Kisareportaasia

Olipahan reissu. Nyt on kisat käyty ja vielä olis viimeinen rutistus Manse muscle show viikonpäästä.    Lähdettiin Lahteen Juuson kanssa ja mää vietin matkan tutulla tyylillä, eli nukkumalla. En nyt jaksa kirjoitella niistä valmistautumisista sen kummemmin, koska se on tylsää luettavaa 🙂 Joku jo kirjoittikin musclefoorumilla, että odotetaan Ulla-Riitta Koskisen avautumista 🙂 No nyt se tulee :

IMG_9401

 

Fiiliksiä kisoista yleisesti. Karsintojen jälkeen mulla oli sellanen fiilis, että mää haluun olla vielä paremmassa kunnossa, kun sielä. Moni sanoo, että 3:ssa viikossa ei voi saada ihmeitä aikaan, mutta jos tästä painosta voi repästä ja puhutaan kiloista niin kaikki on mahdollista. Halusin että mun viimeistelyihin tehdään jotain jotain radikaalia muutosta ja pyysikin siihen ulkopuolista apua. Kisoissa mun yksi ja ainoa tavoite oli olla (oman) elämäni kunnossa. Voin sanoo, että osu ja uppos. Kaikki meni täysin nappiin. Kisa fiilis oli aivan uskomaton ja oikeesti siä lavalla oli ihana olla. 

IMG_9404 IMG_9405 IMG_9406 IMG_9407 IMG_9408

 

Bikini linjauksesta en tiedä harmainta hajua ja kun katsoin ennen lavalle menoa oman sarjani kilpailijoita ja oli sitten niin eri makuista hajuista ja kokoista, että linjausta on varmasti hyvinkin vaikea tehdä. Kun pääsin lavalta mun fiilis oli katossa. Sanoinkin ekaa kertaa ääneen, että vaikka olisin jumaluta viimeinen niin ei haittaa. Se tunne kun kun tua lavalla persus krampissa öljyt pinnassa, elohiiri huulessa nykimässä, hampaat kuivunu ikeniin kiinni kuulet ne aivan mahtavat kannustus huudot on jotain ihan mieletöntä. Mulla on ollut aina ihan mahtavat kannustusjoukot ja kiitos siitä. Kirjaimellisesti voiko sanoo ”persikkana” kakun päällä oli kyllä mister Leivo 🙂 Meillä oli ensin eliminaatio kierros, mistä tippui osa kilpailijoista pois. Sitten oli itse sm kilpailu mikä käytiin heti melkein siihen perään. Olin toisessa vertailussa, mutta edelleenkään en vielä tiedä monesko olin, koska vain 6:n parhaan tulokset on julkistettu. 

IMG_9409 IMG_9410 IMG_9411

 

Mää oon itsestäni niin ylpeä ja varsinkin tästä taka-asennosta. Eilen päivitinkin faceen, että jumaliste oon 30v, kohta 5.v pojan äiti, vaimo, yrittäjä, bloggaaja ja vielä kilpailen näinkin (omalla kohdalla) vaativassa lajissa. Tiedän jumaliste mitä on tehdä töitä ja siks mulla olikin niin hyvä fiilis, koska tiesin nyt ensimäisen kerran, etten olisi voinut enää revetä enään mistään muualta kun hanurista. Mää odotan nyt alkavaa breikkiä todella. Haluan treenata ja haluan kehittyä, mutta mihin suuntaan? Bikinistä oon aina ajatellut, että se on lajina ehkä eniten mua, mutta onko kuitenkaan? Linjaus vaihtuu joka vuosi ja tänä vuonna ehdottomasti ykkös juttu oli söpöys. Ja tiedostan joo että söpöö mustahan ei saa sitten millään 🙂 Mää haluan kuitenkin saada lisää lihastaja lihaspyöreyttä, nauttia treenistä ja terveellisestä ruoasta, kehittyä niin onko se sitten kokonaan lajin vaihto tai mikä sitten edessä. Mun Rahkeet ei bikinissä riitä ainakaan nyt korkeammalle ja nyt onkin just oikee aika pitää taukoo. En osaa edes itse tulkita sijoituksia, sillä ne josta olin aivan varma niin ei ollut lähelläkään kärkeä a ne kenestä itse ajattelin, että ei ehkä pärjää oli kärjessä. 

IMG_9412 IMG_9396 IMG_9400 IMG_9402

 

Eilen oli kisojen jälkeen aivan ihanaa saada normaalia kotiruokaa. Lohta ja perunaa ala Duck. Syötiin ihan kaksin kattauksin joten jälkkäriäkin uppos aika suuri määrä. Uuden alku on vanhan loppu ja niinhän se menee. Eli tänään ”heitin” hyvästit teamiläisilleni ja mun valmentajalleni Minnalle. On ollut ihan huippua olla Pro eliten touhussa mukana, mutta nyt tarviin ja kaipaan niitä suuria muutoksia. Uusia juttuja ja uusia haasteita joka suuntaan. Asiaan ei siis liity sen kummempaa draamaa ja ystävyys kaikkien kanssa ainakin mun puolelta säilyy ehdottomasti <3 Toisaalta hirveän haikea mieli ja nyt kun tätä asiaa tänne kirjoitan niin huomasin kuinka poskea pitkin valuu kyynel…… Mää oon niin herkkä 🙂 Meillä on kyllä teamissä ihan huikeita tyyppejä ja harvoin näin aikuisena tututstuu uusiin ihmisiin, joista tulee pysyviä ystäviä <3 Eli kiitti mun kaikille teami kamuille ja Minnalle ja tietty vielä Raution Kimmolle, joka sai tän kanalauman edes jotenkin pidettyä ruodussa välillä 🙂

Mää kirjoittelen kisoista enemmän varmaan illalla, koska oon jotenkin viä ihan pihalla <3 -Umppu

primebody

40 vastausta artikkeliin “Kisareportaasia”

 1. Älä välitä sijoituksista, oot ihan huikea ihminen ja tehny just mahtavan saavutuksen! Täällä 25v kolmen pinenen lapsen äiti ihailee sua silmät lautasen kokoisina ja miettii miten kasvaisi yhtä fiksuksi ja kunnianhimoiseksi, päättäväiseksi ihmiseksi, rohkeasti oman tien kulkijaksi. Miten löytäisi yhtä paljon vahvuutta ja rohkeutta sisältään ja itsekuria. Ja ja ja ja.. 😉 Älä vaan lopeta tätä blogia, en mä muuten kestä näitä kakkavaipan hajuisia päiviä!

 2. Aivan upee kondis! Ei kyllä ole mitään hävettävää vaikka tosiaan olisi viimeinen. Oot tehny mielettömästi duunia ja jo jumppa aikana sut muistan, niin musta on erittäin hienoo että joku tohon pystyy! Olit parhaimmas kisakunnossa ikinä, vau!

  Ja nyt onkin varmaan aika vähän hengähtää, koska oot tehny pirusti töitä ton kunnon eteen. Toivon sulle menestystä ja kaikkea hyvää jatkoon!! 🙂

 3. Allekirjoitan paikanpäällä katselleena täysin ton, että bikinissä oli melko mahdottomuus sanoa etukäteen kuka sijoittuu ja kuka ei. Veikkasin joka sarjassa väärin kolmen kärjen.! 🙂 Mutta jopa meikä-maallikkokin näki, että toiset tytöt oli tehneet duunia kroppansa eteen ja toiset olivat ”vaan laihoja”… :/ Mutta joo, söpöily auttoi. 🙂 Bodyssa sen sijaan pystyi kärkikolmikon perusteella helposti päättelemään tuomarilinjauksen. Ja siinä taas oltiin ehkä jo vähän turhankin kaukana söpöilystä. 😉

  • joo ja ehkä kannattaisi nyt tehdä joku selkee ”linjaus” eli kaikki lajista kiinnostuneet riviin ja käydään henk-koht läpi kaikkien rakenne ja onko lajiin soveltuva ja mitä haetaan…

 4. Hei Umppu 🙂 Onnittelut kisasuorituksista ja erityisesti siitä että pääsit kuntoon johon olit tyytyväinen. Loistohomma!

  Olin kisoja katsomassa ja haluaisin sanoa sinulle pari kommenttia kisasuorituksestasi. Ensin kehuja: stailauksesi oli tosi onnistunut, se ei kyllä petä koskaan. Kuntosi oli myös mielestäni paras tähän mennessä, ihan aiheesta olet tyytyväinen 🙂

  Kuitenkin kun katselin sinua lavalla, tuli rakentavaa kritiikin aihetta mieleen. Ensinnäkin, mielestäni esiintymisesi ei ollut mitään parhaimmistoa, sitä pitäisi tulevia kisoja (?) varten harjoitella lisää. Liikkumisesi oli jotenkin kankean oloista, ei sellaista sulavaa keinuvaa kuten bikinikisailijalla kuuluisi olla. Huomasi, kuinka katsoit välillä lattiaa ja asettelit jalkojasi tarkasti tiettyyn asentoon ja sitten tökötit siinä. Näytti just sellaiselta tarkasti suunnitellulta, ei kovin luontevalta.Lisäksi kasvojen ilmeisiin kaipaisi jotain eloa ja ilmeikkyyttä.
  Kuntosi oli oma paras kuntosi, mutta jos tuolla haluaa menestyä, ei riitä että on kolmikymppiseksi äidiksi kovassa kunnossa. Pitää olla kovassa kunnossa ihan sama kehen vertaa. Siksi pidänkin erittäin fiksuna päätöstäsi pitää nyt vähän kisataukoa ja ottaa aikaa kehittymiselle. Nämä mielipiteeni ovat vain ajatuksia joita heräsi katsomosta kisaa seuratessa.

  Kiitos vielä ihanan rehellisestä blogistasi, projektejasi on kivaa seurata. Kaikkea hyvää jatkoon!

  • Kiitos pitkästä ripsusta. Joo tiedän, että sitä pitäisi harjoitella lisää (siihenkin on omat syynsä, miksi sitä ei harjoiteltu) Se millä voi selittää miksi oon tehnyt juuri niin kun tein, oli se että mun on oltava lavalla mun kropalle parhaimassa ”asennossa”. Noita kannaattaa muuten kaikkien katsomoste seuraajien joskus kokeilla 🙂 🙂 Voit joutua seisomaan koko krampissa todella monta minuuttia…….Kun aloitin koko homman oli se kävely vertailu ja koko setti todella nopeasti ohi. Kaikkien tyyli tuli hyvin esille. Meille ei anneta mittän ohjeita vaan lavalla heiluva/huutava mies komentaa minne pitää mennä ja hän on itekkin aivan pihalla. Lavalla sulla on todella vähän tilaa ja jos haluasit sielä esim vaihtaa asentoa on todella katsottava lattiaan minne hiton koloon sun kenkä mahtuu…. Ja huom näitä juttuja ei todellakaan nää sieltä katsomosta. Mää en päässyt finaaliin ja en saanut vetää T-kävelyä mitä olin treenannut paljon. Haluan vielä tarkentaa mitä tarkoittaa ”sun kova kunto” kehen vertaa. Ja ylipäänsä mikä on bikinin kova kunto? Nyt meni ohi laihempia, lihaksettomampia, löysempiä tyttöjä…. Mulle oli nyt tärkein todella että oon OMAN elämäni kunnossa ja sitä olin…. Ja kiitos kommentoinnistasi, on kiva päästä myös kertomaan tavallaan myös niitä asioita mitä pidetään katsomosta ihan itsestään selvyytenä, mikä on melkein mahdoton toteuttaa lavalla.

  • Kiitos vastauksesta. Oikeassa olet tuon asian suhteen, että ”mikä on bikinin kova kunto”. Nyt kun aloin sitä miettimään, niin en todella itsekään tiedä. Kommentissani kovemmalla kunnolla tarkoitin sitä, että vielä vaan oikeita lihasryhmiä pyöreämmiksi (esim. olkapäät ja jalat) ja kunto niin tiukaksi kuin mahdollista. Mutta toisaalta, eipä sitä tiedä sijoittuisiko silloinkaan paremmin, jos tuomareiden linja on noin häilyvä. Täytyy siis ehkä vetää vähän kommenttiani takaisin. Raadollinen laji on tuo bikini, kun ei pitäviä kriteereitä arvostelussa ilmeisesti ole.

  • Niin sehän tossa onkin ust kilpailijoille vähän hakuammuntaa kun ei tiedetä mitä se kova kunto tarkoittaa 🙂 Lisäksi kaikki kilpailijat ovat eri asennoissa edestä, sivulta ja takaa mikä tekee arvostelusta myös vaikeaa….

 5. Mikset ala itte valmentamaan jos nyt pidät taukoa kisailemisesta?:) sulla ainakin on kokemusta kilpailemisesta. Täällä ainakin olisi yksi halukas tamperelainen;)

  • No sen voin sanoa, että joo saliohjelman ja ruokavalion osaisin varmaan tehdä, mutta siihen se sitten jääkin. Kyllä valmentajalla on oltava oikeesti vuosien kokemus lajista ja ei vaan bikinistä vaan kyllä sielä on oltava bf, cbb taustaa. En osaisi tuskin ratkaista mitään ongelma tilannetta ja mulla ei oo kokemusta kun ihan omasta kropastani.

 6. Mun mielestä sijoittuneet olivat kauniita ja seksikkäitä mutta myös todella söpöjä niinkuin itse mainitsit.Söpöys on nimenomaan sitä seksikkyyttä!!
  Karu fakta on myös se että silikonit saa aikaan ”isomman” kondiksen eli kun osalta mimmeiltä ottais silikonit pois niin ero noihin laihoihin ei ois edes kovin suuri:) rinnat tekee paljon (liikaa!!!)

  • No tavallaan joo, muuta kun maailmalle lähtee niin valitettavasti sielä vaikuttaa myös ne tissit niin karua kun se onkin. Silti musta on hienoa, että suomessa sillä ei oo merkitystä

 7. Komppaan edellisiä…:) En kyllä ymmärrä mitä siellä sitten haettiin,tosiaan jonkin sortin linjauksen teko olisi varmaan tarpeen…Mutta niinkuin moni jo sanonutkin ja itsekkin tiedät,Upealta näytit ja helkutinmoisen homman olet tehnyt,ISO HATUN NOSTO! 🙂 Voisitko antaa hiukan tuosta itsekurista tännekkin 🙂 Nautiskele nyt edes pienestä breikistä ennen seuraavia haasteita,olisit sen kyllä ansainnut!

 8. Onko sulla jo tiedossa uusi tiimi? Jos on, niin uteliaana täällä kyselen että mikä? 🙂 Kova oli kondis sulla, erittäin ylpeä voit olla itsestäsi. Ja Vili äidistään 🙂

  • Jep bongasinkin sen bodylehden sivuilta….. AIKA HYVIN 🙂 Kuitenkin karsinnoista alkaen vastassa on ollut n.30 likkaa

 9. Pakko näin alkuun sanoo, et olit ihan mielettömän hyvässä kunnossa, siis WAU!!
  Oisit ehdottomasti kuulunu 6. parhaan joukkoon mun mielestä :))
  Piti eilen tulla pyytää yhteiskuvaan, mut arvaa kuka jänisti ;D Toivottavasti jatkat blogin kirjoittamista, kirjoituksia on ihana lukea ja oot yks mun motivaattoreista! :))

 10. Oli mahtavaa seurata katsomosta sun loistokasta olemusta ja täydellistä kuntoa. Monistakin kilpailijoista mietin että millä ne on voinut mennä sun edelle… Minun silmissä olit /olet voittaja monella tapaa 🙂
  Oli mukava vaihtaa kanssasi muutama sana ja nähdä ihan kasvotusten kisan jälkeen. Ja tietysti kiitos iloisesta kuvasta jonka sain ikuistettua yhdessä sun kanssa!
  Mukavia syysiltoja!

 11. Olit lavalla upea! Oli mahtavaa olla tsemppaamassa sua paikan päällä ja kiva että kuulit kannustukset!! 😀 En tajunnut linjausta ollenkaan. Olin aivan ihmeissäni finalisteista… Mutta kuten sanoitkin, toisena vuonna linjaus tämä ja toisena tuo. Ottaa siitä nyt selvän… Tärkeintä on kuitenkin olla oma itsensä ja se, että on itse tyytyväinen kuntoonsa. Upea olit ja olet edelleen! Onnea! Mahtava sijoitus tuosta joukosta! <3

 12. Mä kun jostain luin että sun lavaesiintymistä nimenomaan kehuttiin.. Ois kiva nähdä videota tuolta? Onks sulla missään? Laita jakoon!
  Niin ja onnea SM 8. sijasta, ny on sulla asenne kohdallaan. ei mikään peli oo pelattu todellakaan 😉

  Ps. kiva ku ei osaa näihi saakelin laskutehtävii paneutuu ja laskee aina vääri 😀

 13. Onnea Umppu hienosta sijoituksesta!
  Mielestäni olisit ehdottomasti kuulunut finaaliin, mutta aika kummallisen epäselvää on todella tuo mitä bikinikilpailijoilta haetaan? Todellakin sun taka-asento oli koko porukan paras ja selkä todella näyttävä muihin nähden, oliko se sitten jo vähän liikaa bodyfitness puolelle kallistuva? Mutta anyway meilettemän työn olet tehnyt ja hyvä, että itse pystyt olemaan tyytyväinen suoritukseesi. Esintymistäsi oli mukava seurata paikan päällä 🙂
  Tsemppiä jatkoon mitä ikinä aoitkin!
  -Piia

 14. Sun kondis oli makee, selässä erottuvuutta ja takapuoli oli vielä jäljellä, näyttävä pakkaus olet 🙂 Mikä vastaa mun käsitystä bikinikisaajasta! Näki, että olet salilla käynyt! En oikein tajua, mikä tuomarien linja oli, kuuden parhaan joukossa oli muutama todella räytyneen näköinen kisaaja. Onnea silti, kahdeksas sija on hieno juttu, vaikka olisit ansainnut pienemmän sijaluvun!

 15. Ihana taskuraketti olet ja ehdottomasti olisit kuulunut top 3:seen. Ihmettelen mikä on tuomarilinjaus, kun nuo finalistit näytti laihduttaneilta sauvakävelijöiltä… You ROCK girl!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta