Takaisin 90 luvulle ja hieman omia mietteitä……

Eilen oli sitten sellasta hulinaa kokopäivä, että ei ees pierasta ehtinyt. Aamulla treeni Fressillä ja siitä töhin, jossa hirvee härdelli kokopäivän. Töistä hirveellä kiirreellä hakemaan Vili tarhasta ja oikeesti mulla oli 10 min aikaa olla kotona ja lähtee takaisin kaupunkiin….. Fressin 90´s kesä bileet…

IMG_7803 IMG_7804 IMG_7805 IMG_7820Sori kamut oli pakko :). Mun koko viikko on ollut vastoinkäymisiä täynnä, mutta huoli ja murheet oli ohi kun Jarno palas lomalta ja odotti mua noissa vermeissä töissä. Siitä se nauru sitten alkoikin. Mää en ehtinyt pukeutuun ja mun spicegirls kenkien saanti jäi liian viimetippaan. Bileitten oli tarkoitus olla ulkona alunperin, mutta suomen säät huomioiden oltiinkin sisätiloissa. Meillä oli omassa pöydässä ihan omat bileet ja mun naama melkein irtos, kun nauroin niin paljon. Oli myös hauska tutustua muutamaan uuteen ihmiseen. Muut jatkoikin iltaa sitten, vielä baariin, muuta mää lähdin jo kotiin, sillä oli työpäivä aamulla ja olin tunnetusti autolla:)

Oon miettinyt paljon metabolistatuho asiaa, koska siitä on nyt paljon kirjoituksia. Tässä lajin parissa oppii kokoajan uutta niin itsestään, ravinnosta, treenistä kun kaikesta muustakin ja olen aikalailla sitä mieltä, että osa syy metaboliseen tuhoon on ihan ihminen itse. Ollaan liian ahneita, ei kuunnella kehoa, syödään yksipuolisesti, ei anneta kehon palautua ja käytetään liikaa lisäravinteita aterioiden korvaamiseen. Olet dieetillä tai et on hyvin tärkeää syödä monipuolisesti, muistaa levätä, antaa kehon palautua ja mikä tärkeintä kuunnella sitä omaa kehoa. Otetaan esimerrki diettaajan ruokavaliosta, mikä koostuu osalla loppuvaiheessa ketoosista, missä ruoka-aineita on esim muna, kana, parsa, rahka, salaatti (suppeasti). Olet pitkällä ketoosilla ennen kilpailuja ja kroppa on todella tyhjä,,,,,,, viimeisellä viikolla aloitat tankkauksen ja täytät kropan syömällä hiilaria ja tapahtuu suuri muutos ruokavaliossa ja samoin kropassa. Päivää kahta ennen kilpailuja aloitetaan juominen ja kilpailuihin kuivatetaan kropasta nesteet. Siinä on jo viikon aikana tapahtunut monta muutosta, niin ruoassa, treenissä, kropassa, omassa päässä jne. Kisat on ohi, jonka jälkeen liian moni (varsinkin ekaa kertaa kilpailevat) sortuu syömään itsensä hirveään ähkyyn (varsinkin naiset9, sillä on saatava suuhunsa kaikki mitä on useamman kuukauden pimittänyt. Myös minä olen tehnyt tämän ja en vain kerran vaan useamman kerran. Paino saattaa nousta 10 kiloa viikossa. Monilla se syöminen ei jää siihen yhteen päivään vaan sitä jatkuu viikon, toisilla pidempään ja osa vain jatkaa syömistä. Keho on kilpailuja varten viety aivan äärimilleen ja ihan ITSE valitset mitä suuhun laitat kilpailujen jälkeen. 

IMG_3394Ne jotka on lukeneet mun blogia jo pidempään muistaa varmaan mun mahan, joka vain turposi turpoamistaan ja yks kaunis ilta lähdettiin sairaalaan, sillä tuntui, että vatsa halkeaa. Nyt jälkeenpäin voin vain syyttää itseäni. Söin aivan väärin ja olin oikeasti hyvin lähellä pilata ainakin hetkellisesti oman aineenvaihduntani. Kilpailujen jälkeen mielitekoja on, mutta vasta viime kisojen jälkeen onnistuin elämässä kilpailujen jälkeen. Yksi cheat meal ja se oli siinä. Paino on pysynyt kokoajan kontrollissa, hallinnassa ja olo on ollut todella hyvä. Jos omistaudut lajille omistaudu myös ravinnolle. Roskaruoka tekee pahan olon ja siitä tuleva krapula on karmea. Ole järkevä, vaikka vaikeaa se välillä onkin. Teet itsellesi palveluksen, kun syöt tevreellisesti ja jatkat puhtaan ruoan parissa päivästä toiseen. Osittain metabolinen tuho tapahtu myös tavallaan, jos olet tyhmä ja et osaa lopettaa liian ajoissa. Kisojen jälkeen olet kuin kuiva pesusieni, joka (värää) hiilaria saadessaan tupoaa samanlailla kuin pesusieni saadessaan vettä. Siitä on tavallan turha syytellä ketään, jos olet itse pilannut terveytesi ja aineenvaihduntasi liian rankalla dieetillä ja pilalle menneellä kisojen jälkeisellä ahmimisella. Kun kroppa saa vähän hiilaria haluaa se sitä lisää ja lisää ja lisää Elämässä on asioita mitkä vaikuttaa omaan olotilaan ja mieleen. Aina on mentävä omilla ehdoilla ja ymmärtää myös silloin kun on vain lopetettava tai jätettävä leikki kesken. 

IMG_1505

 

Kaikkia ei ole luotu kilpailemaan ja heikot ei tässä hommassa selviä. En silti väitä, että olisin yhtään muita parempi, sillä olen kokenut myös sen heikkouden. Moni asia pitää olla kohdillaan onnistuaksesi. 

Huomenna on taas family day ja mennään koko porukka särkkään rillutteleen. Nyt oon niin rätti poikki, eetä painun untenmaille <3 Umppu

 

 

primebody

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta