B-Fit and smart

Voihan eilinen. En tiedä oliko syy Tallinnan matkan vai todella huonosti nukuttu yö, koska Vili heräs vaikka ja kuinka monta kertaa ja uni oli katkonaista. Kun kello soi tuntui siltä, kun olisin just ummistanut silmäni. No ajattelen tulevaa lomaa ja nousin sängystä. Aamu kahvit naamaan ja kaikki mahdolliset energiaa antavat tuotteet joukkoon, sillä tänään mikään ei ollut liikaa. SIMG_8593

Suklaakahvia jonne joukkoon pikapakuria ja maca jauhetta, joita saa Ruohonjuuresta. 

Maca on yksi superfoodeihin laskettavista ruuista. Se on ravinnerikas juurikasvi, joka tunnetaan myös nimellä Perun ginseng. Se sisältää runsaasti aminohappoja, vitamiineja ja mineraaleja. Maca nautitaan yleensä jauhetussa muodossa. Maca-jauhetta on käytetty perinteisenä ruokana sekä lääkinnällisiin tarkoituksiin jo muinaisten inkojen toimesta.

 

Maca-jauhetta kiitetään yleensä mm. seuraavista terveysvaikutuksista:

 • Lievittää stressiä
 • Antaa energiaa ja parantaa kestävyyttä
 • Kohentaa seksuaalista halukkuutta ja lievittää impotenssia
 • Vahvistaa immuunijärjestelmää
 • Vähentää kroonista väsymystä
 • Helpottaa masennusta
 • Tasoittaa hormonitasoja molemmilla sukupuolilla

Kaikki lisäenergia on nyt niin tervetullutta. Maca jauhetta voi sekoittaa oikeastaan mihin vaan. itse tykkään käyttää sitä kahvissa tai esim smoothiessa. Maku jakaa mielipiteitä, mutta omasta mielestäni se ei juurikaan maistu miltään.IMG_8589

Ei muutakun pyörän selkään ja lärvi kohti Fressiä. Vuorossa oli selkä ja nyt alkaa kyllä dieetti painaan tai sitten tänään oli joku väsymys päivä. Sarjakestävyys on jotain niin surkeeta, että ensimäiset 5 toistoa menee, mutta sitten ei vaan irtoo ja on pakko tiputtaa painoja. Ei voi mitään silti oli hyvä treeni vaikka ei raudan määrällä päässyt kehuskeleen.

IMG_8603 IMG_8612

 

Kävin eilen jälleen Biancanevessä palauttamassa meidän ihanat kamppanja vaatteet ja sainkin käsiini jotain mitä oon jo kauan oottanut. Sain Testiin muutaman treenitopin Biancaneven ensimäisestä B-fit mallistosta. Tuotteet on tulossa pian markkinoille ja kannattaa olla nopea, sillä vaatteita on ainakin alkuun rajoitettu määrä. 

IMG_8611

 

Tässä mallistossa on panostettu laatuun, eli materiaalit on kestäviä ja pysyvät muodossa. Lisäksi vaatteet on mukavia ja toimivia päällä. Väreinä löytyy ihan perus mustasta kirkkaisiin väreihin, kuten keltainen, lime, koralli jne. 

Viä muutama päivä ennen kuin loma alkaa ja olis ehdittävä hoitaan kaikki työ hommelit ennen sitä. Loman jälkeen oon vain 4 päivää töissä ennen kisoja ja aikoja ei sielä enää ole hirveesti, joten toivon hartaasti että mun asiakkaat hiffaa tulla nyt tälläviikolla, kun vielä ehtii. Mulla on itsellä ollut nyt teippipidennykset, joita luulin inhoavani, mutta nyt oon ihan kokussa. Eilen ne huollettiin ekaa kertaa, tai oikeastaan irroitin ja huolsin ne jo etukäteen ja Hanna laittoin ne takaisin mun päähän. Oon ollut erittäin tyytyväinen B-longin hiuksiin, sillä niistä ei lähde hiuksia ja ne pysyy sileänä ja kiiltävinä. 

Tämän päivän dilemma oli Jalkatreeni, jonka tein vasta päivällä aamun sijaan ja nyt alan olemaan taas normi vireessä, sillä kyllä kulki ei voi muuta sanoa. Kisat lähenee, mutta en oikein osaa ajatella asiaa vielä, vaan tällähetkellä päällimmäisenä on loma. On vaan niin helppo olla onnellinen <3

IMG_3675

 

On yksi asia mikä mua tavallaan vaivaa, tai no ei vaivaa mutta en vaan jaksa enään kuunnella, nimittäin jatkuvat höpinät kuinka Fitness on vaarallista jne.Uusin ehkä surkein läppä oli kun yksi ”edustaja” kertoi kuinka he tulevat esittelemään Expoon messuille jotain saakelin hiustuotetta kun monilla kato lähtee dieetillä hiukset. Mitä vittua,,,,,,, jos mun pää alkais muistuttaan Juice Leskistä niin ehkä tajuaisin jo hyvissä ajoin tehdä jotain ja vaikka pieni breikki olis paikallaan. Asiasta mitään tietävä selittää jotain, josta kuvittelee tietävänsä. Huh huh…. anna mun kaikki kestää.  Se on jo merkki jostain todella suuresta puutostilasta jonka sanoo jo järki… Oon rehellisesti sitä mieltä, että me emme ole kaikki yhtä vahvoja ja sille vain ei voi mitään. Jaksan väittää edelleen, että moni asia kulkee käsi kädessä myös oman tyhmyyden kanssa. On todellakin osattava relata ja Fitness ei saa muuttua uskonnoksi. Kun teet tätä hommaa sydämmellä ja nimenomaan omasta tahdosta ja mielesi ja hyvinvointisi on sinulle tärkeää, sekä lisäksi fyysinen ja henkinen kunto en nää asiassa mitään ongelmaa. Omaa kehoa on kuunneltava joka ikinen päivä. Lähes kaikki asiasta kirjoittavat ovat jollakin saralla ”romahtaneet” joko henkisesti tai fyysisesti. Laji on rankkaa (jos ei olisi niin näistä ei kirjoitettaisi) ja ei todellakaan sovi kaikille. Sun on tarvottava välillä verenmaku suussa sateessa lenkkiä, mutta sun on samalla rakastettava sitä. Sun on haluttava olla parempi kuin eilen ja halu kehittyä. Monilla vääristyy minäkuva ja jos sun oma pää ei ole mukana hommassa niin pahimmassa tapauksessa se saattaa ihan oikeasti ruokkia jonkinmoista syömishäiriötä. Aina pitää muistaa mitä olet tehnyt sen kisakunnon eteen. Kuinka helvetin monta lenkkiä olet juossut ja kuinka monta toistoa olet salilla tehnyt. Jos kisojen jälkeen mähkit kuin sika niin 100% varmuudella aiheutat joko tietoisesti tai tietämättäsi suurta tuhoa niin keholle, kuin mielelle. Epävarmuus on pahin vihollinen, sillä jos et usko itseesi ei suhun kukaan muukaan usko. 

IMG_2222

 

Jos urheilusta, palautumisesta, ravinnosta, treenauksesta ym ei ole mitään käryä ja päätät yks kaunis päivä että nyt musta tulee bikinifitness tähti on varmasti luvassa jonkin sortin ongelmia. Mää oon ite oppinut tässä lajissa todella monta asiaa kantapään kautta ja tullut siihen tulokseen, että oon ollut tyhmä. Mää en aina ymmärrä monen kilpailijan off kuntoa, joka muistuttaa lihavaa ihmistä joka näyttää siltä että ei ole koskaan salilla käynytkään. Sille ei ole mitää tarvetta ja voin kertoa kun itsellä lässähti aikoinaan viikossa se 10kg kun tein kaikki väärin niin mulla ei ollut todellakaan hyvä olla. Ei henkisesti eikä fyysisesti. Jos kilpailuja ennen on ketoosia takana on se verrattavissa ihmiseen kuka syö pelkkää roskaruokaa ja aloittaa ketoosin ja kilpailija kuka tarttuu munkiin heti lavalta astuttuaan. Tapahtuu muutos johon keho reagoi voimakkaasti ja reaktioo ei voi etukäteen tietää. Joillekkin se yksi kerta riittää ja kaikki on tuhottu. Kisojen jälkeen keho on kuin tyhjä pesusieni, mikä imee kaiken itseensä. Jos kilpailet et voi ajatella kokoajan mistä jäät pitsi ja mitä et voi syödä, koska se on juuri sinun oma valinta ei kenenkään muun. Lajia on tehtävä omasta halusta ja sydämmellä, eikä tavoitellakseen jotain syytä ottaa itsestään kuvia vähillä vaatteilla 🙂 Edelleenkin muutama fakta kisapäivästä. Siellä seistään pimperot paljaana rivissä välillä vaikka keskellä hotellin käytävää, kun joku (joka voi olla kuka vaan) lääppii suhun rusketusta. Likat sontii kilpaa ja paska haisee  🙂 Siinä vaiheessa on monen kimmeltävät prinsessa unelmat muserrettu. On niin paljo asioita mitä moni ei tiedä, koska vaan ajattelee kuinka ihanaa on saada huomioo bikinit päällä ja kiva kun porukka tykkää mun kuvista jne. On meinaa Girl Poweria kerrakseen. Tää laji perustuu treenaamiseen ja itsensä ylittämiseen jokaikinen päivä. Tiedän mitä mun pitää tehdä päästäkseni kuntoon ja aion jokaisen treenin tehdä niin hyvin kuin pystyn. Keskityn olennaiseen ja meen päivä kerralla eteenpäin. Rakkaus tähän jopa ”sairaaseen” lajiin on syntynyt jo kauan sitten. 

-Umppu höyrypää Koskinen

primebody

5 vastausta artikkeliin “B-Fit and smart”

 1. Umppu höyrypää Koskinen puhuu taas niin ihanan kaunistelemattomasti täyttä asiaa ja aamun naurut tuli samaan hintaan! Oot mahtava! 😉 PS, kunto näyttäs olevan aika kondiksessa, tuun expoon tsekkailemaan kuinka hyvä siitä tuleekaan. Tsemppiä! 🙂

 2. Ihanaa, kun joku uskaltaa ärähtää kunnolla!! Mulle kerrotaan jatkuvasti, miten olen vaan tyhmänä seurannut jotain kauneuskisa-trendiä…Haloo, käyn salilla, koska en halua olla enää läski tai laihaläski. ”Sit sä joudut sille tappodieetille…” Kiitos vaan, olen valinnut valmentajani viisaasti, ei se tapa 🙂 Loistava kirjotus Umppu! Ihanaa, että uskallat aina avata suusi.

 3. Varoitus! Ethän syö macaa raakana

  Maailmalla ja Suomessa on joku outo raakahippi ilmiö, kaikki mitä suuhusi pistät pitää olla raakaa. Vaikka joidenkin ruokien syönti raakana on järkevää, tiettyjen kasvien/juureksien kuten macan syöminen raakana on täyttä typeryyttä ja haitallista terveydelle. Maca pitää paahtaa tai lämmittää ennen käyttöä tai ainakin tehdä se kuumaan juomaan.

  Perinteisesti maca on aina valmistettu joko keittämällä tai paahtamalla, eikä sitä ole koskaan syöty raakana. Raaka maca sisältää ihmiselle sopimattomia entsyymejä ja antiravinteita, jotka voivat aiheuttaa erittäin pahoja vatsakramppeja, kuumetta ja heikentää muiden ravinteiden imeytymistä (tämän takia useat saavat macasta vatsavaivoja ja ties mitä muuta). Ihmiskeho ei osaa hyödyntää macaa raakana, se ei imeydy kunnolla, toisin sanoen sen biosaatavuus on heikko.

  Paahtaminen, kuumentaminen (gelatinointi) heikentää haitallisia entsyymeja jonka jälkeen maca on turvallista syödä. Kuumennus vähentää macasta vain proteiineja, vitamiineja, hiilihydraatteja ja itseasiassa parantaa macassa olevia sekundaarimetaboliitteja, joista macan terveysvaikutukset tulevat. Kun kuumennat macaa sen sekundaarimetaboliittien biosaatavuus parantuu ja ihmiskeho pystyy hyödyntämään ne paremmin. Näin saat macan hyödyt paremmin, ilman haitallisia entsyymejä tai antiravinteita.

  Jos joku ei ymmärtänyt mistä on kyse… Kun kasvi kasvaa vaikeassa olosuhteissa kuten maca, kasviin syntyy sellaisia aineosia mitä se kasvi ei tarvitse normaaleissa olosuhteissa, näitä aineosia kutsutaan sekundaarimetaboliiteiksi. Tunnetuin sekundaarimetaboliitti jonka kaikki luultavasti tuntee on kokaiini, joka muodostuu kokapensaan lehteen. Useista kasveista eristetään näitä aineosia lääkkeiksi ja huumeiksi. Macasta kuitenkaan ei vielä ole eristetty yhtäkään lääkettä tai huumetta, joten se on edelleen sallittu markkinoilla ja normaalit kuluttajat voivat hyötyä siitä.

  ”Primary metabolites in maca are the proteins, carbohydrates, fibers, fats, vitamins, and minerals while secondary metabolites relate to the medicinal properties, although exact mechanisms are still largely unknown. The secondary metabolites of maca include macaridine, macaene, macamides, and maca alkaloids, which are only found in the Maca plant. Other secondary metabolites include glucosinolates and sterols.” – Hyvä artikkeli macasta: An Ancient Superfood!

  Kuumenettu maca on tehokkaampaa ja ihmiskeho pystyy hyödyntämään sen paremmin.

  Harmillista että Maca kauppiaat Suomessa eivät ole merkinneet pakkaukseen tätä ja useat saavat oireita macan käytöstä. Suomessa harva kauppias näyttää olevan kiinnostunut tuotteen laadusta tai oikeasta käyttötavasta, heitä kiinnostaa vain raha… Käy sääliksi niitä superfood innostuksessa olevia, jotka poimii kaupasta halpaa maca jauhoa. Super-ruoka innostus voi lopahtaa nopeasti kun makaat viikon kuumeessa ja vatsakivuissa. Samalla kun luet ne kuuluisat sanat ”ei välttämättä toimi kaikilla…” No ei tietenkään toimi, ellet käytä sitä niin kuin se on tarkoitettu käytettävän. Vaikka et saisi mitään ongelmia raa’asta macasta, se kannattaa silti kuumentaa, jotta et rasita kehoa turhaan ja saat macan hyödyt paremmin irti.

  Biohakkeri Dave Asprey kertoo totuuden macasta suositussa Joe Rogan Podcastissa:

  ”A lot of stuff, like Maca root. Maca root is really good for you but you want to cook Maca root. I actually was about to launch Maca root. But the source I had was super high end, it was raw, hand crafted all that stuff. And then I did the research and it turns out raw Maca is not safe to consume. And traditional people always gelatinize it. They cook the heck out of it.” – Kuuntele lisää aiheesta: JRE #361 – Dave Asprey, Tait Fletcher 53:36

  Jos olet jo ostanut raakaa macaa, ei hätää. Voit helposti paahtaa macan itse. Kaada pussi pellille tai vuokaan ja heitä uuniin ~100-150 astetta ja anna olla ~10 minuuttia (kunnes se muuttuu tummaksi, älä kuitenkaan polta sitä mustaksi). Testaa vaikka aluksi pienellä määrällä, tai ota mallia tästä videosta. Tämä varmasti tuhoaa jotain vitamiineja ja ravinteita, mutta macan hyödyt eivät tule vitamiineista vaikka joku raakahippi muuta väittäisi.

  Voit oppia lisää tekemällä raa’an macan haitoista Google haun: raw maca not healthy. HALUISIN KYSYÄ ETTÄ ONKO TÅSSÅ MTN PERÄÄ? Kuumennanko macan ennen naittimista vai raakana?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta