Ruohonjuuresta sitä saa

Päivät onneks kuluu nopeasti, koska töissä on ollut kiirettä. Hyvä niin koska viime ja tämä viikko on olleet koko kisarupeamassa haastavimmat. Mulla on nyt vahva usko itseni ja siihen, että pääsen tavoitteeseeni. Paras palkinto on onnistua. Tänään ollaan jo herätty aikaisin ja lähdetty aamusumuun lenkille. Hieman on nyytynyt olo ja päätöksen teko on haastavaa ja haluankin kaikki sopimukset ja paperit kirjallisena 🙂 

IMG_9192

 

Mää oon itsestäni todella ylpeä ja siitä mitä oon jo tähänasti elämässäni saavuttanut. Niitä asioita kannaattaa aina tasaisin väliajoin mietiä ja oppia arvostamaan. Mun kisavalmistelut eroaa osan kilpailijoiden valmisteluista sen verran, että perheen asiat on hoidettava ja tottakai työt. Osaa hommista en voi siirtää minnekkään vaan ne on tehtävä heti ja välillä se aika on revittävä vaikka yöllä. Onneks mulla on muutakin elämää tai sekoaisin 🙂

IMG_9191

 

tässä on Mikon ottamia kuvia, joista ajattelin teettää kotiin mustavalkoisia canvas tauluja. Oon niin tytyväinen kuviin. Jos joku haluaa kysellä Mikolta hintoja yms niin häneen voi ottaa s-postilla yhteyttä [email protected]

IMG_9205 IMG_9207 IMG_9209

 

Tänään mulla oli tehokas puolituntia aikaa ja painelinkin Tampereen keskustassa sijaitsevaan ekokauppaan Ruohonjuureen. Tykkään todella asioida uudessa valoisassa myymälässä, missä on todella laaja valikoima kaikkea mahdollista. Mulla oli melkein kaikki loppu ja hainkin täydennystä. Tee on täällä aivan omaa laatuaan ja myöskin niiden maku. Nyt en tällä hetkellä käytä maitotuotteita ollenkaan ja mun kahviin kuuluu maito, joten oon siirtynyt teen käyttöön kokonaan. Clipper sarjasta ostin vihreää teetä, jossa on aloe veeraa mukana. Nyt on ollut unen kanssa tai oikeastaan nukhtamisen kanssa hieman vaikeaa ja iltateeksi ostin sleep easyä. 

IMG_9206

 

Myymälästä löytyy myös esimerkiksi Hello Kitty pastaa :). Suolana käytän yleensa aina ruususuolaa ja ostinkin, sitä kilon, koska sitä oli saatavilla ihanassa suljettavassa lasipurkissa. Ei pyöri suolapussi enään keittiössä 🙂 C-vitamiinihan lähdin hakemaan ja vitamiineissä suosin/käytän lähes aina solgarin tuotteita. Tässä vähän tietoa Solgarista :

Solgarin ravintolisien ainesosat 

Kaikki ainesosat ovat suoraan luonnosta tulevia, luonnollisia raaka-aineita, ja niiden laatu ja puhtaus on testattu, eikä niillä ole kielteisiä vaikutuksia ympäristölle. Solgar muun muassa varmistaa, että yrttejä käytetään kestävän kehityksen periaatteita noudattaen sen takaamiseksi, että alkuperäiset kasvilajit kasvavat ja menestyvät niiden luontaisessa ympäristössä.

Jätteiden ja saastuttamisen vähentäminen

Kaikki Solgarin tuotteet on valmistettu puhdistetusta vedestä epäpuhtauksien eliminoimiseksi ja Solgar tekee kaiken mahdollisen sen varmistamiseksi, että mitään tuotantojäämiä ei pääse paikalliseen vesiverkkoon. Yritys käyttää puhdistettua vettä ja ympäristöystävällisiä puhdistusaineita välineistön valmistelussa tuotantoerien välillä myös tästä syystä. Tuotantotilan ympärillä on meluvalli ja tiloissa on ulosvirtausilman suodatusjärjestelmä, jotta ympäristövaikutukset olisivat mahdollisimman pienet.

Solgarin pakkaukset 

Koko tuotevalikoima, joka on saanut useita eri palkintoja, on pakattu kierrätettäviin lasipulloihin, joista ei liukene mitään ja jotka ovat sileitä ja hajuttomia. Tiesitkö, että pullon ympärillä olevat päällyspaperit on valmistettu kierrätetystä puumassasta? Toimituksissa käytettävät pakkaukset ovat myös kierrätettyjä: kanamunakennot, paikallisten sanomalehtien sivut ja ympäristöystävällisestä pahvista valmistetut pahvilaatikot.

 Pyrkimys hiilipäästöjen vähentämiseen

Jollekin muulle yritykselle kaikki aiemmat tavoitteet saattavat riittää, mutta eivät Solgarille: Yhteistyössä CarbonNeutral’in kanssa Solgar toimittaa kaikki tuotteet ilman hiilipäästöjä kaikkiin riippumattomiin luontaistuotekauppoihin ja kaikki yrityksen autot ovat hiilipäästöttömiä. Siten Solgarin päästöt (jotka on laskenut ECCM – Edinburgh Centre for Carbon Management) on ”neutralisoitu” istuttamalla metsiä ympäri Iso-Britanniaa. Eräitä Solgarin avustuksella perustettuja tiloja ovat Priory Farm (Warwickshire) ja  Orbost (Isle of Skye). Tähän päivään mennessä Solgar on isuttanut yli 7500 tainta ympäri Iso-Britanniaa, joista 2500 on tarkoitettu Solgarin asiakkaille Iso-Britanniassa ja Irlannissa. Solgarin toimituksien ja autokannan hiilipäästöjen tasapainottamisen lisäksi nämä metsäprojektit auttavat luomaan uusia paikallisia metsiä Iso-Britanniaan. Lisäksi ne kannustavat ympäristön monimuotoisuuteen ja ovat hyviä ajanviettopaikkoja tuleville sukupolville.

 Solgrain ympäristötyöryhmä

Solgarin Iso-Britannia toimipisteellä on oma ympäristötyöryhmä, joka kokoontuu säännöllisesti. Ryhmä on saanut aikaan paikalliset kierrätysastiat palautuspurkeille ja paperi/muovijätteen kierrätysastiat toimistoihin, joihin laitetaan kaikki toimipisteen paperi- ja muovijätteet (jotkin ryhmäläiset ovat alkaneet tehdä samaa myös kotona!). Toimipisteessä on toimiva paperinkierrätysjärjestelmä ja siellä juodaan reilun kaupan teetä ja kahvia. Myös kaikki markkinointimateriaalit on tehty ympäristöystävällisestä tai kierrätettävästä paperista. Solgar voi perustellusta sanoa, että ympäristönäkökohdat on otettu hyvin huomioon aina valmistuksesta toimitukseen saakka.

 Ostin myös oliiviöljyä, mausteita ja hunajaa. Liikkeessä on loistava palvelu ja saat aina apua kysymyksiin ja niitä kysymyksiähän mulla tuola kaupassa riittää. Voisin vaan olla sielä ihastella ja kuunnella myyjien tarinoita tuotteista. Vaikka en ehkä ulkoisesti olekkaan hippi niin sisäisesti 🙂

IMG_9212 Monella saattaa olla harhaluuloa kaupan hintatasosta, mutta se on aivan verrattavissa tavalliseen ruokakauppaan. Menkää ihmeessä tutustumaan ja kokeilemaan tuotteita. Kun tää raasto kilpailujen jälkeen on ohi nii oikein odotan, että pääsen taas kokkaileen ja jakamaan reseptejä, sekä tuote kokemuksia lukijoilleni. Muutenkin on mukava saada kommenttia ja palautetta, eli rohkeasti vaan kommentoimaan. Mulla on nyt todella hyvä mieli ja kaikki on valmiina vuoden tärkeimpään kisaan Nordic fitness expoota varten. Tulkaahan kaikki kynnelle kykenevät katsomaan mitä messuilla tapahtuu. Lippupalvelusta saa lippuja ostettua ja varmaan myös paikanpäältä. 

Tänään olisi vielä edessä iltaaeroobinen ja kirppiskamojen hinnoittelua. Mun projekti turhan tavaran kadottaminen siis jatkuu. Laitan pöydän kaden ystäväni kanssa ja keräämme matkakassaa meidän 30.v Las Vegas-Los Angeles matkaa varten. Lennot on jo buukattu ja tytöt tänään tsekkailee hotelleja. En oo koskaan käynyt jenkeissä ja en voi uskoa todeksi, että edes pääsen sinne <3

-Umppu

 

primebody

8 vastausta artikkeliin “Ruohonjuuresta sitä saa”

 1. Mitä syöt tällä hetkellä noin niinkun suurinpiirtein, jos maitotuotteet on poissa pelistä? Ne tuntuu kuitenkin olevan aika suuressa roolissa monen kisadieetissä…

  • Kaikilla toimii eri jutut ja on paljon aineenvaihdunnasta yms kinni mitä syö ja kuinka paljon ja minkä kokoinen on ja missä sarjassa kilpailee 🙂 Tällä hetkellä mennään mennään ketoosilla 🙂

 2. No kommentoidaa sit ku käsketää 😀

  Uus taustakuva ja banneri: WAU!! Kiva peba, tuo on mun motivaationa tällähetkellä.
  Upeet on myös miehen kanssa yhteiskuvat! Mietin vaa kokoaja sitä edellistä ”ennen” -kuvaa siitä minkä laitoit jokin aika sitte et aikamoinen muutos 😀

  Kiitos myös noista ruohonjuurivinkeistä, en tiiä miks en oo ite uskaltautunu sinne kauppaa vaik aikapaljon luomua syönkin ja terveelliset asiat ja alkuperä kiinnostaa, ehkä nyt saan aikaseks.

  Mä olin se kuka kyseli niiden hiustuotteiden perään, aattelin et voisin varata sulta ajan leikkaukselle, tiedät varmaan jonkun hyvän leikkauksen puolipitkille hiuksille ettei ne aina ois lattanat.. (itelleni ei sovi tää suora-lookki)

  Nii ja onks sun kirppispöytä taas siel radiolla? 😉

  • hahaaa kiva jos oon sun motivaattori 🙂 joo kaikkihan on itsestä kiinni, kun vaan uskoo itseensä on tässä maailmassa mahdollisuus saada mitä vaan 🙂

   Mee ihmeessä poikkeen sielä on vaikka mitä. Löytyy pesuaineista-ruokaan 🙂 loistava palvelu ja tosiaan ei ole mikään kallis paikka.

   Varaa ihmeessä. Voit varata netin kautta http://www.primebeauty.fi ja sielä on varaa aika kohta.

   Joo kirppispöytä alkaa maanantaina ja on 2 viikkoo 🙂

 3. reseptivinkkejä jotka on pakko laittaa jakoon..

  Tuorepuuro =taivaallisen hyvää!! Mielikuvitusta käyttämällä puurosta saa niin paljon irti!

  Tuorepuuron kaikki ainekset vaan sekaisin kannelliseen kippoon edellisenä iltana..
  1dl kaurahiutaleita
  1dl nestettä (maitoa,mantelimaitoa,vaniljasoijamaitoa,vettä tms..)
  0,5-1dl rahkaa/luonnon jogorttia/kreikkalaista jogorttia
  2-3rkl marjoja/pähkinöitä/siemeniä

  Kaurapuurosta tulee myös ihan mieletöntä kun tekee ihan kattilassa puuron mantelisoijamaitoon ja lisää valmistuksen loppu vaiheilla sekaan 2 kananmunanvalkuaista!

  ”Riisipuuro”
  1,5 dl raejuustoa (itse käytän 2%:sta)
  0,5 dl maitorahkaa (valio pehmeä täyteläinen)
  1 reilu rkl vaniljaheraproteiinijauhetta
  1 tl kanelia (ihan reilusti vaan!)
  halutessa vielä lisämakeutta steviasta

  Herkkua tän kanssa on vielä ruohonjuuren luomu omenasose <3

  Kaikki vaan kipossa sekasin ja nauttimaan 😉

  Tsemppiä loppurutistukseen!! Pidetään peukut että kaikki menee nappiin!!

 4. Tsemppiä loppurutistukseen! Clipperin teet on ihan huippuja, nams. Mutta vaikka tee hyvää onkin, elämä ilman kahvia kuulostaa omaan korvaan tosi ryydyttävältä, ei varmaan silmät aukenis aamulla ilman kupillista. Mutta oonkin tämmöinen kofeiininarkki 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta