Juhannustaikoja

Hohhoijaa se on miniloma nyt ja ilmakin on kun morsian. Ai että mää saan nukkua ja ladata akkuja ihan kokonaiset 4 päivää. Pekka Pouta on pistänyt parastaan ja luvannut ihan jopa hellettä Juhannukseksi. Ajattelin todella rentoutua ja levätä ja nauttia kiirreettömästä elämästä. Kropalle tekee hyvää myös vähän palautua. Tänään oli olkapää treenit Minnan kanssa ja viimeiset energiat tuli annettua. Olin niin henkisesti, kun fyysiseti tänään niin loppu, että hyvä kun jaksoin edes puhua. Kotiin päästyäni mun ystävä oli sohva ja torkahin taas alta aikayksikön, koska ketään ei ollut kotona. Univelat painaa ja nyt aion kiriä ne takaisin. 

IMG_3053

 

Nyt on paljon erilaisia treenaajia ja valmentajia. Vaikka työn teet sinä tse on myös valmentajan/personaltrainerin rooli tärkeä. Oon välillä ihmetellyt niitä itseään PT:ksi kutsuvia henkilöitä, jotka tuskin edes treenauttaa. Toki tyylejä on monia, mutta tarkoitusan on laittaa asiakas hommiin. Juttutuokiot tapahtuu joko ennen tai jälkeen treenin. Faceen oli yksi BF-kilpailija linkannut   linkin , jonka otsikko oli ”Valmentaja ei ole paras ystäväsi” pitää mielestäni niin paikkaansa. Varsinkin painon pudottajilla on usein joka sarjan välissä jokin tekosyy miksi ei voi tehdä jotain liikettä tai kun ei jaksa tms. Hyvä esimerkki oli Jutta ja superdieteissä yks jakso, missä valmennettava sanoi: jos sää viä huudat ja oot tommonen niin en ainakaan tee 🙂 Jokainen ostaa valmennus palvelun sitä tarjoavalta ja kyseessä ei todellakaan ole Paris Hilttonin BFF kaveruus kaupan päälle. Mää en ite kestäis olla hetkeekään sellaisen ihmisen valmennuksessa, joka ”antais mun puolesta periks, tai hiljaa hissuttaen sanois mitä pitää tehdä. Valmentajan kuuluu ottaa ohjat käsiin ja sun on tehtävä työtä käskettyä. Oikotietä ei vaan yksinkertaisesti oo. 

D3X_6354

 

537905_10150699221539118_773444117_9377175_803864118_n

 

PT:n tarkoitushan on pitää sinulle kovemmat treenit, mihin itse pystyt ja auttaa viemän sarjat loppuun pidemmälle, kun itse saat ja puristaa susta kaikki voimat loppuun. Olin Minnan vetämässä jalka treenissä n. 1,5 viikkoa sitten ja mulla on vieläkin takareidet niin pirun kipeet, että treeni on mennyt perille ja niin sen pitääkin. Itse yksin en ole koskaan saanut sellaista aikaiseksi, vaikka kuinka olisin vetänyt täysillä. Jos joskus alan sarjojen välissä puhumaan liikaa kuuluu sama lause: ja menee….. Muutenkaan en juuri puhu treenin aikana mitään, koska keskityn olennaiseen ja mulla ei siinä kiputilassa oikein tuu mitään sanoja ennemmin kyyneleitä. Vaikka oon itse tuntenut mun oman valmentajani jo yli kymmenen vuotta niin emme ole silti ”parhaita kavereita”.Tarkoitan tällä lähinnä sitä, että ei hengailla vapaa-ajalla yhdessä pävittäin ja molemmilla on ihan omat jutut. Toki kavereita ollaan ja yhteydessä välillä jopa päivittäin, mutta siinä on se valmentaja-valmennettava suhde. Kuulumisia vaihdetaan aina kun nähdään ja kerrotaan missä mennään niin kaikki on helpompaa. Jos mulla on joku kriisi soitan Minnalle ja asiaa selvitellään yhdessä. Usein jos se menee kaveri suhteeseen häviää valmentajan auktoriteetti ja samalla tehot koko hommasta. 

moroccan_oil_travel_kit

 

Tänää saapui PRIMEEN kauan odotetut Moroccanoil travel koot. (Pusseja ei ole saatavilla). Kun johonkin tuotteeseen jää koukkuun on se saatava myös mukaan matkalle ja näähän on kesäajan must juttu. Tuotesarja on kyllä ollut niin super hyvä ja toimiva ja nyt öljystäkin on tullut LIGHT-versio vaaleille hennoille hiuksille. Kesällä on myös hyvä käyttää hiuksissa tehonaamioita noin kerran viikossa, varsinkin jos tulee oltua paljon pihalla ja aurinko paahtaa hiuksia. Moroccanoililla on 3 erilaista tehohoitoa ja löytyy myös ligh-naamio, joka ei veltostuta hentoa Suomalaista hiusta.

Hyvää Juhannusta kaikille, mun loma alkoi NY!

primebody

7 vastausta artikkeliin “Juhannustaikoja”

 1. Hei,

  Taas hyvä aihe Ulla-Riitta! Mä opetan liikuntaa ja mulla oli oppilas joka on myös mun kaveri (ei toimi!) kuka pudotti painoa ja kenellä oli tekosyy joka asiaa. Kenkä puristi, satula oli huono, prässi liian painava, jalat väsy, hapotti, tuli hiki, en mä osaa, en mä jaksa, en mä viitti, mä en taaskaan osaa….. Mulla on hyvät hermot ja välillä toivoin, että mulla olisi ollut korvatulpat 🙂 Helposti se treenaaja luulee, että kaveri antaa periksi, antaa sun valittaa ja olla tekemättä, ostaa sulle munkkikahvit ja meet kotio syömään jätskiä. EI! Kun on itse ollut aina normaalipainonen ja hyvä kuntoinen on vaikea ymmärtää, miksi joku tekee keholleen niin, miksei se liiku, miksi se valittaa ja mitä sillä saavuttaa? Välillä olen myös kuullut: asetu mun rooliin ja ota tää paino itsellesi? Miksi? Mä en halua haukku ylipainoisia tai vähempi liikkuvia, mutta en ymmärrä miksi ihmiset tekee niin itselleen. Kun ei vaan liikunta ole ongelma vaan ei voida ottaa kuvia, koska näyttää rumalta ja lihavalta, vaatteet ei mahdu päälle…… Tällänen ajatus 😀

  • Näitä sun kirjoituksia on mukava lukea. 🙂 Tosin tuohon PT-hommaan kommentoin myös/jatkan hieman. Aina rääkki-reeni ei ole välttämättä se paras treeni. Esim.mun asiakkailla on hyvin erilaisia tavoitteita ja kaikki ei tähtää huippukuntoon tai laihduttamiseen. (ikäjakauma 17v-80v.) Osa esimerkiksi haluaa vaan paremman toimintakyvyn esim. jaksavat nostaa painavan perunasäkin hyllylle tai että jaksavat peuhata lasten kanssa ilman väsymistä tai haluavat polvivaivoistansa eroon. Tällöin tietysti treenikin on hieman erilaista kuin niille jotka tähtäävät tiukkoihin ja koviin tavoitteisiin. Eli jos PT ei huuda koko ajan asiakkaalleen, ei hän silti välttämättä ole huono PT. 😉 Itse esim. osaan tarvittaessa olla ”natsi” ja tarvittaessa hyvinvointivalmentaja. Tärkeää loppujen lopuksi on se että PT:n pitää aidosti välittää asiakkaastaan ja halua tämän parasta+osata ohjata tätä motivoivasti ja oikealla tekniikalla. Nettivalmennus on hyvä lisä, mutta ei korvaa oikeasti läsnä-olevaa ihmistä treenitilanteessa.
   Siinä olet oikeassa että PT ei voi olla kiva kaveri, mikäli on kovat tavoitteet taulussa. 🙂

  • Joo ehkä hieman tarkennukseksi ei mulle huudeta salilla. Pelkkä puhe riittää, mutta sen pitää olla uskottavaa 🙂 Tyyliin no älä enää tee jos et jaksa ei todellakaan toimi vaan vielä viis on parempi 🙂

 2. Kyllä se niin on että kavereita ei olla valmentajan kanssa, tosin moni kaverini ei uskalla pyytää multa saliohjelmaa tai tulla jumppaamaan mun kanssa koska mä olen natsi salilla 🙂 Niin sen pitää mennäkin että paikat tulee kipeeksi toisen kanssa jumpatessa ja tuntee että on antanut kaikkensa, se on mahtava fiilis.
  Hyvää Jussia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta