Paljasta pintaa

IMG_8731

 

Jaahas se on loma ny. Viimeinen treeni tältä viikolta on tehty. Kirjaimellisesti oon niin loman tarpeessa, että ajankohta ei vois olla parempi. Moni ei aina ymmärrä kuinka erilaista työnteko yrittäjillä on. Työpäiviä on usein 6 viikossa ja päivän vähimmäis työtuntimäärä on usein siinä 9 tunnin paikkeilla. Mulla on tässä jo muutaman kuukauden venähtänyt usein siihen 12 tuntiin ja välillä 7 päivää viikossa. Myös se pitää muistaa, että kaikista tunneista ei todellakaan saa palkkaa ja usein niihin hallinnollisiin hommiin menee vähintään tunti per/päivä mikä tarkoittaa 7h viikossa, eli yhden normi työläisen työpäivä. Lisäksi meillä on jokaikinen lomapäivä tai loma palkatonta ja meille ei todellakaan makseta ylityökorvauksia, eikä lomarahoja… No itse olen tien valinnut ja yrttäjyys on vain se mun juttu. Siihen vielä ynnäät 2 treeniä per päivä ja äidin roolin ja kaikki muut askareet päälle. Mulla ei oo tylsää 🙂

IMG_8722 IMG_8737

 

Mulla on nyt vaan niin helpottunut olo. Oon saanut oikeastaan kaikki asiat hoidettua ennen lomaa ja se tarkoittaa vain ja yhtä asiaa RELAX. Aion koko ens viikon vain ja ainoastaan ladata akkuja, levätä, nukkua, nauttia perheestä, treenata ja tietenkin ruskettua. Mulle on turha soittaa 🙂 Lauantaina, kun tullaan takaisin on Sunnuntaina luvassa marjojen poimintaa Eira mummon kanssa ja Maanantaina onkin sitten kuvaus hommia. Tuntuu, että oon nyt puristanut itsestäni kaikki mehut mitä on lähtenyt ja nyt jos en lähtisi pois, niin homma olis varmaan taputeltu. Olen tiedostanut jo pitkään, että tarvitsen lomaa, mutta siihen ei ole ollut mahdollisuutta. Ihmisen on kyllä valitettavasti myös pakko levätä ja se aika on juuri nyt.

IMG_8736 IMG_8739

 

Ostin itselleni muutaman lomalahjan, eli Ipad minin ja pinkit kuulokkeet. Nää lähtee ehdottomasti matkalle mukaan. Samoin aion lukea kirjallisuutta hormoonitasapainosta, sillä nyt ei ole ollut aikaa lukemisella. Meillä ei oo mitään suunnitelmia ja jos ei huvita niin ei tehdä yhtikäs mitään vaan ollaan ja nautitaan toisistamme. klo 2.00 pitäis lähteä ajamaan kohti Helsinkiä, sillä lento lähtee jo klo 6.00 aamulla. Paistelin tossa just pannareita koneeseen ja Juuso haki leikkeleet kaupasta niin selvitään paremmin kuin hyvin perille. Mää oon niin innoissani ette kuule uskokkaan ja kun vielä tää hirvee työputki stressi jää sinne niin alan oleen valmiina taistoon. 

-Umppu

primebody

8 vastausta artikkeliin “Paljasta pintaa”

  1. Yrittäjän työ on kovaa! Joskus kuitenkin tuntuu, että niin on työ palkollisenakin hoitoalalla. Harvoin pääsee kotiin sillä kellonlyömällä kun työaika loppuu. Viikonloput, pyhäpäivät, joulut, vaput, pääsiäiset ja juhannukset, silloin kun muut juhlii on itsellä töitä. Yövuoroa, aamuvuoroa, iltavuoroa….pää ja roppa sekaisin, mitään säännöllistä ei oikein voi harrastaa. Mitään ei voi sopia varmuudella tulevaisuuteen, kun koskaan ei tiedä onko silloin vapaata. Häät, ristiäiset ja hautajaiset….silloin otetaan palkatonta vapaata. Joustoa tarvitaan, koska työvoimaa huonosti saatavilla ja sairaslomia joihin ei sijaisia saa, silloin työn tekee muut ilman erillistä korvausta oman työnsä ohella. Ruoka- ja kahvitauot ovat useimmiten tuntemaon käsite, silloin useimmiten ihminen/potilas saa akuutin hoitoa vaativan ”kohtauksen”, kuolee tai omainen tarvitsee tukea. Tietysti palkka ei päätä huimaa, mutta eipä ole suuria vastuitakaan. Vastuuta vain ihmishengestä, se ei ole paljon, paitsi silloin kun osuu omalle kohdalle tai rakkaalle läheiselle.
    Mutta yrittäjällä on paljon työtä, ja valtio rokottaa siitä liikaa!

  2. Hei ihana Ulla-Riitta! Pliis käytä ja postita mulle yksi pari sun treenisukkia. 🙂 Tekisit mut niiiin onnelliseksi, jos saisin sukat, jotka sä olet käyttänyt hikiksi salilla… Maksaisin sulle hyvin! Oon sun fani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta