa täysin samaa mieltä tuosta linjavedosta kisoissa. Aika suuri ero aiempaan ja esimerkiksi kevääseen. Hieman ristiriitaiset fiilikset myös jatkon suhteen, koska tosiaan halu on kova kasvaa, sekä olla lavalla kireänä, muttei kuitenkaan joka kerta sijoittua huonosti.. 🙁

  • Joo keväällä oli ihan eri suunta ja mää ainakin ite tähtäsin siihen. Edeleenkään en ole katkera omasta sijastani, mutta mietityttää todella jatko ja mitä tässä lajissa tullaan oikesti hakemaan. Tiedän, että oon itse vielä raakile ja on paljon kehitettävää ja tiedän mitltä haluan näyttää mutta mikä on sitten se laji vai onko sitä ollenkaan?????

 2. Joo linjausta tai oikeastaan sen puutetta pikkasen ihmettelin itsekin.. Lavalle olis kuitenki mahtunu melko paljon enemmän lihasta, kellään sitä ei minun mielestä liikaa ollu! Pikkusen heittäisin kritiikkiä tuomareiden suuntaan, tuomarithan sen linjauksen tulevaisuudelle tekee. Jos tänä vuonna kisoissa pärjäsi sellaisella fysiikalla missä lihasta ei juurikaan ole niin varmasti yrittäjiä tulee ensi vuonna lisää, mikä on mun mielestä sääli. Hirveesti kärjistettynä ku kuitenki kyseessä fitnessurheilulaji eikä missikisat.

  • Niinpä. Moni saattaa ajatella, että ei tonne nyt tarvikkaan oikeen tehdä hirveesti duunia vaikka todellisuus on ihan jotain muuta. Kyllä tua huipulla treenataan ja kovaa sen jokainen tietää

 3. jooo-o…sama mieltä täälläkin, en tiedä onko bikini sittenkään mun laji jos ”rantakunto” on se mitä haetaan….:D linjaushan oli eri keväällä, ja vielä nyt karsinnoissakin…-_-

  • Niin ja ei sitä linjaa voi joka kisassa vaihtaa ihan oikeesti,,,,,, ehkä tähän toivottavasti tulee joku vastaus

 4. Upea toi sun takapose, juuri tuollaisen selän ja pepun haluaisin itsekin ! 🙂

  Mua hämmensi kuinka aiemmissa ja kevään kisoissa hyvin sijoittuneet eivät nyt sitten pärjänneetkään, ja tuomarilinja näytti suosivan todella nuoria ja hoikkia naisia. Sellaisia perustimmejä ja laihduttaneita, mut ei erityisen treenatun tai urheilullisen näköisiä (poislukien kauniit ja upeat Sara Back ja Reetta Oinonen <3). Jotenki meni maku lajista, en tiedä pitäiskö alkaa seurata vaan noita ammattilaisia, ei kauheesti nappaa lyhyiden tyttöjen missikisat…

  En tiedä pitäiskö bikiniinkin saada joku milf/masters -sarja yli 30v ja synnyttäneille :o) On meinaan hiukan eri diili esitellä raskauden läpikäynyttä kroppaa noissa valoissa, ja kaikki on kuitenki samalla viivalla…

  • Hahaaaa äitien sarja 🙂 mut joo jotain tossa nyt en ihan hiffannut. Tosiaan moni oma suosikkini oli kaukana kärjestä

 5. Moikka,
  ensinnäkin haluan sanoa, että oot huippu! Oon addiktioitunu sun blogiin, kiitos kun kirjoitat 🙂

  Katsoin tuosta sun aiemmasta linkistä body fitness kisoja ”livenä” ekaa kertaa ja pakko vain mainita tänne mikä pisti itsellä silmään niiden kohdalla, jotka sijoittuivat. He yksinkertaisesti esiintyivät hyvin ja olivat läsnä. He vaikuttivat aidoilta ja loistivat esiintyessään. Luulenpa että se on loppupeleissä se mikä ratkaisee; millä tavallan kantaa itsensä lavalla ja esiintyy. Ja niinhän se menee, että joinakin päivinä joillakin on vaan parempi läsnäolo ja sädekehä ympärillään kuin toisena päivänä, jolloin joku toinen vetää kirkkaammin.

  Kaikillahan oli ihan loistavat vartalot lavalla, mutta videolta näkee, miten toiset esiintyvät viehättävimmin ja se vei voittoon. Vaikka olisi kuinka hyvä vartalo, ei se riitä mikäli esitys näyttää väkinäiseltä. Paljon oli kisailijoita, joista paistoi yritys, kun taas ne, jotka sijoittuivat elivät sitä hetkeä ja heitä oli miellyttävämpi katsoa.

  Tämä on vain minun mielipiteeni. Ja tarkoitan vaan, että välttämättä kyse ei ole siitä vartalosta jos ei sijoitu, vartalo voi olla aivan hyvä, mutta muutkin asiat ratkaisevat kun rivissä on monta upeaa naista. Senpä takia itse asiassa on mielestäni hyvä, että poseerauksissakin on eroja, sillä se antaa kilpailijalle mahdollisuuden näyttää omaa persoonaansa ja on myös katsojalle paljon mielenkiintoisempaa kuin, että kaikki olisi samaan muottiin valettu ja seisoisivat samassa asennossa. Tietenkin pitäisi varmaan tällöin kirkastaa sitä, mitä bikini fitness kisoilla haetaan…

  Mutta tässä avautuminen asioista joita mietin (ensimmäinen blogihistoriassani!) Halusin vain tuoda tuon näkökulman tähän, että se miten esiintyy varmasti vaikuttaa sijoitukseen, vaikka olisi esim. hieman vähemmän lihaksia.

  Oot loisto mun mielestä ja voittaja (8s sija, uskomattoman hienoa!!) Myös sun asenne on rautaa ja inspiroit minua, halusin vain ottaa tuon näkökulmaan kun tässä on vain pohdittu sitä ruumiinrakennetta ja reisien paksuutta ja viedolta katsottuna mielestäni sijoittuneet ansaitsivat paikkansa.

  Hyviä reenejä, lepoa ja loppu viikkoa! ja jatka kirjoittelua!

  • Joo toki se esiintyminen on todella tärkeää, mutta kisassa ei ollut ketään kuka olisi ollut ns naama näkkärillä. Mutta jos rehellisiä ollaan niin jos nyt ajatellaan että lavalle pamauttais joku oikein pommi, millä olis ihan älytön lavakarisma ja kunto olis ihan karmea niin ei se nyt ihan niin mee että sillä esiintymisellään hän on oikeutettu voittamaan. En nyt viittaa kehenkään kilpailijaan vaan haluan havainnollistaa. Jos menet puolikuntoisena maailmalle, niin ei siä millään karismalla pärjää

 6. Ekakskin onnittelut loistavasta kisakunnosta! Näytit tosi hyvältä! Jopa mun puusilmillä katsottuna sun paikka olisi ehdottomasti ollu finaalissa (ja monen muukin kireän ja lihaksikkaan naisen). Mä niin toivon, että lajin kriteerit laitettais sellaseen muotiin, jolla on mahdollista menestyä myös kansainvälisesti. Nyt homma on täysin hakuammuntaa ja jopa melkeinpä mielialoista kiinni. Tuntuu, että itekin olisin voinut Expossa nähdyillä kriteereillä tälläsenä laihaläskinä lähtee tonne lavalle palloilemaan, vaikka tosi asia on juurikin se, että toi laji vaatii paljon töitä. Hirveesti tsemppiä jatkoon!

 7. Samoilla linjoilla, ja tästä, Umppu sinulta jo kysyinkin. Että mikä ihme täällä meidän linjauksessa on se, että vähemmällä lihaksella ja laihuudella pärjää. Eikö bikinissä juuri ole ideana jopa massiiviset reidet ja pakarat? Ja myös se sopiva pehmeys? Expoissa ei todellakaan oman seulan (joka tietenkin on juuri se oikea 😉 ) mukainen top 6 tullut.
  Jos Suomessa olisi samaa linjausta, kuin maailmalla bikinissä, niin Umppu olisi ihan kärjessä!! Eihän nuo pakarat jää Melosta kuin muutaman kyykkäyksen päähän 😉
  Itsellä kuitenkin ihanteena tuo bodypuoli, jopa physique. Pääseepähän näyttämään työn eikä nälkiinnyttämisen tuloksia…

  • Voi kiitti 🙂 niin ei tässä oikeen tiedä mihin suuntaan itseensä kehittää, tai tiedän mutta onko mulle mitään lajia… Wannabe bikini?…

 8. Tästä on noussut jo sellainen ”kohu” että uskon tiomarilinjauksen muuttuvan ja selkeytyvän ensi kerraksi kunnolla. Onhan vähän outoa, että Sara Back oli kuin toisesta maailmasta verrattuna kahden muun sarjan voittajaan ja lyhyimmissäkin sarjoissa olisi ollut Backin kaltaista lihaksistoa tarjolla ja jopa parempaa! Toivon todella, ettette te lihaksikkaammat kisaajat ainakaan lopeta kisailua, koska sitten jäljelle jää vaan nimenomaan ne hoikkelit (tuli vähän Ruotsin bikinifitneksen taso mieleen heistä) vaan että jatkatte ehdottomasti! Kyllä Se malli pitää ottaa noista maailman huipuista, että mitä tavoitellaan, niin saadaan oikeat tytöt edustajiksi maailmalle!

  • Sara oli upeassa kunnossa siitä ei pääse minnekään mutta tosiaan ei samassa linjassa muiden sarjojen kanssa. Nyt tietenkin kaikki menee keväällä pehmeämpänä ja voitot vie kireät suonikkaat kilpailijat 🙂 ehkä pitää kysyä palautetta tuomareilta mihin suuntaan sitä pitää itseänsä kehittää?…

 9. Heippa, edelleenkin sanon tän…sm:ssä sun kunto oli kyllä käsittämättömän huikee!
  Näytät myös vaatteet päällä sikahyvältä, pikkuselta ja timmiltä. Kunnon fitnessbeibe!
  Jatka vaan nainen reenejä ja etenkin postailuja! Kuolin melkeen taas nauruun ku luin tätäki postausta…
  Sulla se on sana hallussa. 🙂

  VAikka oonki amatööri ja yleensäottaen tykkään pienestä ja hoikasta (etenkin mitä tulee omaan kroppaani: oon ite juoksija,maratoonari) niin kyllä mäkin yllätyin että onpa tosiaan päässy laihoja tyttöjä (jotka tosin näytti tosi hyvältä, ei siinä) finaaliin ja sijoille.. Kuitenkin kyseessä fitnesskisat mihin ainakin meikäläinen on ikuisesti liittäny käsitteet LIHAKSIKKUUS ja RASVATTOMUUS.

  Ihan rehellisesti eniten yllätyin kyllä kun sun nimi ei ollukkaa kolmen kärjessä. Tuossa sun takaposessa näkyy kyllä selvästi että työtä on paiskittu!
  Mutta onhan tuo 8.sija ihan jäätävä, kuitenkin kyseessä SM-kisat ja kilpailijamäärä mun ymmärryksen mukaan kasvanu räjähdysmäisesti?

  mutta joo…tulipa taas tekstiä.

  oot silti huikee 🙂 🙂

  • Joo onhan laji kasvanut ja varmasti vielä keväällä tulee olemaan suosiossa. Uskon kuitenkin, että moni ”vanha” kilpailija jättää nyt ainakin kevään väliin ja muutenkin miettii mitä laji tulee olemaan tulevaisuudessa… Joo kyllä kaikki lavalla olijat näytti hyvältä sitä ei voi kiistää, mutta kyseessä on kuitenkin laji missä haetaan lihaksikkuutta ei laihuutta. Itse päätinkin, että kilpailen itseäni vastaan ja haluan oman parhaan kunnon ja sen sain.

 10. Moikka!

  Nyt oli pakko kirjoittaa omat ajatukseni tästä aiheesta. Olin itse nyt elokuussa ensimmäisissä Bikini kisoissa ja en voi muuta sanoa, kuin että olen todella pettynyt juuri tuohon tuomarien linjaukseen. Itse hain tiukkaa kisakuntoa, viitaten kevään kisoihin, koska silloin sitä käsittääkseni arvostettiin.. Nyt linjaus oli ihan eri ja tuomariston keskinäiset mieltymykset näkyivät selkeästi. Omassa sarjassani oli todella kirjava kuuden kärki. En todellakaan ajattele, että minun olisi pitänyt voittaa tai että olisin parempi kuin muut, mutta se että saan palautteen, jossa sanotaan että olen liian tiukka ihmetyttää suuresti. On vaikeaa yrittää parantaa suoritustaan,jos ei voi koskaan tietää mitä oikeasti taas seuraavana vuonna haetaan. Laitoin itse palautetta liitolle tästä ja toivon ,että sillä olisi jokin myönteinen vaikutus.Suosittelen, että teet samoin,koska muuten mitään muutosta ei tule tapahtumaan. Kilpailijat maksavat liitolle ja heillä on täysi oikeus saada palautetta jos jotain kehittämisen aihetta on.
  Kaikkea hyvää kuitenkin sulle Umppu ja hyviä treenejä ; D

  • Joo aika rajua hommaa. Mulle on ain sanottu, että oon ollut liian löysä ja nyt kun olin ”kiree” niin ei sekään ollut hyvä. Toki naamalleni en voi mitään 🙂 Musta ei saa söpöö 🙂 Mutta jos linja menee pehmeään suuntaan niin tuskin se maailmalla puree. Jos ajatellaan että Virmajoki oli viimevuonna edustamassa suomea on kaikilla vielä siihen matkaa. Ihan sama mulla en väitä että mun olis pitänyt olla yhtään sen korkeammalla sijalle, mutta mitäs tässä nyt sitten tekee? on reenaamatta ja painelee suoraan lauteille?

   Samoin sulle <3

 11. Olen samoilla linjoilla kanssasi tästä erikoisesta tuomarilinjasta! Kuten olet jo nätisti sanonut, kaikki olivat lavalla upeita, mutta tosiaan vähän eri tavalla… Toiset olivat tikkulaihoja ”jumppatyttöjä” (vähän bodypumppia ja aerobicia), toisista taas näkyi kova treenaus punttien parissa. Itse suosisin noita kovaa treenanneita ja lihaksikkaampia, koska kyseessä on fitnesslaji. Tiestysti rakenne ja kokonaisuus sekä lavaesiintyminen vaikuttavat myös, sehän on selvää.

  Eikä mitään mammojensarjaa!!! Ei sinusta, eikä monesta muustakaan hienoa uraa tehneestä fitnessurheilijasta huomaa lainkaan, että on pyöräytetty kakara tai pari. 😉 Olkoon sitten vähän tasoitusta muille…
  T:Laura

  • Joo mää en halua ainakaan itse tehdä mitään numeroa siitä että oon äiti, koska se ei tuomareita kiinnosta. Arvostan silti niitä kilpailijoita enemmän ketkä on synnyttäneet ja tosissaan joutunut tekeen hommia kropan eteen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta