Voittajat ovat niitä, jotka vielä hävitessäänkin yrittävät uudelleen

 

IMG_8163Siinä on taas yks Pudding kuva, missä mallina on meidän teamin Sari. Eilinen päivä meni olotilassa tuunko kipeäksi vaiko enkö tuu. Ainakun alan leijuun, että mulla on niin hyvä vastustuskyky ja en oo kipee, niin jo lausetta kirjoittaessa alkaa nenä vuotaan. Koko eilisen tungin itseeni niin paljon luontaistuotteita minkä kerkesin. Vihreää teetä, jossa auringonhattu uutetta, pakurikääpää, kylmänroppia ja tietenkin c-vitamiinia, inkivääriä ja sinkkiä. Tänään mulla on vapaapäivä ja sain nukkua myöhään (jopa kasiin), koska lepo on parastapa parantua ja Vilikin on nyt mummon ja papan kanssa laivalla kattoon rontsideolliee 🙂 niin talossa on ihana rauha.  Onneks aamulla olo oli huomattavasti parmpi, kuin eilen, mutta ei silti täydellinen. 

IMG_8152

 

Nyt ei oo todellakaan varaa olla kipee, ei sitten päivääkään. Eilen tuli myös lisää muutoksia kilpailuihin, eli juuri se karsinta mihin mulla oli tähtäin, mikä siis pidetään (tai piti pitää) Expon yhteydessä on peruttu. Mää olin ilmoittautunut niin Jyväskylään, Tampereelle ja Lahteen, koska tähän alkaa pikkuhiljaa tottuun, että mikään ei mee alkuperäisen suunnitelman mukaan. Kyllä mua oikeesti rehellisesti asia hieman söi, koska se lyhentää mun dieettiä useamman viikon ja en muutenkaan pidä siitä, että suunnitelmiin tulee muutoksia näin lyhyellä varoajalla. Toki mun oma ehdotus olis ollut peruuttaa joko Jyväskylän tai Tampereen karsinta ja jättää Lahti siksi, koska niissä on niin suuri ”aikaero”. Mulla on onneks kaikki jutut omasta takaa, eli laitan itse niin hiukset, kuin meikit, eli mun ei tarvitse sinne järjestää/palkata ketään. Oon muutenkin aina kehoittanut kilpailijoita opettelemaan tekemään itse meikin ja kampauksen, sillä siitä ei ole muutakun hyötyä. No mutta näillä mennään ja määhän tapani mukaan saan aina pikku ärsykkeestä lisää voimaa, joten tää voikin  olla ihan hyvä juttu 🙂

IMG_8157

 

Eilen ennen tätä mun surkeaa olao kuitenkin pyöräilin kaupunkiin ja kävin treenaamassa rinnan. Tein hieman normaalia kevyemmin, etten vaan aiheuta itselleni mitään hallaa ja tuu enempää kipeäksi. Rehellisesti sanottuna en ole nyt antanut hirveästi ajatustakaan koko kisoille, koska mulla on ollut niin paljon kaikkia työjuttuja ja aika on vaan mennyt. Huomaan kyllä itsestäni, kuinka se alku huuma on jo karissut kauas pois ja tilalle tullut järki. Kilpailuihin meno on mulle itselleni tärkeä asia ylittää ja voittaa itseni ja tähdätä selkeästi johonkin päämäärään. En ajattelen enää samalla tavalla kisaamisesta, kun vaikka vielä viimekerralla. On tulokset sitten mitä tahansa, kunhan pääsen siihen kuntoon mihin on omat tavoitteet asetettu. Viime kilpailujen jälkeen sain todella paljon palutetta niin positiivista, kun negatiivista. Mua eniten pisti jopa välillä naurattaan ne negatiivset kommentit kun sää et ollu sitä, tätä ja tota. Mulla on todella paljon, mitä kaikkeaihan oikesti  oon: oon Praturi-kampaaja, meikkaaja, kuvausmeikkaja, yrittäjä, pyöritän omaa liikettä, Xtremelashes sertifioitu ripsientekijä, solglo suihkuruskettaja, (valmetaja monta vuotta), äiti, vaimo, fitness kilpailija jota varten teen 5 salitreeniä ja 5-8 aeroobista treeniä viikossa, fitness bloggaja ja mitä vielä? Jos ja kun joku lähettää mulle viestiä, kun ”epäonnistuin” on se mulle tavallaan ihan yhden tekevää, sillä oon elämäni aikana onnistunut niin saakelin monta ketaa jo tähän mennessä ja saavuttanut niin paljon asioita, mitkä on merkinnyt mulle paljon enemmän. Siksi oonkin sitä mieltä, että voittajat ovat niitä, jotka hävitessäänkin yrittävät vielä uudelleen. Mua ei lannista yks takaisku, vaan se antaa enemmän voimaa yrittää uudelleen ja halua taistella saavuttaakseni jotain saavuttamisen arvoista.

IMG_7852

 

Uskon, kuitenkin, että rakkaus on sellainen voima, jonka eteen kannattaa taistella enemmän, kuin fitness tittelin saavuttaminen. Lajimme huiput ovat valitettavasti aika yksinäistä kansaa :(. Rakkaus katoaa, koska päämääränä on vain ne omat kilpailut. Samoin ystävät kaikkoaa ympäriltä jne.. Niitä vaan ei saa unohtaa, sillä se on myös se sun voima.  Lajissa pitää olla määrätietoinen ja selkärangan pitää kestää. Voit muutamalla ohilyönnillä pilata mahdollisuutesi, mutta se jos jokin kasvattaa. Lavalle nouseminen on jo yhdenlainen palkinto ainakin mulle tehdystä kovasta työstä. Paineensietokyky kasvaa jokaisen kilpailun myötä ja hermojen hallinta myös. Lajista on niin arkieläämäänkin ihan hemmetisti hyötyjä. Mun nautnto on kiduttaa itseäni salilla ja saan siitä tietynlaista tyydytystä. Voin purkaa paineita ja rankaista itseäni jo tehdyistä vääristä valinnoista elämänaikana. Vaikka nyt on tavoitteeksi paikka Expoon sm-kilpailuihin asetettu niin tänään en mene treenaamaan tänään, koska olen kipeä, vaan lepään ja koitan tervehtyä, ettei tauti jatkuisi tämän pidempään. Järki on nyt mukana ihan erilailla tässä hommassa, kun ennen. Jos en tavoitteiseeni pääse on kuitenkin pääasia, se, että en ole sairas ja voin hyvin. Fitneksestä mut tullaan jossain vaiheessa elämää unohtamaan, mutta äiti olen hautaan asti. 

On hyvin hämmästyttävää, kuinka paljon ”tyhmiä” ihmisiä on olemassa. Tässä on hieman pohdittavaa (teksti kopioitu suoraan) siitä, kuinka kannattaa välittää omasta terveydestä ja siitä mitä niin omaan, kuin lapsen suuhun laittaa. Kaikella on merkitystä ja varsinkin sillä mitä syöt. Aina ei kannata uskoa niihin saakelin ruokaympyröihin jotka on välillä ihan täyttä hevonpaskaa. Jos mennään ajassa taaksepäin, kun ihmiset olivat paremmassa kunnossa, niin yksi suuri merkittävä asia on että silloin ei syöty esim Saarioisen mikropitsoja, eikä silloin ollut edes mikroja 🙂 Usein mitä alkeellisempaa sitä terveellisempää. Mummoilta saa loisto reseptejä, missä ei ole käytetty mitään ”uusia” epäpuhtaita raaka-aineita vaan kaikki on ns perusruokaa. 

-Umppu

Lääkäri: Autoimmuunisairauksien kasvu osin suomalaisen teollisuuden tukemisen ja aivopesun seurausta

17.03.2013 11:05

Maidon ja leivän liiallisen kulutuksen lisäksi lääkäri näkee autoimmuunisairauksien kasvun takana muun muassa stressin ja rokotteet. Kuvituskuva.

 

Autoimmuunisairauksia on Suomessa tuplasti enemmän kuin 20 vuotta sitten. Lääkäri Olli Sovijärvi pitää yhtenä vaikuttavana tekijänä suomalaisen yhteiskunnan pyörimistä teollisuuden luomien, leivän ja maidon myyntiä edistävien sääntöjen ympärillä. Sovijärven mielestä ihmisiä systemaattisesti aivopestään ja harhaanjohdetaan.

– Autoimmuunisairauksia potevien määrä on lähes kaksinkertaistunut viime vuosikymmeninä. Arvioidaan, että 5–8 prosenttia väestöstä sairastaa jotakin yli sadasta tunnetusta autoimmuunisairaudesta, lääkäri Olli Sovijärvi sanoo.

Autoimmuunisairaudessa keho ikään kuin hyökkää itseään vastaan, koska se sekoittaa omat ja vieraat kudokset keskenään.

– Suomessa on muihin maihin verrattuna hyvin paljon autoimmuunipotilaita. Yksi yleisimmistä autoimmuunisairauksista maassamme on kilpirauhasen tulehdus eli Hashimoton tyreoidiitti. Muita mainittavia ovat haavainen paksusuolentulehdus, ykköstyypin diabetes, Crohnin tauti, nivelreuma, MS-tauti ja psoriasis.

Lääkäri: Autoimmuunisairauksien kasvu osin suomalaisen teollisuuden tukemisen ja aivopesun seurausta

Vatsakipu on tyypillinen autoimmuunisairauksiin kuuluvan keliakian oire. Kuvituskuva.

– Myös keliakia on hyvin tavallinen. Sen uskotaan itse asiassa olevan sata kertaa tilastoitua yleisempi, joten moni sairastanee sitä tietämättään, Sovijärvi sanoo.

Autoimmuunisairauden puhkeamiseen vaaditaan kolme tekijää: geneettinen alttius, ympäristön laukaiseva tekijä sekä vuotavan suolen oireyhtymä.

”Systemaattista aivopesua”

Ympäristön laukaiseviin tekijöihin kuuluvat muun muassa maaperän ja ilman kemikaalit sekä myrkyt. Yhdeksi tärkeimmäksi potilasmäärän kasvattajaksi Sovijärvi ilmoittaa myös erittäin prosessoidun ja runsaasti antiravinteita sisältävän ravinnon syömisen.

– Koko suomalainen yhteiskunta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos etunenässä, pyörii teollisuuden luomien sääntöjen ympärillä. En näe mitään terveydellistä syytä, miksi ihmisen pitäisi syödä vaikka kahdeksan palaa leipää päivässä – tällaisten suositusten tarkoituksena on vain tukea kotimaista teollisuutta. Niiltä puuttuu tieteellinen tai evoluutioon perustuva pohja.

Sovijärvi arvioi, että ongelmat lähtevät jo neuvoloissa jaettavasta tiedosta.

– Yksi–kaksivuotiaan suolisto on vielä hyvin kehittymätön. Äidit lopettavat imetyksen ja palaavat töihin liian aikaisin, vaikka prosessoidusta lehmänmaidosta tehdyt korvikkeet muuttavat lapsen suolistoa dramaattisesti. Neuvolajärjestelmän sidoksista pitäisi heittää ulos kaikki yritykset – nyt ihmisiä systemaattisesti aivopestään ja harhaanjohdetaan korvikemyynnin eduksi.

Lääkäri: Autoimmuunisairauksien kasvu osin suomalaisen teollisuuden tukemisen ja aivopesun seurausta

Lääkärin mielestä suomalaisia kannustetaan liialliseen leivän syöntiin. Kuvituskuva.

– Siihenkin tulisi kiinnittää huomiota, että imettävän äidin syömiset vaikuttavat lapsen saaman maidon laatuun. Prosessoitu ja ravintoköyhä ruoka muuttaa koko suoliston toimintaa ja immuniteettia. Kaikkein ravinteikkainta ruokaa vauvalle olisivat kananmunan keltuaiset ja maksa, Sovijärvi sanoo.

Stressillä ja rokotuksilla osansa

Vuotavan suolen oireyhtymässä suolinukan tiiviit liitokset, joiden kuuluisi päästää läpi vain tarpeellisia aineita ja estää vieraiden molekyylien tunkeutuminen verenkiertoon, avautuvat.

– Liitokset alkavat kirjaimellisesti vuotaa. Tämän seurauksena esimerkiksi kilpirauhasta kohtaan voi kehittyä vasta-aineita, jotka sairastuttavat ihmisen. Tällaisen reaktion aiheuttaa usein esimerkiksi gluteeni.

Sovijärvi kertoo, että autoimmuunisairauksien puhkeamiseen vaikuttaa myös yhteiskunnassa vallitseva ”kroonistunut stressitila”.

– Elämme jatkuvan melun, rasituksen ja negatiivisten ajatusten keskellä. Kun ihminen ei pysy kehityksen vauhdissa, hän jää ikään kuin jatkuvaan hälytystilaan. Tämä voi ilmetä kehossa kroonisena tulehduksena, jota esimerkiksi masennus entisestään provosoi.

Rokotteillakin saattaa olla osansa autoimmuunisairauksien synnyssä.

Lääkäri: Autoimmuunisairauksien kasvu osin suomalaisen teollisuuden tukemisen ja aivopesun seurausta

Lääkäri sanoo prosessoidusta lehmänmaidosta tehtyjen korvikkeiden muuttavan lapsen suolistoa dramaattisesti. Kuvituskuva.

– Rokotteita on tutkittu vain yksittäis-, ei yhteisvaikutuksien osalta. Tiedetään, että ne aiheuttavat jonkinlaisen immuunivasteen, mutta jos immuniteetti toimii jo ennestään heikosti, rokote voi johtaa sairastumiseen. Sikainfluenssarokotteen ja autoimmuunisairauksiin kuuluvan narkolepsian välillä on jo todettu yhteys.

”Ei sairautta, jota ei pystyttäisi hoitamaan”

Sovijärvi sanoo, että kun ympäristön laukaisevan tekijän tai vuotavan suolen oireyhtymän hoitaa kuntoon, on mahdollista, ettei autoimmuunisairaus enää etene tai jopa parantuu.

– Lukuisat hoitamani autoimmuunipotilaat ovat parantuneet, vaikka heille on ensin sanottu, ettei se ole mahdollista. Minä en usko, että on olemassa sairautta, jota ei pystyttäisi hoitamaan. Mutta ihmisen mieli pelaa tärkeää osaa: jos ei itse usko, että pystyy paranemaan, niin todennäköisesti ei parane.

– Esimerkiksi kilpirauhasen autoimmuunisairaus voidaan saada hallintaan muutamassa kuukaudessa. Suolistolliset autoimmuunisairaudet puolestaan on mahdollista saada tasapainoon puolessa vuodessa, ja vuoden sisällä paraneminenkin on mahdollista.

Paleo-ruokavalio hoitokeinona

Hoitokeinona autoimmuunisairauksiin Sovijärvi käyttää stressin minimoimisen lisäksi paleo-ruokavaliota.

Lääkäri: Autoimmuunisairauksien kasvu osin suomalaisen teollisuuden tukemisen ja aivopesun seurausta

Lääkäri sanoo, että stressi voi vaikuttaa autoimmuunisairauden puhkeamiseen. Kuvituskuva.

– Siinä karsitaan pois kaikki mahdollisesti haitallisia ravintoaineita sisältävät ruoat. Koska gluteeni liittyy käytännössä lähes kaikkiin autoimmuunisairauksiin, viljatuotteet lähtevät. Samoin käy suomalaisille maitotuotteille, soijapohjaisille tuotteille sekä palkokasveille: pavuille, linsseille, herneille, maapähkinöille…

– Jos haluaa pelata varman päälle, voi lopettaa myös koiso- ja chilikasvien, perunan sekä tomaatin käyttämisen.

Sovijärvi selventää, ettei paleo-ruokavaliolla ole mitään tekemistä karppauksen kanssa.

– Valkoista riisiä sekä muita juureksia kuin perunaa voi syödä sopivasti, joten hiilihydraattimäärä voi säilyä tärkkelyksen muodossa riittävällä tasolla.

– Autoimmuunisairauksia ehkäistään aivan samalla tavalla kuin hoidetaankin. Osalle ihmisistä ei toki tule koskaan yhtään oireita, vaikka he söisivät mitä ja eläisivät miten, koska perinnöllistä alttiutta ei ole – toiset taas saavat reaktion, kun suunnilleen vain vilkaisevatkin leipäpalaa, Sovijärvi sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com, Lehtikuva

 

 

primebody

4 vastausta artikkeliin “Voittajat ovat niitä, jotka vielä hävitessäänkin yrittävät uudelleen”

  1. Jokainen kilpailija joka pääsee lavalle asti ja kisakuntoon, on tehnyt tosi suuren työn, itse nostan hattua jokaiselle! Arvostelulaji kun on, ei voi kenellekään sanoa, että oot huono. Se on vaan jonkun mielipide ja tässä lajissa niitä mielipiteitä on monia 🙂 Sulla on hieno asenne, keep up the good work!

    • niinhän se on, mutta joskus ne ”arvostelijat” on aika huvittavia, koska saattavat itse olla ylipainoisia sohvaperunoita, jotka ei ole edes koskaan urheillut, mutta silti heillä on omasta mielestään ”oikeus” arvostella… 🙂

  2. Jösses, miten hienosti kirjoitit ja asian ilmaisit! Tuli ihan tippa linssiin, kauniisti kirjoitat saavutuksistasi. 🙂 Näin sut viime syksynä Lahdessa ja olit oma suosikkini alusta alkaen! Keep it up, girl!
    Ps. Sulla on ihana ja valloittava poika!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta